Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Wymarzonego Domku?!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu ja z ogrodem mam ten sam problem :( :( krajobraz po budowie wygląda jak na księżycu..ten mi się zawsze wydawało że to będzie proste - posadzić choinki, zasiać trawę i gotowe. Całe lato sobie mówiłem , że zima będzie długa, zaprojektuje sobie ze spokojem obród ogród - no i co? mineła już połowa stycznia a ja nadal nic nie ruszyłem :( i nadal nie mam pomysłu jak ruszyć..może masz jakis pomysł jak sie wogóle zabrać do tematu???

Wczoraj wykombinowałam, że zaczekam aż będzie ogrodzenie to będę miała lepszą perspektywę :lol:, na razie wykluczam te rośliny których zasadzić nie mogę z uwagi na warunki klimatyczne, chociaż podobno klimat się ociepla-co widać po naszej zimie-w każdym razie to co pozostanie, szybko rośnie i nie wymaga zbyt wielu zabiegów będzie posadzone.

Na pewno zacznę od strony południowo-zachodniej z wyjściem na taras, tam planuję kupić nieco większe iglaki ok. metra żeby trochę się zasłonić od bliskich sąsiadów, myślę że to będą tuje, jakieś jałowce, trzmielina może berberys jakie konkretnie odmiany to sobie sprawdzam dopiero, podoba mi się laurowiśnia, i oczywiście świerki i jeszcze całe mnóstwo innych....

Katarina Ols,

Jak mi się to wszystko bardzo podoba, u mnie bede chcial wie tych Waszych pomyslow zastosowac. Nasz domek tez jest zaprojektowany jako drewniany, ale zmieniamy sciany zewnetrzne na murowane, a reszta w drewnie, nawet sciany dzialowe, wiec nie bedzie sie wiele roznil od Waszego.

Wszystko urzadzone tak ze smakiem, podoba mi sie, a te schody...

Czy po nich jest mozliwosc wniesienia jakichs mebli na gore?

A ta stronka ogrodkowa tez fajna i to nawet mnie zaciekawila...

My dopiero zaczynamy, choc po urzedach biegamy prawie 3 lata, ale jak kto ma pod gorke, to i teraz zaczynamy, a jaka pogoda sie szykuje wiesz....

Moglismy zaczac w sierpniu wrzesniu, ale sasiedzi nie dali...

Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie, niech Wam sie dobrze mieszka w tak milym wnetrzu

Ewa i Zygmunt

Skoro Ciebie takiego ogrodnika zaciekawiła ta strona to nieźle :D

Wystrój szczerze mówiąc taki sobie, na dole jest zbieranina naszych mebli z salonu kuchni, sypialni - czyli wszystko z poprzedniego mieszkania, a że sporo mamy mebli drewnianych i rattanowych to jakoś to pasuje, chociaż marzy mi się przede wszystkim nowa kanapa albo najlepiej dwie żeby było więcej miejsca do posiadywania, narazie nasze wnętrza będą musiały zaczekać. Jak oglądam galerię wnętrz lub też dzienniki budowy to zazdraszczam niektórym, ale za parę lat będę się chwalić i ja.

Schody są bardzo wygodne, do wnoszenia mebli trochę mniej :roll: , ale wtargaliśmy na górę bez większych szkód: szafy, łóżko tzn. materac - wym.160\200cm - bo łóżko rozłożyliśmy na części.

Jakiekolwiek rozwiązania Wam się spodobają będzie nam miło jak zastosujecie je u Siebie, życzę szybkiej budowy, jak papiery będą załatwione to pójdzie szybciutko...

Będę śledzić postępy i czekam na zdjęcia!

bardzo ladny domek-przytulny i urzadzony ze smakiem-nowoczesnosc, tradycja i do tego z gustem-trudno o takie polaczenie-gratulacje :D

szczerze mowiac nie lubie drewna, ale w Twoim domku jest ono atutem :)

a kuchnia sliczna :D :D niektore fotyki niestety mi sie nie wyswietlaja, ale te co widzialam, wystarcza :)

ciekawe kiedy ja bede miala taki domek... :roll:

p.s. kotek slodki :lol:

• 2 weeks później...