Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Wymarzonego Domku?!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dotychczas wydawało mi się że jak skończę budowę to wybór sprzętów jest już tylko przyjemnością. Ale jest tak jak mówisz Kasiu. JAk się idzie do takiego Media MArkt to można dostać zawrotu głowy. Całe rzędy pralek, lodówek i innych takich sprzętów. Czym się kierujesz dokonując wyboru?? Ceną, jakościa?? Tym i tym?? Jak te dwie rzeczy pogodzić??

Gdybym miała nieograniczony dostęp do kasy byłaby to ostatnia rzecz jaka się kieruję, ale jest na odwrót :roll: względy finansowe są głównym kryterium ale też klasa energetyczna, funkcje i oczywiście wygląd.

Okien rzecz jasna nie ma, bedą jutro ,pojutrze :-? okazało się za to że możemy je sobie zamontować nawet przy mrozie, na razie montowane są metalowymi wkrętami,bolcami?-czyms tam, a jak będzie nieco cieplej to pianką uszczelnić

Bardzo ładny domek, podoba mi się ta technologia, szkoda, że przedlaty się z nią nie zetknąłem, może bym budował wtedy w ten właśnie sposób.

Postawiłem przed laty podobny tylko mniejszy, oczywiście drewniany, ale wtedy kupić drewno nie było wcale łatwo, a i technologie i możliwości były inne. Obecnie wymyśliliśmy, aby ten nasz drewniak rozbudować, ale o ile możliwe ten dotychczasowy pozostawić wewnątrz, ciekawe czy to się uda. Ten nowy domek planujemy murowany i energooszczędny, bo ten dotychcasowy jest zimny, bo to miał być letniak. Teraz ma być domem mieszkalnym i obecne 6X4 to zamało, musi być conajmniej 8X8, albo i więcej i z garażem obok.

Zygmor - twój ogród cudowny po prostu :lol: zwłaszcza te azalie, ja dokładnie jeszcze nie wiem jaki będzie nasz, żywopłot planuję za świerków, taki najbardziej mi pasuje do domu z drewna, po za tym świerki są względnie tanie i malo wymagające, oprócz tego trochę innych iglaków, przed domem moze szpaler z tui, a jak sie moje talenty ogrodnicze rozwiną to dodam trochę krzewów kwitnących i kwiatów. Po za tym marzy mi sie zegar słoneczny z kamienia i jakieś ławy kamienne, zobaczymy co z tego wyjdzie, możliwości są nieograniczone, trzeba tylko uważać żeby nie przedobrzyć, najbardziej podobają mi się ogrody angielskie.