Katarina Ols 14.02.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Edziu dziękujemy zgadzam się, okiennice narazie cieszą mnie najbardziej ze wszystkiego, zakupione były razem z oknami i drzwiami, firma DOMEX z Białegostoku, http://www.domex.com.pl/, cenę wysyłam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 14.02.2006 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Edziu dziękujemy zgadzam się, okiennice narazie cieszą mnie najbardziej ze wszystkiego, zakupione były razem z oknami i drzwiami, firma DOMEX z Białegostoku, http://www.domex.com.pl/, cenę wysyłam na priva http://www.domex.com.pl bez przecinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.02.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Dziękuję Kasiu za priv. Szkoda, że Białystok tak daleko . Planuję zamówić okiennice w Firmie, która stawiała mi domek i chciałam mieć jakąś orientację cenową Czasem zrobisz jakąś wiekszą robotę , większy zakres a tak nie cieszy i nie dopełnia jak niektóra mniejsza rzecz, jakiś szczegół. Miałam tak po zamontowaniu opasek wokół okien, dom zmienił zupełnie charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.02.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Edziu dziękujemy zgadzam się, okiennice narazie cieszą mnie najbardziej ze wszystkiego, zakupione były razem z oknami i drzwiami, firma DOMEX z Białegostoku, http://www.domex.com.pl/, cenę wysyłam na priva http://www.domex.com.pl bez przecinka Sebastiano - dziękuję, ale wpadłam na to, że bez przecinka ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 15.02.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 ...bal 13,4cm/18cm, wiatroizolacja, ocieplenie-wełna mineralna gulfiber grubości 10cm, paroizolacja-folia, i wykończenie regipsami... Czy ta folia paroprzepuszczalna dana od srodka na bal jest potrzebna ? Troche szukalem informacji na ten temat, i to co znalazlem plus wlasne przemyslenia sklaniaja mnie do tego ze jest ona zbyteczna. Nie ma potrzeby hamowac przeplyw pary wodnej na zewnatrz. Ale moze nie mam racji ? Lepszym, ale gorszym optycznie jest danie izolacji na zewnatrz. Dla mnie wazniejszym bylo pozostawienie surowych bali wewnatrz : dalem bezposrednio na bal 10 cm welny w plytach, na to folie paroprzepuszczalna ktora przykrylem 2 cm obiciowka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 16.02.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Nie będę udawać eksperta, ale z tego co czytałam to paroizolacja jest potrzebna, a na pewno nie zaszkodzi, nie chcieliśmy ocieplać domu od zewnątrz i zakrywać bale, miały być widoczne, po pewnych przemyśleniach stwierdziliśmy że w środku wystarczy jedna ściana dekorcyjna z bala-między salonem i resztą pomieszczeń a pozostałe będą wkończone regipsami. Każdy ma to co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 20.02.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witaj Bardzo ładny domek, czekam na wnętrza. Jeżeli możesz tak jak Edzi wysłać cenę za okiennice na priv, to bardzo proszę, też chcę mieć takie piękne może nie będę musiała jechać do Białegostoku, ale dobrze być zorientowanym w cenie. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 20.02.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Dzięki Chopinetka wnętrza za czas jakiś niestety, kompletnie urządzone będą tylko kuchnia i łazienka, i pomieszczenie gospodarcze salon i reszta w miarę możliwości, wysyłam na priva ceny okiennic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 20.02.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 nie wiem czemu nie mogę wysłać, bedę próbować za czas jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 20.02.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 ...co do okien to najpierw były mocowane do bali metelowym czymś, a potem uszczelniane pianką, pod parapetami od zewnątrz upchana była wełna mineralna żeby nie wiało, mamy nadzieję że wszystko jest dobrze zrobione... Drewno przez caly czas pracuje. Przesuniecia/ruchy nie sa zbyt duze, ale jednak sa. Dlatego wszelkie uszczelnienia musz byc elastyczne. Z tego co czytalem, (ale nie mam praktycznych doswiadczen) pianka nie jest najlepszym rozwiazaniem przy drewnie. Moje okna byly zamocowane podobnie, ale nie uzyto uszczelnien. Po ok. 2 latach zauwazylem male przecieki : bylo to przy wietrznym skosnym deszczu. Po uszczelniu zwinieta w rurke elastyczna i nienasiakliwa pianka poliuretanowa przecieki ustaly i jest znacznie cieplej. Oslonilem takze szczeline miedzy oscieznica, a siana z bala folia ktora przykrylem ozdobnymi listwami, ale i tak jak mysle istona rzecza przy uszczelnieniu jest uzyta elastyczna uszczelka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.02.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Kasiu Wasz zapał jest zaraźliwy. Muszę przyznać, że mimo kiepskiej pogody Twój zapał w poszukiwaniach moblizuje do działania. U nas chwilowy zastój i błogie lenistwo, bo stan w domku już taki , że można spokojnie żyć i wypoczywać . Twoje poszukiwania skłoniły mnie do wertowania katalogów i innych zdjęć I tak trzymać pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 22.02.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 i nawzajem! staram sie ogarnąć chaos jakim mam w glowie po przejrzeniu ofert agd i innego wyposażenia, kwiatów, karniszy, kinkietów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.02.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Kasiu znam ten ból. My wybór agd mamy już za sobą. Teraz lampy, dodatki itp. Przy wyborze kafelek wpływ na szybsze podjęcie decyzji wyboru miała niewątpliwie wizja wprowadzenia 22% stawki VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 23.02.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Parę lamp i żyrandoli mamy z ostaniego mieszkania, ale to zdecydowanie za mało do domu, po za tym nie wszystkie pasujące będziemy ze świeczkami przemykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.02.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Kasiu, ze świeczkami romantyczniej I za prąd rachunki mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 23.02.2006 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 to może lepiej jakieś latarenki zamykane, w końcu chałupa z drewna- jedną juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.02.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Oglądałem właśnie tą stronkę Keystone z tymi okładzinami kamiennymi Fajna alternatywa dla klinkieru który można zobaczyć na prawie każdej działce. A co do piżamy to rzeczywiście wspaniała sprawa Muszę to w najbliższym czasie potrenować bo już zapomniałem jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 25.02.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Sama sprawdziłam innym polecam- to o piżamie, Rom spróbuj, nie pożałujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.03.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Kasiu, cieszę się, że dobry humor Was nie odstępuje mimo przeciwności losu. Trzymam kciuki by wielkanocne śniadanie było pod własnym nowym dachem. Wiosno przybywaj!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 02.03.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Tomku dzięki jeśli nie na śniadanie, to napewno po śniadaniu pojedziemy pomieszkać trochę, krzesła jakieś składane mamy żeby przysiąśc na chwilę, radyjo, puścimy muzykę, a może i kuchnia już kompletna będzie, właściwie kuchnię możemy robić jako pierwszą, bo tam nie ma podłogówki, będzie fajnie jak nie będzie jeszcze prawdziwej wiosny, to mam nadzieję że mrozu na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts