Gość 27.03.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Fajnie mieć nowych sąsiadów, zwłaszcza, że budują nowe domki. Nowe domy=fajne otoczenie. A sąsiad policjant zawsze może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 27.03.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Nowi sąsiedzi budują domek zbliżony metrażem do naszego więc nie powinien byc za duży i mam nadzieje że za dużo nam nie zasłoni, najważniejsze że chcą sie dogadać co do ogrodzenia - zawsze to trochę taniej z jednej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.03.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Kasiu te ostatnie zdjecia, cudo...Jakie piekne sa te belki drewniane...Aj, ja tu bede zagladac i czekac na to wykonczenie domku w srodku... Na prawde ladne, podoba mi sie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.03.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 takie "umc, umc..." dopada nas czasami na naszej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 28.03.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Zejlko - dziekuję cieszę się że innym równiez sie podoba nasz mały drewniany domek, jutro parę zdjeć kuchni Katju oby tylko trzymali się swojej budowy i nie umcowali za głośno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.03.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 takie "umc, umc..." dopada nas czasami na naszej działce Kasiu, to albo utopiec, albo chorchoł. Trudne do odróżnienia bo bardzo podobne, ale się nie krzyżują. To znaczy krzyżują się, ale potomstwo jest bezpłodne jak mieszaniec konia i osła czyli muł. Utopce i chorchoły występują najliczniej w południowej Polsce, zwłaszcza na Śląsku, w pobliżu zbiorników wodnych. Nie są niebezpieczne, ale mocno dają się we znaki. O ile wiem nie dają się oswoić. Ale skąd się wzięły na Mazurach? Ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 29.03.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Kasiu, Sebastiano, piękny Wasz domek! Gratuluję samozaparcia - chyba nie ma nic trudniejszego, niż budowanie zimą - już same wizyty na budowie są trudne i jak człowiek zaczyna marznąć to powoli zaczynają mu obojętnieć różne rzeczy. Okiennice są fantastycznym dopełnieniem efektu. Co do bałaganu - nie przejmuj się - ja tydzień przed przeprowadzką popłakałam się na budowie, bo wszystko wyglądało chyba najgorzej od samego początku (mam na myśli bałagan). I jakoś w ciągu tego tygodnia udało się panom budowlańcom posprzątać i przygotować (prawie ) wszystko, żebyśmy mogli zacząć mieszkać. Teraz to rzeczywiście najgorętszy okres. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 29.03.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 takie "umc, umc..." dopada nas czasami na naszej działce Kasiu, to albo utopiec, albo chorchoł. Trudne do odróżnienia bo bardzo podobne, ale się nie krzyżują. To znaczy krzyżują się, ale potomstwo jest bezpłodne jak mieszaniec konia i osła czyli muł. Utopce i chorchoły występują najliczniej w południowej Polsce, zwłaszcza na Śląsku, w pobliżu zbiorników wodnych. Nie są niebezpieczne, ale mocno dają się we znaki. O ile wiem nie dają się oswoić. Ale skąd się wzięły na Mazurach? Ciekawostka. Coś w tym musi być , bo jak do sąsiadów rodzina ze Śląska przyjechała, to umc umc... się wzmogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 29.03.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Faktycznie zima była całkiem ostra w tym roku, ale nie to było najgorsze tylko opoźnienia od nas niezależne, ale już jest bliżej niz dalej, wczorajsza wścieklica mineła, piec działa - grzejniki i podlogówka grzeją, przyszły nasze meble do kuchni które trzeba teraz poskładać i poskręcać do kupy , zacznę odliczać dni do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.03.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 takie "umc, umc..." dopada nas czasami na naszej działce Kasiu, to albo utopiec, albo chorchoł. Trudne do odróżnienia bo bardzo podobne, ale się nie krzyżują. To znaczy krzyżują się, ale potomstwo jest bezpłodne jak mieszaniec konia i osła czyli muł. Utopce i chorchoły występują najliczniej w południowej Polsce, zwłaszcza na Śląsku, w pobliżu zbiorników wodnych. Nie są niebezpieczne, ale mocno dają się we znaki. O ile wiem nie dają się oswoić. Ale skąd się wzięły na Mazurach? Ciekawostka. Coś w tym musi być , bo jak do sąsiadów rodzina ze Śląska przyjechała, to umc umc... się wzmogło Przywlekli. Załapał się z nimi. Niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 30.03.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dzisiaj rozmawialiśmy chwilę z umcykiem, opowiedział nam o nowej technologi budowlanej naszych sąsiadów, juz zapomniałam nazwy, to jakieś płyty betonowowiórowe a w środku styropian i beton. Okazało się że nie taki diabeł straszny...chodzi o umcyka A na naszym ranczo tak fajnie pomimo bałaganu totalnego że wracać się nie chce do Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.03.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Kasiu, to nie był utopiec? Ani chorchoł? To dobrze. Mazury bezpieczne A mnie się tez nigdy nie chce wracać do Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 01.04.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Warmia i Mazury bezpieczne i kto by chciał stąd wracać do wielkiego miasta?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.04.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Kasiu właśnie widziałem Twoje zdjęcia kuchni i salonu. Ale fajnie Już bym się nie mógł doczekać, żeby się wprowadzić do tych wnętrz Powiedz mi jakie wymiary mają Wasze okna w kuchni?? Bo właśnie się zastanawiam jakie dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 07.04.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ja też sie nie mogę doczekać przeprowadzki i może na święta się uda, kuchnia wygląda juz znacznie lepiej bo są meble - pomimo pewnych perturbacji w ustawieniu, przyszła dzisiaj dodatkowa szafka więc możemy wszystko ostatecznie zmontować, może w niedzielę wstawimy jakieś zdjęcia, narazie nie mamy czasu Lazienka też wygląda fajnie , jutro jadę wszystko obejrzeć i trochę posprzątać. Okna kuchenne mają wymiary : 119cm - szer. 120cm - wys. na naszą kuchnię w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 08.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Kasiu W końcy znalazłam czas, by przeczytać do końca Twój dzienniczek. Te zielone okiennice wygladają "słodko" idealnie pasują do stylu Waszego domku. A te przepiękne belki na suficie....POEZJA. Ja w naszym domu od momentu kupienia projektu, zaplanowałam że będę miała widoczne w salonie BELE, bo strop jest z drewna. Ale panowie od ciesielki wysmarowali je takim zielonym paskudztwem...więc będę musiała je teraz obijać deseczkami.... Kasiu wklejaj szybko pozostałe fotki z gotowej podłogi w salonie i wiatrołapie....i pokaż mebelki w kuchni... U nas w grupie bydgosko-toruńskiej alex_ buduje też domek z drewna. Bylismy u niej na budowie... moge sie narkotyzować zapachem tego drewienka...bez końca Pozdrawiam serdecznie tasija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 08.04.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Płytek w salonie jeszcze nie ma - panowie biorą się za podłogi od poniedziałku - do środy mają skończyc - oby Kuchnia dzisiaj posprzątana moimi ręcami więc będą ładne zdjęcia w łazience jeszcze parę małych poprawek, toteż nie przykladałam się do sprzątania, ale też pokażemy Nasz ambitny plan przewiduje że przed świętami będziemy mieć zamontowane drzwi wewnętrzne - zwłaszcza do łazienki, oraz zamontowane schody, czy się uda..... już niebawem się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.04.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 coraz ładniej u Was, kuchnia cieplutka, łazienka też ładniutka a kiedy będzie płot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 09.04.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 kiedy będzie płot tego nie wie nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 10.04.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 ... ale żywopłot sadzisz w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts