Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Wymarzonego Domku?!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

takie "umc, umc..." dopada nas czasami na naszej działce :evil:

Kasiu, to albo utopiec, albo chorchoł. Trudne do odróżnienia bo bardzo podobne, ale się nie krzyżują. To znaczy krzyżują się, ale potomstwo jest bezpłodne jak mieszaniec konia i osła czyli muł. Utopce i chorchoły występują najliczniej w południowej Polsce, zwłaszcza na Śląsku, w pobliżu zbiorników wodnych. Nie są niebezpieczne, ale mocno dają się we znaki. O ile wiem nie dają się oswoić. Ale skąd się wzięły na Mazurach? Ciekawostka.

Kasiu, Sebastiano, piękny Wasz domek! Gratuluję samozaparcia - chyba nie ma nic trudniejszego, niż budowanie zimą - już same wizyty na budowie są trudne i jak człowiek zaczyna marznąć to powoli zaczynają mu obojętnieć różne rzeczy. Okiennice są fantastycznym dopełnieniem efektu.

Co do bałaganu - nie przejmuj się - ja tydzień przed przeprowadzką popłakałam się na budowie, bo wszystko wyglądało chyba najgorzej od samego początku (mam na myśli bałagan). I jakoś w ciągu tego tygodnia udało się panom budowlańcom posprzątać :) i przygotować (prawie :wink: ) wszystko, żebyśmy mogli zacząć mieszkać. Teraz to rzeczywiście najgorętszy okres. Powodzenia :)

Kasiu, to albo utopiec, albo chorchoł. Trudne do odróżnienia bo bardzo podobne, ale się nie krzyżują. To znaczy krzyżują się, ale potomstwo jest bezpłodne jak mieszaniec konia i osła czyli muł. Utopce i chorchoły występują najliczniej w południowej Polsce, zwłaszcza na Śląsku, w pobliżu zbiorników wodnych. Nie są niebezpieczne, ale mocno dają się we znaki. O ile wiem nie dają się oswoić. Ale skąd się wzięły na Mazurach? Ciekawostka.

Coś w tym musi być :roll: , bo jak do sąsiadów rodzina ze Śląska przyjechała, to umc umc... się wzmogło :wink: :D

Faktycznie zima była całkiem ostra w tym roku, ale nie to było najgorsze tylko opoźnienia od nas niezależne, ale już jest bliżej niz dalej, wczorajsza wścieklica mineła, piec działa - grzejniki i podlogówka grzeją, przyszły nasze meble do kuchni które trzeba teraz poskładać i poskręcać do kupy :roll: , zacznę odliczać dni do zamieszkania :lol:

Coś w tym musi być :roll: , bo jak do sąsiadów rodzina ze Śląska przyjechała, to umc umc... się wzmogło :wink: :D

Przywlekli. Załapał się z nimi. Niedobrze.

Dzisiaj rozmawialiśmy chwilę z umcykiem, opowiedział nam o nowej technologi budowlanej naszych sąsiadów, juz zapomniałam nazwy, to jakieś płyty betonowowiórowe a w środku styropian i beton. Okazało się że nie taki diabeł straszny...chodzi o umcyka :wink:

A na naszym ranczo tak fajnie pomimo bałaganu totalnego że wracać się nie chce do Olsztyna

Kasiu, to nie był utopiec? Ani chorchoł? To dobrze. Mazury bezpieczne :D

A mnie się tez nigdy nie chce wracać do Warszawy :D

Ja też sie nie mogę doczekać przeprowadzki i może na święta się uda, kuchnia wygląda juz znacznie lepiej bo są meble - pomimo pewnych perturbacji w ustawieniu, przyszła dzisiaj dodatkowa szafka więc możemy wszystko ostatecznie zmontować, może w niedzielę wstawimy jakieś zdjęcia, narazie nie mamy czasu :roll:

Lazienka też wygląda fajnie , jutro jadę wszystko obejrzeć i trochę posprzątać.

Okna kuchenne mają wymiary : 119cm - szer. 120cm - wys. na naszą kuchnię w sam raz :lol:

Kasiu

W końcy znalazłam czas, by przeczytać do końca Twój dzienniczek.

Te zielone okiennice wygladają "słodko" idealnie pasują do stylu Waszego domku.

A te przepiękne belki na suficie....POEZJA. Ja w naszym domu od momentu kupienia projektu, zaplanowałam że będę miała widoczne w salonie BELE, bo strop jest z drewna. Ale panowie od ciesielki wysmarowali je takim zielonym paskudztwem...więc będę musiała je teraz obijać deseczkami.... :evil:

Kasiu wklejaj szybko pozostałe fotki z gotowej podłogi w salonie i wiatrołapie....i pokaż mebelki w kuchni...

U nas w grupie bydgosko-toruńskiej alex_ buduje też domek z drewna. Bylismy u niej na budowie... moge sie narkotyzować zapachem tego drewienka...bez końca

Pozdrawiam serdecznie

tasija

Płytek w salonie jeszcze nie ma - panowie biorą się za podłogi od poniedziałku - do środy mają skończyc - oby :roll:

Kuchnia dzisiaj posprzątana moimi ręcami więc będą ładne zdjęcia :D

w łazience jeszcze parę małych poprawek, toteż nie przykladałam się do sprzątania, ale też pokażemy

Nasz ambitny plan przewiduje że przed świętami będziemy mieć zamontowane drzwi wewnętrzne - zwłaszcza do łazienki, oraz zamontowane schody, czy się uda..... już niebawem się okaże :o :o :o