pawcik7 06.01.2006 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 pochwalcie się co zrobiliscie sami na przekór wszystkim Ja zrobiłem ze szwagrem : - ocieplenie poddasza ( wełna, gips, malowanie ) - cała hydraulika + instalacja CO Hepworth (krany brodzik umywalki ) - cała glazura i terakota ( a było tego trochę - gładź w każdym pomieszczeniu + malowanie - podłogi z paneli + deska barlinecka w saloonie - kominek ( wyszedł przepieknie ) - złożyliśmy wszystkie meble kuchenne, podłączyliśmy kuchenkę i satelitę - sami spawaliśmy ogrodzenie Nie dotykałem sie tylko do podłączenia pieca CO, do kostki brukowej Wiecej nie pamiętam Ale myślę że jak na kolesi z blokowiska to daliśmy czadu Mam wrażenie że jak sie chce to ... można Pozdrawiam wszystkich złotorękich budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 07.01.2006 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Ty i szwagier w jednej osobie? A jak w dwóch to kto był kierownikiem ? A już troszeczkę poważniej, to nie święci garnki lepią. Masz fajnego szwagra. Ja mam ich kilku i każdy w razie jakiejkolwiek prośby o pomoc krzywi gębę i mówi: ja nie umiem . Jednak z mojej pomocy korzystają ochoczo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 08.01.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Ja wykonałem następujące prace: - wybudowanie ganku (od wykopania dołów fundamentowych po wykonanie dachu), - zamontowałem wszystkie okna i drzwi, - wylałem schody przed domem i obłożyłem płytkami, - zrobiłem daszek nad drzwiami, - drenaż w piwnicy, - poprawki po fachowcach od c.o. , - izolacje pionowe fundamentów. A to jeszcze nie koniec! Planuję jeszcze trochę prac, ale pochwalę się jak je zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.01.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 najwazniejsze to chciec a jak juz sie chce to i sie może - dodatkowo kogos jeszcze solidnego ku pomocy i lecimy woda, kanalizacja, glazura, sufity podwieszane, wylewki, elekktryka (z wyjątkiem podłaczenia rozdzielni) parapety wewnetrzne, ścianki g-k, płyta g-k, drenaż, , malowanie w dalszej kolejności, panele, meblle w kuchni (musze zrobić pierw projekt) schody metalowo drewniane, jedyne co w miom remoncie jak na razie oprócz montażu okien wszystko robimy sami. Najwazniejsze to chcieć Pozdrawiam wszystkich tym którym sie choć troche chce sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 10.01.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 też macie mnie czego zazdrościć, a mianowicie szwagra.....wiele prac razem wykonanych....oczywiście wiele uwag nawet w cierpkich słowach rzuconych na temat pomysłów, wykonania itp itd....każdy do swego kata obrażony, ale tylko na chwike i wszystkowraca do normy... czyli .... znane hasło....zgoda buduje... niezgoda rujnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 16.01.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ja coprawda z ojcem ale: Wylewki,regipsy,elektrykę,CO, CWU, kanalizacja, przyłącze kan. wymiany:Okna, Drzwi, kafle, panele, ocieplenie poddasza, ściany szczytowe, docieplenie z zewnątrz, tynki, garaż cały, spawanie drzwi uchylnych do garażu, całe schody na piętro, okna dachowe, układanie łupka , naprawa poszyć dachu, kostka puzzle, mur oporowy, wszelkie izolacje. Trudno by wszystko spamiętać, ale pamiętam czego nie robiłem: przyłącze gazowe i elektryczne bo juz było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 26.01.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Po tych wszystkich pracach już na spokojnie zrobiliśmy rzecz najważniejszą. A mianowicie FLASZKĘ I to nie jedną !!! Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrol 26.01.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Tak się wszyscy chwalą.... a może ktoś pokaże jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 26.01.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Tak się wszyscy chwalą.... a może ktoś pokaże jakieś fotki? chetnie poogladam:) a ktos moze instalowal kominek i robil obudowe sam (w sensie nie firma)? moze jakies zdjecia krok po kroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 26.01.2006 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 hej no zdjęc mam i to w pytę ... w albumie niestety .... ale jak ktos chce to tzn. będzie budował to co ja lub chce porównać budowę to zapraszam na małe co nie co do siebie pod wawę hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 26.01.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 hej no zdjęc mam i to w pytę ... w albumie niestety .... ale jak ktos chce to tzn. będzie budował to co ja lub chce porównać budowę to zapraszam na małe co nie co do siebie pod wawę hihi moze moglbys zeskanowac? do wawy za daleko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 29.01.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 łeeeeee z bratem matki(jest slusarzem) przerobiliśmy chlewik na pokój, zostało juz tylko przykrecac regipsy na stelażach.Sami zrobilismy futryne do drzwi i drzwi(poniemieckie, doprowadzałem do normalności przez 3 tygodnie).oprócz tego krajzege (trak prawie gotowy), 2 szlifierki do stali, kosiarke, i chyba 15 śrutownikow do zboża o maszynie do mielenia buraków nie wspomne(obecnie nie robimy bo gospodarstwa rolne juz tego nie chcą).chcę jeszcze zrobic heblarke,tylko potrzebny mi mechanizm podnoszenia stołu (może śruba trapezowa???) .Ludzie pokazcie jakis rysunek tego ustrojstwa bo cos mnie koncepcja opuściła................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 02.02.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Nie ma żeczy którą człowiek by sam nie zrobił. Ja w swoim krótkim życiu wszystkiego zasmakowałem - chałupe szwagrowi całą wykończyłem - niestety on mi sie odpłacił kilkoma słowami jak zaczełem swoją stawiać " On ma rodzine i nie ma czasu". - cuż brak mi słów rok czasu w dzień wdzień aaach szkoda gadać! Wiem jedno jak ktoś chce to zrobi. Jest takie przysłowie "Dla chcącego nic trudnego" - więc bieżcie sie ludzie do roboty bo przy kominku będzie co wspominać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 03.02.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 a tak swoją drogą to szwagier to fajna żecz - wykopane fundamenty - POŚ - ocieplenie poddasza - regipsy - komplet - wylewki - podłoga z desek + panele - instalacja elektryczna - CO i woda ( Hepworth ) - schody - gipsowanie i malowanie ścian - płytki, kafle - kominek + DGP - ocieplenie zewnętrzne - parapety wewnętrzne i zewnętrzne i to co Pawcik7 lubi najbardziej Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts