jolcia27 29.07.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Tak jak obiecałam..dekarz Marek Kotłowski z Lęborka tel.0502134604 : solidnie, fachowo, szybko, sprawnie, --a były ogromne upały wyjaśnia wątpliwości, doradza ....bez zastrzeżeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 04.08.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Jak do tej pory to mogę polecić Geodetę i pana "koparkowego". Mam również cudnego kierownika budowy, tylko muszę potwierdzić czy mogę podać namiary na forum. Moja ekipa murarzy też do tej pory niele się spisuje, ale jeszcze nie skończyli, więc coby nie zapeszyć, namiary podam póniej . GEODETA (SZCZEGÓLNIE DLA TYCH CO TO W GDAŃSKU SIĘ BUDUJĽ). Jacek Baczyński z Gdańska, tel 600 472 971 - najszybciej, najrzetelniej i najtaniej. p. Woniak (tzw. pan Koparkowy) tel. 601 61 84 72 Z firm - hurtowni mogę polecić: - Połomski 601 18 79 38 - bloczki betonowe (polecał go już Cmyk); co prawda na fakturę czekałam ponad miesišc, ale ... jeli chodzi o dostawę i jakoć nie mam uwag. Gwarancja na uszkodzone w czasie transportu została uwzględniona bez najmniejszego problemu. - A i Z tel. 58 676 20 10; - Seeger Dach 58 761 88 88; (ja rozmawiałam z Robertem Suchockim i szczerze polecam) Dekarzy nie polecam - bo cyrki jużsš na dzień dobry. Brrrrrrrrrrr. To na razie tyle. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 07.08.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 ja po prawie skonczonej robocie goraco polecam pana Dawidowskiego z ekipa murarzy jezeli ktos nie chce miec na poczatku przepraw z budowa domu to mozna brac w ciemno ale umawiac trzeba sie juz teraz na 2007 rok, rewelacja nie mialem zastrzezen do roboty, robia z glowa rowno i czysto, budowa po skonczonej robocie kazdego dnia posprzatana nie walaja sie steple, bloczki itp. Obecnie po pomiarach tynkarzy wszystkie sciany rowne i belki nad oknami wszystkie na tej samej wysokoscitel. 607 862 132 w czasie budowy wychwytuja bledy projektowe i proponuja zmiany oczywiscie zkonsultowane z inspektorem zawsze mieli racje, zaluje ze kilka rzeczy ktore sugerowali nie wprowadzielm w czyn bo teraz musze poprawiac. POLECAM !!!!!!CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 09.08.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Na poprzedniej stronie są namiary na ekipy podane przez CMYKa.Otóż jest tam mały błąd - mianowicie pan Gojtowski nie jest dekarzem a cieślą - zresztą widnieje też w spisie cieśli, ale jest złe nazwisko (Gajkowski) - tylko telefon ten sam.Mogę tylko napisać, że ten pan Gojtowski to już 4-te pokolenie cieśli z tej rodziny i też szczerze należy polecić jego ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 10.08.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 a ja z kolei pana Gojtowskiego z czystym sumieniem bym nie polecil coraz wiecej bledow wychodzi w konstukcji dachu ostatnio dekarza doprowadzili do szewskiej pasji nie dali belki przy jaskolce i cala sie odchylila do przodu niestety wyrownac juz nie mogl poniewaz caly dach byl juz zafoliowany. Pozatym nie prawidlowe odleglosci miedzy krokwiami a zostalo troche drewna jakby wlasnie na to aby ta odleglosc byla prawidlowato tyle nie liczac 3 tygodniowego spoznienia przez ktore wszystkich fachowcow musialem przesuwacCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 16.08.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 polecam gdynska firme Beditom od bram garazowychhttp://www.beditom.pl maja swoje stanowisko na beniowskiego w oliwie na hali targowej ale tez mozna uderzyc bezposrednio do firmy moja bramka z napedem na pilota o wymiarach 230x240 kosztowala 3300 kolor orzech grubosc 4 cm przenikalnosc cieplna jak dla okien 1,1.fachowa i profesjonalna obsluga na czas. Taka sama u Wisniowskiego kosztowala o 400 zl drozej u hormana najtaniej jak znalazlem to o 1100 zl drozej ale w podstawowym kolorze i grubosci 2 cm.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 17.08.2006 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Sorryy .... już od m-ca cieszymy się wstawionymi oknami i drzwiami i muszę Wam przekazać nasza opinię...firma Megabud z Rumii ---okna DZIADEK drewniane - jak pisałam wcześniej-chcieliśmy być bardzo zadowoleni i ze współpracy i z okien - i tak właśnie było i JEST !!!!!.... zamówiliśmy u nich parapety wewnętrzne i są naprawdę super...właśnie dziś zamontowali....zewnętrzne też u nich zamówione...mają także w ofercie okna plastikowe.... Grupa fachowców naprawdę wie co robić trzeba, sprawnie i czysto...żadnego po sobie nie zostawią bałaganu..... a co bardzo ważne ---- sympatyczni, uprzejmi młodzi ludzie.... my nie możemy narzekać na żadne nasze ekipy - nie mieliśmy żadnych problemów, ani z terminami ani z wykonawstwem, ale życzę wszystkim budującym, aby właśnie trafiali się tylko tacy wykonawcy wszystkich prac związanych z budowaniem. pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 18.08.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Sorryy .... już od m-ca cieszymy się wstawionymi oknami i drzwiami i muszę Wam przekazać nasza opinię...firma Megabud z Rumii ---okna DZIADEK drewniane - jak pisałam wcześniej-chcieliśmy być bardzo zadowoleni i ze współpracy i z okien - i tak właśnie było i JEST !!!!!.... zamówiliśmy u nich parapety wewnętrzne i są naprawdę super...właśnie dziś zamontowali....zewnętrzne też u nich zamówione...mają także w ofercie okna plastikowe.... Grupa fachowców naprawdę wie co robić trzeba, sprawnie i czysto...żadnego po sobie nie zostawią bałaganu..... a co bardzo ważne ---- sympatyczni, uprzejmi młodzi ludzie.... my nie możemy narzekać na żadne nasze ekipy - nie mieliśmy żadnych problemów, ani z terminami ani z wykonawstwem, ale życzę wszystkim budującym, aby właśnie trafiali się tylko tacy wykonawcy wszystkich prac związanych z budowaniem. pozdrawiam wszystkich serdecznie a jak cenowo sprawa wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 22.08.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Jolcia, daj namiary na tych od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 22.08.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Stolarka drzwiona i okienna PHU MEGABUD Michał Michnowicz RUMIA 058-671-38-18 jeśli chodzi o cenę okien, to w porównaniu z innymi ofertami była różnica, ale stosunkowa niewielka, biorąc pod uwage jakość,termin realizacji, a przedewszystkim nie czuliśmy sie intruzami,którzy wymyślają a jeszcze nie sa do końca zdecydowani i jak pisałam wcześniej,mieliśmy możliwość oglądania w realu przed decyzją zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 23.08.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Od 2 tygodni mieszkamy już w nowym domu, więc przyszła pora na podsumowanie. NIewiele jest ekip, które moge polecić ale na szczęście kilka się przwineło: 1. Instalacja c.o., wod-kan, gaz - DESTO z Rumii przy WINDOWS 2000 - Tomasz Gawęda "Mały" - 696403853 - najlepsza ekipa na budowie 2. Murarz (murował u nas od momentu stropu) - p. Janusz 608 403 518 - robi tez inne rzeczy - u mnie na budowie do dzisiaj kończy kłaść kafle w garażu - robił też ocieplenie poddasza, płyty GK i malowanie, taras drewniany i ogrodzenie, kominy z kliknieru, panele - człowiek godny polecenia - robi tez elewacje. 3. Tynki p. Wicki - numer w postach powyżej 4. Kafelkarz - p. Staszek - namiar uzupełnię jak znajdę 5. Wylewki - p. Dawidowski - 602 192 704 6. Dekarz - Piotr Gawka - 604 246 721 Reszta nie nadaje sie do polecenia ... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 29.08.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Lesnik oczyszczalnie także montuje firma "A-TOM " z Lublewa...tel.058 691-70-11...ja u nich kupiłam SOTRALENZ i będą montować...było b.konkurencyjnie....A-TOM robi u nas wiele rzeczy z których jesteśmy zadowoleni, więc chyba i to zrobią OK... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 29.08.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Lesnik ...tu też możesz zapytać http://www.ekofil.gdynia.pl/....a że to z Gdyni-- to bardziej mi po drodze był A-TOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 29.08.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 http://www.ekofil.gdynia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 04.09.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Chciałbym się przywitać po długiej nieobecności na forum.I od razu mam kilka pytań, uwag.- Gosiu, Beata ma rację chwaląc H. Kwidzińskiego (kominki). Mieszkam w Chmielnie i wiem jaki jest o nim zdanie jako o kominkarzu. Natomiast mam taki problem : są tu dwie opinie (różne) o firmie Haginz z Żukowa wykonującą kominki. Jest ona przedstawicielem Tarnavy ( a taki kominek chciałbym mieć). Czy jest to solidna firma, czy ktoś miał z nią do czynienia ? Kwidziński nie jest przedstawicielem Tarnavy - jest droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 05.09.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 polecam juz sprawdzonego na swojej skorze pana Wickiego od tynkow za tydzien bedzie mi kladl wylewki tynki cena 14,50 za metr (cena z lutego obecnie 16 zl za metr) wylewki 24 zl za metr wszystko z materialemCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 07.09.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Z czystym sercem mogę polecić Panią Izę Kotlewską projektantkę wnętrz. Jest solidna i niedroga, cały czas pod telefonem. Słucha, doradza, wypytuje o upodobania, kolory itp. Jest naprawdę świetna. Zamówiłam u niej ustawienie ścian wewnętrznych, dobór kolorystyki i materiałów wykończeniowych, rozstawienie mebli, projekt oświetlenia, ułożenie gniazdek, projekt mebli oraz wizualizację. Można także u niej zamówić wykonanie mebli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 07.09.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 No i tak się rozpisałam, że nie dałam namiarów:) tel: 606974289 http://www.mp2studio.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 19.09.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 a ja z kolei pana Gojtowskiego z czystym sumieniem bym nie polecil coraz wiecej bledow wychodzi w konstukcji dachu cóż - chyba ja też dałem opinię na wyrost... podnieśli mi z jednej strony murłatę na garażu i dzięki temu przymocowana do nie krokiew zbliżyła się do murłaty domu w takim stopniu, że nie zmieści się tam opierzenie wraz z pokryciem - trzeba było krokwie (na obu końcach dachu jednospadowego) cofać, żeby wyszło jak należy a wszystko przez to, że chciałem dach ciut wyżej niż w projekcie (żeby śnieg szybciej spływał - strona północna) - dali wyżej, ale jednak za wysoko o 1 bloczek... a wystarczyło zadzwonić i się zapytać - to chyba najbardziej niewybaczalne tym bardziej, że wcześniej murarze dzwonili do nich i mówili, że z drugiej strony niżej zrobili wieniec, więc nic nie trzeba było podnosić - brak kontaktu w ważnych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 04.10.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Z czystym sercem mogę polecić Panią Izę Kotlewską projektantkę wnętrz. Jest solidna i niedroga, cały czas pod telefonem. Słucha, doradza, wypytuje o upodobania, kolory itp. Jest naprawdę świetna. Zamówiłam u niej ustawienie ścian wewnętrznych, dobór kolorystyki i materiałów wykończeniowych, rozstawienie mebli, projekt oświetlenia, ułożenie gniazdek, projekt mebli oraz wizualizację. Można także u niej zamówić wykonanie mebli:) andziag78, bardzo proszę, jeśli to możliwe, napisz jaki jest koszt takiej usługi. Bardzo chciałabym skorzystac z fachowych porad. Dziekuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts