Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Hej, mozecie polecic kogos od instalacji: linia energetyczna, gazociag i wodociag. Pilna sprawa:)

Pozdrawiam.

polecam pana rafała piepera tel-608-884-513

u mnie instalacja zakonczona w dosc przystepnych cenach ,nie wiem jak z czasem u tego pana.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja właśnie pobrałem ostatnią transzę kredytu, którego udzielał mi pan Darek. Tzn. jest on pracownikiem Open Finance i mogę szczerze polecić współpracę z nim - oferta identyczna jak w banku (czasem mógł zaoferować lepsze warunki, ale zdecydowałem się na bank, który nie chciał negocjować), piękne i przystępne zestawienie oraz - co najważniejsze - profesjonalna obsługa. W bankach często spotykałem się z ludźmi z łapanki, którzy nie mieli pojęcia o własnych produktach (sam wiedziałem więcej).

Jeśli planujecie inwestycje (finansowe) lub wzięcie kredytu - to tylko z nim.

Acha - całość konsultacji jest bezpłatna.

No fajnie - po 3 tygodniach zorientowałem się, że nie podałem numeru telefonu pana Darka: 667 89 39 85.

Pierwsza ekipa ,ktora moge polecic, to panowie ktorzy wykonywali u nas Tynki,polecani juz gdzies na forum,bo tutaj ich znalazlam :) . Bardzo dokladnie, kierownik budowy zachwalal ich prace. Pracowali solidnie,sprawnie i co wazne zostawili po sobie porzadek. Polecam

Pan BERENDT 502561186

Wpisuję kolejną firmę - TOPTALNA GŁADŹ z Wejherowa/Bolszewa. Firma wykonuje tynki maszynowe gipsowe oraz posadzki. Nam już zrobili tynki, prawie idelanie bo minimalnie coś tam poprawiali, sprawnie poszło, brygada bardzo czysta i grzeczna, posprzątali po sobie, nawet opłukali okna. cena bardzo rozsądna, jeszcze za m-c weźniemy od nich posadzki razem z materiałem bo tak nam wygodniej. Naprawdę polecam bo takich ludzi jest niewielu. Nasza współpraca zaczęła się małym nieporozumieniem, ale takiej reakcji z ich strony się nie spodziewałam - oczywiście pozytywnej. Oby więcej takich brygad!

Chciałbym polecić elektryka Karola Kolkę (606-236-178). Namiary znalazłem tutaj na forum i nie zawiodłem się. Instalacje: elektryczna, komputerowa, alarmowa i domofonowa położone naprawdę bardzo dobrze, wręcz pedantycznie. Do tej pory najlepsza ekipa na budowie i do końca budowy tylko takich bym sobie życzył.

Kupują też materiały (kabelki itp) ze sporym upustem w hurtowni. Podczas ich pracy naprawdę odpocząłem emocjonalnie. Przy wcześniejszych ekipach bywało różnie.

Pozdrawiam,

Sly

Witam, po szczęśliwym zakończeniu budowania i wyczerpującym finiszu przed wprowadzeniem się nadszedł czas na podsumowania. Przewinęło się mnóstwo fachowców, wielu z nich znalazłem dzięki forum, dlatego chcę się również i ja wypowiedzieć odnośnie ich pracy.

Na początku chciałbym pochwalić pana Janusza Pałuczaka z Rumii (501.212.956), z którego jestem bardzo zadowolony. Zakres jego prac obejmował ocieplenie wełną (15+10 cm) poddasza oraz zabudowę sufitową z płyt rigipsowych, wraz ze szpachlowaniem i gruntowaniem farbą. Oprócz tego doszło wykończenie wykuszy i zrobienie jeszcze kilku innych elementów w zabudowie rigipsowej. Pan Janusz zna się na rzeczy, ma doświadczenie i swoją pracę wykonuje dokładnie. Miałem wrażenie, że stara się tak, jakby robił wszystko dla siebie. Oprócz tego myśli i zastanawia się, oferuje cenne rady i rozwiązania problemów. Cieszę się, że na niego trafiłem. Okazał się wielce pomocny, szczególnie, że na etapie wykańczaniania inwestor jest już wykończony. Panu Januszowi można zaufać. Często się komunikuje z inwestorem, pyta i upewnia. Poza tym można na niego liczyć w sprawach zorganizowania trudniej dostępnych materiałów. Oprócz tego pan Janusz jest człowiekiem z natury bardzo sympatycznym i wesołym, co sprawia, że budowanie z nim jest przyjemnością. Polecam.

Witam!

Zzamówione : okna z firmy "Avante"oraz brama garażowa Wiśniowskiego; wszystko u przedstawiciela w/w firm -"Megabud" w Rumii.

Bardzo sympatyczna obsługa, niedługo mija rok od daty montażu, wszystko sprawuje się ok, poprawki dokonane w terminie.

Pan Michał Michnowicz jest zawsze zainteresowany każdym przypadkiem i nigdy nie odsuwa od siebie problemu.

Cieszymy się, że dokonaliśmy takiego wyboru.

Witam!

Zzamówione : okna z firmy "Avante"oraz brama garażowa Wiśniowskiego; wszystko u przedstawiciela w/w firm -"Megabud" w Rumii.

Bardzo sympatyczna obsługa, niedługo mija rok od daty montażu, wszystko sprawuje się ok, poprawki dokonane w terminie.

Pan Michał Michnowicz jest zawsze zainteresowany każdym przypadkiem i nigdy nie odsuwa od siebie problemu.

Cieszymy się, że dokonaliśmy takiego wyboru.

A w jakim kolorze macie okna? My właśnie zamierzamy zamówić okna i bramę i chyba drzwi wejściowe w Megabudzie właśnie.

Pewnie jak mniejszość na forum - białe. Nie wiem dlaczego, ale w momencie zamawiania te najbardziej mi się podobały i najbardziej pasowały do mojego domku. Napewno też znaczenie miała cena, na tym etapie oszczędza się każdy grosz, a później się okazuje się , że i tak za dużo wydaliśmy.

Brama Wiśniowskiego natomiast w kolorze orzecha - bardzo ładny kolor dopasowany do koloru drzwi wejściowych. Okna są masywne, dobre jakościowo z ładnymi klamkami.

Jak do tej pory jestem b. zadowolona

Dołączam do listy solidnych sprzedawców, wykonawców firmę DREFAMET (salony sprzedaży w Rumii i w Gdyni na Warszawskiej). Kupiłem u nich drzwi zewnętrzne Dierre wg projektu indywidualnego. Obsługa w salonie na najwyższym poziomie, pełen profesjonalizm, bardzo profesjonalny montaż. Jestem zadowolony. Drzwi działają jak na razie bez zarzutów. Gorąco polecam...

Do listy SUPER FACHOWCóW dołączam firmę DUOMEBLE S.C. z Rumi - meble po prostu bajka, :lol: dotrzymali terminu,wykonanie solidne i bardzo ładne!!! POLECAM!!! :p

Podaję numery telefonów:

p.Sławek 509 860 224

p.Waldek 692 373 828

Pozdrawiam.

Do listy SUPER FACHOWCóW dołączam firmę DUOMEBLE S.C. z Rumi - meble po prostu bajka, :lol: dotrzymali terminu,wykonanie solidne i bardzo ładne!!! POLECAM!!! :p

Podaję numery telefonów:

p.Sławek 509 860 224

p.Waldek 692 373 828

Pozdrawiam.

czy to autoreklama? zdaje sie że tu polaca sie tylko wykonawców których sprawdzil sie na własnej skórze.

Pierwsza ekipa ,ktora moge polecic, to panowie ktorzy wykonywali u nas Tynki,polecani juz gdzies na forum,bo tutaj ich znalazlam :) . Bardzo dokladnie, kierownik budowy zachwalal ich prace. Pracowali solidnie,sprawnie i co wazne zostawili po sobie porzadek. Polecam

Pan BERENDT 502561186

Ja również bez dwóch zdań polecić mogę ekipę p. Berendta. Gładkie tynki cementowo wapienne, dobre ceny i rozsądny czas wykonania i czystość jaką pozostawia po zakończonej pracy... wszystko naprawdę godne polecenia....

Prze okazji szukam firmy/osoby która nawiozła by mi trochę ziemi gorszej jakości na podniesienie terenu za w miarę rozsądną cenę w okolicach Cedrów Wielkich...

Pana Janusza Pałuczaka z Rumii (501.212.956) /z którego jestem bardzo zadowolony, patrz http://forum.muratordom.pl/post2529985.htm#2529985/ spotkałem dzięki panu Grzegorzowi z Chwaszczyna (501.299.927). To on właśnie stanął na wysokości zadania i poratował mnie tą ekipą, gdy poprzednia skapitulowała. Załatwił wszystko samemu i zdjął wiele problemów ze mnie, za co jestem mu bardzo wdzięczny. Naprawdę niewielu jest dziś fachowców tak uczciwie i poważnie podchodzących do danego przez siebie słowa. Pana Grzegorza szczerze polecam do prac kafelkarskich. Specjalizuje się w łazienkach, układa płytki, mozaiki, kamień, potrafi pięknie obudować wanny oraz wymodelować ciekawe brodziki. Kładł gres oraz duże płytki podłogowe, zrobił elegancki blat z kafli do kuchni. Również wszelkie podłączenia (baterie, armatura, wanny, umywalki itd.). Wszystko starannie i estetycznie. Pan Grzegorz zna się na rzeczy, również oferuje wiele rad i ciekawych rozwiązań. Należy do tzw. "złotych rączek" i lubi to, co robi. Jest osobą nader uczciwą, kulturalną i pogodną. Polecam. Nie mam się do czego przyczepić, a jestem klientem raczej wymagającym.

Pan Grzegorz zna się na rzeczy, również oferuje wiele rad i ciekawych rozwiązań. Należy do tzw. "złotych rączek" i lubi to, co robi. Jest osobą nader uczciwą, kulturalną i pogodną. Polecam. Nie mam się do czego przyczepić, a jestem klientem raczej wymagającym.

No - pisalem przeciez wczesniej, ze ja jestem z niego niezwykle zadowolony. Juz pomijam kwestie ulozenia glazury (bo to jest zrobione swietnie), ale megazadowolony jestem wlasnie z tych dodatkowych porad i rozwiazan. Dzieki niemu nie zrobilem baaaaardzo wielu bledow.

Podaję numery telefonów:

p.Sławek 509 860 224

p.Waldek 692 373 828

Pozdrawiam.

czy to autoreklama? zdaje sie że tu polaca sie tylko wykonawców których sprawdzil sie na własnej skórze.

Przykro mi,że tak Pan myśli.Myślałam,że każdy ma szansę wypowiedzieć się na dany temat i nie zostanie potraktowany jak intruz.

Dzisiaj skończono u nas kłaśc kostkę brukową i do listy sprawdzonych wykonawców mogę dopisac ekipę brukarzy, sprawnie, bezproblemowo i fachowo, możliwośc negocjacji cen i to chyba pierwsza ekipa, która wzięła pieniądze dopiero po zakończeniu prac i nie chciała żadnych zaliczek..

BRUKARSTWO,UKŁADANIE KOSTKI BRUKOWEJ,BRUK,KAMIEŃ

(pan Piotr i Tomek) tel: 0662 401 901

Panowie są z Lęborka ale bez problemu dojeżdżają do Trójmiasta...