Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Witam.

Z czystym sumieniem i dużym zadowoleniem mogę polecić tartak z Sulęczyna, który był już wcześniej polecany.

Brałem od Nich praktycznie wszystko co potrzebne do dachu od konstrukcji po odgromienie, łącznie z wykonawstwem .

Po pierwsze dali najlepsze ceny,

po drugie bardzo duża elastyczność jeśli chodzi o terminy, co miało dla olbrzymie znaczenie bo musieli poczekać z położeniem dachówki aż wyprowadzę szczyty i zaleję na nich wieniec,

po trzeci świetny kontakt, nawet w godzinach późno popołudniowych.

Co do pracy ekipy, która stawiała więźbę a potem kładła dachówkę mój kierbud nie miał zastrzeżeń, mimo, że najstarsza osoba w ekipie miała 25lat :wink: .

Polecam i oby więcej takich firm :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Polecam usługi transportowe pana Damiana. Tel. 888 24 37 54. Bardzo sprawnie i w rozsądnej cenie przeprowadził nas do nowego domu. Usługi świadczy na terenie Trójmiasta i Polski. Nie zawiedziecie się, szczerze polecam.

Transport, przeprowadzki.

Potwierdzam opinie o p. Damianie tel. 888-24-37-54. Bezproblemowo, terminowo, dobry cenowo. No i czego jeszcze wymagać?

Nie wiem jakim cudem moich ostatnich wykonawców nie ma jeszcze na białej liście. Chyba pierwszy raz jestem z kogoś super zadowolony. Pan Wiesław Jeszke z Chojnic tel 663-051-411 robił u mnie podbitkę drewnianą a zajmuje się ogólnie stolarką. Efekt - szybko, słownie, dokładnie, kulturalnie i... tanio! Polecam!

A przy okazji POLBET - bloczki betonowe - tanio, solidnie i szybko... ale różnica grubości bloczków - do 1,5cm - jak ktoś chce izolować od wewnątrz, to bieda - ale może tylko moja partia była kiepska.

- zabudowa poddaszy, wełna, płyty g-k, gładzie - młodzi ludzie Wojtek i Arek - 783 903 130, bardzo dokładni, terminowi (mają maszynę do bezkurzowego szlifowania gładzi)

Ekipy sprawdzone. Polecam.

I ja sie skusilem i zaprosilem ta ekipe do siebie. Coz moge powiedziec - blyskawica i precyzja. Mlodzi ludzie (u mnie bylo ich 4), z zapalem i checia dobrego wykonania pracy. W 1 dzien zrobili mi ocieplenie, stelaz i umocowanie plyt GK w garazu - 40 m2. Moze troche potem musialem posprzatac w zakamarkach, ale to dlatego, ze garaz mam juz czesciowo zagospodarowany, wiec nie sposob tego ani wyniesc, ani przenosic z miejsca na miejsce itd.

Ja tez polecam i jeszcze raz dziekuje im za kawal swietnej roboty.

Jakiś czas temu zakończyliśmy z żoną budowę domu w Gdańsku (Dom w Daliach III). Skorzystaliśmy z kompleksowej usługi firmy z Gdyni (ABIKON). Panowie mają dużą wiedzę praktyczną i są bardzo na poziomie - odbiegają od typowego obrazu "fachowca". Możemy ich z czystym sumieniem polecić dla tych, którzy podobnie jak my nie chcą mieć wiele problemów w trakcie budowy i po jej zakończeniu. Kontakt do jednego z współwłaścicieli (Bartek Łojek tel. 602-638-608)

prosze o polecenie soldnej firmy od stanu surowego z ytonga.rozpoczecie bud planje na 04.2009 Chwaszczyno.wspanialy

Witam serdecznie,

jutro zgodnie z zaplanowanym terminarzem wychodzi odemnie mega ekipa od stanów surowych,murarze w sumie na pierwszy rzut oka niczym szczególnym się nie wyróżniają, ale po 5 miesiacach wspólnego życia przy budowie mojego stanu surowego, musze obiektywnie powiedziec że niewyobrazam sobie kogoś innego niż ci moi kaszubi z Rumii i Redy.Ojciec, 2 synów i pomocnicy do cieższych prac np, przy budowie konstrukcji dachu, bo ciesielke też mi wykonali w extra stylu,jeden z synów starszy Adam Bieszke 600673286 to turbo spec murarski,kominy a mam ich 4 szt.które wykonał w klinkierze są moją perełką.

polecam gorąco.

Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie montującej okna pvc "OMEGA OKNA" Rumia?

mam do was też pytanie na temat okien, czy możecie podpowiedzieć mi kto w szerokim trojmieście, robi najlepsze okna i jeszcze lepszy robi ich montaż.Mam bardzo duże przeszklenia,jak kupowałem projekt to nie zdawałem sobie do konca sprawy z tzw walorów techniczno uzytkowych przy takich gabarytach,w związku z tym teraz poświęciłem sporo czasu na zapoznanie się bardziej szczegółowo z tematem i............teraz to już wogóle straciłem orientacje wracając do początku czy zrobić okna z pvc czy bardziej stabilne konstrukcyjnie ale też droższe z drewna.drewnianych też się obawiam z uwagi na póżniejszą konserwacje.

ale najważniejsze dla mnie jest to aby konstrukca była stabilna, statyczna no i w miare ciepła bo tak jak pisałem powierzchnie przeszklone b.duże.

kogo do takiej roboty najlepiej zamówić,pls o podpowiedż

czy mieliście jakieś doświadczenia z profilem pvc schuco?albo z firmą Mega Vent z Redy?poszukuje pilnie dobrych okniarzy, bo tu dopiero można sie przejechać jak się człowiek troche mało zna.dajcie prosze swoje typy na profile i wykonawców.

pozdrawiam

Poczytaj w temacie wymiana doświadczeń - o oknach napisano tam prawie wszystko. Ja mam okna Avante - profil decunnik /czy jakoś tak/, zamawiane i monotwane przez Megabud z Rumii.

Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie montującej okna pvc "OMEGA OKNA" Rumia?

mam do was też pytanie na temat okien, czy możecie podpowiedzieć mi kto w szerokim trojmieście, robi najlepsze okna i jeszcze lepszy robi ich montaż.Mam bardzo duże przeszklenia,jak kupowałem projekt to nie zdawałem sobie do konca sprawy z tzw walorów techniczno uzytkowych przy takich gabarytach,w związku z tym teraz poświęciłem sporo czasu na zapoznanie się bardziej szczegółowo z tematem i............teraz to już wogóle straciłem orientacje wracając do początku czy zrobić okna z pvc czy bardziej stabilne konstrukcyjnie ale też droższe z drewna.drewnianych też się obawiam z uwagi na póżniejszą konserwacje.

ale najważniejsze dla mnie jest to aby konstrukca była stabilna, statyczna no i w miare ciepła bo tak jak pisałem powierzchnie przeszklone b.duże.

kogo do takiej roboty najlepiej zamówić,pls o podpowiedż

czy mieliście jakieś doświadczenia z profilem pvc schuco?albo z firmą Mega Vent z Redy?poszukuje pilnie dobrych okniarzy, bo tu dopiero można sie przejechać jak się człowiek troche mało zna.dajcie prosze swoje typy na profile i wykonawców.

pozdrawiam

Nikt inny jak tylko firma MEGABUD z RUMI :) również polecam !

84-230 Rumia

Ul. Paderewskiego 2

tel.: 058 671 38 18

prosze o polecenie soldnej firmy od stanu surowego z ytonga.rozpoczecie bud planje na 04.2009 Chwaszczyno.wspanialy

Witam serdecznie,

jutro zgodnie z zaplanowanym terminarzem wychodzi odemnie mega ekipa od stanów surowych,murarze w sumie na pierwszy rzut oka niczym szczególnym się nie wyróżniają, ale po 5 miesiacach wspólnego życia przy budowie mojego stanu surowego, musze obiektywnie powiedziec że niewyobrazam sobie kogoś innego niż ci moi kaszubi z Rumii i Redy.Ojciec, 2 synów i pomocnicy do cieższych prac np, przy budowie konstrukcji dachu, bo ciesielke też mi wykonali w extra stylu,jeden z synów starszy Adam Bieszke 600673286 to turbo spec murarski,kominy a mam ich 4 szt.które wykonał w klinkierze są moją perełką.

polecam gorąco.

Czy aby nie jest to SUPER reklama ?

Daro666 i FineWine : obaj autorzy po 3 posty i obaj dołączyli 05 Lut 2009.

czyżby mało zleceń na 2009 ( kryzys) ?

bogdan812

niestety mam podobne podejrzenia

obaj z 3city itp. - jak widac trzeba z rezerwa podchodzic do wpisow tutaj

moi murarze robili stan surowy przez 2 miesiace a nie przez 5 :o, wiec cos mi tu nie gra

ponadto jakis czas temu ich widzialem i pytalem o kryzys, to mowili ze maja zamowienia na 2 lata naprzod a tu widac, ze ekipa konczy stan surowy (w zimie??? :o) i szuka pracy...

bez komentarza

podobne wpisy juz byly na Czarnej liscie - jakas pani chciala sama siebie wybielic...

Jakiś czas temu zakończyliśmy z żoną budowę domu w Gdańsku (Dom w Daliach III). Skorzystaliśmy z kompleksowej usługi firmy z Gdyni (ABIKON). Panowie mają dużą wiedzę praktyczną i są bardzo na poziomie - odbiegają od typowego obrazu "fachowca". Możemy ich z czystym sumieniem polecić dla tych, którzy podobnie jak my nie chcą mieć wiele problemów w trakcie budowy i po jej zakończeniu. Kontakt do jednego z współwłaścicieli (Bartek Łojek tel. 602-638-608)

Fajnie - wystarczy przejrzeć czarną listę wykonawców, by znaleźć tam niejeden wpis o tej firmie. Tzn. w tej chwili większość wpisów została usunięta, ale są ludzie, którzy z tą firmą walczyli.

Nie wiem, czy to przypadkiem nie autoreklama.

Szczególnie teraz, gdy developerzy padają jak muchy zimą.

Ja w każdym razie nie wierzę.

Okna? Najlepsze - z Megabudu :lol: . I to nie tylko dlatego, że mają jakośc, panowie przy montażu wiedzą co robią, ale również dlatego, że firma i jej właściciel autentycznie dbają o klienta. Terminowośc, świetny kontakt, poradnictwo. Nic dodac nic ując. Pan Michał Michnowicz tel. 501-228-741. Dziękuję panie Michale :lol:

A skoro już jestem przy fachowcach doskonałych, to muszę wspomniec o chłopakach od instalacji elektrycznych. Znalazłam ich na białej liście i tak , jak pan Michał od okien, w pełni zasługują, żeby tutaj byc. Full serwis - wszystko, co wiąże się z instalacjami, a więc również internet, telefon, RTV . Pan Karol Kolka z kolegą tel. 606-236-178. Wykonali u mnie już dwa etapy prac na najwyższym poziomie :lol: . Czysto, sprawnie, w terminie, z podpowiedziami (nie tylko z zakresu istalacji elektrycznej), zawsze w kontakcie, cierpliwi. Wczoraj ich pracę podziwiał mój kierownik budowy :lol: . Mistrzowie! Dziękuję bardzo! Cieszę się, że zarówno z panem Michałem i jego ekipą, jak i z panem Karolem i kolegą będę się jeszczę spotykac na kolejnych etapach budowy.

Wspomnę jeszcze o KL-PROJEKT z Żukowa i pani Krystynie Lihs tel. (058) 681-74-37. Wszystko, co potrzebne do rozpoczęcia budowy, a więc zakup projektu, zmiany i adaptacja, projekty przyłączy, aż po pozwolenie na budowę i kosztorys tam załatwialiśmy. Sympatycznie i sprawnie.

Materiały budowlane kupowaliśmy w hurtowni państwa Bladowskich w Pępowie tel. (058) 684-91-32. Bez zastrzeżeń, zawsze z miłą obsługą i konkurencyjnymi cenami, zwłaszcza jeśli umawiasz się na całośc dostaw.

Instalację alarmową, z której jakości wykonania i sprawności działania jestem bardzo zadowolona - wykonał u nas pan Jarek Myszk tel. 691-975-888, ma on także własną firmę budowlaną.

Szambo - szybko, sprawnie, od wykopu do zasypania, tel. 515-253-872.

Witam,

kończymy po woli budowę domu i możemy potwierdzić dobre opinie wykonawców, którzy już wcześniej się tu pojawili:

Megabud z Rumii - okna (Avante), drzwi zew (Dziadek). i wewnętrzne (Ronkowski), brama garażowa (Krispol) - terminowo i solidnie. Byliśmy od początku bardzo zadowoleni, więc decydowaliśmy się na kolejne rzeczy od nich. Polecamy:

Megabud, p. Michał Michnowicz

84-230 Rumia

Ul. Paderewskiego 2

tel.: 058 671 38 18

Kafelki - p. Grzegorz 501 299 927 - zrobił nam dwie łazienki i kuchnię. Łazienki wg. mnie dość skomplikowane, z mozaikami, różne dziwne kąty, półeczki itp. Wszystko bez zarzutu i terminowo. Jak zaczął, tak skończył. Widać, że zna się na fachu.

Instalacja hydrauliczna, gazowa, piec gazowy i ogrzewanie - firma Wod-bud - również bez zarzutu jeśli chodzi o jakość i terminowość:

WOD-BUD J. Kleina, A. Miszk

BORKOWO, ul. Elżbietańska 1c

83-330 Żukowo

tel. 681-74-74

kom. 0-601-670-129

A teraz poszukujemy geodety i elektryka z uprawnieniami do odbioru :) Znowu czas przejrzeć białą listę.

Podziękowania za namiary od Was, bo faktycznie wykonawcy z tej listy się sprawdzili.

Paweł

Witam,

ponieważ w naszym domku po mału kształtują się już ostatecznie wnętrza, postanowiłam podzielić się na forum swoimi pozytywami z budowy (i negatywnymi również, jak ta dotycząca firmy "Magnolia" z Gdyni, którą umieściłam na czarnej liście).

Polecam zatem z czystym sumieniem:

- EKOMA, Kolbudy - przez całą budowę tylko tutaj kupowaliśmy wszelkiego rodzaju rury PCV, kształtki, rury do drenażu oraz oczyszczalnię przydomową

- MS OKNA, zamawialiśmy przez przedstawiciela regionalnego (p. Tomasz Szczerbak, polecam)! Montaż okien też wyszedł bardzo dobrze.

Jedynie kupując parapety kamienne w gdańskim oddziale na ul. Kartuskiej rozczarowalismy się obsługą delikatnie mówiąc.

- Firma budowlana DYKTA - JAN DYKTA, Kolbudy - dach solidny; bardzo dokładne obróbki okien, kominów i kominków wentylacyjnych; orynnowanie itd. Polecam! Dach wytrzymał próbę czasu, wiatry, deszcze i zimę (nic nie przecieka, dachówki nie fruwają :) ... Fachowość (w przeciwieństwie do innej firmy, z którą mieliśmy do czynienia wcześniej).

Na razie tyle. C.D.N. :)

Pozdrawiam

To sa super info, ale podaj namiary.

Podaję więc odnośniki :)

Firma dekarska Dykta (dane umieszczone po środku strony):

http://www.velux-dekarze.pl/wizytowki.php?wszukane=pomorskie

Ekoma:

http://katalog.pf.pl/Kowale/Ekoma-Gdańsk-Przedsiębiorstwo-Handlowo-Usługowe-S-C-J-Walant-B-Mądry-M-Walat-F8275836G0B7568-m19.html

MS okna

http://www.ms.pl/index.php/kontakt/salony_sprzedazy_w_polsce/pomorskie#o

Edytowane przez Konwalia_majowa
częściowe wykreslenie firm - obniżenie jakości usług