Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Witam, zaczynamy niedługo budowę domku w koleczkowie. bardzo byłabym wdzięczna za namiar na fachowców od stanu surowego. Cena jest dla nas bardzo ważna bo jak to w kryzysie. Domek prosty ale kilka nowoczesnych i energooszczędnych rzeczy chcemy zamontować więc zależy nam na kumatych fachowcach. marta

Mogę polecić z czystym sumieniem najlepszego fachowca do stanu surowego

Jan Sikora tel. 603-363-699 Do tanich nie należy, ale za to jakość i doradztwo mistrzostwo świata. Poproś niech pokaże Ci swoją budowę gdzie muruje a na pewno poznasz różnicę.

Taa Pan Sikora dwie budowy zostawil z dnia na dzien :evil: Ja bym na niego uwazala !!!

Coś daje do myślenia, przeszukując forum jest co najmniej kilkadziesiąt osób bardzo zadowolonych z usług p. Sikory tylko niestety u Ciebie się nie sprawdził. No cóż jakaś pechowa jesteś ogólnie nie miałaś szczęścia do wykonawców, o czym często piszesz w swoich postach, może warto się zastanowić czy zawsze winny był wykonawca. Odświeżyłam sobie Twój spór z p. Sikorom sprzed trzech lat i przeczytałam tamtą historię jeszcze raz i doszłam do tego samego wniosku co przedtem że wina za zrezygnowanie z budowy jest Twoja i twojego Ojca.

Wiem jedno jak bym jeszcze raz rozpoczynała budowę domu to tylko i wyłącznie z Nim.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję dobrej i sprawdzonej ekipy na wykonanie fundamentów i postawienie murów z więźbą dachową, deskowanie i papowanie (ewentualnie poszycie dachowe i obrynnowanie) do budowy domu w skowarczu (za pruszczem, gmina pszczółki) od połowy września. Czy możecie mi kogoś polecić?

Witam, zaczynamy niedługo budowę domku w koleczkowie. bardzo byłabym wdzięczna za namiar na fachowców od stanu surowego. Cena jest dla nas bardzo ważna bo jak to w kryzysie. Domek prosty ale kilka nowoczesnych i energooszczędnych rzeczy chcemy zamontować więc zależy nam na kumatych fachowcach. marta

Mogę polecić z czystym sumieniem najlepszego fachowca do stanu surowego

Jan Sikora tel. 603-363-699 Do tanich nie należy, ale za to jakość i doradztwo mistrzostwo świata. Poproś niech pokaże Ci swoją budowę gdzie muruje a na pewno poznasz różnicę.

Taa Pan Sikora dwie budowy zostawil z dnia na dzien :evil: Ja bym na niego uwazala !!!

Coś daje do myślenia, przeszukując forum jest co najmniej kilkadziesiąt osób bardzo zadowolonych z usług p. Sikory tylko niestety u Ciebie się nie sprawdził. No cóż jakaś pechowa jesteś ogólnie nie miałaś szczęścia do wykonawców, o czym często piszesz w swoich postach, może warto się zastanowić czy zawsze winny był wykonawca. Odświeżyłam sobie Twój spór z p. Sikorom sprzed trzech lat i przeczytałam tamtą historię jeszcze raz i doszłam do tego samego wniosku co przedtem że wina za zrezygnowanie z budowy jest Twoja i twojego Ojca.

Wiem jedno jak bym jeszcze raz rozpoczynała budowę domu to tylko i wyłącznie z Nim.

Niestety nie znasz prawdy do konca, nie opisywalam jej na forum dokladnie.. ale dobrze niech bedzie na Twoje. Tak naprawde to tylko z tym Panem byla taka afera, jakos z innymi potrafilismy sie dogadac... Przez cale trzy lata budowy dokonalam tylko 3 wpisy na Czarnej Liscie wiec az takiego pecha nie mialam :wink: Wiem tez ze ostatnio Pan Sikora juz sie z nikim dogadac nie moze i nawet trzeci pracownik od niego odszedl ! Zauwazylas zeby go ktos ostatnio ( oprocz Ciebie oczywiscie ) polecal?? Pozdrawiam

Jeśli ktoś zdecydował się na tynki tradycyjne to z czystym sumieniem mogę polecić Pana Andrzeja Krenckiego z Bącza. Ekipa błyskawiczna, tynki gładziutkie jak pupcia niemowlęcia. Wszysciutkie narożniki wyprowadzone prawidłowo, naprawdę jestem super zadowolony z wykonania Pana Andrzeja. Cena może nie była najmniejsza ale wykonanie w pełni rekompensuje "lekką górkę" wydaną na tynki. tel. do P. Andrzeja 603 943 925. Chłop troszkę zawalony robotą, musiałem troszkę poczekać, ale było warto! :D

Witam.

Polecam wszystkim pana Janusza Bartosika tel. 504221640. Robil u mnie tynki cementowo-wapienne i wylewki. A zaczelo sie od tego, ze przed zalorzeniem bramy garazowej z Megabudu (tez polecam) nalezalo otynkowac wjazd do garazu od wewnatrz. Nikt z dnia na dzien nie byl sklonny przyjechac i ,,chlapnac’’ raptem 6 m2 wokol bramy. Ale na budowie obok robil p. Janusz, wiec zaczelismy rozmawiac i juz po 3 dniach tynk byl zrobiony. Wszystko rowno, z listwami, naprawde super.

Pozniej p. Janusz robil u mnie tynki. Brygada w liczbie 7 chlopa wpadla do domu (prawie 250m2) i w 4 dni tynki byly gotowe. Nie musialem sie martwic o zaden piasek, cement, etc. Pan Janusz wszystko zalatwial. Za tynki 23 zl/m2.

Po nastepnych 2 miesiacach robil wylewki. 2 dni i po krzyku. Cena 25 zl/m2.

Naprawde polecam. Fachowiec w swoim fachu, czlowiek znajacy sie na robocie, a poza tym co najwazniejsze sluchajacy pytan i wskazowek inwestora, potrafiacy sie nagiac do pewnych rzeczy. Szybko, sprawnie, bezproblemowo.

Tomasz

Witam wszystkich forumowiczów :) Czy może ktoś polecić solidną, sprawdzoną a zarazem elastyczną w kosztach ekipę do postawienia domu w stanie surowym zamkniętym z okolic Luzina lub Wejherowa? Mury z silikatów (SILKA E ). Budowę planuję rozpocząć na wiosnę przyszłego roku w Kębłowie.Za ewentualne namiary z góry dziękuję :p

Wykończenia wewnętrzne -izolacja poddasza, płyty g-k, cekolowanie i malowanie. Szybko, niedrogo, konkretnie:

Zdzisław Rybajn tel. 0503-983-60 :D

Skończyli u mnie 2 tygodnie temu i jest to ekipa z której jestem zadowolony.

Polecam z czystym sumieniem.

Mały polecił tę ekipę na str.9 :D

Podaj konkretne namiary na p. macieja Janczałę. Tez jestem zainteresowany.

Może tak odrobinę wysiłku, a nie wszystko podane na tacy...

http://www.elektrocal.pl/kontakt.php

Andrzej47. Jeżeli masz z tym kłopot, to proponuje abyś zmienił Forum. A czekając na "łatwiznę" znalazłem już innego fachowca. Mimo to dziękuję i pozdrawiam.

Czas tuż przed przeprowadzką nerwowy, szalony pozwala jednak na ocenę fachowców bardzo wyważoną. Za nami różne doświadczenia: niemiłe, takie sobie i bardzo sympatyczne. Kolejny fachowiec godny polecenia to pan Mirek Pipka. Robił dla nas drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. To pierwszy mebel w naszym domu :D . Piękne! Jakość wykonania, precyzja - super!! Dodatkowo p. Mirek wykonał dla nas ozdobne opaski oraz specjalne listwy na podciągi (mamy tam oświetlenie halogenowe). Nasz dom ma wiele drzwi. Wybierając pana Mirka mamy super jakość za super cenę! A nawiasem mówiąc znalazłam go na forum wśród wykonawców schodów :lol: . Kiedy zadzwoniłam zaproponował mi obejrzenie drzwi, ktore właśnie wykonał dla jakiegoś inwestora. Były piękne. Tel.(o58) 676 86 13 .

Bracia Gurscy pp. Wojtek i Arek

Jeżeli towar jest z najwyższej półki to wykonawcy też. Takimi wykonawcami jest firma braci Gurskich z Kościerzyny tel. 783 903 130.

Panowie zajmują się wykończeniówką (płyty G-K, malowanie, układanie podłóg itp.).

Zgrana ekipa chłopaków pracuje w zależności od potrzeb 8-10h. Nie piją, nie wulgaryzują, a każdy z nich robi swoje. Po każdym dniu pracy sprzątają po sobie.

Panowie Wojtek i Arek mają bardzo napięty terminarz, ale WARTO CZEKAĆ - nawet 4 miesiące.

Stosują najnowsze technologie i rozwiązania. Inwestują w profesjonalny sprzęt i swoją wiedzę uczestnicząc w kursach i szkoleniach.

Mają szacunek do inwestora (służą radą) i dla jego pieniędzy (zwrot niewykorzystanych materiałów do hurtowni).

Szczerze polecam braci Gurskich tym, którzy przykładają wagę do jakości usług! - 783 903 130

Szukam fachowca od ułożenia cegły klinkierowej na kominie oraz na zrobienie ścianek działowych na piętrze. Mój murarz się nie sprawdził a stoję na etapie konstrukcji dachowej i muszę poczekać z deskowaniem na zrobienie kominów i ścianek. bBrdzo prosze o pomoc bardzo pilne. Jestem z Redy.

Bracia Gurscy pp. Wojtek i Arek

Jeżeli towar jest z najwyższej półki to wykonawcy też. Takimi wykonawcami jest firma braci Gurskich z Kościerzyny tel. 783 903 130.

Panowie zajmują się wykończeniówką (płyty G-K, malowanie, układanie podłóg itp.).

Zgrana ekipa chłopaków pracuje w zależności od potrzeb 8-10h. Nie piją, nie wulgaryzują, a każdy z nich robi swoje. Po każdym dniu pracy sprzątają po sobie.

Panowie Wojtek i Arek mają bardzo napięty terminarz, ale WARTO CZEKAĆ - nawet 4 miesiące.

Stosują najnowsze technologie i rozwiązania. Inwestują w profesjonalny sprzęt i swoją wiedzę uczestnicząc w kursach i szkoleniach.

Mają szacunek do inwestora (służą radą) i dla jego pieniędzy (zwrot niewykorzystanych materiałów do hurtowni).

Szczerze polecam braci Gurskich tym, którzy przykładają wagę do jakości usług! - 783 903 130

Podpisuję się pod tym. Też ich wcześniej polecałam. Dobra robota ! :p

A teraz dodatkowo mogę polecić kafelkarza p. Henryka Kunowskiego. Pracował u mojej siostry, siostrzenicy i u mnie. Chłopak jest super precyzyjny ! W pracy myśli i stara się wykonywać ją idealnie. Służy radą i pomocą w wielu "budowlanych problemach". U mnie pracował na okrągłym tarasie i zaokrąglonych schodach łącząc kafle o różnych kształtach. Efekt jego pracy jest rewelacyjny. Kafle wokół okrągłych kolumn wycinał tak, jakby były z papieru, mimo że przecież ten idealny kształt ukryty jest pod cokolikami. Nieustająco podziwiam i polecam ! Henryk Kunowski tel. 516 82 29 70

Polecam z czystym sumieniem Panów od elewacji Pan Roman Garski tel :697687108. Jak narazie moja najlepsza ekipa na budowie. Elewacja zrobiona perfekcyjnie, czysto, solidnie. Naprawde polecam ! :D

Wielkie dzięki Majcia za kontakt do Pana Romana!!!

Również z czystym sumieniem mogę polecić ich dalej.

Dołączam się do słów Majki.

Oby wszystkie ekipy zachowywały taki porządek !

Styropian wcale nie latał po budowie. Ładnie wszystkie odpady powiązane, zamiecione wokól domu.

Elewacja naprawdę wykonana jest super. POLECAM!

EDIT: Roman Garski - CZARNA LISTA! historia poniżej:

...zdecydowałem się na pana Romana... nie wiem, jak to będzie dalej ale po dotychczasowych kontaktach mam duże wątpliwości czy nie "wtopiłem" i czy mnie nie będą chcieli "wydoić". powody:

1. ponad tydzień przed terminem poprosiłem o spotkanie na budowie - chodziło o przegląd jeszcze raz sytuacji na miejscu, a także weryfikację zakupionych przeze mnie oraz brakujących materiałów, sposobu wykonania itp. aby w dzień rozpoczęcia prac nie okazało się, że coś ich stopuje, albo musze isc na jakis kompromis bo cos ich zaskoczylo. niestety, mimo obietnicy i przypominania sie nie znaleziono dla mnie czasu aby takowe spotkanie odbyc, dopiero w piatek po poludniu na kategoryczne żądanie takowe spotkanie się odbyło

2. na spotkaniu pan Roman zaczal podbijac ustalona miesiac temu cene. byl m-c temu na budowie, widzial co jest i jak a mimo to teraz zaczal "jeczec", np. ze nie zakladal, ze bede mial listwy wokol okien itp.

3. 2 tygodnie temu uprzedzilem, ze prawdopodobnie nie bede kladl teraz ostatniej warstwy - tynku, a dopiero na wiosne. z ceny ustalonej pan Roman zjezdza 10 zl/m2, ale na wiosne chceza polozenie tynku... 20zl za m2 bo rusztowania wycenia na 10zl za metr2 (u mnie wyjdzie to ok. 3 tys zl... ZA SAMO POSTAWIENIE RUSZTOWAŃ)

4. na moje pytanie o zabezpieczanie wykonywanego fragmentu elewacji (ocieplenia itp.) przed deszczem pan Roman (lekko zaskoczony?) po chwili namyslu i ku mojemu zaskoczeniu stwierdza, ze uzyje mojej czarnej ciezkiej folii ktora dostrzegl w garazu (zostalo troche po wylewkach)... Bylem przekonany, ze takie profesjonalne ekipy dysponuja nie tylko rusztowaniami, ale takze (przede wszystkim) jakimis siatkami zabezpieczajacymi przed deszczem oraz sloncem (!)

5. pan Roman nie chce brakujących materiałów brać z hurtowni 4km. od mojej budowy bo to nie jest mu "po drodze". nie wnika, czy dowiozą czy nie, on chce z jakiejś swojej... ale nie pyta mnie o dane do faktury.

5. pan Roman gra va banque i szantazuje mnie zerwaniem umowy jesli cos mi sie nie podoba.

6. pan Roman domaga sie placenia kasy zaliczkowo... bo niby ktos go wycyckal kiedys i nie zaplacil.

Decyduję się jednak zaryzykować (wełna czeka w garażu, moment na wykonanie elewacji jest idealny, liczę, że to jednak fachowcy i, że te wpisy pochwalne na forum to nie ściema) więc startujemy od poniedziałku... Ale zamierzam kontrolować dokładnie i jestem gotowy na zerwanie umowy jeśli jakość prac będzie taka jak tej ostatniej rozmowy. Mam nadzieję, że mój kierownik nie miał racji namawiając mnie do podziękowania im (tym bardziej, że tani nie są) i, że nastepny mój wpis to będą same hymny pochwalne na ich czesc.

P.S. jednak kryzys jest zbyt maly, aby zmienilo sie podejscie do klienta :roll:

EDIT: dziś miał zacząc prace - przyjechal zabrac swoje rusztowanie i powiedzial, ze rezygnuje bo mu sie nie podoba, ze ja... obniżam cene (!) . i, ze moj kierownik im sie nie podobai, i ze... zycze sobie folie czy pape z atestem (pierwszy raz sie spotykaja z takim klientem!). Jeśli ktos nie chce byc zrioby w bambuko przez p.Romana, ktory podlapal inna budowe i tam moze kogos wydoic na wiecej kasy, to odradzam. Mysle, ze fachowiec z niego tez kiepski, bo robil duze oczy jak pytalem o gwarancje na wykonane prace ("to... producent materialu daje").

Witam

Chce polecić:

1. Geologa firme Geoprofil z Gdanska - szybko tanio i solidnie

2. Geodetę - Braci KUT z Pruszcza Gd. - szybko, profesjonalnie i w miare tanio

3. Michała Rejniaka z Pruszcza Gd.- robi nam projekty przylaczy - pelny profesjonalizm i zaangazowanie w temacie

4. P. Marek Siek z Pruszcza Gd. - ciagnal nam wode - robota porzadna - odebrane -zaplacone :lol:

Do tego wszyscy grzeczni i kulturalni.

To na razie tyle w miare postepu prac bede dalej udostepniac dobrych fachowcow.