Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najlepsza cene dostalem w http://www.ambit.gda.pl maja tez wlasne lub polecane ekipy. Jestem zadowolony.

Na obecnym etapie moge z czystym sumieniem polecic:

- elektryka: Adam Bujak http://www.voltelektryk.pl/ 501-70-60-60 bardzo przystepny cenowo, myslacy, pomagajacy rozwiazac problemy, a najfajnijsze jest to, ze elektryke zna na pamiec i w pzrypadku pozniejszych szkod przez ekipy budowlane wystarczyl telefon aby wszystko rozwiazac.

- wykonczeniowka: niestety musiałem wykasować kontakt, początki były obiecujące, koniec to już porażka.

- ogrod: http://www.pracowniasztukiogrodowej.pl

Nie polecam - wrecz ostrzegam przed:

-Leszek Weiner - usługi instalacyjne.... robil wod-kan oraz gaz. Schrzanil wszystko. Dokladnie wszystko

-http://www.profesjonal24.com.pl robili wylewki. Porazka. Niestety.

Edytowane przez Dżarecki

Witam Wszystkich Forumowiczów,

A więc przyszedł czas aby pochwalić się postępami na budowie. Niestety nie wszystko ( z tego co zrobiliśmy ) wyszło w 100% tak jak zakładaliśmy ale dzisiaj wspomnę tylko o tych ekipach których z czystym sumieniem mogę polecić, zresztą kolejne ekipy były z tego forum.

1. Tynki p.WICKI 693-379-089. Szybko i sprawnie.

2. Posadzki9 p. JANDUŁA 609-256-153. jw. Szybko i sprawnie.

3. Ogrzewwanie, zbiornik szamba, kominek: AQUATIC Lublewo 58 347-94-07 , http://www.aquatic24.pl , ( kontakt p.Łukasz ) -- jw. Szybko i sprawnie -- bardzo dużo doradził, zna się na tym co robi.

4. Elektryka, alarm - MIXSYSTEM -- p. JERZY CISZEK 58 556-43-20 http://www.mixsystem.pl , jw. szybko i sprawnie -- 100% profesjonalnie! Świetne rady!

Raz jeszcze BARDZO POLECAM W/W!!!!

W tej chwili troszkę odpoczywamy ale rozglądamy się za ekipą wykończeniową. Jesteśmy po rozmowach z firmą z forum ( na razie nie pisze nazwy) ale mają troszkę odległe terminy tj. wrzesień dopiero. Może ktoś z was drodzy forumowicze poleci kogoś sprawdzonego????

Przydałby się też ktoś od ogrodzeń. Myślimy o kamieniu połączonym z kutą stalą.

Z góry dziękujemy za podpowiedzi.

Ala.

Witam serdecznie,

Poszukuje godnej zaufania firmy budowlanej w okolicach Pruszcza Gdanskiego ktora wybuduje domek od a do z bez mojego nadzoru - niestety mieszkam daleko :-(

Czy jest to mozliwe? Znajomi mowia ze nie, ze trzeba byc na miejscu przynajmniej raz w tygodniu! Ale coz zrobic kiedy nie mam takiej mozliwosci!?

Prosze o pomoc i porade czy takie firmy istnieja...:cry:

Pozdrawiam

Dermotek.

Edytowane przez dermotek

Witam!

Szukałam na białej liście speców od tarasu drewnianego, ale jakoś słabo mi idzie - nikogo nie znalazłam:(

Mam do ułożenia 40 m kw tarasu drewnianego, szukam dostawcy deski tarasowej modrzewiowej lub egzotycznej (z naciskiem na modrzewiową, bo jednak tańsza) z Trójmiasta i okolic. No i także szukam kogoś do zrobienia tarasu (mam już wylane betonowe słupki, trzeba wkręcić kotwy i przymocować deski). Czy kogoś polecacie?

Anikka

Witam,

polecam swojego architekta - zaprojektował nam całościową przebudowę i rozbudowę poniemieckiego segmentu z lat 20. - w sumie dobudowywaliśmy prawie drugie tyle. Ze starego segmentu zostały tylko 3 ściany, i to nie całe;) Reszta, łącznie ze stropami, instalacjami itp. - wszystko nowe. Wiele czasu spędziliśmy na dyskusjach, ale teraz okazuje się, że wszystko wyszło idealnie. Dom jest niesamowicie funkcjonalny, wszystko jest tam, gdzie należy, mieszka sie komfortowo. To na pewno w dużym stopniu zasługa naszego architekta. Co ważne - współpracuje z architekt-konstruktor, która oceniała wytrzymałość poszczególnych starych elementów naszego domu. To ważne przy przebudowie. Architekt nazywa się Marcin Karczewski 606717151. Polecam:)

Pozdrawiam

Anikka

Witam Polecam :

Stolarz: Firma Jarex - Kamień - robił nam zabudowe kuchni i barek + zabudowa garderoby - bardzo ładne wykonanie (fronty u nas wysoki połysk - systemy Blum , blaty okleina -drewnopodobna ) , fachowa pomoc przed i po wykonaniu projektu , wykonuje z tego co wiem także zabudowy rożnego rodzaju wnęk itd . polecam numery 508-212-469 i 886-762-068 (moge podesłac zdjecia na priv jesli ktos zechce)

Prosze o przesłanie zdjęć na priv. Pozdrawiam.

Szukam sprawnej i szybkiej ekipy, a tak na prawdę dobrego majstra-murarza do postawienia stanu surowego w rejonie Dziemian.Chciałbym to zrobić systemem gospodarczym, ale myślałem znaleźć dobrego fachowca a samemu przemianować się na pomocnika. Jeśli ktoś miałby namiary na kogoś takiego to będę wdzięczny.Mały domek 5,8x8,9 na działce rekreacyjnej.

Witam:)

Poszukuję zbiornika betonowego 10m3 na szambo.Czy moga Państwo polecić konkretna firmę.Przekopałem internet ale doszukac sie nie mogę.Wiem tylko,że szamba z Lnisk nie polecają.Cena i podejście do klienta a także jakość

Prosze o pomoc:)Buduję się w okolicy Kartuz

Edytowane przez miedziak20

Witam wszystkich!

Budowa zakończona, a ja wciąż nie pochwaliłam najlepszej ekipy:

BRACIA GURSCY: Wojtek i Arek, tel. 783-903-130 - wykończenia (wnętrz, nie klienta :))

- zabudowy z płyt G-K

- ocieplanie dachu

- obróbka okien

- malowanie

- tapetowanie

- listwy

- układanie podłóg

- zabudowy kominka

- stiuki i inne efekty

- różne inne - do dogadania się

Najlepsza ekipa na budowie (choć inne też były niezłe) - cenowo plasują się w strefie średniej, ale oferują najwyższą jakość wykonania.

Jeśli w czymś nie czują się mocni - nie podejmują się i radzą poszukać innego fachowca. Za swoją pracę biorą pełną odpowiedzialność.

Dostarczali też materiał z hurtowni o b. dobrych cenach (sprawdziłam kilkanaście innych i zdecydowałam się na ich - z Kościerzyny - przynajmniej nie miałam na głowie dostaw), a to, czego nie wykorzystali- zostało zwrócone.

Terminowi i kulturalnii!!

Dokładni i drobiazgowi - prowadzili mnie czasem "za rękę", pytali o wie szczegółów, jaki efekt końcowy chcę uzyskać.

Sprzątają po sobie na błysk!

DBAJĄ O PIENIĄDZE INWESTORA!!! Zawsze przedstawiali mi różne warianty wykonania: od zwykłych po zgodne z ostatnimi trendami (z szacunkiem ceny) wraz z argumentami za i przeciw. czasem warto było coś dołożyć (np. namówili mnie na docieplenie dachu na strychu, czego wcześniej nie planowałam, a teraz nie żałuję i jestem wdzięczna).

Wciąż się doszkalają z różnych technik.

I nigdy nie usłyszałam "Tego się nie da..."

POLECAM wszystkim, bo naprawdę są warci każdej złotówki :)

Aneta