Rzeźbiarz 08.10.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Ponieważ jestem tu debitantem, pozwólcie, że najpierw wszystkich powitam Niestety późno odkryłem to cenne źródło informacji i zdążyłem już dojść do etapu wykończeniówki. Przejrzałem trochę wcześniejsze wpisy i nie znalazłem żadnego polecanego stolarza. Mam już projekty kuchni i róznych zbudów. Czy ktoś może kogoś polecić? Tylko nie IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 08.10.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witaj, Coś mi się wydaje kolego że ikea tu niestety króluje ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 09.10.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Nasz dom również stawiała firma DOM-BUD. Potwierdzam, nie obyło się bez problemów i poprawek i to niemałego kalibru. Jednoczesne prowadzenie kilku budów skutkuje brakiem czasu na rzetelne dopilnowanie ich. Bilans ogólny prac oceniamy pozytywnie. Kto myśli, że zbuduje dom bezproblemowo, jest w błędzie. Każdy popełnia błędy. P.Jacek nie dyskutował, tylko szybko je naprawiał. Potwierdzam też, że nie odbiera telefonów /choć bezpośrednio w czasie trwania budowy nie było problemów z kontaktem/.Czy powinien znaleźć się na białej liście? Nie wiem...Na czarnej z pewnością nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rzeźbiarz 14.10.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam Zaglądam tu w nadziei na podpowiedź w kwestii wykonania mebli....bezskutecznie niestety....naprawdę nikt nic nie może polecić? Zachwalany przez znajomych stolarz ma długie terminy..... I przy okazji dołączę kilka słów nt. DOM-BUD.......popieram opinię "przedmówcy". Ani biała ani czarna lista. Chociaż moje ogólne odczucia niestety raczej negatywne. Wykończeniówkę zleciłem małej prywatnej firmie i jak narazie jestem pod wielkim wrażeniem jakości. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms90 15.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Witam! Właśnie zakończyłem urządzanie domu. Chciałbym polecić wykonawców, z których jestem zadowolony. - instalacje elektryczne- Artur Lekner, Progress Electric z Somonina, tel.693 846 523- stolarka (meble i drzwi) - Zakład Stolarski Grzegorz Szmit z okolic Sierakowic, tel. 504-295-972 (ma czasami długie terminy, ale solidny i dokładny) Czy ktoś może polecić mi jakąś solidną firmę do włożenia dachu ??? (blachodachówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms90 15.10.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Witam! co do zapytania o polecenie kogoś w kwestii wykonania mebli. Polecam jak dzisiaj wpisałem na białą listę - Zakład Stolarski Grzegorz Szmit z okolic Sierakowic 504-295-972. Jest młody, ale solidny i dokładny. Na meble nie czekałem długo, bo zrobił je w ciągu 2 tyg. A z drzwiami to się ustawiłem w kolejce, ale mimo wszystko miło się teraz patrzy, warto było nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rzeźbiarz 16.10.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam! co do zapytania o polecenie kogoś w kwestii wykonania mebli. Polecam jak dzisiaj wpisałem na białą listę - Zakład Stolarski Grzegorz Szmit z okolic Sierakowic 504-295-972. Jest młody, ale solidny i dokładny. Na meble nie czekałem długo, bo zrobił je w ciągu 2 tyg. A z drzwiami to się ustawiłem w kolejce, ale mimo wszystko miło się teraz patrzy, warto było nie ma się do czego przyczepić. Dzięki, ale czy można gdzieś zobaczyć jakieś jego realizacje, bo w necie nie znalazłem strony tego zakładu......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms90 16.10.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Do: Rzeźbiarz Przesyła na życzenie mailem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rzeźbiarz 18.10.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Hmmm.....dziwne to jakieś......adres mailowy tej stolarni też nigdzie nie dostępny.......ale dzięki za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja70 19.10.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Witamy wszystkich Przez cały okres budowy naszego domu korzystaliśmy z tego forum, dlatego teraz dzielimy się naszym doświadczeniem ku zadowoleniu kolejnych zmagających się z budową Nasze typy na białą listę to: - JARBUD J.Pobłocki - stan surowy - MEGA BUD z Rumi - okna - Rafał Richert - dach - Stanisław Pstrąg - wykończeniówka trwają jeszcze prace stolarskie i brukarskie więc nie chcemy "chwalić dnia przed zachodem" Alicja i Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWgdynia 20.10.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 WitamJa również szczęśliwie ( co nie znaczy, że bez problemów) dotarłem prawie do końca budowy.Korzystałem z forum, ale nie chwaliłem dnia przed zachodem słońca. Teraz szukam dobrego stolarza oraz jak ktoś może polecić firmę, która robi szyby- prysznice pod wymiar, bardzo byłbym wdzięczny za namiary.Poszukuję również kogoś od ogrodów zimą chciałbym zlecić projekt do wykonania, a wiosną realizację. w ogrodzie ma być też ziemianka i wędzarnia może ktoś robił u siebie i może kogoś sprawdzonego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWgdynia 20.10.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 a co do ekip, które mogę polecić to na pewno: wylewki: Marek Serafin, http://www.mesbud.plwykończeniówka: bracia Arek i Wojtek Gurscy- naprawdę miła współpraca i najwyższy poziom usłughydraulik, ogrzewanie: firma Migelrekuperacja z gwc i odkurzacz centralny: firma Aircomfort z Gdyni http://aircomfort.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja70 21.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Do Rzeźbiarz i AWgdynia:Namiary na poleconego mi stolarza przesyłam na priv. Na liście, jak wspomniałam, umieszczę po zakończeniu ( jeszcze jakiś tydzień).Jak narazie wszystko bardzo dobrze. Widziałam wcześniejsze realizacje tej firmy, wysoka jakość i cena do tej jakości adekwatna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika9030 23.10.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Do Rzeźbiarz i AWgdynia: Namiary na poleconego mi stolarza przesyłam na priv. Na liście, jak wspomniałam, umieszczę po zakończeniu ( jeszcze jakiś tydzień).Jak narazie wszystko bardzo dobrze. Widziałam wcześniejsze realizacje tej firmy, wysoka jakość i cena do tej jakości adekwatna. Pozdrawiam Witam Alicja70 ja poproszę o namiar na stolarza, dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rzeźbiarz 24.10.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Do Rzeźbiarz i AWgdynia: Namiary na poleconego mi stolarza przesyłam na priv. Na liście, jak wspomniałam, umieszczę po zakończeniu ( jeszcze jakiś tydzień).Jak narazie wszystko bardzo dobrze. Widziałam wcześniejsze realizacje tej firmy, wysoka jakość i cena do tej jakości adekwatna. Pozdrawiam Alicja, Wielkie dzięki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 25.10.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Szukam dobrego stolarza do zrobienia drzwi wewnętrznych w domku. Najlepiej z okolic Starogardu-Tczewa. Może ktoś polecić sprawdzony zakład? Z góry dziękuje. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 25.10.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Z tych okolic nie mam stolarza, ale trochę z dalszych też zrobią. Drzwi zewnętrzne robił nam p. Mirosław Pipka, chwalony na forum. Drzwi zrobił bardzo dokładnie-teraz robi nam do wnętrz piwnicy. Drzwi wewnętrzne robiła nam duża firma Stolpol, przedstawiciel w naszym rejonie-Juliusz Kuncio / p. Mirosław nie robi białych, a ja się uparłam na biel/. Takie jak chciałam, według życzenia. Próbki opasek do drzwi przywozili kilka razy, aż trafili z frezem w mój gust. Jedyne co przysporzyło mi nieco kłopotu to zawiasy 15-ki, jakie montują. Mam teraz problem z dopasowaniem nakładek na nie.Trzeba na to zwrócić uwagę na początku. Ceny były też do zaakceptowania. Są w stanie zrealizować indywidualne, dziwne projekty /zrobili mi drzwi nietypowe,małe do garderoby córki wyglądające jak lustro w ramie. Robili nam również schody; też uwzględnili indywidualny projekt na słupki i tralki. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rzeźbiarz 30.10.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 moja propozycja na białą listę to profesjonalistki od wnętrz - Sikorska & Kiryłowicz architekci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWgdynia 05.11.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Rzeźbiarz pochwał się efektami prac architektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWgdynia 05.11.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Alicja dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts