Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Ponieważ jestem tu debitantem, pozwólcie, że najpierw wszystkich powitam :) Niestety późno odkryłem to cenne źródło informacji i zdążyłem już dojść do etapu wykończeniówki. Przejrzałem trochę wcześniejsze wpisy i nie znalazłem żadnego polecanego stolarza. Mam już projekty kuchni i róznych zbudów. Czy ktoś może kogoś polecić? Tylko nie IKEA ;)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasz dom również stawiała firma DOM-BUD. Potwierdzam, nie obyło się bez problemów i poprawek i to niemałego kalibru. Jednoczesne prowadzenie kilku budów skutkuje brakiem czasu na rzetelne dopilnowanie ich. Bilans ogólny prac oceniamy pozytywnie. Kto myśli, że zbuduje dom bezproblemowo, jest w błędzie.

Każdy popełnia błędy. P.Jacek nie dyskutował, tylko szybko je naprawiał.

Potwierdzam też, że nie odbiera telefonów /choć bezpośrednio w czasie trwania budowy nie było problemów z kontaktem/.

Czy powinien znaleźć się na białej liście? Nie wiem...Na czarnej z pewnością nie.

Witam

Zaglądam tu w nadziei na podpowiedź w kwestii wykonania mebli....bezskutecznie niestety....naprawdę nikt nic nie może polecić? Zachwalany przez znajomych stolarz ma długie terminy.....:(

I przy okazji dołączę kilka słów nt. DOM-BUD.......popieram opinię "przedmówcy". Ani biała ani czarna lista. Chociaż moje ogólne odczucia niestety raczej negatywne. Wykończeniówkę zleciłem małej prywatnej firmie i jak narazie jestem pod wielkim wrażeniem jakości.

.

Witam!

Właśnie zakończyłem urządzanie domu.

Chciałbym polecić wykonawców, z których jestem zadowolony.

- instalacje elektryczne- Artur Lekner, Progress Electric z Somonina, tel.693 846 523

- stolarka (meble i drzwi) - Zakład Stolarski Grzegorz Szmit z okolic Sierakowic, tel. 504-295-972

(ma czasami długie terminy, ale solidny i dokładny)

Czy ktoś może polecić mi jakąś solidną firmę do włożenia dachu ??? (blachodachówka)

Witam!

co do zapytania o polecenie kogoś w kwestii wykonania mebli.

Polecam jak dzisiaj wpisałem na białą listę - Zakład Stolarski Grzegorz Szmit z okolic Sierakowic 504-295-972.

Jest młody, ale solidny i dokładny. Na meble nie czekałem długo, bo zrobił je w ciągu 2 tyg.

A z drzwiami to się ustawiłem w kolejce, ale mimo wszystko miło się teraz patrzy, warto było :D nie ma się do czego przyczepić.

Witam!

co do zapytania o polecenie kogoś w kwestii wykonania mebli.

Polecam jak dzisiaj wpisałem na białą listę - Zakład Stolarski Grzegorz Szmit z okolic Sierakowic 504-295-972.

Jest młody, ale solidny i dokładny. Na meble nie czekałem długo, bo zrobił je w ciągu 2 tyg.

A z drzwiami to się ustawiłem w kolejce, ale mimo wszystko miło się teraz patrzy, warto było :D nie ma się do czego przyczepić.

Dzięki, ale czy można gdzieś zobaczyć jakieś jego realizacje, bo w necie nie znalazłem strony tego zakładu.........

Witamy wszystkich

Przez cały okres budowy naszego domu korzystaliśmy z tego forum, dlatego teraz dzielimy się naszym doświadczeniem ku zadowoleniu kolejnych zmagających się z budową ;)

Nasze typy na białą listę to:

- JARBUD J.Pobłocki - stan surowy

- MEGA BUD z Rumi - okna

- Rafał Richert - dach

- Stanisław Pstrąg - wykończeniówka

trwają jeszcze prace stolarskie i brukarskie więc nie chcemy "chwalić dnia przed zachodem" ;)

Alicja i Adam

Witam

Ja również szczęśliwie ( co nie znaczy, że bez problemów) dotarłem prawie do końca budowy.

Korzystałem z forum, ale nie chwaliłem dnia przed zachodem słońca.

Teraz szukam dobrego stolarza oraz jak ktoś może polecić firmę, która robi szyby- prysznice pod wymiar, bardzo byłbym wdzięczny za namiary.

Poszukuję również kogoś od ogrodów zimą chciałbym zlecić projekt do wykonania, a wiosną realizację. w ogrodzie ma być też ziemianka i wędzarnia może ktoś robił u siebie i może kogoś sprawdzonego polecić?

a co do ekip, które mogę polecić to na pewno:

wylewki: Marek Serafin, http://www.mesbud.pl

wykończeniówka: bracia Arek i Wojtek Gurscy- naprawdę miła współpraca i najwyższy poziom usług

hydraulik, ogrzewanie: firma Migel

rekuperacja z gwc i odkurzacz centralny: firma Aircomfort z Gdyni http://aircomfort.pl

Do Rzeźbiarz i AWgdynia:

Namiary na poleconego mi stolarza przesyłam na priv. Na liście, jak wspomniałam, umieszczę po zakończeniu ( jeszcze jakiś tydzień).Jak narazie wszystko bardzo dobrze. Widziałam wcześniejsze realizacje tej firmy, wysoka jakość i cena do tej jakości adekwatna. Pozdrawiam

Do Rzeźbiarz i AWgdynia:

Namiary na poleconego mi stolarza przesyłam na priv. Na liście, jak wspomniałam, umieszczę po zakończeniu ( jeszcze jakiś tydzień).Jak narazie wszystko bardzo dobrze. Widziałam wcześniejsze realizacje tej firmy, wysoka jakość i cena do tej jakości adekwatna. Pozdrawiam

Witam

Alicja70 ja poproszę o namiar na stolarza, dzieki z gory

Do Rzeźbiarz i AWgdynia:

Alicja,

Wielkie dzięki.....:D

Z tych okolic nie mam stolarza, ale trochę z dalszych też zrobią. Drzwi zewnętrzne robił nam p. Mirosław Pipka, chwalony na forum. Drzwi zrobił bardzo dokładnie-teraz robi nam do wnętrz piwnicy. Drzwi wewnętrzne robiła nam duża firma Stolpol, przedstawiciel w naszym rejonie-Juliusz Kuncio / p. Mirosław nie robi białych, a ja się uparłam na biel/. Takie jak chciałam, według życzenia. Próbki opasek do drzwi przywozili kilka razy, aż trafili z frezem w mój gust. Jedyne co przysporzyło mi nieco kłopotu to zawiasy 15-ki, jakie montują. Mam teraz problem z dopasowaniem nakładek na nie.Trzeba na to zwrócić uwagę na początku. Ceny były też do zaakceptowania.

Są w stanie zrealizować indywidualne, dziwne projekty /zrobili mi drzwi nietypowe,małe do garderoby córki wyglądające jak lustro w ramie. Robili nam również schody; też uwzględnili indywidualny projekt na słupki i tralki.

Ewa