Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Kończąc budowę mogę szczerze polecić ekipy, które wywiązały się że swoich zleceń niemalże perfekcyjnie. Bez zastrzeżeń, bez reklamacji, bez problemów i przed wszystkim perfekcyjnie wykonana praca.

Ekipa od dachu to DARDACH Dariusz Zieliński tel.692379961

Ekipa od Elewacji to CherBud- Piotr Waligóra tel.502942798

Ekipa od CO i Wód Kan- WodBud tel. 605566790

Polecam i pozdrawiam ekipy i życzę wszystkim przyszłym inwestorom takich ekip i braku problemów.

WOJTEK.

No jak Pan poleca WODBUD to musiał Pan mieć sporo szcześcia bo mi robili podłogówkę i się zmyli pod koniec.Własciciel psychicznie chory.Do dzisiaj inni fachowcy szukają problemu z podłogówką.Walcze już prawie rok i dalej problemy.Nawet serwisant z Vailanta którego wysłali do podbicia reklamacji stwierdził że coś tu jest "nachrzanione" też stwierdził że temepratura wyjscia wody do ogrzewania była ustawiona na maksa czego nigdy się nie robi przy tego typu rozprowadzeniach jaki mi zrobili.Ja mam na myśli WodBud z Żukowa Kleina itd.Przytocze rozmowę z włascicielem "odpierdol się Pan ode mnie"

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

ja chciałabym polecić z pełną odpowiedzialnością Pana Rafała Nowak z Żukowa, buduje mi dom, aktualnie mamy konstrukcję, jest to bardzo solidna firma, wszyscy znajomi i rodzina są pod wrażeniem tempa prac a także przede wszystkim jakości ich wykonania. Pan Rafał zawsze odpowie na wszystkie nurtujące mnie pytania, a mieliśmy ich z mężem bardzo dużo, w końcu to nasz pierwszy dom. już umówiliśmy się również na wykonanie dachu. W razie czego zostawiam numer do Pana Rafała 500 565 820

Proszę już przestać z tą ukrytą reklamą.To tak razi po oczach że może wręcz odstraszać potencjalnych klientów.Ja z pewnością nie skorzystał bym z usług takiego "cwaniaka"

• 5 weeks później...
Ta opinia sprzed lat właściwie zdecydowała o moim wyborze. Jednak pofatygowałam się i byłam na kilku budowach Pana Karola, rozmawiałam też z inwestorami i tylko utwierdziłam się, że to dobry kierunek :) Odwiedziłam też stronę barzowski.pl - nie rozczarowałam się. A na spotkaniu Pan Karol dosłownie skradł moje serce! Takich ludzi już praktycznie się nie spotyka. Wiedziałam, że nie oddam inwestycji mojego życia w żadne inne ręce.

Czekałam na nich 1,5 roku, a od miesiąca ekipa wznosi mój dom, jak dotąd wszystko co w powyższej rekomendacji jest napisane sprawdza się w 100%.

Jak już skończą - to jeszcze potwierdzę ale czuję, że to będzie tylko formalność.

edit.

SSO skończony!! wszystko super!!!

Ekipa warta każdej złotówki. Organizacja pracy, sprzęt, tempo ,CZYSTOŚĆ, pracowitość, komunikacja - wszystko wzorowo.

Każdemu życzę takiej ekipy - z nimi budowa, to przyjemność i spokojny sen - bezcenne:)

[ATTACH=CONFIG]448987[/ATTACH]

Fajnie, że ktoś jest zadowolony. Rozmowa z właścicielem firmy była fajna, potwierdzam.Natomiast w naszym przypadku nawet do wycen nigdy nie doszło, za każdą rozmową prosił o wysłanie projektu na email ze strony i na tym koniec, cisza, brak wycen, brak współpracy, nada Jak ktoś lubi i ma czas to może się uganiać za firmą.

• 2 weeks później...
Fajnie, że ktoś jest zadowolony. Rozmowa z właścicielem firmy była fajna, potwierdzam.Natomiast w naszym przypadku nawet do wycen nigdy nie doszło, za każdą rozmową prosił o wysłanie projektu na email ze strony i na tym koniec, cisza, brak wycen, brak współpracy, nada Jak ktoś lubi i ma czas to może się uganiać za firmą.

Potwierdzam, w naszym przypadku dokładnie to samo. Co prawda w końcu stwierdził, że nie ma czasu na kolejne zlecenie i odesłał do zaprzyjaźnionego wykonawcy, ale ten z kolei złożył ofertę na wykonanie stanu surowego ponad DWUKROTNIE wyższą niż jakakolwiek oferta, którą kiedykolwiek nam złożono, więc dałem sobie spokój.

Najwyraźniej ma tyle zleceń, że nie może się opędzić.

A ten jego przyjaciel to najpewniej czeka tylko na kolejnego jelenia..

Z pozdrowieniem,

T.

• 3 weeks później...
Jako że jestem już bliżej końca z budową domu to chciałbym się odwdzięczyć i podziękować większości ekip jakie gościłem na budowie. Zacznę może od początku:

SSO: Pan Jacek Szymichowski tel.506051021

Każdemu życzę budowy z Panem Jackiem. Zadbał o dosłownie wszystko. Nigdy niczego nie odmówił. To co przeczytałem na jego temat w tym temacie to 100% prawda. Żadnych zaliczek, wysyła fakturę dopiero po zakończonym etapie. Robił u mnie cały SSO wraz z więźba. Wszystko tak jak w projekcie a nawet wprowadził kilka zmian za które bardzo dziękuję.

Kier. Budowy: Pan Tomasz Pożarowszczyk tel. 502-723-754

Był kiedy miał być. Zawsze pod telefonem. Zna się na rzeczy i często wyłapuje buble na projekcie. Na dodatek cenowo normalnie, nie liczy sobie nic za przyjazd, gdy coś się dzieje dzwoni. Polecam

Okna: MegaBud Gdańsk

Brałem u nich wszystkie okna, rolety, brame garażowa i drzwi wejściowe. Montaż trochę się opóźnił ale podobno trafiłem w najgorszy okres. Był problem z jedną roleta ale wszystko naprawione po kontakcie z biurem. Mimo tego i tak polecam.

Elektryka: Artur z ProgresElectric http://www.progresselectric.pl

Ktoś tu kiedyś pisał że z układania kabli zrobili sztukę i to 100% prawda. Wszystko do lasera, każdy narożnik podkuty. Dużo też propozycji z ich strony. Mieli u mnie trochę ciężko bo instalacja inteligentna i poszło kilometry kabli. Ale chłopaki dali radę. Tynkarz był zadowolony. Oprócz położenia kabli robili mi również przyłącze jak i tymczasową skrzynkę. A niedawno całą szafę wraz z skrosowaniem kabli i montaż gniazdek/wyłączników. Zawsze pod telefonem i gdy trzeba przyjedzie na budowę.

Hydraulika: Pan Tomek tel 798-198-919

Tomek robił u mnie całe wod-kan i ogrzewanie podłogowe. O Panie Tomku to powinienem nowy temat napisać na tym forum. Każdemu życzę takiego fachowca na budowie. Używa najlepszych materiałów, które są płatne dopiero jak przyjadą na budowę. Za każdy etap rozliczaliśmy się po skończonej i sprawdzonej robocie np sprawdzeniu szczelności itp. O tego fachowca w ogóle się nie bałem. Wie co robi i robi to najlepiej. Zawsze wszystko wytłumaczył (dziękuję za rysunek jak działa cyrkulacja) i za pomoc gdy trzeba było przerobić jedno podejście wody.

Ogrzewanie i CWU - Solwar z Gdyni - Pan Mikołaj:

Montaż pompy ciepła i wykonanie odwiertów. Dodatkowo montaż odkurzacza centralnego i klimakonwektorów. Polecam

Rekuperacja: Pan Rafał Bisewski 501-034-874

Potrzebowałem pilnie mieć zrobiona instalację. Pan Rafał się podjął. Szybka wycena, instalacja i teraz czekam już tylko na montaż centrali i anemostatów. Wszystko w porządku, sporo ekip po Panie Rafale chwaliła jak ładnie ma położone i wygłuszone rury.

Wylewki: Pan Adam i Mateusz: tel. 602676334 Adam 506595648 Mateusz (2 szefów)

Szybka wycena, dobry kontakt. Kładli u mnie styropian, przygotowali wszystko pod wylewki i wylali anhydryt. Twarda, równa - czego chcieć więcej.

Wykończeniówka: Bracia Miętcy tel. 792-102-440

Na początek miałem obawy bo po tej liście byłem nastawiony na braci Gurskich (było więcej na ich temat). Ale po skończonej robocie nie żałuje. Pan Zbyszek i Paweł to złote rączki. Robili u mnie całe poddasze (wełna, stelaże, k-g), szpachlowanie, malowanie, łazienki, montaż okapu, drobna hydraulika. Teraz czekam na resztę (biały montaż, oświetlenie). Pełen profesjonalizm!

Dekarza, tynkarza i reszty ekip nie polecę..

Niestety Panowie Mięccy na mnie się wypieli- znaleźli większą robotę i po czasie, jak sam zadzwoniłem powiedzieli, że rezygnują

Czy ktoś współpracował z danielem gaffką z bojana?

Wiem, że to nie miejsce na to ale potrzebuję szybko opinii na jego temat.

Co do niusów wyżej to opis:

"Hydraulika: Pan Tomek tel 798-198-919

Tomek robił u mnie całe wod-kan i ogrzewanie podłogowe. O Panie Tomku to powinienem nowy temat napisać na tym forum. Każdemu życzę takiego fachowca na budowie. Używa najlepszych materiałów, które są płatne dopiero jak przyjadą na budowę. Za każdy etap rozliczaliśmy się po skończonej i sprawdzonej robocie np sprawdzeniu szczelności itp. O tego fachowca w ogóle się nie bałem. Wie co robi i robi to najlepiej. Zawsze wszystko wytłumaczył (dziękuję za rysunek jak działa cyrkulacja) i za pomoc gdy trzeba było przerobić jedno podejście wody."

JAK NAJBARDZIEJ POTWIERDZAM i POLECAM!

Słowny, solidny, odbiera telefony i zawsze pomaga- chociaż jest zawalony robotą.

Edytowane przez Kłosowo
uzupełnienie

• 1 month później...

Dzień dobry.

Na tym forum znalazłam Pana Jarka którego chcę bardzo polecić. Stan SSO mamy ukończony z Jarbud Jarosław Pranczk tel: 504-199-182

Dzięki super współpracy i dużym doświadczeniu pana Jarka przeszliśmy przez ten etap bez stresu.

Ekipa bardzo pracowita. Ściany równe. Porządek na budowie.

Pozdrawiam wszystkich budujących Marta Wróblewska

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

Dzień dobry,

Chciałbym polecić firmę J5, panowie mają dwie ekipy, tel 791556197 pan Kamil

Wykonali ocieplenie wełną, stelaże, płyty karton gips, sufity podwieszane, szpachlowanie i malowanie

Druga ekipa wykończyła nam pięknie łazienki, ułożyła podłogi z listwami, była opcja wstawienia drzwi ale tu mieliśmy już montaż od sprzedawcy drzwi.

Jesteśmy bardzo zadowoleni, wszystko zrobione dokładnie, w terminie i w bardzo dobrych cenach

Panowie nie brali żadnych zaliczek, zawsze odbierali telefon odpowiadając szczegółowo na wszystkie moje pytania.

Polecam.

• 3 months później...

Dla szpachlowania natryskowego mogę z czystym sumieniem polecić Panów z firmy AR BUD Adam Reńkas - tel. 516 862 511. Musiałem trochę poryć w tynkach i pozaklejać później bruzdy, które oczywiście były raczej widoczne. Po wykonaniu przez Panów szpachlowania nie pozostał ślad po mojej rzeźbie :) Szybko, sprawnie, ładnie i gładko.

Link do Panoramy firm

• 2 weeks później...
A ja polecam Vikinger Domy z pomorskiego. Co do cen to raczej średnia półka (90k za SSO dom 200 metrów), ale przynajmniej zrobione szybko i porządnie bez ściemniania i cwaniactwa. Taki trochę zachodni standard w naszym pięknym kraju :p. Numeru telefonu niestety nie posiadam, ale mam maila: [email protected]

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich budujących i zaczynających budowę.

Ja jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Udało się przebrnąć. Bez większych ekscesów :)

Skorzystałem z kilku poleceń fachowców i chętnie dołączę się do tych poleceń, bo naprawdę warto.

Nie będzie ich za dużo, ale tylko te konkretne osoby, które dają z siebie 100% i dla mnie pełną satysfakcję.

Budowa domu- Firma Zielke tel. 602 716 501

Dekarz-Dardach Dariusz Zieliński- 692379961

Elewacja- Janusz Mielewczyk- 601076465

Posadzki- Adrian- 504198761

Z czystym sumieniem polecam bo można spać spokojnie.

Pozdrawiam

Mateusz :)

• 1 month później...
Witam

Czy ktos moze polecic uczciwego, sprawdzonego, architekta wnetrz ? Nie artyste po ASP ale inzyniera architekta z architektury wnetrz. Robie remont duzego domu. Zmieniam ustawienia scian. Potrzebuje projekt techniczy, przylaczy, elektryki, i projektu wnetrz.

Cześć, z tego co rozumiem, to jest to forum do polecania wykonawców a nie dział ogłoszeń gdzie szukamy wykonawców:) Ale, że jesteś w potrzebie to spróbuję pomóc:) Dostajesz nie jednego architekta a nawet dwóch:

https://domy-projekt.pl/

Pan Maciej robił u mnie modyfikacje domu od strony konstrukcyjnej natomiast Pani Maja zajmuje się projektowaniem wnętrz. Bez problemu zrobią Ci projekty techniczne przyłącz.. W rozmowie możesz powołać się na "Marcina z Przyjaźni" :)

• 1 month później...
Na 100 % mogę polecić stolarza - jak do tej pory wszystkie meble jakie mam są jego roboty, aktualnie czekam na łazienkę. jak zwykle terminy przesuwane, ale co do jakości i wykonania bez zastrzeżeń.

Pan o dkominków też warty polecenia. Wolno ale starannie.

Jeżeli ktoś chce telefon, to podam na privie.[

Czy mozna peoaic o zdjecia mebli zrobionych przez polecanego wykonwce

• 3 weeks później...

Witam,

Mam do polecenia fachowców od kładzenia tynków gipsowych.

Pan Radosław, firma rodzinna z Rumii, tel. 513 331 933.

Gips maszynowy alfa od Doliny Nidy na domu 250m2 położyli w 10 dni, przy czym 10 dzień to odbiór robót i jakieś drobne poprawki.

Oprócz tego, że sprawnie się uwinęli, to jakość prac na wysokim poziomie - Kierownik robót zadowolony:)

Dobry kontakt, wszystko przebiegło gładko i bez żadnych komplikacji.

Miesiąc przed terminem rozpoczęcia zlecenia potrzebowałem wytynkować czołową ścianę w garażu - nie było problemu. Zjawili się we wcześniej określonym terminie, położyli tynk i jeszcze dali znać, że gotowe:)

Jeśli jesteście na etapie tynków, to 100% polecam tych Wykonawców.

Pozdr,

PJ

• 5 months później...

Dzień dobry

Ja jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Buduje dom w Żukowie .Chętnie dołączę się do tych poleceń, bo naprawdę warto.

Budowa domu stan surowy+ deskowani z papą - firma Gostex z Węsior Adam i Kamil 880048337

SUPER wykonawcy robota wykonana dokładnie, solidnie i tanio. :D

Hydraulika ogrzewanie podłogowe ,wod- kan oraz kocioł gazowy buderus Mirosław Łaga z Przodkowa 609203109

Bardzo duża wiedza i fachowość wykonania.:lol::lol:

Posadzki Grzegorz z Żukowa 516978873

Posadzki wykonane bardzo mocne cement 42 bez popiołu i równiutko: lol::lol:

Jak na razie tyle.

• 3 months później...

Minoła rok od zakończenia budowy i w końcu mogę zrobić listę wykonawców których mogę polecić i kolejnym razem tez bym wybrał tych wykonawców. Duża cześć wykonawców wybrana właśnie na podstawie tego forum i to wszystko co pisali zgadza się.

SSO: Pan Jacek Szymichowski tel.506051021

Zadbał o dosłownie wszystko. Pan Jacek Nigdy niczego nie odmówił. Porządek na budowie i wykonanie na bardzo wysokim poziomie

Kier. Budowy: Pan Tomasz Pożarowszczyk tel. 502-723-754

Zawsze pod telefonem. Wszystko jak najlepszym porządku.

Geodeta - 667828880

polecam

Dekarz - Dachy Puzdrowski tel. 730 944 983

Wykonanie i doradztwo na bardzo wysokim poziomie. polecam

Okna: MegaBud Gdańsk tel. 512 023 999

Brałem u nich wszystkie okna, rolety, brame garażowa i drzwi wejściowe. Obsługa i montaż na bardzo wysokim poziomie. polecam

Elektryka: Artur z ProgresElectric http://www.progresselectric.pl 693846523

wykonali całą elektrykę, alarm, kamery. Wykonanie na bardzo wysokim poziomie. polecam

Hydraulika: Pan Tomek tel 798-198-919

Robił u mnie całe wod-kan i ogrzewanie podłogowe. Wszystko jak należy wykonanie i obsługa na bardzo wysokim poziomie. polecam

Rekuperacja: Pan Rafał Bisewski 501-034-874 i Pan Klaudiusz Starczynowski tel. 500408564

Wykonanie i doradztwo na bardzo wysokim poziomie. reku działa wydajnie i bardzo cicho. Na najwyższym biegu prawie jej nie słychać. Bardzo dobrze wszystko zaizolowane. Działa bezproblemowo. Polecam

tynki i wylewki - Adrian Brodziak tel. 504 198 761

tynki i wylewka wykonana bardzo szybko i równo. polecam

wykończenie - bracia Gurscy tel. 783 903 130:

ekipa od zadań specjalnych. Wykończenie na bardzo wysokim poziomie. Dużo cenny sugestii. polecam

Elewacja: Adam Lis tel.691-951-972

Ocieplenie i elewacja 1 klasa. budynek został odkopany i dokładnie wykonano połączenie izolacji ściany z fundamentem. Izolacja pod oknami i drzwiami wykonana tak aby nie było mostków termicznych. Struktura mega ładna, nakładana agregatem. Podbitka wykonana bez zarzutów. na spotkaniu wszystko dokładnie omówione i wyjaśniony zakres pracy jaki będzie wykonany. bardzo dobry kontakt. polecam

Kostka brukowa : Usługi Brukarskie Grabowski tel. 515 960 402

Wykonali u mnie odprowadzenie wody, studnia chłonną , kostka na podjeździe i taras z płyt grosowych. Wszystko wykonane bardzo staranie i terminowo. polecam

Ogrodzenie murowane: Pan Łukasz tel. 663802042

Polecam.

Brama wjazdowa : Olbud Straszyn

Doradztwo i wykonanie bez zarzutów. polecam

izolacja balkonu Pan Lis 721 298 151

wykonanie izolacji balkonu perfekcyjne. wykończenie balkonów deską tarasowa. polecam

schody i drzwi - Szreder - drzwi i schody http://www.drzwi-schody.pl/

pięknie wykonane drzwi i schody. polecam

Edytowane przez warmus