Bobbudowniczy1981 26.01.2021 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Kończąc budowę mogę szczerze polecić ekipy, które wywiązały się że swoich zleceń niemalże perfekcyjnie. Bez zastrzeżeń, bez reklamacji, bez problemów i przed wszystkim perfekcyjnie wykonana praca. Ekipa od dachu to DARDACH Dariusz Zieliński tel.692379961 Ekipa od Elewacji to CherBud- Piotr Waligóra tel.502942798 Ekipa od CO i Wód Kan- WodBud tel. 605566790 Polecam i pozdrawiam ekipy i życzę wszystkim przyszłym inwestorom takich ekip i braku problemów. WOJTEK. No jak Pan poleca WODBUD to musiał Pan mieć sporo szcześcia bo mi robili podłogówkę i się zmyli pod koniec.Własciciel psychicznie chory.Do dzisiaj inni fachowcy szukają problemu z podłogówką.Walcze już prawie rok i dalej problemy.Nawet serwisant z Vailanta którego wysłali do podbicia reklamacji stwierdził że coś tu jest "nachrzanione" też stwierdził że temepratura wyjscia wody do ogrzewania była ustawiona na maksa czego nigdy się nie robi przy tego typu rozprowadzeniach jaki mi zrobili.Ja mam na myśli WodBud z Żukowa Kleina itd.Przytocze rozmowę z włascicielem "odpierdol się Pan ode mnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobbudowniczy1981 26.01.2021 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Witam wszystkich, ja chciałabym polecić z pełną odpowiedzialnością Pana Rafała Nowak z Żukowa, buduje mi dom, aktualnie mamy konstrukcję, jest to bardzo solidna firma, wszyscy znajomi i rodzina są pod wrażeniem tempa prac a także przede wszystkim jakości ich wykonania. Pan Rafał zawsze odpowie na wszystkie nurtujące mnie pytania, a mieliśmy ich z mężem bardzo dużo, w końcu to nasz pierwszy dom. już umówiliśmy się również na wykonanie dachu. W razie czego zostawiam numer do Pana Rafała 500 565 820 Proszę już przestać z tą ukrytą reklamą.To tak razi po oczach że może wręcz odstraszać potencjalnych klientów.Ja z pewnością nie skorzystał bym z usług takiego "cwaniaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skandalistka 24.02.2021 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Ta opinia sprzed lat właściwie zdecydowała o moim wyborze. Jednak pofatygowałam się i byłam na kilku budowach Pana Karola, rozmawiałam też z inwestorami i tylko utwierdziłam się, że to dobry kierunek Odwiedziłam też stronę barzowski.pl - nie rozczarowałam się. A na spotkaniu Pan Karol dosłownie skradł moje serce! Takich ludzi już praktycznie się nie spotyka. Wiedziałam, że nie oddam inwestycji mojego życia w żadne inne ręce. Czekałam na nich 1,5 roku, a od miesiąca ekipa wznosi mój dom, jak dotąd wszystko co w powyższej rekomendacji jest napisane sprawdza się w 100%. Jak już skończą - to jeszcze potwierdzę ale czuję, że to będzie tylko formalność. edit. SSO skończony!! wszystko super!!! Ekipa warta każdej złotówki. Organizacja pracy, sprzęt, tempo ,CZYSTOŚĆ, pracowitość, komunikacja - wszystko wzorowo. Każdemu życzę takiej ekipy - z nimi budowa, to przyjemność i spokojny sen - bezcenne:) [ATTACH=CONFIG]448987[/ATTACH] Fajnie, że ktoś jest zadowolony. Rozmowa z właścicielem firmy była fajna, potwierdzam.Natomiast w naszym przypadku nawet do wycen nigdy nie doszło, za każdą rozmową prosił o wysłanie projektu na email ze strony i na tym koniec, cisza, brak wycen, brak współpracy, nada Jak ktoś lubi i ma czas to może się uganiać za firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 08.03.2021 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Fajnie, że ktoś jest zadowolony. Rozmowa z właścicielem firmy była fajna, potwierdzam.Natomiast w naszym przypadku nawet do wycen nigdy nie doszło, za każdą rozmową prosił o wysłanie projektu na email ze strony i na tym koniec, cisza, brak wycen, brak współpracy, nada Jak ktoś lubi i ma czas to może się uganiać za firmą. Potwierdzam, w naszym przypadku dokładnie to samo. Co prawda w końcu stwierdził, że nie ma czasu na kolejne zlecenie i odesłał do zaprzyjaźnionego wykonawcy, ale ten z kolei złożył ofertę na wykonanie stanu surowego ponad DWUKROTNIE wyższą niż jakakolwiek oferta, którą kiedykolwiek nam złożono, więc dałem sobie spokój. Najwyraźniej ma tyle zleceń, że nie może się opędzić. A ten jego przyjaciel to najpewniej czeka tylko na kolejnego jelenia.. Z pozdrowieniem, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kłosowo 25.03.2021 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Jako że jestem już bliżej końca z budową domu to chciałbym się odwdzięczyć i podziękować większości ekip jakie gościłem na budowie. Zacznę może od początku: SSO: Pan Jacek Szymichowski tel.506051021 Każdemu życzę budowy z Panem Jackiem. Zadbał o dosłownie wszystko. Nigdy niczego nie odmówił. To co przeczytałem na jego temat w tym temacie to 100% prawda. Żadnych zaliczek, wysyła fakturę dopiero po zakończonym etapie. Robił u mnie cały SSO wraz z więźba. Wszystko tak jak w projekcie a nawet wprowadził kilka zmian za które bardzo dziękuję. Kier. Budowy: Pan Tomasz Pożarowszczyk tel. 502-723-754 Był kiedy miał być. Zawsze pod telefonem. Zna się na rzeczy i często wyłapuje buble na projekcie. Na dodatek cenowo normalnie, nie liczy sobie nic za przyjazd, gdy coś się dzieje dzwoni. Polecam Okna: MegaBud Gdańsk Brałem u nich wszystkie okna, rolety, brame garażowa i drzwi wejściowe. Montaż trochę się opóźnił ale podobno trafiłem w najgorszy okres. Był problem z jedną roleta ale wszystko naprawione po kontakcie z biurem. Mimo tego i tak polecam. Elektryka: Artur z ProgresElectric http://www.progresselectric.pl Ktoś tu kiedyś pisał że z układania kabli zrobili sztukę i to 100% prawda. Wszystko do lasera, każdy narożnik podkuty. Dużo też propozycji z ich strony. Mieli u mnie trochę ciężko bo instalacja inteligentna i poszło kilometry kabli. Ale chłopaki dali radę. Tynkarz był zadowolony. Oprócz położenia kabli robili mi również przyłącze jak i tymczasową skrzynkę. A niedawno całą szafę wraz z skrosowaniem kabli i montaż gniazdek/wyłączników. Zawsze pod telefonem i gdy trzeba przyjedzie na budowę. Hydraulika: Pan Tomek tel 798-198-919 Tomek robił u mnie całe wod-kan i ogrzewanie podłogowe. O Panie Tomku to powinienem nowy temat napisać na tym forum. Każdemu życzę takiego fachowca na budowie. Używa najlepszych materiałów, które są płatne dopiero jak przyjadą na budowę. Za każdy etap rozliczaliśmy się po skończonej i sprawdzonej robocie np sprawdzeniu szczelności itp. O tego fachowca w ogóle się nie bałem. Wie co robi i robi to najlepiej. Zawsze wszystko wytłumaczył (dziękuję za rysunek jak działa cyrkulacja) i za pomoc gdy trzeba było przerobić jedno podejście wody. Ogrzewanie i CWU - Solwar z Gdyni - Pan Mikołaj: Montaż pompy ciepła i wykonanie odwiertów. Dodatkowo montaż odkurzacza centralnego i klimakonwektorów. Polecam Rekuperacja: Pan Rafał Bisewski 501-034-874 Potrzebowałem pilnie mieć zrobiona instalację. Pan Rafał się podjął. Szybka wycena, instalacja i teraz czekam już tylko na montaż centrali i anemostatów. Wszystko w porządku, sporo ekip po Panie Rafale chwaliła jak ładnie ma położone i wygłuszone rury. Wylewki: Pan Adam i Mateusz: tel. 602676334 Adam 506595648 Mateusz (2 szefów) Szybka wycena, dobry kontakt. Kładli u mnie styropian, przygotowali wszystko pod wylewki i wylali anhydryt. Twarda, równa - czego chcieć więcej. Wykończeniówka: Bracia Miętcy tel. 792-102-440 Na początek miałem obawy bo po tej liście byłem nastawiony na braci Gurskich (było więcej na ich temat). Ale po skończonej robocie nie żałuje. Pan Zbyszek i Paweł to złote rączki. Robili u mnie całe poddasze (wełna, stelaże, k-g), szpachlowanie, malowanie, łazienki, montaż okapu, drobna hydraulika. Teraz czekam na resztę (biały montaż, oświetlenie). Pełen profesjonalizm! Dekarza, tynkarza i reszty ekip nie polecę.. Niestety Panowie Mięccy na mnie się wypieli- znaleźli większą robotę i po czasie, jak sam zadzwoniłem powiedzieli, że rezygnują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kłosowo 25.03.2021 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 (edytowane) Czy ktoś współpracował z danielem gaffką z bojana?Wiem, że to nie miejsce na to ale potrzebuję szybko opinii na jego temat. Co do niusów wyżej to opis:"Hydraulika: Pan Tomek tel 798-198-919Tomek robił u mnie całe wod-kan i ogrzewanie podłogowe. O Panie Tomku to powinienem nowy temat napisać na tym forum. Każdemu życzę takiego fachowca na budowie. Używa najlepszych materiałów, które są płatne dopiero jak przyjadą na budowę. Za każdy etap rozliczaliśmy się po skończonej i sprawdzonej robocie np sprawdzeniu szczelności itp. O tego fachowca w ogóle się nie bałem. Wie co robi i robi to najlepiej. Zawsze wszystko wytłumaczył (dziękuję za rysunek jak działa cyrkulacja) i za pomoc gdy trzeba było przerobić jedno podejście wody."JAK NAJBARDZIEJ POTWIERDZAM i POLECAM! Słowny, solidny, odbiera telefony i zawsze pomaga- chociaż jest zawalony robotą. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez Kłosowo uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Wróblewska 28.04.2021 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Dzień dobry. Na tym forum znalazłam Pana Jarka którego chcę bardzo polecić. Stan SSO mamy ukończony z Jarbud Jarosław Pranczk tel: 504-199-182Dzięki super współpracy i dużym doświadczeniu pana Jarka przeszliśmy przez ten etap bez stresu. Ekipa bardzo pracowita. Ściany równe. Porządek na budowie. Pozdrawiam wszystkich budujących Marta Wróblewska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzsiek85 21.05.2021 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Witam,czy jest ktoś w stanie polecić kogoś z okolic Żukowa/Kartuz/Kościerzyny do wykonania gładzi w nowo wybudowanym budynku? PozdrawiamKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello1985 15.09.2021 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Dzień dobry,Chciałbym polecić firmę J5, panowie mają dwie ekipy, tel 791556197 pan Kamil Wykonali ocieplenie wełną, stelaże, płyty karton gips, sufity podwieszane, szpachlowanie i malowanie Druga ekipa wykończyła nam pięknie łazienki, ułożyła podłogi z listwami, była opcja wstawienia drzwi ale tu mieliśmy już montaż od sprzedawcy drzwi. Jesteśmy bardzo zadowoleni, wszystko zrobione dokładnie, w terminie i w bardzo dobrych cenach Panowie nie brali żadnych zaliczek, zawsze odbierali telefon odpowiadając szczegółowo na wszystkie moje pytania. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo3z 07.01.2022 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Dla szpachlowania natryskowego mogę z czystym sumieniem polecić Panów z firmy AR BUD Adam Reńkas - tel. 516 862 511. Musiałem trochę poryć w tynkach i pozaklejać później bruzdy, które oczywiście były raczej widoczne. Po wykonaniu przez Panów szpachlowania nie pozostał ślad po mojej rzeźbie Szybko, sprawnie, ładnie i gładko. Link do Panoramy firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seifert 16.01.2022 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 A ja polecam Vikinger Domy z pomorskiego. Co do cen to raczej średnia półka (90k za SSO dom 200 metrów), ale przynajmniej zrobione szybko i porządnie bez ściemniania i cwaniactwa. Taki trochę zachodni standard w naszym pięknym kraju . Numeru telefonu niestety nie posiadam, ale mam maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky-luck 02.03.2022 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Jeśli szukalibyście konkretnego rzeczoznawcy majątkowego to polecam https://koralewska.pl/ Miałem okazję skorzystać i nie mam zarzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa.domu 10.04.2022 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2022 Szukam opinii na temat firmy BUD BAU ewentualnie Pana M.Kędzierskiego.Miał ktoś do czynienia z tym wykonawcą i mógłby się podzielić opinią?W internecie, na forum - nigdzie nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz.morwa 04.05.2022 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Witam wszystkich budujących i zaczynających budowę. Ja jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Udało się przebrnąć. Bez większych ekscesów Skorzystałem z kilku poleceń fachowców i chętnie dołączę się do tych poleceń, bo naprawdę warto. Nie będzie ich za dużo, ale tylko te konkretne osoby, które dają z siebie 100% i dla mnie pełną satysfakcję. Budowa domu- Firma Zielke tel. 602 716 501 Dekarz-Dardach Dariusz Zieliński- 692379961 Elewacja- Janusz Mielewczyk- 601076465 Posadzki- Adrian- 504198761 Z czystym sumieniem polecam bo można spać spokojnie. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ika7ika7 13.06.2022 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 WitamCzy ktos moze polecic uczciwego, sprawdzonego, architekta wnetrz ? Nie artyste po ASP ale inzyniera architekta z architektury wnetrz. Robie remont duzego domu. Zmieniam ustawienia scian. Potrzebuje projekt techniczy, przylaczy, elektryki, i projektu wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarny_Wodzu 13.06.2022 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Witam Czy ktos moze polecic uczciwego, sprawdzonego, architekta wnetrz ? Nie artyste po ASP ale inzyniera architekta z architektury wnetrz. Robie remont duzego domu. Zmieniam ustawienia scian. Potrzebuje projekt techniczy, przylaczy, elektryki, i projektu wnetrz. Cześć, z tego co rozumiem, to jest to forum do polecania wykonawców a nie dział ogłoszeń gdzie szukamy wykonawców:) Ale, że jesteś w potrzebie to spróbuję pomóc:) Dostajesz nie jednego architekta a nawet dwóch: https://domy-projekt.pl/ Pan Maciej robił u mnie modyfikacje domu od strony konstrukcyjnej natomiast Pani Maja zajmuje się projektowaniem wnętrz. Bez problemu zrobią Ci projekty techniczne przyłącz.. W rozmowie możesz powołać się na "Marcina z Przyjaźni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ika7ika7 28.07.2022 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Na 100 % mogę polecić stolarza - jak do tej pory wszystkie meble jakie mam są jego roboty, aktualnie czekam na łazienkę. jak zwykle terminy przesuwane, ale co do jakości i wykonania bez zastrzeżeń. Pan o dkominków też warty polecenia. Wolno ale starannie. Jeżeli ktoś chce telefon, to podam na privie.[ Czy mozna peoaic o zdjecia mebli zrobionych przez polecanego wykonwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clunck 14.08.2022 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Witam, Mam do polecenia fachowców od kładzenia tynków gipsowych. Pan Radosław, firma rodzinna z Rumii, tel. 513 331 933. Gips maszynowy alfa od Doliny Nidy na domu 250m2 położyli w 10 dni, przy czym 10 dzień to odbiór robót i jakieś drobne poprawki. Oprócz tego, że sprawnie się uwinęli, to jakość prac na wysokim poziomie - Kierownik robót zadowolony:) Dobry kontakt, wszystko przebiegło gładko i bez żadnych komplikacji. Miesiąc przed terminem rozpoczęcia zlecenia potrzebowałem wytynkować czołową ścianę w garażu - nie było problemu. Zjawili się we wcześniej określonym terminie, położyli tynk i jeszcze dali znać, że gotowe:) Jeśli jesteście na etapie tynków, to 100% polecam tych Wykonawców. Pozdr, PJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarKam 31.01.2023 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Dzień dobry Ja jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Buduje dom w Żukowie .Chętnie dołączę się do tych poleceń, bo naprawdę warto. Budowa domu stan surowy+ deskowani z papą - firma Gostex z Węsior Adam i Kamil 880048337 SUPER wykonawcy robota wykonana dokładnie, solidnie i tanio. Hydraulika ogrzewanie podłogowe ,wod- kan oraz kocioł gazowy buderus Mirosław Łaga z Przodkowa 609203109 Bardzo duża wiedza i fachowość wykonania.:lol: Posadzki Grzegorz z Żukowa 516978873 Posadzki wykonane bardzo mocne cement 42 bez popiołu i równiutko: lol: Jak na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warmus 05.05.2023 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) Minoła rok od zakończenia budowy i w końcu mogę zrobić listę wykonawców których mogę polecić i kolejnym razem tez bym wybrał tych wykonawców. Duża cześć wykonawców wybrana właśnie na podstawie tego forum i to wszystko co pisali zgadza się. SSO: Pan Jacek Szymichowski tel.506051021Zadbał o dosłownie wszystko. Pan Jacek Nigdy niczego nie odmówił. Porządek na budowie i wykonanie na bardzo wysokim poziomie Kier. Budowy: Pan Tomasz Pożarowszczyk tel. 502-723-754Zawsze pod telefonem. Wszystko jak najlepszym porządku. Geodeta - 667828880 polecam Dekarz - Dachy Puzdrowski tel. 730 944 983Wykonanie i doradztwo na bardzo wysokim poziomie. polecam Okna: MegaBud Gdańsk tel. 512 023 999Brałem u nich wszystkie okna, rolety, brame garażowa i drzwi wejściowe. Obsługa i montaż na bardzo wysokim poziomie. polecam Elektryka: Artur z ProgresElectric http://www.progresselectric.pl 693846523wykonali całą elektrykę, alarm, kamery. Wykonanie na bardzo wysokim poziomie. polecam Hydraulika: Pan Tomek tel 798-198-919 Robił u mnie całe wod-kan i ogrzewanie podłogowe. Wszystko jak należy wykonanie i obsługa na bardzo wysokim poziomie. polecam Rekuperacja: Pan Rafał Bisewski 501-034-874 i Pan Klaudiusz Starczynowski tel. 500408564Wykonanie i doradztwo na bardzo wysokim poziomie. reku działa wydajnie i bardzo cicho. Na najwyższym biegu prawie jej nie słychać. Bardzo dobrze wszystko zaizolowane. Działa bezproblemowo. Polecam tynki i wylewki - Adrian Brodziak tel. 504 198 761tynki i wylewka wykonana bardzo szybko i równo. polecam wykończenie - bracia Gurscy tel. 783 903 130: ekipa od zadań specjalnych. Wykończenie na bardzo wysokim poziomie. Dużo cenny sugestii. polecam Elewacja: Adam Lis tel.691-951-972Ocieplenie i elewacja 1 klasa. budynek został odkopany i dokładnie wykonano połączenie izolacji ściany z fundamentem. Izolacja pod oknami i drzwiami wykonana tak aby nie było mostków termicznych. Struktura mega ładna, nakładana agregatem. Podbitka wykonana bez zarzutów. na spotkaniu wszystko dokładnie omówione i wyjaśniony zakres pracy jaki będzie wykonany. bardzo dobry kontakt. polecam Kostka brukowa : Usługi Brukarskie Grabowski tel. 515 960 402Wykonali u mnie odprowadzenie wody, studnia chłonną , kostka na podjeździe i taras z płyt grosowych. Wszystko wykonane bardzo staranie i terminowo. polecam Ogrodzenie murowane: Pan Łukasz tel. 663802042Polecam. Brama wjazdowa : Olbud StraszynDoradztwo i wykonanie bez zarzutów. polecam izolacja balkonu Pan Lis 721 298 151wykonanie izolacji balkonu perfekcyjne. wykończenie balkonów deską tarasowa. polecam schody i drzwi - Szreder - drzwi i schody http://www.drzwi-schody.pl/pięknie wykonane drzwi i schody. polecam Edytowane 22 Maja 2023 przez warmus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts