Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba czas abym umieściła tu moją ekipę murarzy. Czekaliśmy na nich rok ale naprawdę było warto; na budowie czysto, pracują bardzo dokładnie i dosyć szybko, uzyskałam wiele istotnych informacji i podpowiedzi. Współpraca zaczyna się od fundamentów poprzez mury i dach pokryty papą oraz wykonanie podbitki, potem może być jeszcze ocieplenie, ogrodzenie i podjazd. Rozsądna cena :D

p. Mirosław (szef) tel. 503-680-463

Dodaję również wypróbowany tartak PPUH Laska ze Stężycy, tel. 608-584-520

Solidni i terminowi, ceny można (przy większych zamówieniach) negocjować, dowożą nawet na większe odległości no i przede wszystkim deski ładne i proste a więźba dokładnie wykonana i zaimpregnowana :D

Wkońcu u mnie też ktoś zasłużył na Białą Liste - Z czystym sumieniem moge polecić firme "Rekowski" z Brusów panowie zajmują sie budową stanów surowych. U mnie fachwo i solidnie zajeli sie wszystkim łącznie z załatwianiem materjałów. A przedewszystkim telefon ciągle włączony :D

A telefon do pana Jóżefa to 608827369 - No i końecznie dodać z polecenia pana Murawskiego- Co bym miał jaką zniżke na kolejną chałupe :wink:

JAk by co, to więcej moge opisać na priv.

8)

JUŻ NIE POLECAM!

Po czasie dopiero powychodziły kwiatki, które widzę przy wykańczaniu:

ścianka działowa przechylona o cztery centymetry od pionu chodciaż była pieknie i równiutko wymurowana.

brak zakotwiczenia ścianek działowych ze ścianami nośnymi

komin systemowy w środku podczas klejenia nie czyszczony co teraz zamiast pięknie ruwniutkiego ceramicznego komina jest ceramiczny ale zwystającymi purchlami na których osadza sie sadza i nie można go czyścić kulą!

No i więcej takich drobnych kwiatków które uprzykrzają życie.

Z przyjemnością polecam (był już 2 razy na liście) geodetę p.Łukasza Łagockiego.

Terminowy i słowny jak mało kto, a ja nie lubię chwalić za byle co. :D

Wykonał dla mnie mapkę do celów projektowych i wyznaczył mi granice działki oraz budynku.

Warto zapamiętać:

M.Ł Łagoccy

tel./fax ( 0-58 ) 672 65 89, 0 503 764 018

http://www.geodist.pl, mail: [email protected]

Pracuje na czymś co się zwie tachimetr. Mierzy to cudo kąty i odległości do 3,5 km przy dobrej pogodzie. jak ktoś ma dużą działkę - nie ma problemu!

Jak wygląda sprzęt, którym pracuje - zapraszam do mojego dziennika.

W końcu znalazłem firmę od rekuperacji którą można polecić!!! To AirComfort (http://www.aircomfort.pl). U mnie naprawiali niedoróbki i "oszczędności" w instalacji rekuperatora, które trzeba było naprawić po "znanej" z tego firmie.

Bardzo fachowi, solidni, terminowi po prostu super fachowcy oby więcej takich a budowanie byłaby dużo łatwiejsze!!!!!

Też mogę ich polecić. Właśnie zakończyli poprawki po poprzedniej firmie Michała Gołucha (uwaga na tego człowieka!!!).

Zrobili wszystko szybko, profesjonalnie i sprawnie. Do obejrzenia u mnie.

A mogłby mi ktos podac namiary na Pana Akackiego? Moze byc na priv:) z góry dziekuje za pomoc:)

namiar mam, ale nie polecam. Jeśli nadal jesteś zainteresowana, napisz na priva.

Poproszę na priv to info o tym panu. Też się zastanawiamy nad nim. Właśnie mieliśmy zawozić projekt do wyceny.

Może być na skrzynkę muratora.

Z góry dziękuję.

Właśnie skończono u mnie wylewki z których jestem bardzo zadowolona polecam Pana Wickiego super szybko i dokładnie. :lol:

Posiadam projekt podłączenia gazu do domu i poszukuje sprawdzonej firmy która coś takiego wykonuje

My mieliśmy firmę która jedniczesnie robiła nam przyłącze do działki. Włascicwie to jescze sprawa jest w toku, ale mysle ze moge ich polecic. konckretnie, szybko, sprawnie a i z dostepnych ofert zaproponowali nam wykonanie najtaniej i kompleksowo (z kierwonikiem, wykopami itd)

AMET 058 558 43 11

Witam.

Mogę polecić firmę Termika Marek Głogowski z Chwaszczyna. Co, wod-kan, gaz. 501 333 202 -solidnie .

Dekarz pan Bieżan 503 097 772- polecam - perfekcyjne wykonanie.

Elektryk pan Frajberg 602 269 738 - nowatorskie rozwiązania, super wykonanie.

Pozdrawiam wszystkich trójmiejskich forumowiczów, Mirella :D

Chyba czas abym umieściła tu moją ekipę murarzy. Czekaliśmy na nich rok ale naprawdę było warto; na budowie czysto, pracują bardzo dokładnie i dosyć szybko, uzyskałam wiele istotnych informacji i podpowiedzi. Współpraca zaczyna się od fundamentów poprzez mury i dach pokryty papą oraz wykonanie podbitki, potem może być jeszcze ocieplenie, ogrodzenie i podjazd. Rozsądna cena :D

p. Mirosław (szef) tel. 503-680-463

Dodaję również wypróbowany tartak PPUH Laska ze Stężycy, tel. 608-584-520

Solidni i terminowi, ceny można (przy większych zamówieniach) negocjować, dowożą nawet na większe odległości no i przede wszystkim deski ładne i proste a więźba dokładnie wykonana i zaimpregnowana :D

Dziwny ten Pan Mirosław dzwoniłam dzisiaj i chyba pierwszy raz ktos mnie tak potraktował na dzien dobry zaczoł krzyczeć :evil: , że jest tak zajęty a ja mu z nastepna robotą wyskakuje. Facet nawet nie dał mi dojść do słowa co miałby u mnie robić podziwiam :o Moge polecic tego ,,fachowca,, jak ktoś chce posłuchać kilka cierpkich słow

Potwierdzam dobrą opinie o firmie totalna gładź. Kontakt do firmy wziąłem z forum gdy zachwalany Pan Lademann wystawił mnie do wiatru po tygodniu ściemniania. Panowie tynkarze z gładzi wykonali bardzo dobrą robotę poprawiając fuszerki murarzy. Zrobili to bez narzekania i zbędnego gadania. Słuchali naszych uwag i realizowali prośby bez niepotrzebnych komentarzy. Tak trzymać panowie.

602 192 704

Wpisuję kolejną firmę - TOPTALNA GŁADŹ z Wejherowa/Bolszewa. Firma wykonuje tynki maszynowe gipsowe oraz posadzki. Nam już zrobili tynki, prawie idelanie bo minimalnie coś tam poprawiali, sprawnie poszło, brygada bardzo czysta i grzeczna, posprzątali po sobie, nawet opłukali okna. cena bardzo rozsądna, jeszcze za m-c weźniemy od nich posadzki razem z materiałem bo tak nam wygodniej. Naprawdę polecam bo takich ludzi jest niewielu. Nasza współpraca zaczęła się małym nieporozumieniem, ale takiej reakcji z ich strony się nie spodziewałam - oczywiście pozytywnej. Oby więcej takich brygad!

Podziwiam że próbowałeś kontaktować się z p. Lademanem, jest umieszczony przeze mnie na czarnej liście a jego robota to fuszerka.

Potwierdzam dobrą opinie o firmie totalna gładź. Kontakt do firmy wziąłem z forum gdy zachwalany Pan Lademann wystawił mnie do wiatru po tygodniu ściemniania. Panowie tynkarze z gładzi wykonali bardzo dobrą robotę poprawiając fuszerki murarzy. Zrobili to bez narzekania i zbędnego gadania. Słuchali naszych uwag i realizowali prośby bez niepotrzebnych komentarzy. Tak trzymać panowie.

602 192 704

Wpisuję kolejną firmę - TOPTALNA GŁADŹ z Wejherowa/Bolszewa. Firma wykonuje tynki maszynowe gipsowe oraz posadzki. Nam już zrobili tynki, prawie idelanie bo minimalnie coś tam poprawiali, sprawnie poszło, brygada bardzo czysta i grzeczna, posprzątali po sobie, nawet opłukali okna. cena bardzo rozsądna, jeszcze za m-c weźniemy od nich posadzki razem z materiałem bo tak nam wygodniej. Naprawdę polecam bo takich ludzi jest niewielu. Nasza współpraca zaczęła się małym nieporozumieniem, ale takiej reakcji z ich strony się nie spodziewałam - oczywiście pozytywnej. Oby więcej takich brygad!

Witam,

TRÓJMIASTO

Potwierdzam opinię o Panu Elektryku Zdzisławie Weiner. Wykonał u mnie niedawno nową instalacje w całym mieszkaniu. Bardzo rzetelny, odpowiedzialny, pomocny. Potrafi doradzić klientowi. Ukierunkowany na zadowolenie klienta, konkurencyjny cenowo a do tego bardzo sympatyczny. Wykonał kawał dobrej roboty. Bardzo miła współpraca. Telefon: 505 020 798

5 sierpnia 2007, hub 75 napisał:

Elektryk Pan Weienr 505-020-798, również solidny, terminowy, kupuje materiały w hurtowni, tani i do tego sympatyczny, ma wolne terminy w tym roku.

Witam,

Jesteśmy kolejnymi zadowolonymi klientami Pana Michała z Megabudu. Obsługa klienta na najwyższym poziomie, okna nam się bardzo podobają, a cena w granicach rozsądku. Duży plus za nietypowy montaż - w ścianach trójwarstwowych. Życzę sobie i Wam tylko takich wykonawców na drodze.

pozdrawiam

Leszek K.

Potwierdzam z całą odpowiedzialnością - firma MEGABUD to profesjonalizm w każdym calu. Kupowaliśmy z żoną u nich drzwi zewnętrzne i okna. Pozdrawiam

Serdecznie polecam hurtownię materiałów dekarskich Tomaszczyk i Synowie z Lęborka oraz współpracującego z nimi dekarza Henryka Tabora. Obsługa klienta na europejskim poziomie, ceny atrakcyjne, a jakość wykonania dachu bez zarzutu.

Zadowolony też jestem z posadzki maszynowych zrobionych przez Pana Serafina. Był pewien problem z rozpoczęciem roboty w terminie ale praca wykonana sprawnie i bez zarzutu.

Okna z Megabudu super, potwierdzam powyższe opinie.

Witam na jesień mam zamiar wprowadzić się do domku którzy w dużej mierze robili wykonawcy wzięci z "Białej listy" oraz kilku "moich" których chciałbym polecić- może się przydadzą :) :) :) :

-hydraulika p.Dampc 502671498

-okna firama JOCZ z Gdyni 058 6616660

-przyłącze kanalizacji 516037340

-kominarz 609142805

-stan surowy p.Małaszycki 502572133 jedyny minus 2 miesiące poślizgu na starcie

dekarz z Luzina 692161788

-gaz przyłącze 500206783

Telefony spisywałem z mojej komórki i dlatego nie mam nazwisk .