Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów Muratora. Sam korzystam z cennych uwag tej strony, więc pozwolę sobie przekazać własne spostrzeżenia. Zakończyłem stan surowy zamknięty plus instalacja alarmowa, elektryczna i częściowa hydraulika. I tak: całość prac od wykopu po konstrukcję dachową wykonała firma TOMEX tel. 608479021. Ekipa sprawna, zdyscyplinowana i myśląca, żadnych problemów - polecam. Ale od początku "wykop" koparka polecona przez Tomex, ale polecam brać koparkę blisko budowy odpada czas przejazdu. Ostatnio korzystałem z Panów Doering Gdynia Wiczlino. Polecany wczesniej. "Deski szalunkowe" Anonse 450 zł/ m3. "Prety stalowe" Starmet ul. Północna Gdynia. "Beton" na telefon bez problemów DK Invest . Budowałem dom z YTONGA 36.5 cm. Materiał kupiłem w hurtowni Raab - Karcher Gdynia ul. Północna 1 ceny bardzo konkurencyjne. Ale materiały hydrauliczne polecam kupować w " Kolanku" Chwaszczyno. Więżba dachowa Tartak Skrzeszewo Pan Bogdan tel. 603556127 deski i krokwie pierwsza klasa dodatkowo dobrze zaimpregnowane. Mam porównanie bo żle obliczyłem ilośc desek i póżniej musiałem na gwałt dokupywać gdzie indziej. Okna drewniane zamówiłem w firmie OKLAND Rokitki k. Tczewa ( polecane wczesniej na tej stronie ). Okna pierwsza klasa w cenie plastikowych więc wielka okazja. Duże upusty ,świetna obsługa. Szczególnie polecam kontakt , najlepiej bezpośredni z kierownikiem działu sprzedaży p. Ania. Dach Matellbud dachówka Rupp ceramika. Hydraulikę zacząłem z polecaną na tej stronie firmą Atom Lublewo , obecnie "Aqua świat wody". Jak na razie wzorowa współpraca. Zaczynam tynki. Jak skończę natychmiast się odezwę. Pozdrawiam. I jedna końcowa uwaga sprawdzajcie wszystko sami.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja jestem kolejnym zadowolonym klientem firmy MEGABUD z Gdyni, Padrerwskiego2, przedstawiciela stolarki okiennej Avante /tel.671-38-18/

Wszystko od początku do końca SUPER. Okna co prawda nie tanie, ale jakie piękne... Czasami jadę sobie na budowę aby wśród tego bałaganu popatrzeć sobie po prostu na okna. I o to chodzi.

Specjalne podziękowania dla właściciela Pana Michała Michnowicza. Dziękuję za miłą współpracę :D . I dla Pana Grzegorza (za te szprosy :wink: , okna są dużo ładniejsze :D ).

A oto kilka fotek:

http://images23.fotosik.pl/282/509e3252394e51b7.jpg

Kurczę, jak super będzie wyglądać za 3tygodnie, jak już skończą elewację...

http://images41.fotosik.pl/18/558737f93c07cf71.jpg

Dodaję że do Megabud'u trafiłam właśnie dzięki temu forum, za co jestem wdzięczna.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

I w końcu ja się moge dołączyć :)

Jesteśmy na etapie końcowym budowy i gorąco mogę polecić :

Elewacje i podbitka- Sylwester Wilczewski 501467551

Alarmy - Wojtek Porczek 603227812

Stan surowy - Henbud Henryk Koszałka

Dekarz ( cięzki w gadce ale zna się na rzeczy i słowny) KAzik Klejna - 605441921

Hurtownia Bysewo - Gdańsk Trakt Św. Wojciecha - MArcin Suchodolski - 783-296-231 - faaajne chłopaki , doradzają i też mozna negocjować!

I słuchajcie , wprawdzie to nie wykonawca, ale Sanitbuy z Krakowa http://www.saniwell.pl/ ( sklep internetowy) po prostu był boski w obsłudze naszych zakupów armatury od baterii po wanny do całęgo domu, dziewczyna, Dorota Świątkowska- super! Wszsytko od razu na budowę kurierem, negocjowac się dało także polecam.

Z nich wszytkich jesteśmy na razie bardzo zadowoleni :) efekt poniżej

http://lh3.ggpht.com/_ahl8NWnjMpQ/SQBtCGr2whI/AAAAAAAADgw/Icibh4em6fk/s288/PA220049.JPG

http://lh4.ggpht.com/_ahl8NWnjMpQ/SQ4Muy-KeeI/AAAAAAAADh8/5nRWj1zcHJ8/s288/PA300053.JPG

http://lh3.ggpht.com/_ahl8NWnjMpQ/SQBtDilsdWI/AAAAAAAADhA/N-bRjQiIxHw/s288/PA220053.JPG

Hej, Ruda, ja,

Jaki to kolor? Właśnie zamawiamy okna u p. Michała z Megabudu, Zastanawiamy się nad rozmieszczeniem szprosów, dopinamy sprawy. Masz świetny kolor i piękne okna! :p Och, szkoda , że tak "nietanio", ale po taniej ekipie budowlanej, powiedziałam sobie - nigdy więcej :evil: Nie chcę "chwalic dnia przed zachodem słońca", ale mam nadzieję, że już jutro będę mogła pochwalic firmę, dzęki której "papiery" okazały się drobiazgiem.

No więc mogę pochwalic KL-PROJEKT Żukowo, Pani Krystyna Lish z mężem, pan Adam Kwidziński Hydro-Projekt w tym samym biurze (projekty przyłączy) i młody chłopak wprowadzający zmiany w projektach współpracujący z nimi. Dla mnie super! Dzięki nim "papierkowe" sprawy to żaden problem :lol: .Zmiany w projekcie drobiazg, przyłącza- bez uwag. Ogólnie z uśmiechem, przyjemnie i rzetelnie. Nasz domek jest tuż przed "wieńcem". Widac więc efekt zmian w projekcie, woda już jest w środku, energia elektryczna w granicy, umowa na gaz podpisana. Wszystko gra. Pan Lihs robił dla nas także kosztorys dla banku na kredyt. W jednym miejscu można załatwic wszystko czego ptrzebujecie do rozpoczęcia budowy i założenia instalacji. Mogę tylko im wszystkim serdecznie podziękowac i polecac dalej :lol: Poleciła mi ich budująca znajoma i jestem jej wdzięczna. Całej Ekipie z Gdyńskiej 22 dziękuję raz jeszcze :lol: . Myślę, że będę mogła jeszce kogoś pochwalic, ale nie chcę zapeszac, więc poczekam na finał działań moich miłych chłopaków z dachu i poddasza. Mam i przykre doświadczenie, ale poczekajmy. :roll:

Hej, Ruda, ja,

Jaki to kolor? Właśnie zamawiamy okna u p. Michała z Megabudu, Zastanawiamy się nad rozmieszczeniem szprosów, dopinamy sprawy. Masz świetny kolor i piękne okna! :p Och, szkoda , że tak "nietanio", ale po taniej ekipie budowlanej, powiedziałam sobie - nigdy więcej :evil: Nie chcę "chwalic dnia przed zachodem słońca", ale mam nadzieję, że już jutro będę mogła pochwalic firmę, dzęki której "papiery" okazały się drobiazgiem.

hej

przepraszam że tak późno, ale nie zaglądałam ostatnio

kolor: orzech włoski, profil idea, szpros laminowany 26mm (ten droższy). jestem bardzo zadowolona. Jeśli chcesz zobaczyć osobiście to mogę przesłać ci adres na priva. pozdrawiam :)

No cóż Kolbudzianin, jak to się mówi, co kto lubi. Ja lubię :lol: . A tak w ogóle to warto najpierw zobaczyc coś w realu. Uwielbiam nastrojowe wnętrza, nie lubię nowoczesnych kuchni, ale to ja. Ty możesz kochac coś zupełnie innego i to jest super :lol: . Nie poboba ci się - ok. Pozwól mi się zachwycic tym, co ja lubię. Kocham operę , a Ty?

Pewnie tak i dlatego wolałbym aby każdy się tu - w tym akurat temacie - skupił na poleceniu ekip a nie na okazywaniu wewętrznych odczuć artystycznych.

Ja ogólnie lubię klasykę. Nie nowoczesność, nie 'staroczesność' - coś pośrodku, co każdemu i zawsze będzie się podobać.

Ale nie o tym chciałem. Skończyło już u mnie kilka ekip, które się rewelacyjnie sprawdziły. Oto one (kolejność analfabetyczna):

- przyłącze gazu - Edward Kubawski - 58 558 43 11 (sprawnie, szybko i fachowo)

- budowa domu, murarze - bracia Malotka - 693 124 525 (rewelacja - czysto, szybko, bardzo dokładnie, myślą za inwestora, doradzają)

- budowa domu, dekarze - Jarosław Stępiński, Leszek Kotfas - 606 420 385, 608 706 953 (fajni goście - dach zrobiony elegancko, co prawda tydzień dłużej niż się umawialiśmy, ale za to dokładnie)

- elektryka - Wojciech Żołnowski - 601 777 473 (bardzo szybko, bardzo dokładnie) z elektryka i murarzy jestem najbardziej zadowolony

- tynki zewnętrzne - panowie Bielawa i Klein - 600 639 051 (tynki super, ale było parę zgrzytów w stylu zniszczone to i owo przy okazji...)

- tartak - Zdzisław Nadoslki - 602 197 344 (choć ostatnio nie odbiera, więc nie wiem czy tel. aktualny; ale człowiek do serca przyłóż; słowny i terminowy, drewno bdb)

pozostałych ekip nie wymieniam, bo nie ma za co - Atom z Lublewa niby dobry, a nieprzewidywalny - ceny nagle z sufitu...

kafelkarze to w ogóle straszne ch....e - przynajmniej moi

jeszcze teraz u mnie pewien Pan robi wykończeniówkę, ale pochwalę się dopiero jak skończy - narazie jest rewelacja (po wyrzuconych innych ekipach), ale nie chcę zapeszać ani też by ktoś go podkradł ;)

BTW. opery nie lubię, ale balet już tak

Ja tym razem mogę umieścić na białej liście firmę Konkol-Produkt z Wejherowa, chwilę trzeba było na drzwi poczekać ale przynajmniej od razu został ustalony czas oczekiwania :wink: kontakt dobry a usługa wykonana dokładnie zgodnie z zamówieniem :D Polecam.

http://images32.fotosik.pl/400/2f53a2c9ba6c7769m.jpg

http://images33.fotosik.pl/405/afac3e3ce4ffad01m.jpg

Z całego serca mogę polecić firmę Megabud z Rumi ( przedstawiciel firmy Avante- okna, Gerda -drzwi). I pełen profesjonalizm Pana Michała MIchnowicza! okna może nie są wyjatkowo tanie, ale naprawde porządne, a montaż to spełnienie marzeń inwestora :). Drzwi tez zamówiliśmy u Pana Michała

tel. 0- 58 671 38-18

Paderewskiego 2

Rumia

Polecam z czystym sumieniem Panów od elewacji Pan Roman Garski tel :697687108. Jak narazie moja najlepsza ekipa na budowie. Elewacja zrobiona perfekcyjnie, czysto, solidnie. Naprawde polecam ! :D

Wielkie dzięki Majcia za kontakt do Pana Romana!!!

Również z czystym sumieniem mogę polecić ich dalej.

Dołączam się do słów Majki.

Oby wszystkie ekipy zachowywały taki porządek !

Styropian wcale nie latał po budowie. Ładnie wszystkie odpady powiązane, zamiecione wokól domu.

Elewacja naprawdę wykonana jest super. POLECAM!

ooo dzieki za namiary na ekipe od elewacji :) przyda sie,bo juz tylko to nam zostalo ;)

a i ja mam na koniec jeszcze kogos do polecenia :)

Geodeta p.Wojtek tel. 880286165

Nasza znajomosc z Panem Wojtkiem zaczela sie od odnowienia granic,kiedy chcielismy rozpoczac grodzenie.

Nastepnie Pan Wojtek zajal sie hmmm jak to fachowo sie nazywa? powykonawczym wytyczaniem budynku,nanoszeniem wszystkich przylaczy itp.

Wszystko poszlo SUPER,kontakt z panem Wojtkiem to sama przyjemnosc..mily,punktualny i znajacy sie na rzeczy przede wszystkim! a i osoba,ktora na mocy pelnomocnictwa zajmuje sie na miejscu sprawami budowy w naszym imieniu idopina do konca sprawy budowy kilkakrotnie chwalila sobie wspolprace z Panem Wojtkiem a nam gratulowala dobrego wyboru geodety :)

POLECAM !

Przyłącze się do poleceń, wiem jak dziś ciężko o dobrych fachowców , my straciliśmy kupę nerwów i jeszcze nie wszystko zrobione..polecam pana od wykończeniówki , miły , grzeczny i CZYSTY nie dawno u nas skończył kład kafelki w łazience na holu robił kamień w kuchni gładzie i malowanie obudowywał regipsem no i w miarę cenowo tel.607497634 w razie pytań proszę na priv

własnie skonczyłem montaz całej kotłowni (w tym instalacja kotła) i przy okazji moge polecic osobe ktora wykonała mi cala instalacje. Otoz hydraulik okazal sie naprawde bardzo dobrym fachowcem, terminowy, ma zasob sporej wiedzy. Byc moze kazdy hydraulik powienien taki byc, ale przekonalem sie ze poprzedni "fachowiec" (kładl mi centralne) nie byl az taki dobry, wrecz... (i tutaj nie chce sie denerwowac...).

A wiec podaje namiar na hydraulika (jest z okolic Wejherowa, ale wiem ze dziala w calym woj. pomorskim): AREK - kom: 607-931-609

pozdrawiam

witam ja moge polecic swoich brukarzy z rumi sa nie tani nie drodzy materiał pomagaja załatwic z rabatami daja gwarancje na swoje usługi z ktorych nie musze korzystac robili mi ogrodzenie tarasy i podjazd i jestem zadowolony teren mam cienszki bo na glinie ale fachowcy sobie poradzili zrobili mi warstwy z geowuklina i jest ok garaco polecam

pan miotk 792 58 98 44 rumia

pozdrowienia dla wszystkich

już pisałam o tym Panu na wątku Trójmiejskim, więc w razie czego wklejam linka: http://forum.muratordom.pl/post2810995.htm?highlight=#2810995.

A kolohaus jakoś dziwnie monotematyczny jest na forum. Wszystkie maile dotyczą polecania brukarzy... No cóż, może klientów im zabrakło i szukają reklamy :-?

Ja dopiero zaczynam, więc mogę polecić jedynie:

- geodeta P.Rzewuski z Kartuz- przystępne ceny, słowny map 1000m2-rachunek 1500zł, mapka 1000m2- 700zł, wytyczanie 600,

- projekt sieci i przyłączy wod-kan- ZUK Glincz - najtaniej

- adaptacja wcześniej wspominana Krystyna Lihs KL projekt z Żukowa - elastyczni, rzetelna

- piach , żwir Gabrex Żukowo ul.3 maja - najtaniej

Teraz, po skończonej pracy mogę z całego serca polecić:

- kafelki - polecany już tu na forum pan Grzegorz - 501 299 927 - człowiek orkiestra, zdarzało się czasem gawędzić na różne tematy i chyba nie ma takiej rzeczy, na której się nie zna

- zabudowa poddaszy, wełna, płyty g-k, gładzie - młodzi ludzie Wojtek i Arek - 783 903 130, bardzo dokładni, terminowi (mają maszynę do bezkurzowego szlifowania gładzi)

Ekipy sprawdzone. Polecam.

co prawda jestem tu krotko jako zarejestrowany i nie buduje (jeszcze) domu ale chciałbym polecić jednego fachowca który robił u mnie kilka rzeczy

w zasadzie facet układa glazurę czy jak to się tam nazywa i robi to po mistrzowsku - jego firma również "robi" w wykończeniówce i to co robi ze światłem zapiera dech w piersiach :)

no dobra żeby nie było tak różowo to z nim najlepiej umawiać się na robotę z dużym wyprzedzeniem-

nie wiem ale facet nie z tej epoki bo co rusz jakiś telefon o pomoc i .. zazwyczaj nie odmawia

u mnie też obsunął ze 2 dni z rozpoczęciem robót

gość się nie reklamuje pracuje tylko z polecenia a roboty ma na 3-4 miesiące w przód ...

jakiś taki dziwoląg do innych ekip co miałem .:)

w razie co to podaję kontakt

Roman Browarczyk

tel 501090477