Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Witam, bardzo proszę o namiary na dobrego kafelkarza z okolic Wejherowa. Przeszukałam forum, a ostatni polecony był dawno dawno temu. Z góry dziękuję :)

witam,

moge polecic chlopaka, ktory płytki kładzie u mnie. poki co zrobil jedna łazienke, kuchnie, teraz zabiera sie za gorna łazienke. Poki co nie moge narzekac na jakosc wykonanych prac, wrecz jestem zadowolony - fajnie, ze przy okazji zabuduje stelaze, wycekoluje pomieszczenia, pamuluje, itd...

Namiar przekazuje z miła checia, pod warunkiem, ze ew. prace zacznie zaraz po zrobieniu wszystkiego w moim domu :-) a jeszcze troszke prac mu pozostalo.

Jacek - kom. 669 390 433

pozdrawiam[/b]

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podajcie jakieś namiary gdzie mozna kupić tanią wełne do ocieplania poddasza :roll:

sprawdzalem ceny w roznych miejscach na terenie pow. wejherowskiego, ale najtaniej wyszlo mi ze wełna kosztowała w leroy merlin. Zalezy jeszcze jakiego dokładnie materiału poszukujesz, bo w roznych miejscach rozne poziomy cen sa dla danego produktu. Ja szukałem unimate isovera - 50mm i 150mm i najtaniej wyszlo mi w LM.

Polecam doskonałego tapicera - Bogdan Groth z Pruszcza Gdańskiego, tel. (58) 682 11 87. Robił w rodzinie nową tapicerkę kanapy, foteli i puf - wymienił zniszczone sprężyny i kilka innych rzeczy nie doliczając ich dodatkowo do ceny, którą ustalił.

Zwraca uwagę na szczegóły i jest bardzo solidny. Sam zabiera meble i odnosi, jedzie z klientem wybrać materiał.

Czy ktos ma namiary na "normalnego cenowo" Kominiarza z okolic Gdanska ktory dokona odbioru wewnetrznej instalacji gazowej z piecem kondensacyjnym i calego odbioru domu z uwzglednieniem ponad to kominka z plaszczem wodnym?

Pozdrawiam i czekam na namiary.

Marian 0506-600-476

Witam,

Z czystym sumieniem mogę polecić mistrza hydrauliki Pana Mirka Garskiego!

Zleciłem mu wykonanie instalacji grzewczej z materiałów miedzianych oraz instalację wodną na plastikowych podzespołach.

Pan Mirek jest bardzo solidnym i słownym rzemieślnikiem - przywiązuje dużą wagę do terminowego oddawania dzieła. Efekt końcowy przerósł moje najśmielsze oczekiwania - zlecenie zostało wykonane bardzo starannie - jestem zadowolony z jego usług. Polecam!

Mirek Garski - Hydraulika

+48 609 079 114

• 2 weeks później...
Witam!!! Szkoda ze tak pozno sie dowiedzialem o tej liscie.Bo z murarzami jako tako sie wspolpraca ukladala,ale dekarze to pradziwa "TRAUMA"tym panom sie nalyzy wpis na 2 liscie :( Prace wlasnie u mnie zakonczyli panowie elektrycy z czystym sumieniem moge ich polecic:instalacja wykonana pod pozimice, wykonali rowniez instaacje telef.intert.i tv .Doractwo i drobne kerekty w projekcie ,praca wykonana 2 dni przed ustalonym terminem:504516291 pan Wojtek i Krystian Prace konczy jeszcze chydralik,ale nie bede zachwaal przed zakonczeniem prac. Tynki+posadzki brac jedna ekipe czy 2 osobne?? Pan Wicki Pepowo ktory jest na forum kilka razy to dobry wybor??? pozdrawiam

• 2 weeks później...

witamy i polecamy:

- do uslug instalatorskich (wod-kan.+c.o.) polecamy Pana Bartka (tel 669 210 606) !!!! do Pana Bartka trafilismy zupelnie przypadkowo - sluzyl nam pomoca na kazdym etapie, pomimo duzego oblozenia praca, mial dla nas zawsze czas, podsuwal fajne rozwiazania systemowe; co do zaliczek - mile zaskoczenie, poniewaz nie musielismy niczego wplacac przed skonczeniem pracy a ceny byly bardzo przyzwoite; zainstalowal nam w domu caly system c.o.+ wod.-kanaliz.+ podlogowka oraz podlaczyl kociol na pellety.

- natomiast do prac dekarskich - polecani juz na tym Forum - Panowie Jarek I Leszek (tel 606 420 385) czapki z glow przed nimi i uklony za cala wykonana prace i wszystkie porady oraz wylapane, powanze fuszerki popelnione przez ekipe budujaca dom !!! zawaleni robota potwornie, ale warto poczekac !!!!!

Witam,

ponieważ w naszym domku po mału kształtują się już ostatecznie wnętrza, postanowiłam podzielić się na forum swoimi pozytywami z budowy (i negatywnymi również, jak ta dotycząca firmy "Magnolia" z Gdyni, którą umieściłam na czarnej liście).

Polecam zatem z czystym sumieniem:

- EKOMA, Kolbudy - przez całą budowę tylko tutaj kupowaliśmy wszelkiego rodzaju rury PCV, kształtki, rury do drenażu oraz oczyszczalnię przydomową

- MS OKNA, zamawialiśmy przez przedstawiciela regionalnego (p. Tomasz Szczerbak). Montaż okien też wyszedł bardzo dobrze.

Jedynie kupując parapety kamienne w gdańskim oddziale na ul. Kartuskiej rozczarowalismy się obsługą delikatnie mówiąc (i na marginesie: parapety są cieńsze o 2-3 mm niż wskazana przy sprzedaży grubość, tj. kupione przez nas o grub. 2cm, mają 1,8cm; a sprzedawane o rzekomo gr. 3 cm, mają 2,8 mm. Może to nie jest duża różnica ale widoczna gołym okiem- w jednym z pomieszczeń wstawialiśmy parapet z MS a przy drugim oknie mamy parapet robiony przez inną firmę i ten ma faktycznie grubość podaną przez producenta) Ewidentnie widoczna różnica grubości .

- Firma budowlana DYKTA - JAN DYKTA, Kolbudy - dach solidny; bardzo dokładne obróbki okien, kominów i kominków wentylacyjnych; orynnowanie itd. Polecam! Dach wytrzymał próbę czasu, wiatry, deszcze i zimę (nic nie przecieka, dachówki nie fruwają :) ... Fachowość (w przeciwieństwie do innej firmy, z którą mieliśmy do czynienia wcześniej).

Na razie tyle. C.D.N. :)

Pozdrawiam

wykreśliłam 2 pierwsze pozycje wcześniej polecane, ponieważ w obu przypadkach jakość usług uległa pogorszeniu i w jednej z nich ceny stały się również niekonkurencyjne.

Edytowane przez Konwalia_majowa
zmiana jakości usług

Witam.

Poszukuje dobrej firmy od kolektorów słonecznych, czy może ktoś korzystał z usług np. EKOSOLAR, OZE GDYNIA(SOLVER), MMSOLAR, UNITHERM....

za zestaw dla 4 os ze zbiornikiem ok 300l. kolektor próżniowy do c.w.u. ok 12-14 tys.

Najlepszy specjalista na wybrzeżu od kolektorów p. Jacek Grzona 509-925-490

Doradzi Tobie zestaw, zdaj się na niego - zmontował ponad setkę instalacji solarnych i co najważniejsze może to udokumentować.

Wspólpracuje z OZE i BACHUS.

pozdrawiam

Witam,

ponieważ w naszym domku po mału kształtują się już ostatecznie wnętrza, postanowiłam podzielić się na forum swoimi pozytywami z budowy (i negatywnymi również, jak ta dotycząca firmy "Magnolia" z Gdyni, którą umieściłam na czarnej liście).

Polecam zatem z czystym sumieniem:

- PATOKA, Lublewo - materiały budowlane w 90% tutaj kupowane; zawsze dobre doświadczenia, nawet przy błahych zakupach

- STW skład budowlany, Pruszcz Gdański - polecamy systemy kominowe

- EKOMA, Kolbudy - przez całą budowę tylko tutaj kupowaliśmy wszelkiego rodzaju rury PCV, kształtki, rury do drenażu oraz oczyszczalnię przydomową

- MS OKNA, zamawialiśmy przez przedstawiciela regionalnego (p. Tomasz Szczerbak, polecam)! Montaż okien też wyszedł bardzo dobrze.

Jedynie kupując parapety kamienne w gdańskim oddziale na ul. Kartuskiej rozczarowalismy się obsługą delikatnie mówiąc.

- Firma budowlana DYKTA - JAN DYKTA, Kolbudy - dach solidny; bardzo dokładne obróbki okien, kominów i kominków wentylacyjnych; orynnowanie itd. Polecam! Dach wytrzymał próbę czasu, wiatry, deszcze i zimę (nic nie przecieka, dachówki nie fruwają :) ... Fachowość (w przeciwieństwie do innej firmy, z którą mieliśmy do czynienia wcześniej).

Na razie tyle. C.D.N. :)

Pozdrawiam

To sa super info, ale podaj namiary.

Witam.

kolektor1 Witamy na forum pana Jacka,tylko posty reklamowe to gdzie indziej.

A sądziłem, że temat " wykonawca dozkonały.."promuje właśnie ludzi i firmy godne uwagi na których można polegać. Przecież ich praca jest najlepszą reklamą i wszyscy tu piszący ich reklamują.

Ja z Panem Jackiem od czasu do czasu współpracuję a to, że mój nik jest kolektor1 jeszcze nic nie znaczy - można to sprawdzić. Ponieważ podczas rejestracji złożyłem oświadczenie o nie zamieszczaniu reklam mogę powiedzieć tylko tyle, że działam w wąskiej dziedzinie przemysłu samochodowego .

pozdrawiam.

witamy ponownie, nasza ekipa kafelkarska zaczela pracowac wszedzie tylko nie u nas,dlatego po przeszlo miesiacu takiego cyrku postanowislimy zmienic ekipe; znaleziony na trojmiejskiej bialej liscie pan kafelkarz (niestety - oblozony robota do poznej jesieni) zarekomendowal nam z czystym sumieniem uslugi Pana Andrzeja Magulskiego (tel: 508526275) - niestety, nie mielismy okazji skorzystac z uslug tego Pana, poniewaz nasza ekipa miala chyba przeblysk jasnowidzenia i obecnie uwijaja sie jak stado mrowek :) mamy nadzieje, ze skoncza prace w terminie bez dalszych opoznien .... a piszemy tylko dlatego, poniewaz Panu Magulskiemu nalezy sie duzy plus za bardzo duza kulture osobsista oraz za slownosc (w sprawie omowienia szczegolow ewent pracy kontakotwal sie z nami telefonicznie w umowionych terminach - a to chyba dobry poczatek)

Witam,

Pewnie powinnam żałować, że dopiero niedawno odkryłam to forum, gdyż budowę domu właściwie już zakończyliśmy (pozostała jedynie kosmetyka wnętrz). Nie mam jednak powodu do zmartwień, bo właśnie dzięki analizie forum uświadomiłam sobie, że miałam sporo szczęścia do wykonawców. Zawsze łatwo poleca się konkretnych fachowców, ale tylko Ci, którzy "się budują" wiedzą jak trudno pochwalić kogoś za kompleksowe zbudowanie domu. Poszczególne ekipy fachowców mogą zasługiwać na pochwałę, ale one zawsze odpowiadają za określone prace i niezależnie jak dobrze wykonają swoją robotę nie zagwarantują bezpieczeństwa i solidności całego domu.

Jako, że budowa domu to nie tylko lepienie cegieł w całość, ale także suma relacji międzyludzkich, mogę polecić firmę ABIKON z Gdyni, która w roku 2006 budowała nasz dom w Gdańsku Osowie. Dom ma się dobrze i co ważniejsze, my także.

Jedyną firmą, na którą zdecydowałliśmy się poza zakresem umowy z ABIKONem była firma STOLMAR z Gdańska Zaspy, bo chcieliśmy, żeby okna były z OKLANDu (reprezentowanego przez STOLMAR), bo w naszym starym mieszkaniu okna od tego producenta służyły nam bez najmniejszych zastrzeżeń ponad 14 lat (teraz będą służyć jeszcze następnym mieszkańcom).

Życzę wszystkim "budującym się" pomyślnego i szybkiego wykończenia budów bez wykończenia siebie. Pozdrawiam serdecznie