sanowi_ 14.02.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 hejka,poszukuję kogoś kto zaczyna budowę na wiosnę w kiełpinie górnym proszę o email na priv[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skosmaty 15.02.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witamy Wlasnie jestesmy na etapie prac wykonczeniowych(zabudowa poddasza,cekolowanie ,malowanie kafelki)idzie dobrze ,ale zeby nie zapeszac nie bedziemy sie dalej chwalic ,bo ten sam wykonawca (polecany nam przez szefa firmy-henbud Henryk koszalka z Chwaszczyna ktora nam stawiala dom tez bardzo solidna firma - polecamy,choc nie jest tania)bedzie nam robil wiosna(marzec) elewacje-tez polecany na tym forum notabene.Jak skoncza to sie podzielimy spostrzezeniami. Szukamy z mezem dobrego stolarza od schodow (mialy buc metalowe,ale zmienilismy zdanie)oraz osobe ktora kladzie parkiet drewniany.Z gory dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esara 16.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Polecam dekarza, p. Mietka spod Starogardu Gdańskiego, uczciwy, solidny, bezobsługowy, robi tez podbitki i parapety zewnętrzne blaszane. Telefon na priv. Moge tez polecic cieslę, p. Franka - zadnych problemów. U nas Ci Panowie robili dach i jestesmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jullka 19.02.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam,pare dni temu odkrylam forum. Prosze o pomoc: szukamy tynkarza na terenie kaszub. Wyszukalam PANA WICKIEGO z Pepowa- niestety odnalazlam go rownierz na "czarnej liscie" i nie wiem czy to dobry wybor. Czy ktos zna jeszce innych dobrych tynkarzy na kaszubach?Jestem wdzieczna za kazda odpowiedz,pozdrawiam P.S. Wpisalam ten sam post na czarnej liscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 19.02.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam, pare dni temu odkrylam forum. Prosze o pomoc: szukamy tynkarza na terenie kaszub. Wyszukalam PANA WICKIEGO z Pepowa- niestety odnalazlam go rownierz na "czarnej liscie" i nie wiem czy to dobry wybor. Czy ktos zna jeszce innych dobrych tynkarzy na kaszubach? Jestem wdzieczna za kazda odpowiedz, pozdrawiam P.S. Wpisalam ten sam post na czarnej liscie... WItam podciagam sie pod to info - takze chcialbym poznac Wasze "typy" co do wylewek i tynków ponieważ firme Totalna Gladz juz polecaliscie ale na 2 "frontach" wiec strach brac jesli daja wiecej piasku .....niz cementu... jaki sa dzisiaj ceny za tynki i wylewki za robocizne i z materialem poradzcie cos pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jullka 19.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 pan wicki niestesty robi tylko tynki tradycyjne. czy ktos zna dobra ekipe do tynkow gipsowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skosmaty 19.02.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 pan wicki niestesty robi tylko tynki tradycyjne. czy ktos zna dobra ekipe do tynkow gipsowych?pan Mirek Orzechowski bardzo solidni tynkarze tel.500717153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 20.02.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Z tego co pamietam to jest dwoch Panow Wickich. U mnie wylewki robil Kazimierz i z czystym sumieniem moge jego polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Z czystym sumieniem mogę polecić p.architekt Irenę Gabriel z Rakowca pow.kwidzyński. Robi adaptację projektu,załatwia wszelkie pozwolenia,formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Z czystym sumieniem mogę polecić p.architekt Irenę Gabriel z Rakowca pow.kwidzyński. Robi adaptację projektu,załatwia wszelkie pozwolenia,formalności Zapomniałam dodać tel.668 477 093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 23.02.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam, pare dni temu odkrylam forum. Prosze o pomoc: szukamy tynkarza na terenie kaszub. Wyszukalam PANA WICKIEGO z Pepowa- niestety odnalazlam go rownierz na "czarnej liscie" i nie wiem czy to dobry wybor. Czy ktos zna jeszce innych dobrych tynkarzy na kaszubach? Jestem wdzieczna za kazda odpowiedz, pozdrawiam P.S. Wpisalam ten sam post na czarnej liscie... U mnie właśnie skończyła pracę ekipa tynkarzy. Jestem bardzo zadowolona z jakości ich pracy. Szczerze dziwiłam się, że nie ma ich na białej liście, ale okazuje się, że od niedawna pracują na własny rachunek. Wcześniej stanowili składową dużej firmy budowlanej. Oferują tynki tradycyjne, cementowo- wapienne, wykonywane maszynowo. Ja sobie z pewnością odpuszczę cekolowanie . Acha, co dla mnie bardzo ważne, p.Andrzej bez oporów podpisał ze mną umowę z dwuletnią gwarancją. Andrzej Krencki tel. 603-94-39-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioroz1976 23.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam drodzy forumowicze. Mam pytanie : późną wiosną , latem chce ruszyć z budową domku w cedrach małych - 20km od gdąńska. Moze pomożecie z namiarem na dobrą ekipę budowlaną do stanu surowego z dachem. Oraz kierownika budowy. Solidnych i niekoniecznie drogich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 23.02.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam drodzy forumowicze. Mam pytanie : późną wiosną , latem chce ruszyć z budową domku w cedrach małych - 20km od gdąńska. Moze pomożecie z namiarem na dobrą ekipę budowlaną do stanu surowego z dachem. Oraz kierownika budowy. Solidnych i niekoniecznie drogich Jerzy Zakrzewski vel Cygan - to stan surowy z więźbą - polecani kilkukrotnie w tym wątku Kier. Bud. - Krzysztof Włodarz - na razie brak zastrzeżeń - może nie najtańszy ale solidny, służy fachową radą, pojawia się na budowie w kluczowych momentach, załatwia wszystkie formalności w urzędach.... obaj pracują w okolicach Ceder... My budujemy w Cedrach Wielkich mogę Ci jeszcze polecić dekarzy, tynkarzy, hydraulika i pozadzkarzy jakby co wal na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 24.02.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 ufff dom stoi, pięknie się prezentuje więc pora podzielić się opiniami w temacie "fachowiec doskonały": 1. mury, więźba - Pan Marian tel.600-743-834. Super Super Super. Rzetelny, uczciwy, solidny. Najpierw postawił dom, konstrukcję dachu, później ogrodzenie a teraz walczy z GK wewnątrz (i piknie jest!!!). aaa i bardzo cierpliwy na moje tzw "zmiany koncepcji". 2. Elektryka - Pan Andrzej Miernik (takie elektryczne nazwisko )tel.606-987-362. Wszystko fachowo, szybko, solidnie. Kilkakrotnie po tynkach dzwoniłam z prośbą o np przesunięcie gniazdka i Pan Andrzej zjawiał się nastepnego dnia bez problemu. A w dodatku zawsze uśmiechnięty (w odróżnieniu od np moich wykonawców wylewek, którzy tylko mruczeli pod nosem i chodzili cały czas podminowani). 3. Tynki wewn - nie pamiętam numeru (sprawdzę jak ktoś chce mogę podac na priva). Tynki cem-wap, po prostu perfecto, gładziutkie, równe. Nawet mój KB zauważył że "tynki macie zrobione bardzo bardzo dobrze". I o to chodzi. 4. Hydraulika - Pan Bartek tel.669-210-606. Bardzo burzliwa współpraca zakończona sukcesem (tzn. wrzucaniem przeze mnie szczap drew do kominka z płaszczem wodnym). Ktoś tu kiedyś fachowość Pana Bartka negował, ja zaprzeczam. Wszystko wykonane bardzo dobrze (wyprowadzenie na zewn, instalacje wewn, ogrzewanie podłogowe, kominek z płaszczem) - dla mnie najważniejsze że kominek działa i pompuje gorącą wodę do kaloryferów i nigdzie mi się na łeb nie leje. Chociaz nie powiem, czasami na Pana Bartka trzeba troszkę poczekać (ale grunt to cierpliwość) . Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sledz98 25.02.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Z czystym sumieniem mogę polecić Pana Henryka Sychtę z Sierakowic. Ekipa błyskawiczna. Zaczęli u mnie we wrześniu 2009. Robią stany surowe z więźbą. Płatności tylko po zakończeniu danego etapu prac. Mój cel jakim był święty spokój został osiągnięty. Pan Henryk załatwiał materiały (oczywiście z rabatami . Potem przywoził faktury z hurtowni do zapłaty. Telefon do Pana Henryka - 603 876 074 Trzeba się targować, choć nie jest to łatwe z Panem Henrykiem. Później napiszę jeszcze o pokryciu dachowym, bo to robi inna firma, która z Panem Henrykiem współpracuje. Telefon do Pana Henryka - 603 876 074. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.02.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 To moze i jak dopisze firme z Gdanska zajmujaca sie wykonczeniowka,tzn plyty k-g,cekolowanie, malowanie,ukladanie podlog,kafle,montaz kuchni,blatow,zabudow.........Andrzej Gajewski tel.kom. 0604 624 816.Wszystko to robili u nas i wszystko bez zarzutu,a jesli chodzi o kladzenie kafli to "mistrzostwo swiata" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FineWine 25.02.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 prosze o polecenie soldnej firmy od stanu surowego z ytonga.rozpoczecie bud planje na 04.2009 Chwaszczyno.wspanialy Witam serdecznie, jutro zgodnie z zaplanowanym terminarzem wychodzi odemnie mega ekipa od stanów surowych,murarze w sumie na pierwszy rzut oka niczym szczególnym się nie wyróżniają, ale po 5 miesiacach wspólnego życia przy budowie mojego stanu surowego, musze obiektywnie powiedziec że niewyobrazam sobie kogoś innego niż ci moi kaszubi z Rumii i Redy.Ojciec, 2 synów i pomocnicy do cieższych prac np, przy budowie konstrukcji dachu, bo ciesielke też mi wykonali w extra stylu,jeden z synów starszy Adam Bieszke 600673286 to turbo spec murarski,kominy a mam ich 4 szt.które wykonał w klinkierze są moją perełką. polecam gorąco. Czy aby nie jest to SUPER reklama ? Daro666 i FineWine : obaj autorzy po 3 posty i obaj dołączyli 05 Lut 2009. czyżby mało zleceń na 2009 ( kryzys) ? bogdan 812fajnie że jest ktoś tak czujny i skrupulatny jak ty.mysle że przyda się ktos z zacieciem policjanta/detektywa na tym formu, kto wysledzi prawdziwe fuckup-y, tym razem błąd w ocenie. buduję dom jednorodzinny w okolicach i potrzebuję czasami opinni i porady osób, które tematy mają już za sobą i mogą podzielić się doswiadczeniami a ja swoimi vce versa. teraz jestem na poczatku tematu, w przyszłym tygodniu schodzi dekarz i tu będe miał też prawdopodobnie dobrego fachowca i niedrogiego do polecenia, ale to za chwile.plus materiał i hurtownie, bo postanowiłem jednak materiał kupić bez pośrednictwa dekarza i wyszedłem na tym b.ok finansowo. teraz szukam dobrych okien gdzie stosunek jakości do ceny będzie dla normalnych ludzi. następnie bramy garazowej i drzwi wejściowych. potem tynki wew. i podłogi. dziekuję tym, którzy byli tak mili i podzielili sie opinią nt.także na prv. skorzystałem z rady i byłem w matbudzie w Rumii, istotnie profil okna i właściciel b.ok wrażenie, ale wycena z ich strony jest b.wysoka. szukam dalej nieco niższej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.02.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam drodzy forumowicze. Mam pytanie : późną wiosną , latem chce ruszyć z budową domku w cedrach małych - 20km od gdąńska. Moze pomożecie z namiarem na dobrą ekipę budowlaną do stanu surowego z dachem. Oraz kierownika budowy. Solidnych i niekoniecznie drogich Spróbuj Martinez- Marcin Kleina tel. 0602-240-647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n3xu5 26.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jeśli chodzi o elektryka oto namiary ROBERT KLEPACKI 604-901-147 facet godny polecenia pracuje na terenie 3miasta oraz okolicach jeśli chodzi o dekarza podaje namiary p.LUTEK 606-855-295 również facet godny polecenia obaj pochodzą z okolic Redy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.dragan 27.02.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Poszukuję dwóch wykonawców:- do wykonania zbiornika/ów na burzówkę - myślałem o takich cembrowanych betonowymi kręgami. Albo może polecicie inne rozwiązanie.- do dostarczenia ziemi, w tym czarnej żyznej i wyrównania terenu na działce. A od siebie jeszcze dodam, skoro o tynkach i posadzkach była mowa - u mnie wykonywała je firma pana Kazimierza Wicki - 693 379 089Bezproblemowo jeśli chodzi o jakość i terminowość. Tynki cementowo - wapienne, maszynowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts