Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy Wlasnie jestesmy na etapie prac wykonczeniowych(zabudowa poddasza,cekolowanie ,malowanie kafelki)idzie dobrze ,ale zeby nie zapeszac :D nie bedziemy sie dalej chwalic ,bo ten sam wykonawca

(polecany nam przez szefa firmy-henbud Henryk koszalka z Chwaszczyna ktora nam stawiala dom tez bardzo solidna firma - polecamy,choc nie jest tania)bedzie nam robil wiosna(marzec) elewacje-tez polecany na tym forum notabene.Jak skoncza to sie podzielimy spostrzezeniami.

Szukamy z mezem dobrego stolarza od schodow (mialy buc metalowe,ale zmienilismy zdanie)oraz osobe ktora kladzie parkiet drewniany.Z gory dzieki za namiary

Polecam dekarza, p. Mietka spod Starogardu Gdańskiego, uczciwy, solidny, bezobsługowy, robi tez podbitki i parapety zewnętrzne blaszane. Telefon na priv. Moge tez polecic cieslę, p. Franka - zadnych problemów. U nas Ci Panowie robili dach i jestesmy zadowoleni.

Witam,

pare dni temu odkrylam forum. Prosze o pomoc: szukamy tynkarza na terenie kaszub.

Wyszukalam PANA WICKIEGO z Pepowa- niestety odnalazlam go rownierz na "czarnej liscie" i nie wiem czy to dobry wybor.

Czy ktos zna jeszce innych dobrych tynkarzy na kaszubach?

Jestem wdzieczna za kazda odpowiedz,

pozdrawiam

P.S. Wpisalam ten sam post na czarnej liscie...

Witam,

pare dni temu odkrylam forum. Prosze o pomoc: szukamy tynkarza na terenie kaszub.

Wyszukalam PANA WICKIEGO z Pepowa- niestety odnalazlam go rownierz na "czarnej liscie" i nie wiem czy to dobry wybor.

pozdrawiam

WItam podciagam sie pod to info - takze chcialbym poznac Wasze "typy" co do wylewek i tynków ponieważ firme Totalna Gladz juz polecaliscie ale na 2 "frontach" wiec strach brac jesli daja wiecej piasku .....niz cementu... jaki sa dzisiaj ceny za tynki i wylewki za robocizne i z materialem poradzcie cos pozdrawiam

Witam,

pozdrawiam

U mnie właśnie skończyła pracę ekipa tynkarzy. Jestem bardzo zadowolona z jakości ich pracy. Szczerze dziwiłam się, że nie ma ich na białej liście, ale okazuje się, że od niedawna pracują na własny rachunek. Wcześniej stanowili składową dużej firmy budowlanej. Oferują tynki tradycyjne, cementowo- wapienne, wykonywane maszynowo. Ja sobie z pewnością odpuszczę cekolowanie :D . Acha, co dla mnie bardzo ważne, p.Andrzej bez oporów podpisał ze mną umowę z dwuletnią gwarancją.

Andrzej Krencki tel. 603-94-39-25.

Witam drodzy forumowicze. Mam pytanie : późną wiosną , latem chce ruszyć z budową domku w cedrach małych - 20km od gdąńska. Moze pomożecie z namiarem na dobrą ekipę budowlaną do stanu surowego z dachem. Oraz kierownika budowy. Solidnych i niekoniecznie drogich ;)

Witam drodzy forumowicze. Mam pytanie : późną wiosną , latem chce ruszyć z budową domku w cedrach małych - 20km od gdąńska. Moze pomożecie z namiarem na dobrą ekipę budowlaną do stanu surowego z dachem. Oraz kierownika budowy. Solidnych i niekoniecznie drogich ;)

Jerzy Zakrzewski vel Cygan - to stan surowy z więźbą - polecani kilkukrotnie w tym wątku

Kier. Bud. - Krzysztof Włodarz - na razie brak zastrzeżeń - może nie najtańszy ale solidny, służy fachową radą, pojawia się na budowie w kluczowych momentach, załatwia wszystkie formalności w urzędach....

obaj pracują w okolicach Ceder... My budujemy w Cedrach Wielkich

mogę Ci jeszcze polecić dekarzy, tynkarzy, hydraulika i pozadzkarzy jakby co wal na priv

ufff

dom stoi, pięknie się prezentuje więc pora podzielić się opiniami w temacie "fachowiec doskonały":

1. mury, więźba - Pan Marian tel.600-743-834. Super Super Super. Rzetelny, uczciwy, solidny. Najpierw postawił dom, konstrukcję dachu, później ogrodzenie a teraz walczy z GK wewnątrz (i piknie jest!!!). aaa i bardzo cierpliwy na moje tzw "zmiany koncepcji".

2. Elektryka - Pan Andrzej Miernik (takie elektryczne nazwisko :p )tel.606-987-362. Wszystko fachowo, szybko, solidnie. Kilkakrotnie po tynkach dzwoniłam z prośbą o np przesunięcie gniazdka i Pan Andrzej zjawiał się nastepnego dnia bez problemu. A w dodatku zawsze uśmiechnięty (w odróżnieniu od np moich wykonawców wylewek, którzy tylko mruczeli pod nosem i chodzili cały czas podminowani).

3. Tynki wewn - nie pamiętam numeru (sprawdzę jak ktoś chce mogę podac na priva). Tynki cem-wap, po prostu perfecto, gładziutkie, równe. Nawet mój KB zauważył że "tynki macie zrobione bardzo bardzo dobrze". I o to chodzi.

4. Hydraulika - Pan Bartek tel.669-210-606. Bardzo burzliwa współpraca zakończona sukcesem (tzn. wrzucaniem przeze mnie szczap drew do kominka z płaszczem wodnym). Ktoś tu kiedyś fachowość Pana Bartka negował, ja zaprzeczam. Wszystko wykonane bardzo dobrze (wyprowadzenie na zewn, instalacje wewn, ogrzewanie podłogowe, kominek z płaszczem) - dla mnie najważniejsze że kominek działa i pompuje gorącą wodę do kaloryferów i nigdzie mi się na łeb nie leje. Chociaz nie powiem, czasami na Pana Bartka trzeba troszkę poczekać (ale grunt to cierpliwość) 8) . Polecam.

Z czystym sumieniem mogę polecić Pana Henryka Sychtę z Sierakowic. Ekipa błyskawiczna. Zaczęli u mnie we wrześniu 2009. Robią stany surowe z więźbą.

Płatności tylko po zakończeniu danego etapu prac. Mój cel jakim był święty spokój został osiągnięty. Pan Henryk załatwiał materiały (oczywiście z rabatami :). Potem przywoził faktury z hurtowni do zapłaty. Telefon do Pana Henryka - 603 876 074 Trzeba się targować, choć nie jest to łatwe z Panem Henrykiem.

Później napiszę jeszcze o pokryciu dachowym, bo to robi inna firma, która z Panem Henrykiem współpracuje. Telefon do Pana Henryka - 603 876 074.

To moze i jak dopisze firme z Gdanska zajmujaca sie wykonczeniowka,tzn plyty k-g,cekolowanie, malowanie,ukladanie podlog,kafle,montaz kuchni,blatow,zabudow.........

Andrzej Gajewski tel.kom. 0604 624 816.

Wszystko to robili u nas i wszystko bez zarzutu,a jesli chodzi o kladzenie kafli to "mistrzostwo swiata"

prosze o polecenie soldnej firmy od stanu surowego z ytonga.rozpoczecie bud planje na 04.2009 Chwaszczyno.wspanialy

Witam serdecznie,

jutro zgodnie z zaplanowanym terminarzem wychodzi odemnie mega ekipa od stanów surowych,murarze w sumie na pierwszy rzut oka niczym szczególnym się nie wyróżniają, ale po 5 miesiacach wspólnego życia przy budowie mojego stanu surowego, musze obiektywnie powiedziec że niewyobrazam sobie kogoś innego niż ci moi kaszubi z Rumii i Redy.Ojciec, 2 synów i pomocnicy do cieższych prac np, przy budowie konstrukcji dachu, bo ciesielke też mi wykonali w extra stylu,jeden z synów starszy Adam Bieszke 600673286 to turbo spec murarski,kominy a mam ich 4 szt.które wykonał w klinkierze są moją perełką.

polecam gorąco.

Czy aby nie jest to SUPER reklama ?

Daro666 i FineWine : obaj autorzy po 3 posty i obaj dołączyli 05 Lut 2009.

czyżby mało zleceń na 2009 ( kryzys) ?

bogdan 812fajnie że jest ktoś tak czujny i skrupulatny jak ty.mysle że przyda się ktos z zacieciem policjanta/detektywa na tym formu, kto wysledzi prawdziwe fuckup-y, tym razem błąd w ocenie.

buduję dom jednorodzinny w okolicach i potrzebuję czasami opinni i porady osób, które tematy mają już za sobą i mogą podzielić się doswiadczeniami a ja swoimi vce versa.

teraz jestem na poczatku tematu, w przyszłym tygodniu schodzi dekarz i tu będe miał też prawdopodobnie dobrego fachowca i niedrogiego do polecenia, ale to za chwile.plus materiał i hurtownie, bo postanowiłem jednak materiał kupić bez pośrednictwa dekarza i wyszedłem na tym b.ok finansowo.

teraz szukam dobrych okien gdzie stosunek jakości do ceny będzie dla normalnych ludzi.

następnie bramy garazowej i drzwi wejściowych.

potem tynki wew. i podłogi.

dziekuję tym, którzy byli tak mili i podzielili sie opinią nt.także na prv.

skorzystałem z rady i byłem w matbudzie w Rumii, istotnie profil okna i właściciel b.ok wrażenie, ale wycena z ich strony jest b.wysoka.

szukam dalej nieco niższej ceny :roll:

Spróbuj Martinez- Marcin Kleina tel. 0602-240-647

Poszukuję dwóch wykonawców:

- do wykonania zbiornika/ów na burzówkę - myślałem o takich cembrowanych betonowymi kręgami. Albo może polecicie inne rozwiązanie.

- do dostarczenia ziemi, w tym czarnej żyznej i wyrównania terenu na działce.

A od siebie jeszcze dodam, skoro o tynkach i posadzkach była mowa - u mnie wykonywała je firma pana Kazimierza Wicki - 693 379 089

Bezproblemowo jeśli chodzi o jakość i terminowość. Tynki cementowo - wapienne, maszynowo.