Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Poszukuję dwóch wykonawców:

- do wykonania zbiornika/ów na burzówkę - myślałem o takich cembrowanych betonowymi kręgami. Albo może polecicie inne rozwiązanie.

- do dostarczenia ziemi, w tym czarnej żyznej i wyrównania terenu na działce.

A od siebie jeszcze dodam, skoro o tynkach i posadzkach była mowa - u mnie wykonywała je firma pana Kazimierza Wicki - 693 379 089

Bezproblemowo jeśli chodzi o jakość i terminowość. Tynki cementowo - wapienne, maszynowo.

Paweł, jak znajdziesz dobrych ludków do zbiorników na burzówke pls. daj znać,inwestycja myśle bardzo rentowna w niedalekiej przyszóści

+wg mnie w czsie tzw recesji najlepiej kupować proste prace budowlane, bo można i trzeba je tanio kupować płacąc gotówką.

Też myśle o zbiorniku/mam z czego zbierać :) dwuspadowo dużo/dach dzisiaj odebrałem i jestem bardzo ok. z ekipy.

ważna sprawa: kominy nad dachem z pełnej cegły klinkierowej /nie dajcie sobie pocisnąć tańszej aż o połowe cegły dziurawki!/

kominy muszą być obrobione poszyciem blaszanym podkutym w konin na min 1,5 cm, jak będzie dziurawka to po podkuciu woda może przedostac się do środka i wilgoś w domu gotowa.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

pare dni temu odkrylam forum. Prosze o pomoc: szukamy tynkarza na terenie kaszub.

Wyszukalam PANA WICKIEGO z Pepowa- niestety odnalazlam go rownierz na "czarnej liscie" i nie wiem czy to dobry wybor.

Czy ktos zna jeszce innych dobrych tynkarzy na kaszubach?

Jestem wdzieczna za kazda odpowiedz,

pozdrawiam

P.S. Wpisalam ten sam post na czarnej liscie...[/quote

Polecam tynki tradycyjne pana Darka tel 501 962 712 u mnie zrobili superr!

Witam,

pare dni temu odkrylam forum. Prosze o pomoc: szukamy tynkarza na terenie kaszub.

Wyszukalam PANA WICKIEGO z Pepowa- niestety odnalazlam go rownierz na "czarnej liscie" i nie wiem czy to dobry wybor.

pozdrawiam

tynki p Marcin 515 837 421

bardzo gorąco polecam Radka bardzo solidny i uczciwy fachowiec cekol po prostu pięknie i szybko jestem super zadowolony z jego pracy solidnie bez niepotrzebnych niedomówień każdy etap pracy jest konsultowany z klientem oraz omówiony bez stresów oraz niepotrzebnych zmartwień po tylu "fachowcach" Radka naprawdę warto polecić !!

cekol malowanie i inne prace remontowe chłopak naprawdę uczciwy

Radek 503567804

bardzo gorąco polecam Radka bardzo solidny i uczciwy fachowiec cekol po prostu pięknie i szybko jestem super zadowolony z jego pracy solidnie bez niepotrzebnych niedomówień każdy etap pracy jest konsultowany z klientem oraz omówiony bez stresów oraz niepotrzebnych zmartwień po tylu "fachowcach" Radka naprawdę warto polecić !!

cekol malowanie i inne prace remontowe chłopak naprawdę uczciwy

Radek 503567804

Forum Muratora ... nie dla idiotów :D

nie idiotów po prostu jeżeli ktoś ma kiepskiego szefa (pośrednika który kasuje 2razy tyle) to warto kontaktować się bezpośrednio z fachowcem a nie z firmą a chyba po to jest założony temat i taka jest moja opinia skoro nie taki jest cel to dziękuje za takie forum.......

Polecam firmę DESTO z Rumii od wszelkich rzeczy związanych z rurkami (kanaliza, woda, ogrzewanie). Firma polecana już na tym forum. Pan Tomasz to profesjonalista w każdym calu, służy pomocą nawet po godzinach swojej pracy (z czego pewnie nie jest zadowolona jego żona ;-)). Napiary na p. Tomka: 605848430.

Polecam firmę DESTO z Rumii od wszelkich rzeczy związanych z rurkami (kanaliza, woda, ogrzewanie). Firma polecana już na tym forum. Pan Tomasz to profesjonalista w każdym calu, służy pomocą nawet po godzinach swojej pracy (z czego pewnie nie jest zadowolona jego żona ;-)). Napiary na p. Tomka: 605848430.

Firma DESTO ????????? ... robili instalacje u brata 2 lata temu:

- pracownik nie wiedział jak powinny wyglądać próby szczelności instalacji tzn. instalacje zostawia się na określony czas pod ciśnieniem

- rozłożenie rur w kotłowni - tragedia (chodzi o estetyke)

- łączenie miedzi z ocynkiem (od kiedy to tak?)

- zamiast miedzi położono plastiki (rurki)

- nie sprawdzono przekroju komina przed zamontowaniem pieca (otrzymali dokumentacje wcześniej)

- przez źle wykonaną próbę - prywatnie trzeba było lokalizować przeciek

Moja uwaga : nie płać całości , póki nie sprawdzisz całości !!

ps. Może w ciągu 2 ostatnich lat coś zmieniło :) pzdr

- próba szczelności u mnie wykonana

- rozłożenie rur w kotłowni - trudno powiedzieć - u mnie większość została starannie zakamuflowana i ukryta. Na zewnątrz jest tylko to co jest konieczne - u mnie instalacja CO (gaz), CWU (bojler), kominkek z PW.

- miedź/ocynk - takich połączeń nie mam.

- alupex mam wszedzie poza kotłownią i kominkiem z PW (kotłownia - kocioł CO i instalacja otwarta kominka jest z miedzi).

- nie wiem czy sprawdzono przekrój komina- wszystko zdaje się pasuje dobrze więc raczej tak

- przecieków brak

Witam,

pozdrawiam

Tynki cementowo-wapienne, maszynowe, najwyższej jakości. Uczciwośc, dwuletnia gwarancja i sympatyczna osobowośc:

ANDRZEJ KRENCKI tel. 603 94 39 25.

Podziwiałam jego robotę u poprzedniego inwestora.Teraz następni podziwiają u mnie :p . Extra!!! Namiary na niego biorą pracujący u mnie kolejni fachowcy. Mam nadzieję, że też się świetnie sprawią :lol:

Czy może ktoś polecić ekipę do tynków zewnętrznych? Przymierzam się do tego tematu na wiosnę więc zaczynam już szukać.

Proszę bardzo :) Ocieplenie, tynki naprawdę fachowo, przyjemnie i uczciwie :)

Polecam z czystym sumieniem Panów od elewacji Pan Roman Garski tel :697687108. Jak narazie moja najlepsza ekipa na budowie. Elewacja zrobiona perfekcyjnie, czysto, solidnie. Naprawde polecam ! :D

Wielkie dzięki Majcia za kontakt do Pana Romana!!!

Również z czystym sumieniem mogę polecić ich dalej.

Dołączam się do słów Majki.

Oby wszystkie ekipy zachowywały taki porządek !

Styropian wcale nie latał po budowie. Ładnie wszystkie odpady powiązane, zamiecione wokól domu.

Elewacja naprawdę wykonana jest super. POLECAM!

nie idiotów po prostu jeżeli ktoś ma kiepskiego szefa (pośrednika który kasuje 2razy tyle) to warto kontaktować się bezpośrednio z fachowcem a nie z firmą a chyba po to jest założony temat i taka jest moja opinia skoro nie taki jest cel to dziękuje za takie forum.......

Widzisz nie zrozumiałeś,przychodzisz na forum,pierwszy post i od razu kogoś polecasz,to śmierdzi ... na odległość autoreklamą.

Notabene sam się tak nadziałem,wziąłem gościa do instalacji,którego polecała jego dziewczyna... No comments

rozumiem rozumiem ale o czym mam pisać na forum skoro tylko remontuje mieszkanie wole czytać posty niż pisać bo wszystko jest już opisane natomiast warto polecać bądz też nie polecać - sam uniknołem "fachowca" dzięki temu forum.

A dziękuję uprzejmie.

Firma DESTO ????????? ... robili instalacje u brata 2 lata temu:

- pracownik nie wiedział jak powinny wyglądać próby szczelności instalacji tzn. instalacje zostawia się na określony czas pod ciśnieniem

- rozłożenie rur w kotłowni - tragedia (chodzi o estetyke)

- łączenie miedzi z ocynkiem (od kiedy to tak?)

- zamiast miedzi położono plastiki (rurki)

- nie sprawdzono przekroju komina przed zamontowaniem pieca (otrzymali dokumentacje wcześniej)

- przez źle wykonaną próbę - prywatnie trzeba było lokalizować przeciek

Moja uwaga : nie płać całości , póki nie sprawdzisz całości !!

ps. Może w ciągu 2 ostatnich lat coś zmieniło :) pzdr

Coś mi się zdaje, że chodzi o instalację w R.?

Jak kolego nie wiesz czegoś na bank to proszę - nie pisz głupot przynajmniej. Pamiętaj, że najpierw należy poznać zdanie dwóch stron, a potem się wymądrzać. Zwłaszcza z kłamstwami (estetyka? - widziałes to później- zwłaszcza po zrywaniu kabli od sterowania przez prac. Twojego brata i tej "hiperizolacji"? A przciek? Pretensje do wykończeniowców, bo z tego co pamiętam to była ich sprawka nie? Miedź z ocynkiem?No popatrz...)

Tobie nic nie wykonywałem więc proszę przestań oczerniać ok?

PS - jakoś do dziś jestem dla tych Państwa na telefon(raczej sympatyczni) i pretensji żadnych nie przedstawiali, więc...? :-?

Swoją drogą ciekawe, że skorośmy tacy źli to czemu nie tak dawno dzwoniliście w sprawie nowej kotłowni...? Jakieś rozdwojenie jaźni czy co?

8)

Pozdrawiam życząc powodzenia na budowie.

Witajcie!

Szukam solidnej firmy do bardzo dużej rozbudowy szeregowca. Chciałabym, żeby firma doprowadziła dom do stanu surowego zamkniętego (przynajmniej). Czy możecie mi polecić jakiegoś kompleksowego wykonawcę, który zajmie się całością?

Czy mieliście może do czynienia z firmami:

e-budowlanka

Hołda

Abikon

Czucha

Frankowski

El-Roj

Budmel

Kappa

Andrzejczuk

Savas system

Będę BARDZO wdzięczna za wszelkie rady i porady

Pozdrawiam

Anikka

• 2 weeks później...
Jestem bardzo zadowolony z firmy ANKAS, p.Andrzeja Kasprowicza, która wykonuje wylewki/posadzki betonowe z agragatu. Bardzo szybko i fachowo załatwili sprawę mojego domu prawie 400m w trzy dni i co najwazniejsze TANIO!!! Posadzka gładka jak stół, doskanale wykończona. Sprawna i kulturalna ekipa! Serdecznie polecam. Podaje namiary 501-784-662

Witam,

pozdrawiam

Tynki cementowo-wapienne, maszynowe, najwyższej jakości. Uczciwośc, dwuletnia gwarancja i sympatyczna osobowośc:

ANDRZEJ KRENCKI tel. 603 94 39 25.

Podziwiałam jego robotę u poprzedniego inwestora.Teraz następni podziwiają u mnie :p . Extra!!! Namiary na niego biorą pracujący u mnie kolejni fachowcy. Mam nadzieję, że też się świetnie sprawią :lol:

Ale to są tynki wewnętrzne czy zewnętrzne? Ja szukam wykonawcy zewnętrznych tradycyjnych. ostatnio dostałem napiar w tym poście ale okazało sie że ten Pan nie robi tradycyjnych. ja musze zrobić tradycyjne i na to dopiero cienkowarstwoy silikat akryl lub coś innego.

Ma ktoś może kogoś do polecenia?