Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

właśnie wykonano u nas kuchnię, polecam wykonawcę

Pan Ronkowski z Konarzyn (k. Kościerzyny) 0604 631 749

dla mnie bomba, byłem pozytywnie zaskoczony solidnie, sprawnie i przyzwoicie cenowo, mieli jakiś problem i jedną rzecz musieli następnego dnia poprawić i mimo że zapłaciłem za całość od razu to następnego dnia sie z rana zjawili i wszystko porządnie wykonali, w czasie wymyślania całości dużo rzeczy podpowiedział też

szkoda tylko, że nie podłączają sprzętu, zlewu i zmywarki, niestety, ale mimo to rewelacja, za całkiem sporą zabudowę zapłaciliśmy 8 tys. zł. z szerszym blatem który od razu wpuszczono pod okna aby służył za parapet, szuflady ze zwalniaczami itd itd

dla ciekawostki powiem, że Pan ten wykonywał stolarkę na Poczcie na Długiej w Gdańsku

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Tak sobie pomyslalem ze jak przegladam forum od podstaw szukajac ekip to dam wyniki

Stolarze: od kuchni

Michal Lejk 693-477-315

Andrzej Wandtke 0601-299 855

CMyK

Witam

Czy możesz mi przesłać jakieś zdjęcia ich kuchni?....a może znasz jakąś stronę gdzie mogę zerknąć na kuchnie?

Pozdrawiam

Cieśla i dekarz w jednej osobie - p. Piotr Brodnicki-tel. 667-94-30-74

- ma sporo roboty, ale warto poczekać, pracuje z pomocnikiem. Pracują 5 dni w tygodniu po 8-10 godz. z jedną przerwą na śniadanie. Jak narazie to najlepsza ekipa , jaką miałam do tej pory, a efekt ich pracy można obejrzeć na fotkach. Na jesień umówiliśmy się jeszcze na podbitkę.

Dzień dobry!

Na chrzcie dali mi Justyna ;))) Jestem w trakcie budowy w okolicach Gdańsk (miejscowośc Jankowo) i poszukuje dobrego tynkarza. Bo własnie kończa elektrykę i wodno-kan ufff, nareszcie

Pozdrawiam

wyzej sa polecani dobrzy tynkarze np p.Wicki ale u nich trzeba termin zamawiac 3 miesace wczesniej

CMyK

Ja mogę szczerze polecić murarzy:

Andrzej i Ireneusz Malotka, tel. 693 124 525

solidni, dokładni, bardzo dobrze zorganizowani, właściwie bezobsługowi - nie trzeba im niczego pokazywać, załatwiać czy organizować - sami zamówią co trzeba i wykonają w odpowiednim czasie; nie będą pracować gdy pogoda temu nie sprzyja - wolą zrobić później, ale za to porządnie

niestety są bardzo zajęci i pewnie mają już pełen portfel zamówień, więc należy się umawiać z ogromnym wyprzedzeniem

Dzień dobry!

Na chrzcie dali mi Justyna ;))) Jestem w trakcie budowy w okolicach Gdańsk (miejscowośc Jankowo) i poszukuje dobrego tynkarza. Bo własnie kończa elektrykę i wodno-kan ufff, nareszcie

Pozdrawiam

wyzej sa polecani dobrzy tynkarze np p.Wicki ale u nich trzeba termin zamawiac 3 miesace wczesniej

CMyK

Dziekuję bardzo za informację . Listę polecanych tynkarzy stworzyłam sobie na podstawie opinii forumowiczów wyrażanych na "Białej liscie wykonawców z Trójmiasta. Pana Kaziemierz Wicki równiez tam figuruje.

Jestem w trakcie rozmów z kilkoma panami. Jeszcze raz dziękuje. Każda dodatkowa opinia jest cenna.

:D Miłego dnia .

• 2 weeks później...
POLECAM GORACO geologa pan Szyłanski 0502 526 801, dom 348 52 83

szybko na czas i bardzo bardzo tanio zamowilem ekspertyze gruntu po wymianie przyjechal zgodnie z ustalona godzina z 3 chlopakami wpadli na dzialke zrobili pomiary i skasowali zamiast 80 zl 50 myslalem ze cos nie tak ale nie wszystko w porzadku i jeszcze do domu przyslal 2 egzemplarze oprawionej ekspertyzy lacznie z mapka za darmo CUD.

Za odwierty bierze 50 zl (przy badaniu na jakiej glebokosci zalegaja torfy)

CMyK

Coś chyba nie tak? Dzwoniłem do tego Pana i za zbadanie gruntu "krzyknął" mi coś około 400 - 500 zł (w zależności czy z fakturą czy bez). Skąd te 50 PLN??? Może trzeba się targować, ale, aż tak :-)) z 500 na 50 :-)

Czy ktoś jeszcze badał grunt?

Arek

Witam :p ..interesują mnie okna drewniane..drzwi wejściowe i brama garażowa..w jednej kolorystyce...czy możecie polecić sprawdzone i dobre firmy, które zajmują się i montażem?

Witaj. Ja mam stolarke drewnianą fabryki "Dziadek" Okna i drzwi oczywiście w jednakowym kolorze malowane farba lazurową na drewnie meranti. Problem stanowi brama garażowa która raczej nie moze byc drewniana( w przypadku segmentowej) takze poszedłem na kompromis i mam brązową malowana na zblizony kolor. Całosć kupiłem u przedstawiciela "Dziadka" z Rumi.

stasiupomorze dziękuję bardzo za informacje...czy jesteś zadowolony z obsługi i montażu? jak długo czekałeś na realizację zamówienia?

zanim trafiłem do rumi to probowałem u przedstawicila w Gdansku i Gdyni, ale nie byłem na tyle zdesperowany aby robic z nimi interes,

obsługa w Rumi ok montaż bez zastrzezen w jeden dzien całosc została skonczona, okna mam juz jakis czas i nie ma z nimi problemu, po zakonczeniu brudnych prac wykonczeniowych wewnetrznych zadzwoniłem aby sie umówic na regulacje, i o dziwo na drugi dzien ekipa sie zjawiła i wykonała wszystkie regulacje oraz zakonserwowali mi specjalnym preparatem powierzchnie drewna. Firma Megabud sprawdziła sie tez u mojego znajomego. Warto ponegocjować ceny wyjsciowe, zawsze można coś uszczuplić.

• 3 weeks później...

Masz problemy z alarmem, nie wiesz jak rozwiazac problem z telefonami,a moze potrzebujesz centrale telefoniczna do domu, albo potrzebujesz rozwiazan sieci komputerowej (LAN),a moze cos z elektryki? Polecam Pana Wojtka z Gdanska.

Pomoze,podpowie,pradzi,zalatwi,wykona.To jest poprostu geniusz, tel.0603 227812.

Witam serdecznie

dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę, i zamierzam niezwłocznie ruszyć z budową aby jeszcze w tym roku ją zakonczyc i na zimę się wprowadzić do nowego domu. Dom parterowy 140mkw. Poszukuję pilnie geodety do wytyczenia domu. Proszę o jakieś namiary na sprawdzoną osobę. Dziękuję

witaj ja tez buduje w Redzie i mam dobrego niedrogiego geodetę jak jeszcze nieznalazłeś

jak bedziesz chciał nr to napisz mi a gdzie sie bedziesz budował?

Witam :p ..interesują mnie okna drewniane..drzwi wejściowe i brama garażowa..w jednej kolorystyce...czy możecie polecić sprawdzone i dobre firmy, które zajmują się i montażem?

Witaj. Ja mam stolarke drewnianą fabryki "Dziadek" Okna i drzwi oczywiście w jednakowym kolorze malowane farba lazurową na drewnie meranti. Problem stanowi brama garażowa która raczej nie moze byc drewniana( w przypadku segmentowej) takze poszedłem na kompromis i mam brązową malowana na zblizony kolor. Całosć kupiłem u przedstawiciela "Dziadka" z Rumi.

moja znajoma tez u niego wszystko robiła i jest bardzo zadowolona ja tez chyba bede korzystać mowi ze na bramie garazowej Wiśniowskiego zarobila ok.1000zł

Witajcie :p ....już po bólu - zamówione : okna i drzwi z firmy "Dziadek"oraz bramy garażowe Wiśniowskiego; wszystko u przedstawiciela w/w firm -"Megabud" w Rumii.Bardzo sympatyczny i pełen fachowego doradztwa P.Michał Michnowicz przyjechał na budowę i najpierw pomierzył, a potem dopiero wyliczał nasze zamówienie, zanim podjęliśmy ostateczną decyzję. Zdecydowalismy sie na te firmę, ponieważ był tam najkrótszy okres wyczekiwania, cenowo naprawdę niewielkie różnice a także dlatego,że mogliśmy obejrzeć w realu zamontowaną już przez tę firmę stolarkę. Mam nadzieję ,że tak jak do tej pory jesteśmy zadowoleni , tak będzie też do końca.

Z tych wykonawców też jesteśmy zadowoleni :D solidnie i naprawdę niedrogo:

- Geotechnik : P.Szyłański 058-348-52-83

- Geodeta : P.Gieroń 0604-938-641

- Gaz+inst.sanit. : P.Klawitter 058-682-93-89

- Kier.budowy : P.Tałanda 0695-640-570

- murarzy i cieśli niestety nie moge podać - bo już sa niedostępni :(

ale jak już zacznie dekarz kłaść dachówki, to podam namiar- ma dobra opinię i dobrze kładzie-sprawdzone!!!!, ale to później, bo ja już czekam jak na szpilkach :evil: na te dachówki, by dojechały do nas...

Do listy pragnę dopisać pana Zdzisława Nadolskiego.

Prowadzi firmę "Dachy od korzeni" i zamówiłem u niego całą galanterię dachową w rozsądnych cenach. Zamówiłem też u niego więźbę dachową i było to najtaniej jak znalazłem (próbowałem 4 tartaki).

Najbardziej podobało mi się, że widać iż temu człowiekowi zależy na sprzedaży - właściwie to on dbał o łączność między nami, podjeżdżał do mnie do pracy, żeby przywieźć dachówkę do obejrzenia czy próbny wydruk z cenami materiałów. Jak powiedział, że np. we wtorek zadzwoni, to zadzwonił we wtorek. Bardzo pro-klienckie podejście, słowny i terminowy.

Tel.: 602 197 344.

• 4 weeks później...