Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Witam

Mieszkamy już parę miesięcy i myślę, że z czystym sumieniem mogę kilku naprawdę dobrych fachowców polecić. Okolice Gdańska.

Pan Jacek tel 502703875- kafelki, wykończeniówka, regipsy. PERFEKCJONISTA. Robi szybko i BARDZO dokładnie. . proponuję umawiać się kilka tygodni wcześniej. Nie narzeka na brak zajęcia :) u mnie "przy okazji" machnął zabudowę kominka. Piekielnie szybko się uczy.

Pan Krzysztof tel.508002676- OKNA drewniane. Szybko. dobra kipa. Tanio i naprawdę dokładnie. Miałem już okazję sprawdzić, że mają szybki serwis.

Pan Andrzej tel. 606312331 - ELEKTRYK - szybki, dokładny, tani. Ponadto b. w porządku gość. Uczciwy do bólu.

Pan Jerzy tel. 607177283 - HUDRAULIK. U mnie robił podłogówkę, panele na piętrze, inst. solarów i przy okazji "machnął" rekuperator. Może nie najtańszy, ale robi dokładnie. Ma też namiary na ŚWIETNEGO Murarza-pana Andrzeja. Do niego nie mam numeru - a stawiał mi ściany na parterze. Rewelacyjny fachowiec.

Pan Jarek tel.512327634- Oczyszczalnie (robią też studnie głębinowe). TANIO i B. Dokładnie. Miałem zamontować Soltralenz - namówił mnie na polski osprzęt - działa tak samo i zaoszczędziłem dobre 4 tysiące :)

Pan Jarek tel.604883821 -STOLARZ Po prostu spec. Mi robił schody. Dokładny to mało powiedziane. I tani.

Pan Tadek tel. 511227338 - KOSTKA, roboty wykończeniowe. Tak jak kafelkarz Jacek-perfekcjonista, tak samo zawalony zleceniami. Tak samo tani i dokładny. Świetny fachowiec.

Pan Wicki tel 693379089 - TYNKI, WYLEWKI. Człowiek ma piekielnie szybką i dokładną ekipę. Cały parter (wylewki i tynki) zrobili u mnie w kilka dni. Aż za dokładnie - bo chciałem mieć fakturę na tynku a zatarli go jak gipsowe :) bez żadnej rysy :).

Pan Andrzej tel.504779910-DEKARZ - uratował mi cały dach po PAPRAKACH z Bytowa. Uszczelnił też oba cieknące kominy. Cholernie dokładny i tani.

To tyle. Reszty NIE POLECĘ :( Niestety dekarzy miałem marnych, speców od elewacji tragicznych, kilku innych też do niczego.

Pozdrawiam.

S.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

A czy moglibyście polecić kogoś najlepiej z terenu Gdańska,kto zajmuje się cyklinowaniem, odświeżaniem parkietów. Będę wdzięczna za jakieś info. Szukałam na forum ale jakoś bezskutecznie... Z góry dziękuje za pomoc.

pozdrawiam :)

sprawdzony u rodziny i znajomych:

Czesław Lis, Gdańsk ul. Kartuska, (58- ) 303-26-69, 512 186 135

doradzi lakier, dobierze listwy cokołowe - ceny raczej przystepne, jakosc dobra

Mogę polecić dobry tartak na więźbę, łaty itp

Pan Ireneusz Konkol tel: 506 080 603

http://www.konkoltartak.pl

Drewno dobrej jakości, nie ma problemu z dowozem na terenie pomorskiego (chyba dalej tez)

Moge napisac tyle: ze jedna z długich bel miała duży sek, dodał druga taka sama, aby w razie czego możnaby zastapic (na swój koszt oczywiście). Nawet nie powiedział mi o tym, dopiero ekipa od więźby mi to powiedziała.

:)

Witam

My na razie na tym etapie budowy możemy polecić:

- DAREK NAREWSKI - 694786974 tynki wewnętrzne, nam robili gipsowe i jesteśmy zadowoleni

- TADEUSZ KAMIŃSKI - 606583661 elektrycy, dobrze zrobiona robota (tylko jedna uwaga robią po pracy)

- JAN DAWIDOWSKI - 607862132 budowlańcy, już wcześniej polecani na forum, ale trzeba pilnować, nie piją na budowie.

Pozdrawiamy

Witam

My na razie na tym etapie budowy możemy polecić:

- DAREK NAREWSKI - 694786974 tynki wewnętrzne, nam robili gipsowe i jesteśmy zadowoleni

- TADEUSZ KAMIŃSKI - 606583661 elektrycy, dobrze zrobiona robota (tylko jedna uwaga robią po pracy)

- JAN DAWIDOWSKI - 607862132 budowlańcy, już wcześniej polecani na forum, ale trzeba pilnować, nie piją na budowie.

Pozdrawiamy

U nas też robiła elektrykę ekpia Tadeusza Kamińskiego. w dwa weekendy zrobili wszystko tj. instalację elektryczną , alarmową itp.

Tynki robiła nam ekipa polecona przez Andzreja Kasprowicza od posadzek (już wspominany w tym wątku). Ładnie zrobione ale trzeba było pilnować. Wstrzymaliśmy część zapłaty i poprawki zrobili bardzo szybko.

AnnaCZ czemu traktujesz nas na rowni z Twoim poziomem,czyli żadnym??

Masz 2 czy 3 posty,na siłe polecasz elektryka,na dodatek gościowi,który szuka murarza ... żenada.

Mój poziom żaden? Z tego co wiem to stan surowy to stan domu czy tam mieszkania gdzie są tylko gołe ściany na ktorych chyba też jest potrzebna instalacja ;]

Zresztą nie chce mi się prowadzić zbędnych konwersacji.

Czy ktoś mógłby napisać parę słów o architekt pani Zietek z Wejherowa? Czy warto się na nią zdecydować - podobno niedroga, ale czy rzetelna?

Witam

Pani Zietek robiła mi adaptacje projektu z kilkoma zmianami takimi jak nap. podpiwniczenie + kilka dok potrzebnych do pozwolenia na budowe.

Same pozytywy

Polecam daro31ie

Prosze o polecenie dobrego elektryka, hydraulika i kogos od instalacji gazowej i grzejnikow, ktory zrobi kompleksowo instalacje w domku jednorodzinnym w okolicy pruszcza gd.

Elektryk Pan Andrzej Miernik tel 606-987-362 - SUPER! - zarówno jeśli chodzi o robotę jak i o kulturę osobistą (to taka osoba której dawałam klucz do w pełni wyposażonego domu, pełne zaufanie). Naprawdę polecam.

Hydraulika, inst.gazowa etc Pan Bartek tel: 669-210-606- od poziomu zero do odpalenia pieca w kotłowni (w zeszłym tygodniu :D ) łącznie w przyłączami. Cenowo znośnie, wykonanie b.dobre, tylko chyba z terminami krucho.

pozdrawiam