Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Polecam sympatycznych Panów: Zbyszka i Pawła. Chociaż obaj są z Kościerzyny, to codzienny dojazd na budowę w okolice Gdańska nie jest dla nich problemem. Ocieplenie domu, płyty G-K, cekolowanie - wszystko na wysokim poziomie.

Zawsze punktualni, solidni i kulturalni. Mimo młodego wieku Panowie mają duże doświadczenie w swoim fachu, chętnie służą radą, wspólnie rozwiązują wszelkie napotkane problemy, nie ma dla nich rzeczy niemożliwych.

W razie potrzeby sami kupują i organizują przywóz towaru na budowę. Jeśli po pracy okaże się, że zostało trochę materiału, to jest możliwość zwrotu do sklepu.

Dysponują profesjonalnym sprzętem, po czym też można poznać dobrych fachowców.

Szczerze polecam. Telefon do Pana Zbyszka 601 461 951 :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wtam jak w temacie mozecie polecic kgos?

Mam juz jednego goscia z polecenia Pan Małaszycki 502572133 jutro jade do niego z projektem pogadac na temat kosztow robocizny itd.

Moze właśnie ktos z Was z nim wspołpracował i moze sie podzielic bezcennymi informacjami.

Z góry serdecznie dziekuje.

Marcin

Polecam sympatycznych Panów: Zbyszka i Pawła. Chociaż obaj są z Kościerzyny, to codzienny dojazd na budowę w okolice Gdańska nie jest dla nich problemem. Ocieplenie domu, płyty G-K, cekolowanie - wszystko na wysokim poziomie.

Zawsze punktualni, solidni i kulturalni. Mimo młodego wieku Panowie mają duże doświadczenie w swoim fachu, chętnie służą radą, wspólnie rozwiązują wszelkie napotkane problemy, nie ma dla nich rzeczy niemożliwych.

W razie potrzeby sami kupują i organizują przywóz towaru na budowę. Jeśli po pracy okaże się, że zostało trochę materiału, to jest możliwość zwrotu do sklepu.

Dysponują profesjonalnym sprzętem, po czym też można poznać dobrych fachowców.

Szczerze polecam. Telefon do Pana Zbyszka 601 461 951 :D

Tomi 2 ,a co ci panowie sympatyczni u ciebie robili !!!

Logujesz się 15.11 pierwszy raz i odrazu 2 posty zachwalajace Pana Zbyszka i Pawłą. na dwóch róznych stronach

BIAŁA LISTA NIE DLA IDIOTÓW !!!

Witam.

Tym razem chciałbym polecić Firmę DESTO z Rumi.

Kończyli u mnie kotłownie i uważam, że jak najbardziej zasługują na to , aby polecić ich na forum.

Szybko i bezproblemowo i co najważniejsze bez ściemniania.

Nawet pozamiatali po sobie i po ich pracy było czyściej niż przed. :D

Pozdrawiam :D

Przyłączam się do tej opinii. U mnie wykonywali wyposażenie kotłowni wraz z rozruchem (duże podziękowania dla Tomka vel "Małego"- ich rozruchowca - szacunek dla Jego zaangażowania i wiedzy). Jedna z nielicznych ekip, po których pozostaje dobre wspomnienie.

Pozdrawiam.

Witam ponownie

Jakie sa ceny za uslugi inspektora nadzoru i kierownika budowy?

Interesuja mnie namiary na sprawdzonego dobrego kieronika budowy i inspektora nadzoru takich co to bywaja na budowach i interesuja sie faktycznie wykonywana robota!

Pzdr

Marcin

Jak kierownik dobry to po co jeszcze inspektor nadzoru?

w końcu przeprowadziłem się do nowego domku więc pora podzielić się wiedzą co do wykonawców

stan surowy budowała mi firma której raczej bym nie polecił nikomu, dachówkę kładł mi Andrzej tel: 696868876 w miare szybko i dokładnie polecam, tynki wew. gipsowe szymbud tel:510711920 napewno tanio i szybko, co do jakości też nie można mieć większych zastrzeżeń,

okna drewniane bardzo dobre i tanie firma drew-trans spod człuchowa, poprawiali mi jedną sprawę i okazali się bardzo słowni i sumienni

najlepsze wrażenie zrobił na mnie p. tomek tel:669949977 projektant branży sanitarnej, ekspresowo załatwił mi pozwolenie na budowę szamba, przyłącze wodociągowe i świadectwo energetyczne w dobrej cenie

A teraz dodatkowo mogę polecić kafelkarza p. Henryka Kunowskiego. Pracował u mojej siostry, siostrzenicy i u mnie. Chłopak jest super precyzyjny ! W pracy myśli i stara się wykonywać ją idealnie. Służy radą i pomocą w wielu "budowlanych problemach". U mnie pracował na okrągłym tarasie i zaokrąglonych schodach łącząc kafle o różnych kształtach. Efekt jego pracy jest rewelacyjny. Kafle wokół okrągłych kolumn wycinał tak, jakby były z papieru, mimo że przecież ten idealny kształt ukryty jest pod cokolikami. Nieustająco podziwiam i polecam ! Henryk Kunowski tel. 516 82 29 70

Ze mną Pan Henryk się umówił wszystko było ok ale przysłał kogoś innego do pracy i jakość już nie ta... pomimo że niby cały czas "prowadził" pracę.

Chyba za duzo ofert z tego forum:(

Witam!

pierwszy raz na tym forum - ale chciałam sie podzielić dobrym wrażeniem -

Pewnie tak właśnie jest - człowiek jeden a ofert wiele -

warto się upewnić, że na pewno osobiście wykona pracę - bo jest bardzo dobrym glazurnikiem.

Właśnie skończyli u mnie - 2 łazienki, hall, kuchnię i parę drobnych rzeczy. Uratował niemiłosiernie krzywe kafle w hallu (ja już bym się poddała i gotowa byłam zrezygnować z tych kafli). Nie musiałam nigdzie jeździć, gdy czegoś zabrakło to panowie radzili sobie sami. Bardzo terminowo, ładnie i czysto wykonana praca.

Ja bardzo polecam pana Henryka i jego współpracownika -

nowe pokolenie fachowców ;-)

Pozdrawiam!

Witam Wszystkich

Czas budowy domu to mnóstwo stresu zwlaszcza jak ekipy maja rozne podejscie do terminowosci realizacji i co najwazniejsze do jakosci z posrod wielu ekip ktore sie przewinely godna polecenia jest zespoł Pana Zbyszka Berendta Panowie wywiazali sie terminowo zrobili to precyzyjnie dodatkowo proponowali po wykonaniu tynkow pokrycie ich masa ktora po zatarciu nie wymaga szlifowania jak cekol Z czystym sumieniem moge polecic tego wykonawce dla zainteresownia tel 502-561-186 lub 58-629-81-67

Już się nie dziwię, że większość użytkowników o większości wykonawców pisze "partacze"... ja walczę prawi rok z budową i ręce mi opadają... połowę wywaliłem, bo miałem "minimalne" wymagania...

W 100% mogę polecić mojego wykonawcę ogrzewania (kotłownia, podłogówka, grzejniki) instalacji wodnej, kanalizacyjnej i gazowej: Mirek Wielgocki - HYDREX tel. 509-310-243, bardzo porządny facet, z kompletem uprawnień, sympatyczni i na poziomie pracownicy, terminowo, rzeczowo, fachowo i super dokładnie /widać, że lubi to co robi/ sam wymyśla co jak rozwiązać żeby naprawdę działało, jak potrzeba sam coś skonstruuje i ślicznie wyspawa, myśli o portfelu inwestora, chociaż swoją pracę także niemało ceni, ale było warto, po prostu żadnych problemów.

PS Robią też instalacje solarne - u mnie nie wystarczyło środków ;-) więc się nie wypowiem, ale znajomy ich chwali i za tę robotę.

Witam ponownie

Jakie sa ceny za uslugi inspektora nadzoru i kierownika budowy?

Interesuja mnie namiary na sprawdzonego dobrego kieronika budowy i inspektora nadzoru takich co to bywaja na budowach i interesuja sie faktycznie wykonywana robota!

Pzdr

Marcin

My mamy kierownika budowy, z resztą polecany na tym forum, który bierze od ok.1500 do 2.200pln za calosc placone w ratach, tj. po zalaniu ław, po zakonczeniu SSO, i po oddaniu budynku do uzytkowania. Rozmawialismy i z takim co chciał 4tys....

Znajomi mieli kierownika budowy od "podpisów" zatrudnili wiec inspektora nadzoru. Do postawienia SSO placili mu m-cznie 1200pln (w 2007r.), a kiedy prace przeszly juz do środka budynku brał za pojedynczą wizyte, ale nie pamietam juz dokladnie ile - kwota rzedu 100-200pln.

Pare postow wyzej pytałeś o pana Małaszyckiego.Czy chodzi Ci o p.Romana Małaszyckiego? Mielismy z nim kontakt, generalnie dostalismy namiary na niego od znajomych, ktorzy byli zachwyceni nim, budowąich domu przez niego wykonaną, współpraca z nim, kulturą ekipy, etc - ponoc czekali na niego rok. Nam trudno bylo z nim rozmawiac, nie mial czasu zrobic wyceny..., byc moze byl bardzo zajety w tym okresie, nie wiem, generalnie wiec zrezygnowalismy.

Witam.

Poszukuje jakieś sprawnej i dokładnej ekipy do ułożenia kostki brukowej dosyć duża ilość więc nie może być to 2 czy 3 chłopa :-) , macie może kogoś takiego na oku.

Pozdrawiam

rotbud 586835665, 513181531 - 160 m2 położyli w 4 dni /w tym jeden dzień lało i nie pracowali/, jak wpadło 10 chłopa to byłem w szoku..., ale dokładnie, doradzą.

Z przyjemnością dodaję do białej listy producenta mebli tapicerowanych. Byłem kiedyś u kolegi i widziałem jego meble, które robił ten pan, więc wziąłem namiary i zamówiłem. Po 2 tygodniach mebelki są u mnie - wykonanie solidne, cena naprawdę dobra, bo to producent.

Chodziłem po Ikeach, Klerach i innych sklepach, ale niestety sprzedają tam nieciekawe klocki, jakby ciosane siekierą. Do tego twarde i niewygodne.

No ale dość tych peanów - oto namiary:

http://www.omega.stg.pl/

na stronie są przykładowe mebelki, kontakt i wszystko co potrzebne.

Skóry są naprawdę fajne - zawsze bałem się, że są zimne itd., ale przez jakieś specjalne wypełnienie po chwili robi się naprawdę komfortowo (nie za gorąco, na pewno nie zimno). Meble warto obejrzeć na żywo, bo np. puff ze strony wygląda brzydko a na żywo bardzo zyskuje.

Jeszcze dodam od siebie, że podobne meble w nowym salonie BRW przy Castoramie były przynajmniej 50% droższe :o

jeszcze mały edit:

- kierowca pomógł mi wnieść mebelki do domu (nie jest to standard w innych sklepach)

- okazało się, że jeden fotel ma nierówne nóżki - po telefonie sam właściciel przyjechał i to poprawił; jeszcze tego samego dnia, a była to sobota.

Witam,

jesteśmy na etapie ocieplania elewacji w domu jednorodzinnym pod Gdańskiem, i chciałabym polecić niektórych dotychczasowych wykonawców - część z nich właśnie z białej listy.

1. Okna z firmy Megabud - okna bardzo ładne, jak na razie jestem zadowolona ze współpracy, każdy problem traktowany jest przez Pana Michała poważnie, przyjeżdża na budowę jeśli są jakieś wątpliwości,

2. Tynki wewn. - Andrzej Krencki tel.603-94-39-25 - tynki gładkie, solidni fachowcy, sympatyczni, ale jednak kilka gniazdek zatynkowali...- trzeba pilnować,

3.Wylewki - Serafin Marek tel.601-831-484 - solidnie, szybko, dobra robota,

4. Instalacje wodne i kanalizacyjne, ogrzewanie podłogowe, szambo, odkurzacz centralny, a nawet kominki z montażem i rozprowadzeniem powietrza - firma Aquatic z Lublewa - mają swoich podwykonawców, a na materiałach dość korzystne ceny (trzeba się oczywiście targować...). Mamy jak na razie za sobą dwa etapy współpracy i wszystko układa się jak należy - a sympatyczny Pan Tomek tel. 510-158-102 stara się zawsze rozwiązać każdy problem,

5. Dekarz Piotr Szlija z ekipą (u nas robili jako podwykonawcy firmy Ambit z Kokoszek, gdzie kupowaliśmy dachówkę) - tel. 501-496-232 , oprócz dachów wiem, że robią też podbitkę, ocieplenie wełną, płyty karton-gips i inne.

Tych wykonawców polecam, i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.