lukas12611261 08.01.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam Szukam ekipy do instalacji co i cwu. Dom w okolicach Pruszcza gdańskiego, mozecie kogos ostatnio polecić, kilka ekip z tej strony ma juz zajete terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berdi 10.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam wszystkich ! W zeszłym roku na jesień zakończyliśmy budowę domu z firmą Fabryka Domów z Rumii a zamieszkaliśmy w nim jakieś 2 miesięce temu. Jest to dom zbudowany w technologii szkieletowej. Na początku budowy pisałam już pierwsze pozytywne opinie na temat naszej współpracy z tą firmą, a teraz chciałabym je powtórzyć Budowa przeszła nam bez większych problemów, a te drobne - bez których żadna budowa się nie obejdzie - rozwiązywane były od ręki. Chciałabym podkreślić, że bardzo doceniamy profesjonalizm państwa Michałowskich i nie są to puste słowa. Zdobyli nasze zaufanie i wierzymy w to, że wykonali kawał dobrej roboty. W rezultacie mamy wspaniały, piękny dom, w którym czujemy się rewelacyjnie Współpracowaliśmy z kilkoma firmami i Fabryka Domów to właściwie jedyna z którą nie mieliśmy problemów. A na koniec chciałabym przytoczyć sytuację, która dowodzi życzliwości tej firmy i tego, że naprawdę traktuje swojego klienta z uwagą i odpowiedzialnością. Na początku pierwszych dużych mrozów w grudniu okazało się że w górnej łazience nie mamy wody, najpierw tylko ciepłej, potem już też zimnej. Byliśmy przekonani, że zamarzły nam rury, więc natychmiast skontaktowaliśmy się z panią Eveliną. Od razu następnego dnia przyjechała do nas z panem Piotrem i razem próbowaliśmy rozwiązać tą sytuację. Pan Piotr razem z moim mężem "badali sprawę" przez cały dzień. Na końcu okazało się, że mój mąż zdecydował, iż pod zabudowę wanny od strony ściany warto wsadzić całą masę styropianu, który został po budowie. Myślał, że to będzie dodatkowe ocieplenie. Niestety przez to stworzył się pod wanną termos. Do tego mój ojciec, który pomagał przy robieniu hydrauliki "domowym sposobem", w swojej nadgorliwości powciskał za głęboko rury. Wszystko to razem spowodowało, że rury zamarzły. Pan Piotr razem z mężem wycięli kawałek tej nieszczęsnej zabudowy, wydłubali ten styropian, rozmrozili rury i jeszcze gustownie zakleili wielką dziurę, którą trzeba było zrobić Na razie jej nie zaklejamy, żeby pamiętać o tym, że nie warto się uszczęśliwiać na siłę Bardzo dziękujemy za tą bezinteresowną pomoc Myślę sobie, że już więcej nie będę w życiu raczej domu budować, ale jeśli by się to miało zdarzyć, to zapukam do Fabryki Domów na pewno Pozdrawiam Berdi P.S. Budowa w Gdańsku w Kiełpinie Górnym. Podaję kontakt - jak by ktoś miał pytania - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 11.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam i pozdrawiam wszystkich Noworocznie! Przeglądam ten wątek i przeglądam, ale nie mogę znaleźć kontaktu na sprawdzonego kier-buda. Interesuje mnie taki z okolic Żukowa najlepiej. Czy możecie kogos polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.01.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Wykończenia wewnętrzne -izolacja poddasza, płyty g-k, cekolowanie i malowanie. Szybko, niedrogo, konkretnie: Zdzisław Rybajn tel. 0503-983-60 Skończyli u mnie 2 tygodnie temu i jest to ekipa z której jestem zadowolony. Polecam z czystym sumieniem. Mały polecił tę ekipę na str.9 A i polecam ponownie - jeśli ktoś ma potrzebę to ów wykonawca ma wolne terminy (zima) i zaprasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polonista 13.01.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Z trudem urządzam sobie mieszkanie pod Pruszczem i wiecie co? Przyszła mi do głowy taka myśl, że łatwiej jest znaleźć uczciwego i porządnego ślusarza, spawacza czy tokarza, niż budowlańca (na ten przykład: kafelkarza). Dlaczego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 13.01.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 WitamMogę polecić wykonawców, którzy u mnie pracowali i z których jestem zadowolona:cekolowanie+płyty+wełna Waldek721 225 001 i Łukasz 663 827 685kafelkowanie Darek 517 457 700kostka brukowa Arek 604 881 190stolarz od kuchni i nie tylko Piotr 606 486 298parkiet (tylko jesion) Firma Modus 602 220 431 Z wyżej wymienionych jestem zadowolona z wykonania prac i co też ważne z uczciwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofGdynia 13.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wykończenia wewnętrzne -izolacja poddasza, płyty g-k, cekolowanie i malowanie. Szybko, niedrogo, konkretnie: Zdzisław Rybajn tel. 0503-983-60 Skończyli u mnie 2 tygodnie temu i jest to ekipa z której jestem zadowolony. Polecam z czystym sumieniem. Mały polecił tę ekipę na str.9 A i polecam ponownie - jeśli ktoś ma potrzebę to ów wykonawca ma wolne terminy (zima) i zaprasza. darek.kierz zgubiłeś ostatnią cyfrę telefonu do p. Zdzisława. Czy mogę prosić o trochę więcej info. na temat tego wykonawcy (konkretne ceny, solidność, terminowóść)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 13.01.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Z trudem urządzam sobie mieszkanie pod Pruszczem i wiecie co? Przyszła mi do głowy taka myśl, że łatwiej jest znaleźć uczciwego i porządnego ślusarza, spawacza czy tokarza, niż budowlańca (na ten przykład: kafelkarza). Dlaczego tak się dzieje? takie czasy w każdej branży są ,,czarne owce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.01.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wykończenia wewnętrzne -izolacja poddasza, płyty g-k, cekolowanie i malowanie. Szybko, niedrogo, konkretnie: Zdzisław Rybajn tel. 0503-983-60 Skończyli u mnie 2 tygodnie temu i jest to ekipa z której jestem zadowolony. Polecam z czystym sumieniem. Mały polecił tę ekipę na str.9 A i polecam ponownie - jeśli ktoś ma potrzebę to ów wykonawca ma wolne terminy (zima) i zaprasza. darek.kierz zgubiłeś ostatnią cyfrę telefonu do p. Zdzisława. Czy mogę prosić o trochę więcej info. na temat tego wykonawcy (konkretne ceny, solidność, terminowóść)? Rzeczywiście - przepraszam - 0503-983-601. Ceny dość niskie, jakość i terminowość zdecydowanie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11beata 14.01.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 WITAM WSZYSTICH. CHCIAŁ BYM SIE WSZYSTKIM POCHWALIĆ ŻĘ DZIS ZAKONCZYLA SIE BUDOWA MOJEGO WSPANIALEGO DOMU. WSZYSTKO POSZŁO REWELACYJNIE I BEZPROBLEMOWO. A DUZA W TYM ZASŁUGA EKIPY JAKA MI POLECONO. LUDZIE WSPANIALI.ZALATWIALI ZA MNIE WSZYSTKO CO POTRZEBA.WSZYSTKIE MATERIALY . UZYSKALEM WIELE POMOCNYCH RAD POPROSTU PEŁEN PROFESJONALIZM PRACE POSZŁY BARDZO SZYBKO . W 5 TYGODNI MIALEM JUZ STAN SUROWY Z DACHEM.A SCIANY SA TAK PROSTE ZE KAFELKI MOZNA KŁAŚĆ HI HI!!!!!!!!!! POLECAM GORACO FIRME PANA ZAKRZEWSKIEGO . JEZELI KTOS PRAGNIE BEZ PROBLEMOW SIE WYBUDOWAC TO POLECAM. TEL 583080503 LUB KOM 607226455 ja niestety nie polecam tej firmy, sami budowlancy to super chlopaki, ale z szefem to trudno sie dogadac. Wystarczy przy 1 rozmowie posłuchac jego licznym opowiesci o jego problemach z innymi inwestorami. jak ktos ma duzo kasy i malo wiedzy to polecam ta ekipe. Fakt szybko, sprawnie ale bardzo drogo wychodzi cała budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 14.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 szukam ekip do stanu surowego zamkniętego, start od wkopania łopaty.proszę o namiary bo chcę projekt wysyłać do wyceny i ruszać na wiosnę.pozdrawiamzientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 14.01.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 WITAM WSZYSTICH. CHCIAŁ BYM SIE WSZYSTKIM POCHWALIĆ ŻĘ DZIS ZAKONCZYLA SIE BUDOWA MOJEGO WSPANIALEGO DOMU. WSZYSTKO POSZŁO REWELACYJNIE I BEZPROBLEMOWO. A DUZA W TYM ZASŁUGA EKIPY JAKA MI POLECONO. LUDZIE WSPANIALI.ZALATWIALI ZA MNIE WSZYSTKO CO POTRZEBA.WSZYSTKIE MATERIALY . UZYSKALEM WIELE POMOCNYCH RAD POPROSTU PEŁEN PROFESJONALIZM PRACE POSZŁY BARDZO SZYBKO . W 5 TYGODNI MIALEM JUZ STAN SUROWY Z DACHEM.A SCIANY SA TAK PROSTE ZE KAFELKI MOZNA KŁAŚĆ HI HI!!!!!!!!!! POLECAM GORACO FIRME PANA ZAKRZEWSKIEGO . JEZELI KTOS PRAGNIE BEZ PROBLEMOW SIE WYBUDOWAC TO POLECAM. TEL 583080503 LUB KOM 607226455 ja niestety nie polecam tej firmy, sami budowlancy to super chlopaki, ale z szefem to trudno sie dogadac. Wystarczy przy 1 rozmowie posłuchac jego licznym opowiesci o jego problemach z innymi inwestorami. jak ktos ma duzo kasy i malo wiedzy to polecam ta ekipe. Fakt szybko, sprawnie ale bardzo drogo wychodzi cała budowa. Co to znaczy bardzo drogo wychodzi cała budowa ? tzn. chcesz powiedzieć , że uzgodniliście cenę przed wykonaniem, a później doszły jakieś dodatkowe koszta możesz to rozwinąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 17.01.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 czy możecie polecić gdzie nabyć:bloczki betonowesilkasuporex biały,gdzie można negocjować cenę?Gdzie Wy kupowaliście swoje materiały budowlane?pozdrawiamzientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 18.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 PATOKA w Lublewie Gdańskimtel. dostępny na tej liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELKA08 21.01.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Jestem na etapie budowy mam postawione fundamenty i wylaną posadzkę W przyszłym tygodniu będą stawiać mury .Narzazie z tego co widzę murarz godny polecenia oprócz tego widziałam domy przez niego postawione robota solidna i najważniejsze uczciwi .Z tego co wiem robią również dachy .Kto chce namiar proszę pisać na P.W. Moja budowa trwa obok Szemudu i na pewno budują w tamtych rejonach co do dalszych miejscowości kwestia dogadania się z nimi . Właśnie kończymy budowę w lutym się wprowadzamy teraz mogę opisać współpracę z firmami GEODETA -pan HUBERT 507-458-402 ceny średnie trzeba się dogadać MURARZE -dobra ekipa jestem na tak i nie są drodzy PODŁĄCZENIE WODY -Franciszek Grablowski 603-642-014 już pisałam wcześniej bez zarzutów TYNKI MASZYNOWE I POSADZKI -Eltech tynki w miarę dobrze są nie dociągnięcia ale do przeskoczenia a posadzki fatalnie chyba że ktoś chce wylewać posadzki samopoziomujące.Tynki wykonuje inna ekipa niż posadzki może dlatego taka różnica CENTRALNE OGRZEWANIE I HYDRAULIKA -Mieczysław Olejniczak 788-878-196 mogę polecić powolny i dokładny zresztą też z polecenia. SUFITY I ZABUDOWY Z GK , SZPACHLOWANIE -Pan Marek robili u mnie zabudowy z płyt kartonowo gipsowych ocieplenie stropu szpachlowanie i malowanie inne prace wykończeniowe ekipa sprawna bez zarzutu ELEKTRYK -Ireneusz Kędzior 600-356-203 szybki nie ma czasu ale ekipę ma dobrą praca zrobiona i na czas OKNA MAM VETREX -uważam że dobre ale to się okaże za parę lat DACHÓWKA Z ABITU -rewelacyjne rabaty taniej nie znalazłam DRZWI Z BONUSA WEJHEROWO -solidne wszystko się okaże z czasem My mieliśmy szczęście do fachowców bo to ludzie z polecenia innych ludzi oprócz tynkarzy i posadzkarzy Pytania proszę kierować na prywatną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzecho0 22.01.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam Już prawie zakończyłem budowę domu. Przy wyborze wykonawców często decydowałem się na firmy polecane na forum i w wielu przypadkach potwierdziła się solidność wykonawców. I jeśli mogę kogoś polecić to: Tynki posadzki p Wicki 693 379 089 Okna Megabud 501 228 741 Dach Dekarz Jarek i Leszek 606 420 385 Stolarz (drzwi schody) 600 144 272 Elektryk 505 020 798 Te firmy polecam, dobrze wspominam współpracę z nimi przy budowie domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 24.01.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Czy możecie polecić dobrego kierownika budowy, wymagającego, który potrafi trzymać ekipę w garści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzecho0 25.01.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ja mam kierownika, który był 2 razy na budowie i musiałem doglądać osobiście prowadzone prace. Czy możecie polecić dobrego kierownika budowy, wymagającego, który potrafi trzymać ekipę w garści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.01.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Czy możecie polecić dobrego kierownika budowy, wymagającego, który potrafi trzymać ekipę w garści. A gdzie jest budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 25.01.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Nowiny koło Kolbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts