Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Czy możecie polecić dobrego kierownika budowy, wymagającego, który potrafi trzymać ekipę w garści.

Polecam bardzo pana Tomka (601 61 61 62) i pana Piotra, którzy mają ogromne doświadczenie budowlane i ostro bronią interesu inwestora w konfrontacji z wykonawcą - negocjują umowę, sprawdzają materiały, pilnują projektu etc. Moja budowa jest dosyć skomplikowana, bo to generalna rozbudowa starego szeregowca, trudne kwestie konstrukcyjne, ale już wiele razy przekonałam się, że warto było zatrudnić obu panów. Polecam!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję ekipy do stanu surowego otwartego. Budowa w gminie Trąbki Wielkie. Powierzchnia 120m3 +30m3 garaż. Dzwoniłem do większości fachowców polecanych na forum i zaobserwowałem zmowę cenową. Wszyscy życzą sobie w okolicach 46-50tys. Uważam, że to trochę dużo. Jeżeli ktoś ma namiary na rzetelnych budowlańców to poproszę na mail [email protected]

Witam.

Chciałbym ostrzec wszystkich szukających "fachowców - dekarzy" z okręgu Pucka.

Jeśli jesteście na etapie poszukiwań dekarzy to odradzam ekipę z Połczyna. Dach w ich wykonaniu przypomina swoją funkcją "durszlak". Przekonałem się o tym na własnej skórze. Nie mają pojęcia jak się kładzie prawidłowo folię dachową, a o prawidłowym położeniu blachodachówki kończąc. Po prostu na poddaszu zimą są zawieje i zamiecie śnieżne, śniegu nie zabraknie. Folie dachową w niektórych miejscach nawet udało im się położyć "pod włos". Folię na okapie zakończyli tak, że woda zlatuje nie do rynny (ani nawet pod rynnę), lecz po krokwiach, a przy tak "szczelnym położeniu dlachodachówki wody tam nie zabraknie. Na moje pytanie czemu śnieg tak po poddaszu chula padła odpowiedź : to chyba czary. Nie umieją także montować wyłazów ani okien dachowych. Boję się ich wpuścić teraz na dach bo mi blachę porysują, że po kilku latach będzie po niej (farby zaprawkowej nie znają). Nie mogę sobie darować, że dałem się na nich namówić i że nie mogłem być jak to robili (więźbę dachową dopilnowałem i może być).

Gąbkę pod gąsiory i opierzenia zakupili lecz założyć to już im się nie chciało tylko ją schowali pomiędzy folią i blachą, lecz na ich nieszczęście znalazłem ją i potem ją założyli, lecz strasznie im to wyszło.

Na tym zakończę, bo naprawdę nie da się tego wszystkiego opisać.

W ŻADNYM WYPADKU DEKARZY Z POŁCZYNA!!!!

• 2 weeks później...
Poszukuję ekipy do stanu surowego otwartego. Budowa w gminie Trąbki Wielkie. Powierzchnia 120m3 +30m3 garaż. Dzwoniłem do większości fachowców polecanych na forum i zaobserwowałem zmowę cenową. Wszyscy życzą sobie w okolicach 46-50tys. Uważam, że to trochę dużo. Jeżeli ktoś ma namiary na rzetelnych budowlańców to poproszę na mail [email protected]

Jak za same mury,to drogo,alie jak w cene wchodzi wiezba dachowa,to akkurat,nestety nie mieszkamy w najtanszej okolicy ,bliscosc Gdanska nabija cene.A czasami taniej wziasc sprawdzonego z polecenia wykonawce ,niz pozniej naprawiac bledy tego tanszego,bez doswiadczenia!

Pozdrawiam!

Nareszcie zakonczylem z wnetrzem domku! Juppi!

Z czystym serdcem moge polecic pana Bogonskiego,ktory byl majstrem wykonczeniowki,specjalista od

kafli,cekoli,malowania,deski barlineckej,bialego montazu

i wszelkiego rodzaju przerobek i usowania niedoskonalosci po wszystkich brygadach :)

Rownierz pomogl w dociepleniuwewnacz i zewnacz. Terminowy i uczciwy.Polecam! tel 604900869

http://www.concept-bud.pl

adaptowałem kilka poddaszy w trójmieście i miałem przyjemność nimi współpracować u fachowców trzeba cenić wyobraźnie. jak ktoś chce mogę wkleić parę fotek naprawdę dobra robota od 1 poddasza minęło już 7 lat z ta ekipa są na skinienie palca jak by co moge dać namiary :p

odnośnie maków ...Jeszcze piękniejsze są posty zachwalające własną firmę lub firmę szwagra :wink: ale jak widać w dobie spadku zleceń, każda forma darmowej reklamy się przyda...
no niestety kolega się myli ani własna ani szwagra po prostu jak tak czytałem jak wszyscy zachwalali fachowców wiedz też zdecydowałem się podzielić swoim zadowoleniem z fachowców ci akurat zrobili mi kilka poddaszy w Sopocie na wysoki standard w jednym z nich do dziś mieszkam a robili mi je jako pierwsze a z drugiej strony praca na rynku potrzebuje dobrych i sprawdzonych fachowców sam teraz postanowiłem wybudować sobie dom dokładnie jest rewelacyjny i wynajem ekipę i to sąsiada co ma firmę rzekomo budowlana do wymurowania stanu surowego no i sie zawiodłem bo nie buli dość dokładni w tym co robili i podziękowałem jak zrobię stan surowy to na pewno skorzystam z usług fachowców których sam polecam bo na nich się jeszcze nie zawiodłem:)

na pijarowca nadajesz się świetnie :wink: zresztą nie musisz się tłumaczyć, ty tylko polecasz swoje usługi...., zresztą ludzie czytający forum swój rozum mają. Pozdrawiam
czyli rozumiem ze to forum to taka przykrywka i ze tu każdy swoja firmę poleca to do bani taki post każdy ż .. swój towar chwali no nie . to sie pomyliłem ,,,, spadam z tąd

na ten etap budowy, który mam za sobą moge polecić:

- pan Paweł Miętki 792102440 który pracuje z panem Zbyszkiem - razem wykonali u mnie ocieplenie i zabudowę poddasza...

- kierownik instalacji elektrycznych p. Sławomir Sokół tel. 501441198...

Bardzo miło, ze szanowny moj S. sprawdzil sie i na pochwale zasluzyl :) : ) Dzieki :) W razie, gdyby był Ci potrzebny ktoś do certyfikatu energetycznego - takze takowe wyzej wymieniony S.S. wykonuje :)