Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

saur neptun robi tylko przyłącza a za sieć się nie biorą już dzwonilem. A u mnie warunki wydał GIWK i mam wybudować również 30m sieci.

Wiec raczej nie monopolista a ceny jakie krzyknęli to prawdziwy kosmos

Weźmiesz kogos z zewnątrz, a oni go solidnie przetrzepią. Znam już to niestety.

Niech podadzą kogoś jako podwykonawcę lub polecanego przez nich. Zobacz może firmę na wylocie na Pruszcz po lewej, w tych takich różnych firmach, na Trakcie Św.Wojciecha .Oni współpracowali z nimi. P. Ryszard 0664-587-000 - może pomoże.

Cenom rzędu 30 tyś. się nie dziw. W Gdańsku mało jest firm.

Obce firmy mogą mieć problemy z odbiorami.

Z żadnym etapem budowy nie było tyle problemów i biurokracji co z

tym przyłączem. Jak kilka miesięcy temu usłyszałem, że Saur będzie sam

też realizował te przyłączenia, jednocześnie załatwiając wszystkie

papierowe formalności to pomyślałem, że inwestorom będzie lżej.

witam

może ktoś polecić ekipę od budowy sieci i przyłącza wod-kan??

Gdańsk? Saur Neptun...wyłącznie. Monopolista.

Niestety - to prawda. I choc sami nie wykonuja, to jednak sami polecaja wlasciwe firmy, Warto wiec u nich zapytac o firme wykonawcza.

Szukam świetnego stolarza. Prosze o namiary

Jeśli szukasz świetnego stolarza mogę polecić pana Pierzchałę z Miszewa :D . Widziałam meble wykonane przez niego u znajomych. To była kuchnia, przedpokój i sypialnia - super wykonanie!Teraz ja mam wykonane przez niego 3 sypialnie: szafka rtv, wielkie biurko komputerowe, toaletki, sekretarzyk, lustra, łóżka. Nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń. Praca wykonana doskonale, w przystępnej cenie, z dobrych materiałów i terminowo. Wszystkie uzgodnienia szczegółowe, każda wątpliwość - telefonicznie wyjaśniana. Przy tym przemiły człowiek. Ścisła czołówka fachowców , z którymi spotkałam podczas trwania budowy i przy wykańczaniu wnętrz. Tel. + 48 601 659 433

Witam

Chce polecić:

1. Geologa firme Geoprofil z Gdanska - szybko tanio i solidnie

2. Geodetę - Braci KUT z Pruszcza Gd. - szybko, profesjonalnie i w miare tanio

3. Michała Rejniaka z Pruszcza Gd.- robi nam projekty przylaczy - pelny profesjonalizm i zaangazowanie w temacie

4. P. Marek Siek z Pruszcza Gd. - ciagnal nam wode - robota porzadna - odebrane -zaplacone :lol:

Do tego wszyscy grzeczni i kulturalni.

To na razie tyle w miare postepu prac bede dalej udostepniac dobrych fachowcow.

Witam mam pytnie ile kosztował projekt przyłaczy u pana Michała i calkowity koszt (materiał + robocizna) przyłacza wody ?

Pozdrawiam Izabela:)

'najsampierw' przepraszam moderatora ale wyszukiwanie na tym forum nie jest wcale szybkie i sprawne / jak w desktopie google:-)/ albo ja jestem niedouczony...suma sumarum pozwalam sobie zadac pytanie o:

a/ dobra ekipe do ocieplenia poddasza - taka ktora mozna zostawic w domu i byc spokojnym ze ociepla jak trza i plyta k/g bedzie ok i folie tam gdzie trzeba i w ogole beda myslec nawet za inwestora / robota nieduza i w sierpniu 2010 w gdansku/. Poza ociepleniem bede chcial / raczej musial /sobie pare kominkow wentylacyjnych zrobic-dach kryty papa - moze ta sama ekipa albo jakis znajomy dekarz....

b/ sensownego stolarza meblowego co robi meble do sypialni i do kuchni w okleinach naturalnych tak by postaly z 10-20 lat a przy okazji nie ma cen warszawsko-paryskich a i jeszcze posliz budowlany ma liczony w dniach a nie w miesiacach / robota w lecie-na jesieni...gdansk /

c/ fachowca do zrobienia kominka z wkladem w suleczynie w domku

Dziekuje za wszelka pomoc i jeszcze raz prosze moderatora o wyrozumialosc

Piotr

witam

może ktoś polecić ekipę od budowy sieci i przyłącza wod-kan??

pogadaj z nimi

pan figiela 516037340

pan jasinski 600077668

dostalem ich z polecenia to sa dwie osobne firmy nie mialem mozliwosci sprawdzenia gdyz budowe sieci przelozylem na przyszly rokQ, ale warto sprobowac i zapytac sie chociaz o ceny:)

witam,

poszukuje architekta z trojmiasta do przebudowy domu. czy ktoś mógłby jakiegoś polecić?

witam

polecam Pana Marcina solidny, młody ale doświadczony, zna różnych innych projektanów jeśli potrzeba, przy okazji ceny ma dostępne.

jego tel

602300375

pozdrawiam

Jarek

'najsampierw' przepraszam moderatora ale wyszukiwanie na tym forum nie jest wcale szybkie i sprawne / jak w desktopie google:-)/ albo ja jestem niedouczony...suma sumarum pozwalam sobie zadac pytanie o:

a/ dobra ekipe do ocieplenia poddasza - taka ktora mozna zostawic w domu i byc spokojnym ze ociepla jak trza i plyta k/g bedzie ok i folie tam gdzie trzeba i w ogole beda myslec nawet za inwestora / robota nieduza i w sierpniu 2010 w gdansku/. Poza ociepleniem bede chcial / raczej musial /sobie pare kominkow wentylacyjnych zrobic-dach kryty papa - moze ta sama ekipa albo jakis znajomy dekarz....

b/ sensownego stolarza meblowego co robi meble do sypialni i do kuchni w okleinach naturalnych tak by postaly z 10-20 lat a przy okazji nie ma cen warszawsko-paryskich a i jeszcze posliz budowlany ma liczony w dniach a nie w miesiacach / robota w lecie-na jesieni...gdansk /

Piotr

witam

Pan od kominka Jakub Niziłek, mam tylko emaila - [email protected]

pozdrawiam

jarek

Jeżeli potrzebujecie automatów (siłowników) do bram przesuwnych lub skrzydłowych wraz z montażem, mogę polecić znaną na "Białej liście" firmie Megabud z Rumi.

Właśnie jestem po montażu automatu przesuwnego BFT, brama wykonana u kowala bez zarzutu współpracuje z automatem.

Obsługa jak i realizacja zamówienia przez Megabud nie zmieniła się: miło, szybko, sprawnie no i bez "fochów" oraz dodatkowych nieprzewidzianych kosztów ;-)

Piotr

Moge polecić p. Janusza Pałuczaka,tel. 501-212-956 robil u nas ocieplenie poddasza i kladł płyty k-g. Znalazlam go na Białej Liscie i jestesmy zadowoleni. Ekipa sprawna, umie doradzic i spokojnie mozna zostawic ich w domu. Kontakt z inwestorem bardzo dobry, w razie watpliwosci p. Janusz zawsze dzwonil, takze my bylismy bardzo zadowoleni ze wspolpracy z nimi.

witam,

poszukuje architekta z trojmiasta do przebudowy domu. czy ktoś mógłby jakiegoś polecić?

witam

polecam Pana Marcina solidny, młody ale doświadczony, zna różnych innych projektanów jeśli potrzeba, przy okazji ceny ma dostępne.

jego tel

602300375

pozdrawiam

Jarek

dziekuje za namiary, bede sie kontaktowal. Czy Tobie projektowal wlasnie przebudowe domu?

pozdrawiam,

Przemek