Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

proszę o polecenie sprawdzonego składu z kostką brukarską, najchętniej Gdansk lub okolice, słyszałam ,że są spore róznice w cenie, naturalnie zależy mi na tych stosunkowo najtańszych

proszę też o polecenie żwirowni w tych okolicach

Ostrzegam przed firmą kamieniarską Tech-Net w Chwaszczynie/Osowej. Wyjaśnienie na czarnej liście

Polecam dekarza pana Zenona Kropidłowskiego [693482184]. Uratował mój dach, kompletnie skaszaniony przez poprzedniego ignoranta.

Pompe ciepła zakładał mi pan Marek Hintzke z firmy MMSolar z Gdyni [602603195]. wszystko działa bez zarzutu [jestem po pierwszym, jakze ostrym, sezonie zimowym]. Kontakt z firma bez zarzutu. Sa tez stosunkowo tani.

Jeśli ktoś chciałby tez piekne schody z drewna to moge polecić pana Mariana Ranachowskiego [603983345]spod Żukowa [zajmuje się tez innego rodzaju stolarką]. Nasze wyszły mu idealnie. Widać, że facet jest perfekcjoniastą.

Godna polecenia jest tez ekipa elektryków - braci Jędrzejewskich [501659402]

i na tym konczy się moja lista osób godnych polecenia po roku od momentu zamieszkania :).

Znacie może kogoś godnego polecenia kto uratowałby cieknąca piwnicę, przy której poddały sie już dwie ekipy?

Edytowane przez Wojtek_Woźniak

Czy możecie mi polecić fachowców od wentylacji mechanicznej? W projekcie mam wentylacje grawitacyjna i koniecznie chce zmienić na mechaniczna. Budowę rozpoczynam niebawem i niechce ponosić zbędnych kosztów - kominy, nawiewniki itd. Chciałbym aby wszystko było wykonane bardzo porządnie. Edytowane przez radom007

Witam

W tej chwili kończę stan surowy domu w okolicach Sobieszewa i w związku z tym może ktoś może mi polecić:

1) ekipę do ocieplenia ścian zewnętrznych

2) zrobienia wylewek na podłogówce

3) ogrodzenia

Polecić mogę na razie:

1) geodetę Jacek Banasik 660480800

2) firmę Ambit dachy

Pozostali fachowcy przez których do tej pory przebrnęliśmy dali się znieść ale przekonaliśmy się o starej prawdzie że strzeżonego Pan Bóg strzeże :)

Pozdrawiam

Witam,

Poszukuje pilnie ekipy do wykonania elewacji zewnętrznej w centrum Gdańska, czy ktoś może mi polecić solidnych fachowców z okolicy ?

[ocieplenie jest już zrobione, trzeba tylko nałożyć strukturę]

Pozdrawiam i dziękuję za szybka odpowiedz

tel. kom 782 922 413 :rolleyes:

[email protected]

Witam, jako wspólnota przymierzamy się do remontu kamienicy - kompleksowego - m.in. ocieplenie, elewacja, izolacja pozioma i pionowa, ogrodzenie itd (bez dachu) Zależy nam na rzetelnych wykonawcach, dlatego jeśli i może polecić kogoś, to bardzo proszę o namiary . Za wszelką pomoc będę wdzięczny .

[email protected]

Witam,

Sama trzy miesiące temu szukałam tutaj ekipy, to teraz może pomogę innym. Polecam Pana Waldemara Breskę z ekipą. Robili u mnie generalny remont z burzeniem ścian i stawianiem na nowo, kafelkowanie, malowanie, podłogi etc. Namiar:691 840 794. Wszystko poszło bardzo sprawnie i bez zastrzeżeń.

Pozdrawiam

To jak Trójmiasto to polecam firmę ROKOKO Adam Mejer z okolic Gdańska. Facet robi kowalstwo artystyczne z prawdziwego zdarzenia. Zamówiłem u niego stojak na rowery ręcznie kuty - chodziło mi o to by nie był sklejany z jakichś gotowych elementów z Castoramy tylko taki porządny z liśćmi i w ogóle bajer. Nie wziął za dużo i zrobił dokładnie według wymiarów jakie mu podałem. Jak nie był czegoś pewny to dzwonił, bardzo uprzejmy człowiek i konkretny. Z tego co widziałem to robi wszystko co można wykuć i pospawać. Zatem Polecam - Adam Mejer - Rokoko. Nie podaję numeru telefonu bo może sobie tego nie życzyć a i tak jak ktoś będzie chciał to wejdzie na jego stronę.

Witam,

szukam pilnie ekipy do wykonania tynków zewnętrznych - chodzi o drobne poprawki po poprzedniej ekipie tynkarzy + położenie ostatniej warstwy tynku typu baranek. Dom jest zlokalizowany w Gdańsku Wrzeszczu.

Po przejrzeniu forum znalazłam pochlebne informacje o ekipach:

Andrzej Krencki

pan Bielawa i Klein

Czy potwierdzacie lub możecie kogoś innego polecić?

Anikka

Chcialbym wszystkim budujacym polecic panow Arka i Wojtka Gurskich. Panowie zajmuja sie szeroko rozumiana wykonczeniowka. U mnie robili ocieplanie dachu, zabudowe skosow wlacznie z wolim oczkiem, ocieplanie sufitu na poddaszu, wszystkie sufity podwieszane wlacznie z wystajacym gzymsem w salonie i kuchni na podswietlenie sufitu, ocieplenie sufitu w garazu, zabudowa kominka, malowanie calosci wewnatrz, tynk mozaikowy.

A wszystko oczywiscie zaczelo sie od Bialej Listy 3miasto. Pozniej spotkanie, negocjacje, umowa i mile zaskoczenie - panowie zaproponowali super ceny z zaprzyjaznionej hurtowni. Oczywiscie problem transportu tez odpadl. Pracuja od 0700 do 1700, z przerwami na kawe, posiadaja wszystkie potrzebne im narzedzia, a nie jak moglem zaobserwowac u innych robiacych u mnie ,,fachowcow’’ mlotek i niewiele oleju w glowie. Potrafia doradzic, a przede wszystkim sluchaja inwestora, ktory moze nie zawsze zna sie na rzeczy, ale chcialby zrobic cos inaczej niz inni. Nie maja zadnych oporow w pokazaniu swoich dawnych, jak i trwajacych budow czy remontow, oczywiscie za zgoda wlasciwieli. Nigdy nie bylo zadnych problemow z lacznoscia i wlasciwie to oni wiecej do mnie dzwonili ustalajac rozne rzeczy, likwidujac watpliwosci czy wrecz zalatwiajac materialy nie takie jak bylo ustalone, ale o podobnych parametrach.

Skorzystalem z wielu ich rad i nawet moj Kierbud dziwil sie, ze po wczesniejszych ,,schodach’’ z majstrami znalazlem takich ludzi. Sa dokladni i wydaje mi sie, ze nie maja czasu na fuszerki, na pozniejsze poprawki. Dlatego np. wszystkie plyty G-K szpachluja 2-krotnie na calej powierzchni, a nie tylko na laczeniach. Lacza je pzry tym specjalna tasma, takze nic nie peka.

Pozniej juz, po wywaleniu kominkarza zajeli sie takze obudowa kominka, ktora im wyszla po prostu cudownie.

Pelny profesjonalizm.

tel Arek Gurski 783903130

tel. Wojtek Gurski 880675181