Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Z pomocą tego forum i białej listy znalazłam Pana od przeprowadzek i wszelkich usług transportowych, to Pan Damian tel. 888 243 754.

Pomocny w załadunku i rozładunku, a do tego za rozsądną cenę. Polecam, a nie zawiedziecie się.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po przejrzeniu forum znalazłam pochlebne informacje o ekipach:

Andrzej Krencki

pan Bielawa i Klein

Czy potwierdzacie lub możecie kogoś innego polecić?

Anikka

Odnośnie tynków Pana Krenckiego. Robił je u nas. Po niemal dwóch latach postanowiliśmy wybić otwór pod nowe okno. To tylko ja wiem ile mój małż namęczył się zanim skuł tynk w wykonaniu Pana Krenckiego. Bardzo solidna robota.

Witam,

czy ktos z szanownych forumowiczow budowal dom od zera do stanu developerskiego z jedna firma? Tzn to, ze owa firma mogla kogos podnajac ( do okien, dachu etc ) to naturalne ale czy komus udalo sie znalezc firme, ktora to wszystko byla w stanie ogarnac tak aby inwestor rozmawial tylko z jedna firma?

My szukamy ale bezskutecznie. Stawiam dobry koniak/wino czy inny trunek komus kto bedzie w stanie mi taka ekipe polecic.

Z gory dziekuje

pozdrawiam

Beata

Witam

W tej chwili kończę stan surowy domu w okolicach Sobieszewa i w związku z tym może ktoś może mi polecić:

1) ekipę do ocieplenia ścian zewnętrznych

2) zrobienia wylewek na podłogówce

3) ogrodzenia

Polecić mogę na razie:

1) geodetę Jacek Banasik 660480800

2) firmę Ambit dachy

Pozostali fachowcy przez których do tej pory przebrnęliśmy dali się znieść ale przekonaliśmy się o starej prawdzie że strzeżonego Pan Bóg strzeże :)

Pozdrawiam

Hej - my też mamy prawie surowy w Sobieszewie. Nasza ekipa ma się zająć ocepleniem i wylewkami. Jak będą gotowi to dam znac

Spece od szpachlowania, k-g i malowania, którym mogę udzielić 100% rekomendacji to polecany już wcześniej na tym forum Pan Zdzichu & company tel. 503 98 36 01.

Sufity mamy prościutkie, a oglądaliśmy je już chyba pod każdym kątem. Ściany równiutkie, mimo że musieli się sporo napocić, aby wyrównać je po Panu Kręckim, którego niestety nie polecam. Bardzo pomogli nam również w dokończeniu innych prac po partaczach, którzy wyłgali się od roboty (ocieplili garaż od wewnątrz, założyli jętki i podłogę na strychu, zamontowali parapety wewnętrzne itp). Cenowo są konkurencyjni,mimo że ich pomoc i jakość wykonanych u nas prac warta była każdych pieniędzy ;) Oszczędnie gospodarowali powierzonym materiałem, a porządku jaki panował na budowie podczas ich prac to jeszcze nie było i chyba do czasu przeprowadzki już raczej nie będzie. Ku mojemu wielkiemu rozżaleniu nie kładą płytek, ale za to we wszystkim innym czego się podejmą nie zawodzą. Są z okolic Gościcina, ale twardo wystawali w korkach i codziennie dojeżdzali do Pruszcza Gdańskiego.

Polecił nam ich zaprzyjaźniony forumowicz-agnieszkowicz (jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Panie Krzysztofie), który zapewne nie obrazi się jeśli napiszę prawdę,

że u niego również sprawdzili się bez zarzutu.

Edytowane przez animurka
literówka

Kończe dom w związku z tym parę uwag na temat ludzi którzy przewineli się u mnie i byli polecani tutaj na białej liście:

1. pan Marek 601 831 484 wylewki- cóż wylali powiedzmy że nie najgorzej choć poziomowanie pozostawia troche do życzenia...

2. pan Piotr 506 784 061 elewacje i prace wewnętrzne- umówiony był na elewację ale ciągle nie miał czasu w związku z tym ocieplenie robił zaprzyjażniony z nim wykonawca w miarę ok... Pan Piotr zimą robił zaś poddasze (zabudowa ) + sufity podwieszane o ile zabudowa poddasza jakoś wyszła to już sufity podwieszane z K-g to totalna porażka, krzywo, niedbale widać brak czasu bądz umiejętności w związku z powyższym na robienie tynku na elewacji nie dostał już szansy. Możliwe że elewacje robi ok ale na wykończenie w środku NIE POLECAM.

2. pan Jacek Piasecki (kafle +wykończenia wnętrz) jedyna osoba która powinna znaleść się na tej liście! To mistrz w swojej profesji, dokładny, uczciwy, nawet jak klient czegoś nie widzi to i tak robi jak najlepiej gdyż to stara dobra szkoła która odpowiada za jakość swojej pracy w pełni tego słowa znaczeniu. Niestety pan Jacek nie ma już wolnych terminów do końca roku (nic dziwnego) i nie zgodził sie na podanie tel tutaj na forum jednakże jak będzie miał jakieś wakanty po nowym roku z przyjemnościa podam jego namiary!

Uważam że zanim kogoś się tutaj poleci należy mieć pewność że jakość pracy jest na najwyższym poziomie zaoszczędziłoby to rozczarowań następnym.

Edit 22.01.2011: namiar do p.Jacka: 502703875 :)

Edytowane przez TAG75

witam

I się zaczęło nikogo nie polecam bo dopiero początek. Mam ekipę z centralnej polski więc nic nie piszę. Interesuje mnie opinia o hurtowni Bat z Pruszcza Gdańskiego z ul. tczewekiej 7 lub z Jazdbud tez z Pruszcza ul. przemysłowa nie wiem na którą się zdecydować ceny podobne.Gorąca proźba o polecenie mi kogoś do przyłącza wody ( ceny mnie przerażają)im więcej kontaktów tym może coś się uda znaleźć.

My większość materiałów braliśmy z firmy Mach również z Pruszcza (obok skarbówki) ogólnie bardzo miła i kompetentna obsługa, ceny konkurencyjne, zniżki dla stałych klientów, szybka dostawa (towar mieliśmy często tego samego dnia co zamawialiśmy). Nadmiar zamówienia zawsze można zwrócić co jest super. O tych firmach co piszesz nie mam zdania ale wiem że warto wziąć pod uwagę tą z której korzystaliśmy. Mam wrażenie że Bat wychodzi trochę drożej ale kupowaliśmy tam tylko jakieś drobiazgi więc mogę być w błędzie.

Z pomocą tego forum i białej listy znalazłam Pana od przeprowadzek i wszelkich usług transportowych, to Pan Damian tel. 888 243 754.

Pomocny w załadunku i rozładunku, a do tego za rozsądną cenę. Polecam, a nie zawiedziecie się.

ja niestety z tym panem mam skrajnie niemiłe doświadczenie. Ustaliliśmy termin przeprowadzki. W dniu przeprowadzki nie odpowiadał na telefony. po zadzwonieniu z innego nr dowiedziałem się że jest w trasie i niestety nic go nie obchodzi że wystawił nas do wiatru. krótko: OKROPNY TYP

Po pewnym już zaawansowaniu w budowie polecam z całym przekonaniem poniższych:

- Adaptacja projektu, pomoc w skompletowaniu dokumentacji oraz szybkie i bezproblemowe załatwienie pozwolenia na budowę: KL Projekt Żukowo http://www.lihs.pl

- kierownik budowy – Tomasz Pożarowszczyk, nielimitowana liczba wizyt na budowie, doradztwo, kontrola wykonawców, człowiek nie tylko od wpisów w dzienniku budowy: 502 723 754, 600 089 671

- okna Avante, brama garażowa: (nie będę oryginalny): Megabud Rumia

- elektryk – Karol Kolka, sprawnie, fachowo, z dobrymi podpowiedziami: 606 236 178

- geolog, badanie zagęszczenia gruntu: panowie Szyłańscy 502 526 801, 501 233 199

- jeśli ktoś zdecyduje się na prefabrykowaną więźbę dachową z gotowych wiązarów – Complex z Borkowa k/Żukowa: Marcin Gutowski 500 140 519

- wykończeniówka: zabudowy z płyt g-k, ocieplenia, sufity podwieszane, malowanie i wiele podobnych prac: dokładnie, terminowo, czysto, sympatycznie: bracia Gurscy 783 903 130

A gdyby ktoś szukał spokojnego miejsca na wypoczynek na Mazurach polecam http://www.goscinieczapiecek.pl

Edytowane przez Hopkirk