Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

poszukuję firmy do położenia dachówki ceramicznej.

Powiedzcie proszę jaki jest koszt położenia m2 dachówki (robocizna) przy założeniu dach dwuspadowy.

Oplaca sie wziac Ambit firma swiadczaca wykonwstwo wraz z materialem. Klada solidnie i nie martwisz sie gdy cos Ci zostanie lub zabraknie. Ja niestety skorzystalem z Seeger dach z Gdyni i zaluje. Zle wyliczyli: czesc materialu zostalo czesc zabraklo polecony przez nich dekarz okazal sie lekko mowiac partaczem pisalem o tym juz na czarnej liscie...

Oplaca sie wziac Ambit firma swiadczaca wykonwstwo wraz z materialem. Klada solidnie i nie martwisz sie gdy cos Ci zostanie lub zabraknie. Ja niestety skorzystalem z Seeger dach z Gdyni i zaluje. Zle wyliczyli: czesc materialu zostalo czesc zabraklo polecony przez nich dekarz okazal sie lekko mowiac partaczem pisalem o tym juz na czarnej liscie...

ja też robiłem z Ambitu - koszt przy dwuspadowym to 40 plz ja miałem kopertowy i zapłaciłem 45-albo 50 juz nie pamiętam ale chyba 45. JEdynie czekam na dokończenie prac bo jak kładli dachówkę to nie było ocieplenia i wstrzymałem rynny i opierzenie - na jesien było trudno już złapać dekarza - ale na wiosnę go zlapię na pewno ;)

Polecam tynki cementowo-wapienne: Andrzej Krencki i ekipa, sprawnie, szybko, równo. Namiary znalezione na banerze na rondzie w Żukowie :) Wybraliśmy ich po porównaniu jakości wykonania tynków na różnych budowach.

:) moze jakis namiar telefoniczny? :bye:

Na moim etapie mogę polecić

Stan surowy firma ZET-BUD pan Zelewski tel 783-473-778

Hydraulika pan Krzysztof Kaszub tel 691410753

Elektryka pan Andrzej Lasch tel 602753704

okna pan Sulkowski tel 506037940

niestety o dekarzach nie chcę nic pisać chcieli zimom robić pokrycie dachu mówili że bez problemu to zrobią ale jakoś tego nie widzę za czeli na początku grudnia.

Mogę prosić o kontakt do w miarę dobrego i taniego tynkarza dzwoniłem do dwóch polecanych na forum ale to nie było to.

• 2 weeks później...

Witam drogich forumowiczów!

Idzie wiosna więc czas zacząć myśleć o kolejnych pracach. Jesteśmy na etapie "surowy otwarty", tak to się chyba opisuje. Prosze o podpowiedzi na kolejnych wykonawców, hurtownie itp.

Interesują nas okna, elektryka i hydraulika a także tynki i posadzki.

Przy okazji chciałabym was zapytać o zdanie, co najpierw: tynki wewn. czy posadzki. Rozmawiałam ze znajomymi i jedni mówią tak inni odwrotnie. Proszę o podpowiedź, co przemawia za i przeciw.

Pozdrawiam wszystkich :)

ala

Idzie wiosna więc czas zacząć myśleć o kolejnych pracach. Jesteśmy na etapie "surowy otwarty", tak to się chyba opisuje. Prosze o podpowiedzi na kolejnych wykonawców, hurtownie itp.

Przy okazji chciałabym was zapytać o zdanie, co najpierw: tynki wewn. czy posadzki. Rozmawiałam ze znajomymi i jedni mówią tak inni odwrotnie. Proszę o podpowiedź, co przemawia za i przeciw.

ala

cześć . ja właśnie jestem na etapie tynków wewnętrznych. Dziś zaczeli. ja napewno posadzki po tynkach robie. okna bralam z Gdańskiej fabryki okien i jestem bardzo zadowolona zwlasza z pana Krzysia (przedstawiciel) , doradził wymierzył i w terminie je miałam. Elektryk tez super , doradził , wykonanie na +. Hydraulika z polecenia miałam i i póki co jest ok. jeszcze nie skończył bo jak będą szły wylewki to pod nie idzie podłogowe ogrzewanie. jak On to mówi 2 etap. jakby co mogę podać namiary na moich wykonawców. tych , którzy mnie nie zawiedli:yes:

ala

Witaj!

Też cieszymy się z wiosny! Z dnia na dzień jest ładniej :).

Z czystym sumieniem mogę ci polecić:

1. Okna, rolety - MEGABUD - http://www.megabud.pl 58 671-38-18 -- jak zawsze szybko i dobre ceny

2. Hydraulika - AQUATIC - http://www.aquatic24.pl 58 347-94-07 - profesjonalnie, czysto, super fachowcy

3. Elektryka, alarmy - MIXSYSTEM - http://www.mixsystem.pl 58 556-43-20 - kabelki w małym palcu od a do z

4. Wykończenie, kafle, płyty, od a do z - p. JACEK - 602-553-197 - wykonanie super, pożądek, cudotwórca :)

5. Tynki - wrrrrrrr! nie polecę, wrrrrr!!!!!

Mam gdzieś jeszcze namiary do "WYLEWEK" p. Janduła , jak znajdę .... to napiszę.

Pozdrawiam,:bye:

Witam.

Budowa zakończona, ale co tam:)

Poszukuję namiarów na sprawdzonego projektanta z okolic Pruszcza gdańskiego do zrobienia adaptacji projektu i zagospodarowania terenu do PnB. Takiego, który przykłada się do swojej pracy i rozrysuje wszystkie istotne zmiany(np. dodatkowe zbrojenia).

Namiary na dobrego Kierownika Budowy również mile widziane.

Pozdrawiam:)