Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jeśli szukacie solidnego fachowca, który nie tylko dobrze położy kafelki, wycekoluje i pomaluje, ale również wyrówna ściany tak by były gładkie jak lustro, to polecam firmę Pana Jana Chudego z Gdańska - tel. 784 175 764. Będziecie zadowoleni :)

pozdrawiam wszystkich

Witam

Poszukuje firmy badz osoby, która wykona mi docieplenie poddasza uzytkowego w domku dach o pwierzchni 240m2 w terminie do 15 października +/- 10 dni prosze nie komentowac tu, ze nagle sie obudzilem bo nie.Czlowiek z ktorym bylem umowiony od lipca na wrzesien zadzwonil do mnie tydzien temu, ze nie wykona mi tego bo cos tam.

Pzdr i dziekuje za ewentualne namiary.

Witam

Poszukuje firmy badz osoby, która wykona mi docieplenie poddasza uzytkowego w domku dach o pwierzchni 240m2 w terminie do 15 października +/- 10 dni prosze nie komentowac tu, ze nagle sie obudzilem bo nie.Czlowiek z ktorym bylem umowiony od lipca na wrzesien zadzwonil do mnie tydzien temu, ze nie wykona mi tego bo cos tam.

Pzdr i dziekuje za ewentualne namiary.

Zdzisław Rybajn 503-983-601

• 2 weeks później...
Przejrzałem kilka ostatnich stron, ale nie znalazłem nikogo polecanego do posadzek.

Może ktoś jednak mógłby polecić solidną ekipę na rejon Wejherowo-Reda-Rumia-Puck ?

polecam Pana Sławka, robi koło Gdańska ale może i tam pojedzie.

Teraz robią mi kafelki po jego robocie to kawfelkarz nie może się nadziwić. Na łacie 2m nie ma żadnych odchyłek.

Sławek :515188201

Zdzisław Rybajn 503-983-601

Bylbym ostrozny, ja niestety na p. Zdzichu dosc powaznie sie przejechalem. Opisywalem wczesniej w watku ogolnym 08 kwietnia 2011 ( http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2779&pp=20&page=1058&do=discuss ) podsumowujac wszystkich fachowcow z mojej budowy. Pozycja 11.

Edytowane przez urbikulek

Niestety nie znasz prawdy do konca, nie opisywalam jej na forum dokladnie.. ale dobrze niech bedzie na Twoje. Tak naprawde to tylko z tym Panem byla taka afera, jakos z innymi potrafilismy sie dogadac... Przez cale trzy lata budowy dokonalam tylko 3 wpisy na Czarnej Liscie wiec az takiego pecha nie mialam :wink: Wiem tez ze ostatnio Pan Sikora juz sie z nikim dogadac nie moze i nawet trzeci pracownik od niego odszedl ! Zauwazylas zeby go ktos ostatnio ( oprocz Ciebie oczywiscie ) polecal?? Pozdrawiam

Prawda jak zwykle leży po środku - nie każdy umie się z Panem Jankiem dogadać; Jak każdy człowiek także i on jest na swój sposób specyficzny. Ewentualne odstępstwa od planu, jakie Pan Sikora sugeruje, służą rzaczej podniesieniu walorów budowanego domu, nie zniechęceniu inwestora do współpracy

• 3 weeks później...

Witam,

Czas podzielić się swoimi doświadczeniami podczas budowy domu a tak naprawdę podać Wam namiary na fachowców, którzy zyskali moje zaufanie i są godni polecenia:

Geolog: Pan Szyłański 502526801, 501233199 Szybko i sprawnie przygotował dokumentację techniczną mojej działki. Zna się na rzeczy.

Geodeta: Pan Bartek z firmy Radian 698693964. Mają znajomości w urzędach wiec szybko załatwiają mapy sytuacyjno-wysokościowe, po wykonawcze. Konkurencyjni cenowo.

Koparkowy: Pan Marek z Dobrzewina 609666662. Kaparka pod jego sterami to naprawdę mała zabawka.

Stan surowy otwarty: Firma JARBUD Pan Jarek Pranczk 504-199-182. Bradzooo dobry fachowiec do tego służy dobrą radą (W kilku kwestiach miał inne zdanie od projektantki i teraz przyznaje mu rację. Dzięki kilku pomysłom łatwiej i bezpieczniej się mieszka.) Ekipa z którą pracuje nie pije na budowie za to uwijają się jak mrówki. Nawet sprzątają po sobie. Dodatkowo nie musiałem szukać cieśli bo chłopaki zrobili również konstrukcję dachową tzw. więźbę i super im to wyszło ( potwierdzili również dekarze). Pan Jarek ma również "wejścia" w hurtowniach budowlanych i moze załatwić materiały w dobrej cenie. Panowie postawili mi również ogrodzenie na posesji. Szczerze polecam.

Kierownik budowy: Tomasz Pożarowszczyk 502723754 Polecany we wcześniejszych postach. Sprawdził się.

Dekarze: Pan Krzysztof 607441959 Dach prezentuje się świetnie. Szczelnie, czysto. polecam

Okna, drzwi: Firma Megabud Nic dodać nic ując

Tynkarze: Pan Zbyszek 502561186 (tynki cementowo-wapienne) Sciany proste, okna czyste. Jest OK

Elektryk: Pan Krzysztof 604089444 Instalacje wew. alarmy itp. Przystępny cenowo. Zna sie na robocie i głowa pełna ciekawych pomysłów.

Zabudowa kominka: Pan Henryk Kwidziński z Chmielna 603600054 od lat siedzi w tej branży. Fachura.

Dzięki w/w ludziom budowa domu do etapu: stan surowy zamknięty nie była męczarnią za co im dziękuję.

Ps. Namiary na hydraulika podam jak tylko zakończy wszystkie prace nie chwaląc dnia przed zachodem słońca.

Moze ma ktoś namiary na sprawdzonego brukarza, stolarza do wykończenia schodów, zabudowa kuchni ?

Pzdr.

Daniel z Dobrzewina.

No więc zakończyłem w 99 % budowę domku. (Budowa 15 km za Kartuzami)

Mogę polecić:

1. p. Romana z Bącza - wykonał cały domek z drewna jak również wykończenie piętra drzwi schody parapety itp. cena bardzo konkuręcyjna zawsze mozna się z nim dogadać na temat dodatkowych robót. 695855529 ps: w sobotę jadę zapłacić ostatnią ratę.

2. p. Marcina Czaję firma Lansat za elektrykę i alarmy w całym domku oraz system monitoringu 600240570

3. Firmę z Kolbud oddział Gdynia "Kominki Damps" za postawienie komina montaż wkładu i obudowanie kominka piaskowcem i marmurem - schludny szybko robi i sprzata po sobie . 6238304

4. Firmę murarską z Sierakowic 668092141 za wymurowanie piwnicy, strop tynki - dobrze robią, jedyny minus to że niebardzo trzymają porządek na budowie.

5. Firmę "Pokrycia dachowe Marek Szczęsny z Żukowa" 6817255 , 692522869

6. Jak ktoś chce to polecam Studio Mebli Kuchennych "BIELICKI" u mnie zrobili całą kuchnie dodatkowo zakupili mi lodówkę, płytę grzewcza ,zlew wszystko zamontowali oraz podłączyli

Chyba miałem ogromne szczęście bo jak narazie na żadnym wykonawcu się nie zawiodłem. (większość wykonawców miałem z polecenia znajomych)

PS: Brakuje mi tylko kafelek w łazience i dlatego poszukuję dobrego fachmana - jak ktoś ma maniary niech podrzuci

Witam, Szukam dobrego ciesli, ktory wykonałby konstrukcję domu szkieleowego. Czy Pan Roman z Bącza stawiał Tobie dom o konstrukcji drewnianej, czy wykonczniowkę w drewnie? Pozdrawiam

Ewa

Witajcie,

Przecztalam juz sporo postow, ale nie moge znalezc polecanego fachowca od wentylacji. Chodzi o zrobienie wentylacji/zbadanie problemow z wentylacja w wybudowanym, starym domu. Dobrze by bylo, zeby ta osoba znala sie rowniez na hydroizolacjach, poniewaz podejrzewam ze zawilgocenie wynika z niezaizolowanych fundamentow.

pzdr

Magdalena