Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Możecie polecić dobrego fachowca do zabudowy poddasza?-wełna, stelaż + płyty karton gips?.

Witam, osobiście przymierzam się do pewnej ekipy "braci", którzy są wielokrotnie polecani i chwaleni są na forum. Jak się u mnie tak samo świetnie i sprawnie sprawdzą to na pewno polecę

• 2 weeks później...

Witam.Jakiś czas temu obiecałem, że zrobię listę wykonawców z którymi nie miałem problemów

i nie brali dużych pieniędzy za usługi.Większość z polecenia i z forum.

1.Geodeta-Krzysztof Wiśniewski-501 341 416-Małomówny ale bardzo tani oraz dokładny.

2.Adaptacja projektu-Bogdanna Ziętek-501 487 134- Tanio,szybko i profesjonalnie,nawet

kiedy w starostwie czegoś brakowało Pani Bogdanna sama wszystko załatwiała i donosiła.

3.Kierownik budowy-Pan Paweł-783 390 084-Zawsze był kiedy był potrzebny.

4.Dekarz-Maciej Roszman-601 491 280-bardzo dokładny i szybki.

5.Drewno na konstrukcję dachową oraz szalunki -506 080 603- Tartak Konkor- Bardzo tanio

w porównaniu do innych tartaków.

6.Tynki-Radosław Krasowski-513 331 933-Firma to ojciec i syn,robią razem i nie było żadnych problemów.

7.Wylewki -Pan mateusz-niestety zgubiłem numer, ale namiary dostaliśmy od tynkarzy.

To chyba wszystko na chwilę obecną, o innych wykonawcach nie będę się wypowiadać

w szczególności o murarzach:mad: bo szkoda nerwów.

aha jeszcze odwiert geotechniczny: geodom-502 52 68 01,tanio i szybko.

Witam. W związku z tym że stan surowy już stoi to mogę polecić tylko dwie osoby które nie przysporzyły kłopotów. Pani Daria Walczak z Pruszcza zrobiła mi projekt przyłącza wod-kan bardzo solidnie i postarała się o szybki czas zatwierdzenia podam email [email protected] bo nie wiem czy mogę podac tel. Geodeta który robi również odbiory budynków dla gminy to chyba p. Krzysiek z Pruszcza. Prowadzą wspólnie z bratem firmę niedaleko gminy dlatego tutaj mogę podać tel 604547824. Mógłbym jeszcze polecić gościa od koparki ale posiałem wizytówkę. Gość dostarcza od razu każdy rodzaj ziemi , żwiru i takie tam. Był z Kościerzyny. Najbardziej to jednak sprawdził mi się szwagier który mieszka vis a vis i doglądał wszystkiego jak tylko był w domu ale jego nie będę nikomu polecał . Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam,

Znalazłem na forum wiele pozytywnych opinii o firmie Megabud sprzedającej stolarkę okienną firmy Avante (minusem jedynie cena), szukając konkurencyjnych ofert natrafiłem na firmy: Omega z Redy (profile Schuco), Bestpol , Szach-Mat (profile Veka) oraz ElJa (profil Rehau)... ktoś może ma okna z którejś z tych firm i może wyrazić jakąś opinię ... ewentualnie poleci jakąś inną firmę?

Witam,

Muszę wybudować kawałek sieci wodociągowej i kanalizacyjnej a następnie wykonać do niego przyłącze. Poszukuję solidnej i rzetelnej firmy która mogłaby rozpocząć niebawem prace z tym związane. Będę wdzięczny za namiary na firmy z których byliście zadowoleni.

Witajcie,

mam zatwierdzony projekt z ytonga, ale mąż się boi, że nie znajdziemy sprawdzonej ekipy, która potrafiłaby to-to bez spartaczenia zbudować:confused: Więc zapytuję czy ktoś w tej technologii budował i może swoją ekipę polecić? Dom jednorodzinny w okolicach Żukowa, jak bank da to późną wiosną ruszymy...

Witam,

Znalazłem na forum wiele pozytywnych opinii o firmie Megabud sprzedającej stolarkę okienną firmy Avante (minusem jedynie cena), szukając konkurencyjnych ofert natrafiłem na firmy: Omega z Redy (profile Schuco), Bestpol , Szach-Mat (profile Veka) oraz ElJa (profil Rehau)... ktoś może ma okna z którejś z tych firm i może wyrazić jakąś opinię ... ewentualnie poleci jakąś inną firmę?

My uważamy , że okna to nie tylko profile i wygląd , ale głównie energooszczędność . Skorzystaliśmy z oferty Megabudu i jesteśmy bardzo zadowoleni , montaż przebiegł bez żadnych zastrzeżeń a jakość będzie można ocenić dopiero za kilka lat . Mamy nadzieję że postawiliśmy na dobrą firmę (jako jedyni dają ubezpieczenie tych okien w przypadku włamania) .

Witam, czy możecie polecić szamba betonowe z rejonu trójmiasta i dobrych "szambiarzy" tj. osoby do zamontowania i podłączenia rury do domu?

będę wdzięczna za info.

Przejrzałam wątek, ale chyba ten temat nie był poruszany (ci fachowcy).

pozdrawiam.

Ponawiam wątek- czy może ktoś polecić dobrych fachowców do montażu szamba i miejsce gdzie można kupić plastikowe lub betonowe szambo?

Ponawiam wątek- czy może ktoś polecić dobrych fachowców do montażu szamba i miejsce gdzie można kupić plastikowe lub betonowe szambo?

Tu możesz spytać:

http://www.tymkan.pl/kontakt.php - nie korzystałem i nie znam tylko sie wygooglowało:) ale o cenę możesz spytać

http://katalog.trojmiasto.pl/dom_i_budownictwo/szamba - chociaż tym to zapewne nie pomogę

Edytowane przez niedzwiedz_pg

Polecam ekpike Pana Zakrzewskiego z Sobieszewa ,szybko i rzetelnie doprowadzili nasz domek w Baninie do stanu surowego otwartego,również cieślę mają bardzo dobrego(dodam że budowaliśmy z Ytonga i ściany sa naprawde naprawde super proste i nie ma żadnych bubli:p)

tel.Marcin Zakrzewski - kom 693 643 494

jeśłi chodzi o kierownika budowy to polecam Pana Tomka Pożarowszczyka (wspominanego już we wcześniejszych postach)

tel do Pana Tomka -kom 502 723 754

Jeśli zaś chodzi o geodete to Pan Paweł Nowak tel 510 415 657

http://www.geo-level.pl

no i jeszcze biurko projektowe jeśli ktoś z was z nie ma czasu na papierkowe roboty i załatwianie pozwolenia w urzędach to wszystkim może się zająć Pani Krystyna Lihs z Żukowa tel 508 355 262

W razie pytań proszę pisać na nasze konto na Muratorze :)

Witajcie,

mam zatwierdzony projekt z ytonga, ale mąż się boi, że nie znajdziemy sprawdzonej ekipy, która potrafiłaby to-to bez spartaczenia zbudować:confused: Więc zapytuję czy ktoś w tej technologii budował i może swoją ekipę polecić? Dom jednorodzinny w okolicach Żukowa, jak bank da to późną wiosną ruszymy...

Mogę ze spokojnym sumieniem polecić Pana Jacka Szymichowskiego 506 051 021 i jego ekipę, jak w okolicach Żukowa to idealnie by mu pasowało

Jezeli mowa tu o braciach Gorskich- to mam pewne doswiadczenie - robili u mnie dom Jezeli chodzi o zabudowe poddasza ocieplenie zabudowy z karton gipsu wszystko bardzo ladnie na piatke Kafelkowanie równiez dobrze cztey i poł pieć Niestety cieniutko jesli chodzi o gładzie -szlifowanie ścian i malowanie Sciany w wielu miejscach niedoszlifowane widac wiele nierównści Farba polozona nierówno w wielu miejscach poprzyklejane paprochy od brudnego wałka Zdecydowanie nie polecam Panów Gorskich do malowania Owszem maja duszę artystów ale barak dokładnosci i starannosci w malowaniu Jedynie sufity malowane w ich wykonaniu sa ok-maluja pistoletem

Poszukuje ekipy do wykonania zewnętrznych schodów betonowych i podjazdu z okolic trójmiasta lub półwyspu. Wiadomo. Niedroga i solidna :) !!... powiecie nie ma takich! ;) a może jednak...?

Ze swojej strony juz polecałem kilka firm, ale umknął mi jeden wykonawca którego mogę polecić z ręką na sercu. Dawid Kobiella z Kartuz. Wykonywał u Nas poręcze i balustrady kute. Bardzo fajne za rozsądną cenę. Porządny i uczciwy gość. Polecam. Telefonik gdzieś zapodziałem ale w necie można go znaleźć.

witam wszystkich:)z czystym sumieniem mogę polecić pana Tomka z Wejherowa nr.tel 603 106 490 do wykończenia wnętrz .Pan Tomek jest bardzo solidny dokładny bardzo dużo doradza !ślicznie wykończył nam cały dom płytki ,struktury na ścianach itd... :) bardzo bardzo gorąco polecam

Jezeli mowa tu o braciach Gorskich- to mam pewne doswiadczenie - robili u mnie dom Jezeli chodzi o zabudowe poddasza ocieplenie zabudowy z karton gipsu wszystko bardzo ladnie na piatke Kafelkowanie równiez dobrze cztey i poł pieć Niestety cieniutko jesli chodzi o gładzie -szlifowanie ścian i malowanie Sciany w wielu miejscach niedoszlifowane widac wiele nierównści Farba polozona nierówno w wielu miejscach poprzyklejane paprochy od brudnego wałka Zdecydowanie nie polecam Panów Gorskich do malowania Owszem maja duszę artystów ale barak dokładnosci i starannosci w malowaniu Jedynie sufity malowane w ich wykonaniu sa ok-maluja pistoletem

interesuje mnie bracia. czy istnieje możliwość z Twojej strony "Pampers" abyś przesłał mi na prywatny adres e-mail [email protected] parę zdjęć z wykonanych przez nich prac z kafelkami oraz zabudowy ? z tego co piszesz to oceniasz ich dobrze w tym