gurski wojciech 03.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jezeli mowa tu o braciach Gorskich- to mam pewne doswiadczenie - robili u mnie dom Jezeli chodzi o zabudowe poddasza ocieplenie zabudowy z karton gipsu wszystko bardzo ladnie na piatke Kafelkowanie równiez dobrze cztey i poł pieć Niestety cieniutko jesli chodzi o gładzie -szlifowanie ścian i malowanie Sciany w wielu miejscach niedoszlifowane widac wiele nierównści Farba polozona nierówno w wielu miejscach poprzyklejane paprochy od brudnego wałka Zdecydowanie nie polecam Panów Gorskich do malowania Owszem maja duszę artystów ale barak dokładnosci i starannosci w malowaniu Jedynie sufity malowane w ich wykonaniu sa ok-maluja pistoletem Witam. Piszę odnośnie w/w postu. Jeżeli ma Pan jakie kolwiek doświadczenie z braćmi Gurskimi to po pierwsze nazwisko Gurski pisze się przez "u" a nie "ó". Jeżeli robiłem u Pana dom to w umowie którą zawieramy z każdym Inwestorem jest moje nazwisko poprawnie zapisane (widocznie nie mieliśmy umowy bo u Pana po prostu nie wykańczałem domu). Po drugie w poście zaprzecza Pan sobie, ponieważ szpachlujemy kartongipsy dwukrotnie i są na piątkę, a Pan pisze , że są źle wykonane ściany, które również są wyszpachlowane dwukrotnie. Po trzecie na dzień 3 luty 2012r. żaden z Inwestorów z Suchego Dworu, Kosakowa, Rewy nie wniósł telefonicznie żadnych zastrzeżeń do naszej pracy. Po czwarte żądam wyjaśnień zarówno na forum jak i pod numerem telefonu 783-903-130 ponieważ uważam, że jest to krzywdzące dla naszej ekipy, bo za ciężko pracujemy na dobrą opinie. Pozdrawiam Wojciech Gurski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzwiedz_pg 07.02.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam, Szukam projektanta przyłącza wody - kogoś kto załatwi całość, łącznie z uzgodnieniami itp. - w Gdańsku, polecany przez Was Zakład Usług Wodno-Kanalizacyjnych Franciszka Grablowskiego z Bojana niestety nie działa w Gdańsku. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hmbart 08.02.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam Ja również korzystałem z usług w.w. tu braci Pana Wojtka i Arka Górskich i nie wiem jak inni inwestorzy ale ja z zoną jesteśmy zdecydowanie zadowoleni z wyboru i wykonanych przez Panów Gurskich prac. Powierzyliśmy im kompleksowe wykończenie wnętrza domu (podwieszane sufity, zabudowa poddasza,kafle,kominek,dekoracje,malowanie, drobne zmiany instalacji elektrycznej itp.) Jeżeli ktoś chciałby na żywo zobaczyć efekty ich prac zapraszam po wcześniejszym umówieniu się do siebie do domu w Suchym Dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 10.02.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam po dłuższej przerwie , Dzisiaj chciałbym wspomnieć o kominiarzu, p……. hmmm nie pamiętam imienia tel 507-130-545 z Kolbud czy okolic. Miałem kłopot z kominem ( często się zapychał itp. ) i wzywałem różnych poleconych kominiarzy którzy nie widzieli kłopotu kasowali 150-300zł i pomachali rączką aż PAN KOMINIARZ z Kolbud przyjechał i w 2 godziny rozwiązał kłopot. Okazało się że murarze SPIEPRZYLI komin a w środku wystawała ogromna ilość zaprawy wraz z krzywo wmurowaną cegłą co bardzo zawężało komin i ………….. dlatego cały czas się zapychał. Po roku mam święty spokój!!! POLECAM BARDZO TEGO KOMINIARZA!!! Przy okazji polecę (raz jeszcze ) p. Jacka tel. 602-553-197. Zabraliśmy się w końcu za poddasze i drugą łazienkę i Pan Jacek jak zresztą wcześniej okazał się cudotwórcą , płyty GK, podłogi, sufity podwieszane i super położone kafle w łazience jak i wiele innych drobnostek wykonał SUPER! POLECAM BARDZO PANA JACKA I JEGO LUDZI!!!! A może ktoś z was poleci jakiegoś DOBREGO fachowca od zabudowy wnętrz????? Z góry dziękuję za info Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 13.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Na moim etapie mogę polecić Stan surowy firma ZET-BUD pan Zelewski tel 783-473-778 Hydraulika pan Krzysztof Kaszub tel 691410753 Elektryka pan Andrzej Lasch tel 602753704 okna pan Sulkowski tel 506037940 niestety o dekarzach nie chcę nic pisać chcieli zimom robić pokrycie dachu mówili że bez problemu to zrobią ale jakoś tego nie widzę za czeli na początku grudnia. Mogę prosić o kontakt do w miarę dobrego i taniego tynkarza dzwoniłem do dwóch polecanych na forum ale to nie było to. Czy pan Sułkowski reprezentuje jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 13.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 cześć . ja właśnie jestem na etapie tynków wewnętrznych. Dziś zaczeli. ja napewno posadzki po tynkach robie. okna bralam z Gdańskiej fabryki okien i jestem bardzo zadowolona zwlasza z pana Krzysia (przedstawiciel) , doradził wymierzył i w terminie je miałam. Elektryk tez super , doradził , wykonanie na +. Hydraulika z polecenia miałam i i póki co jest ok. jeszcze nie skończył bo jak będą szły wylewki to pod nie idzie podłogowe ogrzewanie. jak On to mówi 2 etap. jakby co mogę podać namiary na moich wykonawców. tych , którzy mnie nie zawiedli:yes: Można prosić namiary na Pana Krzysia z GFO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 13.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam, We wtorek byłem w firmie Aquatic z Lublewa i rozmawiałem z panem Tomkiem (nazwiska nie pamiętam) ale nr. 510-158-102, ma mi przygotować ofertę na całe wod-kan, ogrzewanie, kaloryfery i piec. Powiem cie tylko że facet konkretny tylko boję się wysokości wyceny, jak tylko ją dostanę to dam znać. A może ktoś poleci mi okna, szukałem i widzę że polecają firmę z Gdańska Optimus. Może ktoś polecić kogoś nie drogiego? Pozdrawiam. Jakieś opinie odnośnie Optimusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioterpioter 13.02.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Szukam w gdansku ekipy do wykonczenia nowego mieszkania stan deweloperski. Ponad 100m. Scianki Gk, malowanie, cekol, lazienki-plytki, elektryka, podlogi - jednym slowem pod klucz. Mozecie polecic kogos sprawdzonego? Najchetniej jedna ekipa. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitkamala 14.02.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 BUDOWA DOMÓW OD PODSTAW - MURARZE:FIRMA ZET - BUD z Przodkowa mogę polecić z czystym sumieniem, Panowie Zelewscy, budowali u nas dom, nie było z nimi żadnych kłopotów, bardzo solidni, znają się na rzeczy, ceny normalne, nie żadne kosmiczne moim zdaniem. Dostaliśmy ich również z polecenia od znajomych, więc są sprawdzoną firmą. Mają swoją stronę w necie: http://zet-bud.pl/POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitkamala 14.02.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Polecam również dekarza z Gdańska. Pan Kazimierz Orlik tel. 694 220 579 - bardzo solidny fachowiec, zna się na swojej pracy, dokładny, a do tego spoko gość u nas dachóweczka co do mm zrobiona, jak trzeba to doradzi, wykonuje również inne prace m.in. docieplenia jednak u nas narazie jesteśmy na etapie dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 15.02.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Jakieś opinie odnośnie Optimusa? Witaj, Niestety opini brak, w końcu wybrałem Avante i montaż Megabud. pozdrawiam, Wojtek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zniek 15.02.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Czy pan Sułkowski reprezentuje jakąś firmę? na zapytanie forumowicza Zam przepraszam za braki w opisie Okna Sulkowski Sławomir tel 506037940 Euro-Standard Reda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 16.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Witaj, Niestety opini brak, w końcu wybrałem Avante i montaż Megabud. pozdrawiam, Wojtek, To tak jak my i na razie jestemy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikaku 16.02.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Witam. Ja takze szukam ekipy do wykonczenia wnetrza. ok.140m. Zakres prac: zabudowy z plyt GK, podwieszane sufity, malowanie pokojow, lazienki - plytki i bialy montaz plus prysznic podtynkowy, elektryka w podwieszanych sufitach, podloga plywajaca. Mozecie polecic kogos sprawdzonego? Najchetniej jedna ekipa zeby potem nie bylo zwalania winy na poprzednikow jak cos pojdzie "nie tak".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 16.02.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 To tak jak my i na razie jestemy bardzo zadowoleni. Wojtek, Spartanka, Wielkie dzięki za info. Coś czuję, że u mnie też stanie na Megabudzie, no chyba że... ale po kolei. Pierwsze wrażenie robią dobre, ale jak ktoś już pisał na tym forum przy wyborze ekipy / dostawcy nie chodzi o to, czy ktoś ma gadane lub jakie wrażenie robi, ale o to jaki ma produkt i czy zna się na rzeczy. Do pozostałych forumowiczów mam pytanie - czy możecie z czystym sumieniem polecić do okien inną firmę niż Megabud? Mimo wszystko wolę mieć jakieś porównanie. Rozmawiałem m.in. z VilGlas (okna Vetrex) - tu też wrażenie raczej pozytywne a i cena trochę niższa niż w Megabudzie (oczywiście przy porównywalnych oknach) Pan Sułkowski wymieniony kilka postów wyżej? Gdańska Fabryka Okien? Engineering-GD? Matbud Rumia? MS Okna Tomasz Szczerbal (sry jeśli przekręciłem nazwisko)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 16.02.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 na zapytanie forumowicza Zam przepraszam za braki w opisie Okna Sulkowski Sławomir tel 506037940 Euro-Standard Reda Zniek, Wielkie dzięki! Pogadać na bank nie zaszkodzi, a skoro piszesz, że warto, to tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 16.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Wojtek, Spartanka, Wielkie dzięki za info. Coś czuję, że u mnie też stanie na Megabudzie, no chyba że... ale po kolei. Pierwsze wrażenie robią dobre, ale jak ktoś już pisał na tym forum przy wyborze ekipy / dostawcy nie chodzi o to, czy ktoś ma gadane lub jakie wrażenie robi, ale o to jaki ma produkt i czy zna się na rzeczy. Do pozostałych forumowiczów mam pytanie - czy możecie z czystym sumieniem polecić do okien inną firmę niż Megabud? Mimo wszystko wolę mieć jakieś porównanie. Rozmawiałem m.in. z VilGlas (okna Vetrex) - tu też wrażenie raczej pozytywne a i cena trochę niższa niż w Megabudzie (oczywiście przy porównywalnych oknach) Pan Sułkowski wymieniony kilka postów wyżej? Gdańska Fabryka Okien? Engineering-GD? Matbud Rumia? MS Okna Tomasz Szczerbal (sry jeśli przekręciłem nazwisko)? Zam, proszę bardzo! Szczerze mówiąc to też miałem kilka firm z polecenia ale tak czy inaczej sprawdzałem i porównywałem. Generalnie mi się udało , nie przejechałem się na poleceniach ale........... decyzja i tak należy do ciebie. PS. Mojemu znajomemu też polecali dekarza i ........... do dzisiaj zacieki, poprawki i znowu zacieki ....... i tak bez końca! POWODZENIA! Wojtek, Edytowane 16 Lutego 2012 przez wojtek_bud błąd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 17.02.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Zam, proszę bardzo! Szczerze mówiąc to też miałem kilka firm z polecenia ale tak czy inaczej sprawdzałem i porównywałem. Generalnie mi się udało , nie przejechałem się na poleceniach ale........... decyzja i tak należy do ciebie. PS. Mojemu znajomemu też polecali dekarza i ........... do dzisiaj zacieki, poprawki i znowu zacieki ....... i tak bez końca! POWODZENIA! Wojtek, Jak na razie też się nie przejechałem, ale ekip też za dużo jeszcze nie było - koparkowy super; rury pod fundamentem położyła spokrewniona ekipa z Mazur, murarz jak najbardziej ok; z dachowcem drobne problemy z dogadaniem się, ale na ocenę jakości jeszcze za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzwiedz_pg 17.02.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Wojtek, Spartanka, Wielkie dzięki za info. Coś czuję, że u mnie też stanie na Megabudzie, no chyba że... ale po kolei. Pierwsze wrażenie robią dobre, ale jak ktoś już pisał na tym forum przy wyborze ekipy / dostawcy nie chodzi o to, czy ktoś ma gadane lub jakie wrażenie robi, ale o to jaki ma produkt i czy zna się na rzeczy. Do pozostałych forumowiczów mam pytanie - czy możecie z czystym sumieniem polecić do okien inną firmę niż Megabud? Mimo wszystko wolę mieć jakieś porównanie. Rozmawiałem m.in. z VilGlas (okna Vetrex) - tu też wrażenie raczej pozytywne a i cena trochę niższa niż w Megabudzie (oczywiście przy porównywalnych oknach) Pan Sułkowski wymieniony kilka postów wyżej? Gdańska Fabryka Okien? Engineering-GD? Matbud Rumia? MS Okna Tomasz Szczerbal (sry jeśli przekręciłem nazwisko)? Witam, Również jestem na etapie wyboru okien - w sumie ofert zebrałem kilkanaście ... jak zaczynałem pytać to nie miałem żadnego pojęcia o oknach (jakie profile,firmy, rodzaj montażu, wyposażenie, dodatki etc). Wiedziałem co nieco o współczynnikach U ... W międzyczasie (jakieś 2 miesiące) sporo poczytałem na FM o oknach, pojeździłem po różnych salonach ... wiem trochę więcej niż nic:) . Dziwi mnie i trochę martwi, że firma Megabud jest jedyną firmą polecaną na tym forum (tzn. że nikt inny nie sprzedaje dobrych produktów i/lub nie potrafi wykonać dobrego montażu?). Firma Megabud przedstawiła bardzo ciekawą ofertę - naprawdę wysoki standard - jednakże to samo cenowo. Podobno za dobre produkty trzeba dobrze zapłacić, ale od konkurencji (MS Okna-tytan termo i Vilglas-Vetrex-veka 90) dostałem porównywalne oferty jakościowo jednakże tańsze o 2 -3 tysiące. Okna Vetrex generalnie na forum cieszą się dobrą opinią, a Vilglas polecił mi przedstawiciel firmy Vertex, I kogo tu wybrać ... oprócz samego produktu ważny jeszcze montaż, ale czy ktoś ma złe doświadczenia z firmą Vilglas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pampers 18.02.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Ze swojej strony moge polecic hurtownie materiałów budowlanych w Pogorzu RAS - kupowałem tam w bardzo dobrej cenie we wrześniu zeszłego roku (nigdzie taniej nie znalazłem ) wełne do ocieplenia poddasza Isover 15 i 10 cm oraz płyty KG i stelaże Jezeli chodzi o inne materiały to już szału cenowego niestety nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts