Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

I się zaczyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo chcielibyśmy być na tak zaawansowanym etapie jak większość z Was - przynajmniej coś wiecie:)

"Zieloni" startują od zera i oczywiście prośba do tych bardziej doświadczonych!

Wiemy co ma być w naszym wymarzonym "gnieździe" i jak powinien wyglądać. Po przejrzeniu setek projektów mamy jeden "mniej więcej" wybrany, ale trzeba wprowadzić dużo zmian.

Czy polecicie nam jakieś porządne biuro projektowe?

Witam,

trafiłem na to forum przez przypadek, poszukując na necie informacji dot wyceny prac budowlanych.

Odnośnie prac projektowych, bardzo byłem zadowolony ze współpracy z pracownią "Archigraf" pani Jabłońskiej z Oliwy.

Szybko, sprawnie, konkretnie, a co najważniejsze wszystko dopasowała do naszych potrzeb i wymagań.

Szczerze mogę polecić.

Tel jest oficjalny, więc mogę podać ;) - 502031052.

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja z tych lepszych stolarzy od kuchni polecam: www. ikea.pl

Żaden ze znanych mi stolarzy nie dał mi 25-letniej gwarancji na swoją kuchnię, więc wybór był jasny.

Ja niestety nie mogę za bardzo polecić swoich stolarzy ale na przykładzie siostry ( kupowała kuchnię w Ikei ) radzę sprawdzić ( upewnić się ) na co masz gwarancję.....???? bo to tylko chwyt że 25 lat, na okucia tak.........ale to tylko tyle. Właśnie wiele osób się tak łapie bo słyszy że 25lat ale nie zastanowi się .............

Radzę sprawdzić.........

Pozdrawiam,

Wojtek,

poszukuje ekipy od tynków wewnętrznych z okolic od Chwaszczyna w kierunku Wejherowa :)

ponieważ większosc polecanych tu ekip jest z okolic Gdańska i po wykonaniu paru telefonów zauważyłam dużą niechęć tych ekip do delegacji :)

513 331 933 tynkarze z Rumi- tynkowali u mnie miesiąc temu i można polecić.

Orientuje się ktoś może czy za robociznę elewacji 50 zł m/2 sama robociznato to dużo? bo mam na tyle ofertę.

Witajcie.

Przejrzałam wątek - ale jakoś nie znalazłam namiarów do polecanej firmy, która robi kute bramy wyjazdowe (ogrodzenie).

Proszę o wsparcie i namiary :)

My już dawno skończyliśmy budowę domku, większość prac sami, ale byli też wykonawcy - i tu naprawdę szczerze mogę polecić p. Dejk od dachu.

Ale nie mam już namiarów, może ktoś już o nim tu wspominał...

Ja z tych lepszych stolarzy od kuchni polecam: www. ikea.pl

Żaden ze znanych mi stolarzy nie dał mi 25-letniej gwarancji na swoją kuchnię, więc wybór był jasny.

po 5-7 latach i tak zmienisz kuchnię bo znudzi Ci się design, więc po co Ci 25 lat gwarancji? :)

Zlece budowe domu jednorodzinnego, projekt Dom w prymulkach 3

Stan surowy z konstrukcja dachowa deski+ papa,

1 komin, strop monolityczny, schody lane, fundament + izolacja, sciany pustak gazobeton 24,

Prosze o wycene poszczególnych etapów i cene robocizny za całość, oraz termin i czas wykonania prac,

okol żukowa

Witam wszystkich,

Domek ukonczony juz 1.5 roku temu i dopiero teraz zdecydowalismy sie na wykonanie elewacji. Czy ktos z forumowiczow moze polecic jakas naprawde sprawdzona ekpie do polozenia tynku zewn w Redzie.

Mamy traumatyczne wrecz doswiadzenia z nieslownymi oraz nierzetelnymi ekipami z naszej budowy takze jesli ktos z czystym sumieniem moglby polecic taka ekipe to bylabym bardzo wdzieczna. Z gory dziekuje i pozdrawiam

Witam

czy ktoś może polecić mi niedrogiego, sprawdzonego kafelkarza do remontu łazienki z Trójmiasta.

Pozdrawiam

Właśnie skończył u mnie garaż. Pan Grzegorz - 501 299 927. Wcześniej już robił u mnie wiele prac i dlatego czekałem rok, by znalazł czas na mój garaż. 40m2 gresu ułożone w ekspresowym tempie - i jak zwykle mnóstwo humoru i dobrych rad.

Ja polecam i ztcw sporo osób z Białej listy było zadowolonych z jego prac.

Witam

Moze ktos polecic wykonawce lub jakis systm imitacji drewnianej elewacji,?

Imitacja ma byc tylko na czesci elewacji

Pozdrawiam

Witam wszystkich,pierwszy raz sie udzielam,ale czytam forum tyle co się buduje czyli juz minął rok,

jeżeli chodzi o imitację drewna to polecam profile elewacyjne z firmy "RODEO" pan Darek 668646566 są ze Szczecina ale dowiozą albo wyślą kurierem ,jest taki wątek na stronie muratora o imitacji drewna

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139470-Imitacja-elewacji-drewnianej/page5 polecam poczytać.

A teraz małe podsumowanie

-geodeta pan Jacek 600472971

-projekty instalacji Asia 728475301

-elektryk pan Wojciech Żołnowski 601777473

-tynki pan Krencki 603943925

-hydraulik wod-bud Zukowo 601670129

-dach pan Labuda 508294043

-dachówka ceny konkurencyjne Jarbud pani Wiola 517844434

-wylewki pan Serafin 601831484

-elewacja i podbitka właśnie poprawia po ostatnich partaczach pan Andrzej Kiedrowski i jak na razie jest super 506512308

-materiał Prestol można się dogadać

-stan surowy pan Rysiu Sikora i tu jest małe ale, na początku było super mury proste i czysto ale trzeba pilnować bo troszkę robią na pamięć nie patrząc w plany, i potem wychodzą drobne ale błędy

to na razie wszyscy jak reszta zakończy to dopiszę

pozdrawiam wszystkich budujących, a szczególnie tych z Chwaszczyna

i bym zapomniała okna Megabud

Edytowane przez mariol1012

• 2 weeks później...
http://rekuperatory.gd.pl

"APIS" Marek Masztalerz, kom: 501-178-569

Jako jedna z nielicznych firm z tej branży mi odpowiada ze względu na technologię układania rur oraz podejście do tej dość nietypowej instalacji w budownictwie mieszkaniowym.

Z tego co widziałem i wiem to w okolicach Trójmiasta już u sporej ilości forumowiczów już założyli instalacje.

Wakmen, to jest reklama kolegi czy faktycznie firma godna polecenia ?:) Widze ze na calym Muratorze maja tylko 1 opinie - twoja.

Ja mam wycene z Aircomfort ale ciagle sie zastanawiam.

rafus12

Wakmen, to jest reklama kolegi czy faktycznie firma godna polecenia ?:) Widze ze na calym Muratorze maja tylko 1 opinie - twoja.

Ja mam wycene z Aircomfort ale ciagle sie zastanawiam.

rafus12

Mi Aircomfort,Apis i Elar wycenili podobnie. Tańsze oferty to Klir i Domin.

Zdecydowałem się na samodzielny montaż - zleciłem tylko wykonanie projektu, a rury etc. kupię i zamontuje sam. Na 100% zaoszczędzę kilka tysięcy...