Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

(...) Konstelacja moich budowlanych gwiazd to: elektryk Karol Kolka z kolegą - pełen serwis, od alarmu, przez tetefon, internet, tv. :lol: Wykonanie doskonałe od początku do końca (opisy w skrzynce). Podczas trwania prac i po zakończeniu każdego z etapów zawsze odbierający telefony, pomocni, mili tel. 606 23 61 78 . Trafiłam na nich dzięki tym, którzy tutaj wyrażali swoje opinie i bardzo im za to dziękuję.

Tynkarz (tynki tradycyjne cementowo-wapienne, wewnętrzne, maszynowe) p. Andrzej Krencki - świetne wykonanie, a jako premia, kiedy tylko trzeba wpada na chwilę, żeby obrobic parapety, które się trochę spóźniły, obrobic jakieś rurki po pracach hydraulicznych, sprawdzic czy tynki dobrze schną tel. 603 94 39 25

Posadzki (wylewki) p. Marek Serafin (też tutaj znaleziony) - posadzki piękne aż miło popatrzyc, sympatyczny, fachowy, pomocny, ale co najważniejsze - uczciwy. Podczas szlifowania części posadzek nastąpiła awaria prądu, która niestety trwała kilka godzin. Na budowę przywieziono sprzęt spalinowy, ale czas transportu był zbyt długi i posadzka nie jest idealna (wizualnie dla laika jak ja - idealna). Przed zapłatą pan Marek dopytał mnie, co w którym pomieszczeniu będzie na podłodze (kafle, panele czy drewno), zrobił co trzeba było, czyli zastosował jakieś środki do utwardzenia w dwóch małych pomieszczeniach, gdzie będą kafle i poinformował jakie środki zastosował i dlaczego. Pod deski położy inny środek dopiero na zupełnie suchą posadzkę, bo deska jast bardzo wymagająca. Oczywiście ostatnia częśc płatności będzie dokonana po zakończeniu pracy. Gdyby mi nic nie powiedział, nie miałabym pojęcia, że coś jest nie tak, tel. 601 83 14 84. Dla porównania spójrz na czarną listę - szambo. Widzę, że jest nie tak, ale mam do czynienia z ... "fachowcem" :evil:

Okna i brama garażowa Megabud p. Michał Michnowicz ( też tu odkryty) - przy próbie elektrycznego uruchomienia bramy pojawiły się problemy - reakcja natychmiastowa i wszystko hula tel. 501 22 87 41. Zero niepotrzebnie traconych nerwów i czasu, rzetelnośc, punktualnosc. Ktoś tutaj twierdził, że wysokie ceny. Posądza o autoreklamy. (...)(

Nie będę oryginalny, ale okazuje się, że porządni fachowcy zawsze dbają o jakość swojej pracy - w pełni potwierdzam opinię co do Pana Karola od elektryki, Pana Andrzeja od tynków oraz Pana Michała z Megabudu

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem bardzo zadowolony z firmy ANKAS, p.Andrzeja Kasprowicza, która wykonuje wylewki/posadzki betonowe z agragatu. Bardzo szybko i fachowo załatwili sprawę mojego domu prawie 400m w trzy dni i co najwazniejsze TANIO!!! Posadzka gładka jak stół, doskanale wykończona. Sprawna i kulturalna ekipa! Serdecznie polecam. Podaje namiary 501-784-662

Podbijam; Może ktoś potwierdzić?

Nie rozumiem ??? I co z tego, że pierwsze logowanie ?? Wkońcu po to jest to forum aby polecić fachowców!!

Forum jest po to by się radzić innych a potem być może kogoś pochwalić jeżeli zasłużył. A tu co? Post pochwalny za pierwszym razem . Zostawiam to do oceny innych forumowiczów czy tak być powinno.

Forum jest po to by się radzić innych a potem być może kogoś pochwalić jeżeli zasłużył. A tu co? Post pochwalny za pierwszym razem . Zostawiam to do oceny innych forumowiczów czy tak być powinno.

Drogie Panie,

Który to już raz widzę w tym temacie przepychanki w stylu "pierwszy post i już polecenie". Może przestaniecie trollować i wyjaśnicie sobie na priv Wasze wątpliwości; Nie posądzam Elki o złe intencje; Z drugiej strony każdy sam musi ocenić czy wiarygodne jest polecenie osoby, która ma zaledwie kilka postów i krótką historię budowania (przynajmniej na forum).

Witajcie Forumowicze,

od roku mieszkam w moim nowym domu, więc miałem sporo czasu by zdyskontować wady i zalety fachowców, którzy u mnie pracowali. Dużą ich część znalazłem na tym właśnie forum, ale chyba miałem pecha, bo wykonanie mojego domu to totalna porażka. A ponieważ lista partaczy byłaby zbyt długa (no i na nich jest Czarna Lista), zatem polecę jedynie tych trzech wykonawców, których dzisiaj zatrudniłbym ponownie:

- elektryk p. Adam Anzulewicz 604780262

- stolarz (DRZWI) p. Mirosław Pipka 692292600

- okna MEGABUD (niezawodny Michał i jego ekipa) - 501228741

Witam!

Szukam tartaku, który jest w stanie wykonać więźbę dachową! Na razie na polecanych jest mało takich firm .. może ktoś ma jakieś swieże namiary + doświadczenia.

Dodatkowymi atutami tartaku byłyby transort konstrukcji do Pruszcza - Posiadam dźwig by to wrzucić sobie na domek.

Proszę o pomoc

Dolaczam sie do prosby o porade...i do nagrody takze :yes:

Witam,

czy ktos z szanownych forumowiczow budowal dom od zera do stanu developerskiego z jedna firma? Tzn to, ze owa firma mogla kogos podnajac ( do okien, dachu etc ) to naturalne ale czy komus udalo sie znalezc firme, ktora to wszystko byla w stanie ogarnac tak aby inwestor rozmawial tylko z jedna firma?

My szukamy ale bezskutecznie. Stawiam dobry koniak/wino czy inny trunek komus kto bedzie w stanie mi taka ekipe polecic.

Z gory dziekuje

pozdrawiam

Beata

Witam wszystkich jako nowa forumowiczka!

Poszukujemy z mężem dobrej firmy, która doradzi i postawi nam wiatrak?

Mogę wam polecić 3 ekipy z których usług korzystaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni, bo z pozostałymi to było raczej średnio :-( może za puźno tu trafiłam:

- elektryk Pan Stencel 517-437-475,

- ogrzewanie, woda i kanalizacja Pan Krauze 695-536-060 (moja pompa ciepła jest na ich stronie :-) ) http://www.krauze.ngb.pl

- posadzki Pan Wicki 693-379-089

Witam,

Jestem właśnie po dwumiesięcznym remoncie nowego mieszkania w Gdańsku. Dwa poziomu, ponad 100m2. Po wielu perturbacjach z niesolidnymi wykonawcami, którzy nawet nie stawili się na budowę, przez całkowity przypadek (kwestia desperacji) zobaczyłem na ulicy samochód z reklamą usług budowlanych.

Zaryzykowałem :) Wziąłem ich z ulicy.

Po tym czasie mogę jedynie polecić firmę ARTIGON: http://www.artigon.com.pl/

Remont całościowy obejmował wykonanie ścian działowych, wyburzenia istniejących, przyłącza wod-kan do górnej łazienki, zmianę rozprowadzeń wod-kan w całym mieszkaniu, punkty elektryczne, wylanie wylewek samopoziomujacych, szpachlowanie, malowanie, glazura i terakota w łazienkach i na podłogach korytarzy.

Współpraca idealna. stały kontakt w czasie remontu, po kilkanaście telefonów dziennie :).

Ceny za robociznę moim zdaniem jedne z najlepszych w Gdańsku, a porównywałem z ponad 7 innymi wykonawcami i na koniec budowy nie bylo żadnych niespodzianek w stylu: "a to wyszło drożej". Kazda ew. zmiana do robót była omawiana i ustalałem dopłatę zanim cpś wykonali.

Generalnie miałem wielkie szczęście, bo wystawiły mnie dwie inne ekipy.

Polecam wiec Artigon i pana Pawła.

Witam,

mieszkam z żoną i małym dzieckiem w nowowybudowanym domku w okolicach Pruszcza Gdańskiego,

obecnie szukam: ekipy do docieplenia poddasza, muszę zdazyć przed zimą

Niestety panowie Gurscy oraz pan P. Mientki - mają bardzo odległe terminy,

czy ktoś z forumowiczów mógłby polecic sprawdzona ekipę do tego typu zadań?

Prioszę o wszelką pomoc!

Domek z dachem dwuspadowym, ok. 110 m2 powierzchni roboczej do zrobienia

Witam,

Jestem właśnie po dwumiesięcznym remoncie nowego mieszkania w Gdańsku. Dwa poziomu, ponad 100m2. Po wielu perturbacjach z niesolidnymi wykonawcami, którzy nawet nie stawili się na budowę, przez całkowity przypadek (kwestia desperacji) zobaczyłem na ulicy samochód z reklamą usług budowlanych.

Zaryzykowałem :) Wziąłem ich z ulicy.

Po tym czasie mogę jedynie polecić firmę ARTIGON: http://www.artigon.com.pl/

Remont całościowy obejmował wykonanie ścian działowych, wyburzenia istniejących, przyłącza wod-kan do górnej łazienki, zmianę rozprowadzeń wod-kan w całym mieszkaniu, punkty elektryczne, wylanie wylewek samopoziomujacych, szpachlowanie, malowanie, glazura i terakota w łazienkach i na podłogach korytarzy.

Współpraca idealna. stały kontakt w czasie remontu, po kilkanaście telefonów dziennie :).

Ceny za robociznę moim zdaniem jedne z najlepszych w Gdańsku, a porównywałem z ponad 7 innymi wykonawcami i na koniec budowy nie bylo żadnych niespodzianek w stylu: "a to wyszło drożej". Kazda ew. zmiana do robót była omawiana i ustalałem dopłatę zanim cpś wykonali.

Generalnie miałem wielkie szczęście, bo wystawiły mnie dwie inne ekipy.

Polecam wiec Artigon i pana Pawła.

ty tak na serio??? to zle trafiles z ta reklama, papudraki i oszusci jakich malo biora zaliczki a roboty nie koncza. osobiscie znam 2 osoby ktore pan P.M. oszukal.

Nie polecam BestPol Okna

Wymieniałem stolarkę okienna w mieszkaniu. Wybrałem okna firmy Amex Bączek. Okna montowała firma BESTPOL z Gdańska.

Co do okien nie mam zastrzeżeń co do montażu to wole się nie wypowiadać. Okazało się, że firma BestPOL nie montuje sama okien tylko korzysta z usług podwykonawcy. Materiał jaki stosuje nie jest dobrej jakości. Śruby z okien wystają i nie są zaślepione. że śrub łączeniowych okna mogę śmiało korzystać jako wieszak. O wykończeniówce wole nie wspominać tym bardziej, że miałem porównanie znajomego który w tym samym czasie wymieniał okna. Oczywiście zwróciłem się z prośbą o poprawienie montażu zaślepienia śrub oraz wymiany krzywego parapetu. Ekipa przyjechała wymieniła jeden parapet stwierdziła krzywy drugi zaślepiła połowę śrub i zabrakło materiału nowych śrub łączeniowych i zaślepek. NA dalszą część prac czekam już miesiąc. Oczywiście nie jest to budowa tylko mieszkanie gdzie remont już się zakończył. W momencie zamawiania okien chciałem również zamontować rolety okienne , na szczęście zrezygnowałem z dalszych usług tej firmy. Właściciel firmy nie jest osobą kompetentną i nie dba o jakość wykonywanych usług. A wiec odradzam jakiego kol wiek korzystania z usług firmy BestPol.

Witam

mozecie polecic dobrego stolarza do zrobienia schodow, oblozenia betonowych.

pozdrawiam

Jarek.

Nasze schody, na betonowych, robiła firma STOLPOL. Poprawili to co zepsuli murarze /polecani na białej liście/ aby schody były wygodne. Pomiaru dokonują miernikiem laserowym. Solidnie i ceny przyzwoite. Przedstawiciel w Gdańsku, p. Juliusz 509899198

• 2 weeks później...