Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

otrzymalam z polecenia i polecam dalej uslugi transportowe , przeprowadzki p.piotr 519 464649

terminowo , bardzo elastyczni i przyzwoita cena.

Bardzo dziękuję za ten namiar. Skorzystaliśmy z usług Pana Piotra i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie wyobrażałam sobie że tyle można zapakować do jednego samochodu:) z dbałością o pakowane przedmioty

W sumie ja sie w koncu zalogowalem to zrobie maly update do moich solidnych fachowcow

elektryk - Krzysztof Dombrowski 698-128-722 solidna robota, doradztwo cena tez bardzo przyjemna

gladzie - Andrzej Kwidzynski 608-462-399 jak powyzej tylko na wolny termin to trzeba troche poczekac

hydraulik - Damian Grablowski 609-235-785 wykonal u nas hydraulike , z cala kotlownia brak zastrzezen wszystko dziala bez problemu

instalacje hydrauliczne na zewnatrz domu - Franciszek Grablowski 603-642-014 tak samo bez problemu

Wiekszosc z tych osob byla juz na tym forum wczesniej polecana wiec tylko potwierdzili swoja solidnosc i fachowosc

Forum jest po to by się radzić innych a potem być może kogoś pochwalić jeżeli zasłużył. A tu co? Post pochwalny za pierwszym razem . Zostawiam to do oceny innych forumowiczów czy tak być powinno.

Dlaczego nie? Nie bądźmy tacy podejrzliwi . Doskonałość ekipy bądź też niedoskonałość na szczęście nie zależy od ilości postów osoby polecajacej lub nie ;)

Witam, mam obecnie wykonawce w gdyni wlk kacku. pan wojtek z Wladyslawowa 500-468-739.

u mnie bedzie konczyl za okolo 2 tygodnie ale nie wiem jakie ma dalej plany.

cale ocieplenie poddasza zajmuje im okolo 4 tygodni (3-4 osoby), nie sa szybcy ale dokladni.

robie 2 warstwy welny i podwojnie g-k na stelazu. do tego robi podloge ocieplana pomiedzy poddaszem uzytkowym a nieuzytkowym gdzie beda dgp i rekuperacja

Edytowane przez rapa72
zmiana tekstu

symbor,

ja uzywalem geodete - Dariusz Balas. jest z gdyni wiec nie wiem czy robi dalej. co do ceny to nie wnikam bo kazdy inaczej na to patrzy ale poniewaz z geodeta dobrze jest sie 'zaprzyjaznic' na dluzszy okres budowy domu, bo bedzie potrzebny w wielu sytuacjach, tego moge polecic.

znajdziesz namiary przez google. co mi sie w nim podobalo to szybko sie pojawial gdy byl potrzebny, sytuacje jak np. wszystkie przylacza, budowa ogrodzenia, roszczenia sasiadow odnosnie granic (w tym wznowienie) itp itd

Za kilka tygodni pozostana nam tylko prace wewnatrz wiec podaje moich wykonawcow z moja, mam nadzieje ze obiektywna, opinia obok.

Do tej pory nie mialem wykonawcow, ktorzy sie kwalifikuja na czarna liste. Tych, ktorych nie podejmuje sie polecac pomine w tekscie ponizej.

1. stan surowy otwarty z dachem - Dom Bud Jacek Szymichowski - 506-929-622 - wykonanie stanu surowego OK, ekipy czyste i fachowe, terminowosc bardzo dobra.

wykonanie dachu - podwykonawca Dom Budu - kilka pomylek - brak wentylacji w kalenicy, zla technologia ulozenia pasa nadrynnowego z czym wiazala sie zla wentylacja miedzy pokryciem dachowka a deskowaniem z pokryciem wstepnym, kiepskie materialy na pelne deskowanie dachu. rowniez uszkodzone pokrycie wstepne i przecieki, pozniej czesc dachowek zdjeta i uszkodzona papa naprawiona.

w zwiazku z wykonaniem dachu niepotrzebna nerwowa atmosfera choc wszystkie zgloszone zastrzezenia zostaly poprawione.

warto byloby szczegolowo uzgodnic wykonanie dachu posilkujac sie zaleceniami producenta pokrycia dachowego.

Ogolna ocena bardzo dobra, choc ze wzgledu na ilosc prowadzonych robot warto szczegolowo uzgodnic technologie i wykonanie.

2. tynki gipsowe utwardzane diamant - Henryk Gora (PHU Marzena Gora) - w zwiazku z montazem stolarki drewnianej wykonawca wrocil po 3 tygodniach na obrobke okien w terminie i z dobrym humorem - zasluzona ocena 6 za jakosc i terminowosc

3. elektryk - Piotr Jelinski - zasluzona ocena 6 za jakosc, terminowosc i fachowosc. rowniez przygotowanie pionowych elementow do instalacji odgromowej i przygotowanie instalacji pod agregat pradotworczy. 607-336-035

4. alarm, wideodomofon, tv/cctv - Robert Grobarczyk - zasluzona ocena 6 za fachowosc i jakosc - jest to kolega elektryka opisanego powyzej wiec razem robia calosc

5. ocieplenie poddasza, plyty g-k - pan Wojtek z Wladyslawowa - 500-468-739 - na chwile obecna ciagle pracuje wiec malowanie/cekolowanie nie jest opisane. ocieplenie, stelaze i plyta g-k bardzo dobrze i co wazniejsze poprawnie technologicznie.

6. inspektor nadzoru - Szymon Paszkowski - 505-469-098

7. hydraulik - Witold Lica - 601-929-622 - calosc instalacji co i wod-kan - zasluzona ocena 5 - dosyc skomplikowana instalacja ze sterowaniem poszczegolnymi pomieszczeniami, odzyskiem wody deszczowej, hydroforem itp, odnosnie nowinek producentow kotlow i systemow nie udaje ze na wszystkim sie zna tylko kontaktuje sie z doradcami technicznymi i czyta instrukcje i zalecenia. bardzo pozytywna wspolpraca

8. Kierownik budowy - Tomasz Pozarowszczyk - 502-723-754

9. Wentylacja mechaniczna i DGP - Rafal Bisewski - 501-034-874

10. Hurtownia - grzejniki, system grzewczy, kociol itp - Gralanta Gdansk - pani Bozena Sowinska osoba do kontaktu - profesjonalna obsluga i pomoc

Edytowane przez rapa72
dodanie Wykonawcy

Witam

Potrzebuje opinie kominiarska dla Gazowni w celu puszczenia gazu juz w rure:),

Mam kominek z zamknieta komora spalania z doprowadzeniem pow z zewnatrz, bedzie piec kondensacyjny gazowy, i wszedzie wentylacja mechaniczna z rekuperatorem.

Wiec kominiarz powinien miec pojecie :)

pozdrawiam i dziekuje

Jarek.

Witam

Potrzebuje opinie kominiarska dla Gazowni w celu puszczenia gazu juz w rure:),

Mam kominek z zamknieta komora spalania z doprowadzeniem pow z zewnatrz, bedzie piec kondensacyjny gazowy, i wszedzie wentylacja mechaniczna z rekuperatorem.

Wiec kominiarz powinien miec pojecie :)

pozdrawiam i dziekuje

Jarek.

• 2 weeks później...

a ja chce polecic ogrodnictwo :)

kopiuje post z watku "trojmiasto" ale moze ktos akurtat bedzie szukal i znajdzie wlasnie tutaj? :cool:

wprawdzie budowe ukonczylismy juz jakis czas temu, ale dopiero niedawno posadzilismy krzewy przy ogrodzeniu.

latem, po kilku wizytach w roznych szkolkach przez zupelny przypadek trafilam do panstwa Dahlems w Rumii...za co dziekuje Bogom :D

p.Kurt Dahlems - okreslajac jednym slowem - pasjonat!

do tego zdziwil mnie podejsciem do klienta:

wyobrazcie sobie moja mine, kiedy pojechalam tam celem zlozenia zamowienia a facet mi mowi, ze owszem ma krzewy ktorych sobie zycze ale ....nie sprzeda! bo mi sie nie przyjma! (pogoda niesprzyjala przesadzeniom)

w kilku wczesniejszych ogrodnictwach moglam kupowac ile dusza zapraganie wrrr

do tego ceny naprawde przyjazne :yes:

z reka na sercu polecam!

Alina i Kurt Dahlems

84-230 Rumia, ul.Różana

tel. 888-235-130

niestety nie maja strony w necie i nigdzie sie nie reklamuja, wiec trzeba poprostu sie pofatygowac ale wg mnie naprawde warto :D