Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Szukam dobrej firmy do budowy domu SSZ w miejscowości Tuchom koło Gdyni. Z góry dziękuję za informacje :)

Witamy sąsiadów !!!!

My też budujemy w Tuchomiu, mamy już stan surowy zamknięty, własnie zbieram oferty hydraulików :)

Nam stan surowy + dach z odeskowaniem robił Karol Barzowski (http://www.barzowski.pl). Jesteśmy bardzo zadowoleni: czysto, szybko, profesionalnie (całe zaplecze mają ze sobą - trzeba dać tylko prąd i wodę :)). Jakbyście byli zainteresowani zapraszam na budowę :)

Witam,

pewien etap budowy domu mam już za sobą i chciałbym polecić obecnym i przyszłym budujących/remontujących następujące osoby/firmy:

BAT - hurtownia materiałów budowlanych – oddziały w Pruszczu Gd. i na Kokoszkach- bardzo dobre ceny, transport i miła obsługa,

BYSEWO KOLOR – dystrybutor okien DRUTEX z Gdańska, ul. Trakt św. Wojciecha 57, p. Krzysztof, nr tel. 58 300 14 80 - uzyskałem u nich najlepszą cenę ze wszystkich dystrybutorów tej marki, szybki czas realizacji zamówienia, sprawny montaż, gwarancja na stolarkę 5 lat.

p. Krzysztof Włodarz 601 249 959- kierownik budowy z Pszczółek godny polecenia był w najważniejszych momentach budowy stanu surowego ale także później gdy nie byłem pewny przeprowadzonych prac przyjeżdżał i sprawdzał ich wykonanie,

BRAMAG- 58 664 91 24, 602 259 957 , Gdynia ul. Cumowników - dystrybutor bram garażowych Normsthala – dobry cenowo i terminowo a z serwisem nie ma u tego Pana też problemów.

MESBUD – Marek Serafin 601 831 484- wykonuje posadzki maszynowo, człowiek, fachowiec i bardzo życzliwy zarazem w jednej osobie oby więcej takich ludzi było w tym biznesie.

p. Marek z Gdańsk- Chełmu 509 864 474, świetny szpachlowaniu, malowaniu ścian, sufitów i korzystny cenowo.

PAJK – usługi koparkowe i prace ziemne – 787 999 095 z Borkowa Łostowickiego, solidny i dokładny operator sprzętu,

Jacek Baczyński 600 472 971 i Przemysław Żochłowski 501 626 087- geodeci, korzystałem z ich usług od początku do końca budowy i mogę ich naprawdę polecić jak mało kogo.

Bogdan Byczkowski z Kolbud 504 684 843 zakładam mi instalację alarmową w domu, szybko sprawnie z materiałem za dobrą cenę a kiedy trzeba dzwonię do niego i zawsze mogę liczyć na pomoc.

Gać Tadeusz 600 391 284 z Pruszcz Gdańskiego zajmuje się projektowanie instalacji i przyłączy wod-kan bardzo miły, i pomocny wykonał dla mnie w/w zlecenie.

AMET – z Gdańska 58 558 43 11- wykonali u mnie instalacje przyłącza gazu zew. Wew., za najlepszą cenę i korzystam z nich także do przeprowadzania co rocznych prób szczelności instalacji.

Edytowane przez kotek1978

Dopiero zauważyłem ten post:

7. hydraulik - Witold Lica - 601-929-622 - calosc instalacji co i wod-kan - zasluzona ocena 5 - dosyc skomplikowana instalacja ze sterowaniem poszczegolnymi pomieszczeniami, odzyskiem wody deszczowej, hydroforem itp, odnosnie nowinek producentow kotlow i systemow nie udaje ze na wszystkim sie zna tylko kontaktuje sie z doradcami technicznymi i czyta instrukcje i zalecenia. bardzo pozytywna wspolpraca

I naprawdę wszystko dobrze?

U mnie również instalację wykonywał p.Witold Lica. Niestety, zrobił mnóstwo baboli, montuje niechlujnie, niezgodnie z instrukcjami i ze sztuką.. Ogólnie mam sporo negatywnych uwag do jego wykonania instalacji. Część swoich błędów poprawił, a naprawianie innych sobie odpuściłem (nie mam już nerwów do niego) .

Nie polecam nikomu .

Edytowane przez MaWi

Mogę polecić mojego generalnego wykonawcę jestem mu bardzo wdzięczna i mogę z czystym sumieniem polecić Pana TOMASZA tel. 516 316 051 , szybkość prac , czystość , kultura osobista , głęboka fachowa wiedza jego zaangażowanie , buduje z pasją ma świetne pomysły ogromną wiedze szczególnie przy budowie w technologii energooszczędnej ma naprawdę porządnych i fachowych pracowników podziękowania dla kierownika brygady Pana Kamila jest też świetnym fachowcem i dowódcą na budowie .

Jako samotnej kobiecie nie było mi łatwo budować , pomoc jaką mi okazali i zaangażowanie jest godne pochwały .

Pozostałe ekipy bardzo solidne i zapracowały na wyróżnienie

Kierownik budowy -Tomasz Fedorowicz

wykończenie wnętrza -Krzysztof - 502025306 (zdjęcia na http://www.dekris.republika.pl pracowity i b. dokładny)

kuchnia - Pan Jarek - 792240316

Kamień - Kimar pro arte ul. Kartuska Pan Mięsikowski - 606206259 (duży asortyment)

Polecam tylko tych, co do których nie mam zastrzeżeń, każdy z nich ma solidne doświadczenie.

Oczywiście byli tacy których nie polecam ale nie chcę nikomu zaszkodzić może się poduczą i poprawią kiedyś -

Pozdrawiam TIT

Edytowane przez Tamara Tin

• 2 weeks później...

Witam

Dla szukających Dekarza mogę polecić bardzo solidną firmę dekarską panów Leszek Kotfas i Jarosław Stępiński tel. 606 420 385

Mają duże doświadczenie w branży i solidną opinię .

Edytowane przez grzech00

Dopiero zauważyłem ten post:

I naprawdę wszystko dobrze?

U mnie również instalację wykonywał p.Witold Lica. Niestety, zrobił mnóstwo baboli, montuje niechlujnie, niezgodnie z instrukcjami i ze sztuką.. Ogólnie mam sporo negatywnych uwag do jego wykonania instalacji. Część swoich błędów poprawił, a naprawianie innych sobie odpuściłem (nie mam już nerwów do niego) .

Nie polecam nikomu .

Naprawdę było aż tak źle? Pytam bo dostałam kontakt do tego Pana jako do super fachowca.

W związku z niepochlebnymi opiniami na temat tego Pana pilnie poszukuję specjalistów do wykonania instalacji wodno kanalizacyjnej, co i gazowej.

Naprawdę było aż tak źle? Pytam bo dostałam kontakt do tego Pana jako do super fachowca.

W związku z niepochlebnymi opiniami na temat tego Pana pilnie poszukuję specjalistów do wykonania instalacji wodno kanalizacyjnej, co i gazowej.

Zależy co dla kogo oznacza „aż tak źle”. Po prostu według mnie nie zasługuje na umieszczenie na „białej liście”, a co najwyżej na „szarej” ale takiej nie ma. Super fachowcem to na pewno nie jest, bo postępuje jak wielu budowlańców – tam gdzie tylko się uda to mocno na skróty i łatwiznę. Lista błędów i zaniedbań jest dość długa , więc nie będę się o tym rozpisywał. Część z nich poprawił, część ja poprawiłem, a część z różnych względów została. Do zwracanych uwag i instrukcji producenta również się nie stosuje robiąc i tak po swojemu ( i niestety źle).

Wobec powyższego: na pewno nikomu go nie polecę.

Zależy co dla kogo oznacza „aż tak źle”. Po prostu według mnie nie zasługuje na umieszczenie na „białej liście”, a co najwyżej na „szarej” ale takiej nie ma. Super fachowcem to na pewno nie jest, bo postępuje jak wielu budowlańców – tam gdzie tylko się uda to mocno na skróty i łatwiznę. Lista błędów i zaniedbań jest dość długa , więc nie będę się o tym rozpisywał. Część z nich poprawił, część ja poprawiłem, a część z różnych względów została. Do zwracanych uwag i instrukcji producenta również się nie stosuje robiąc i tak po swojemu ( i niestety źle).

Wobec powyższego: na pewno nikomu go nie polecę.

Jestem wdzięczna za informację. Próbujemy dogadać się z inną firmą.:yes:

Witam.

Szukający bardzo dobrego elektryka polecam pana Artura Leknera z Somonina tel.693846523. Wykonał w moim domu instalacje elektryczną,alarmowwą,telewizyjna DVB-T,monitoring wszystko z materialem,cena za usługe nie zabija.Pan Artur zna sie na tym co robi i doradzi.Kable kładzie pod laser.Moj dom ogladali 4 tynkarzy kazdy z nich sie dziwil i mowil super fachowiec od elektryki.:yes:

POLECAM

• 2 weeks później...

Sorry ale każdy jest początkujacy. Wiem jakie ma znaczenie "biała lista" nikomu bym nie polecił złego fachowca.

Teraz robią u mnie tynki cementowo -wapienne tez jestem zadowolony i tez bede bardzo polecał pana Andrzeja Krenckiego tel.603-943-925 ktory byl juz wczesniej polecany tu na forum.Pan Andrzej jest super fachowcem i wykonuje on tylko tynki , ja takich fachowców bardzo cenie.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Jestem nowy, ale polecić mogę Miroslawa Łaga, jest chyba z Przodkowa koło Kaartuz. Uslugi wod-kan-co, wszytsko porządnie, nawet zdjęcia instalcji żeby potem wiedzieć gdzie jest co. Rozliczanie na fakrturach, bez problemów. Pracuje w malej ekpie, ale solidnie od rana do wieczora! Jak trzeba to dojedzie do Redy albo i dalej, bez gadania. Doradza co z jakiej firmy, czy ogrzewania co czy pompa ciepła czy gaz [mam dom wolnostojacy]. Goraco polecam!

Poszukuje kogos do zrobienia kuchni, żona ma swoja wizje ;]

^^^ W Lublewie jest firma Aquatic. Byla kilkukrotnie polecana na tym forum. Mam zamiar do nich wyslac zapytania o wycene chociaz w moim przypadku to jeszcze nie ten etap.

Na forum może polecana natomiast na innych stronach (jak się nie mylę na forum trójmiasto) opinie są zgoła odmienne. Mój kierownik budowy nadzorował osobiście budowę na której firma Aquatic robiła instalację i wszystko spieprzy.a. - zalało mu cały dół. Jeżeli chodzi o kierownika to bardzo wiarygodna osoba wielokrotnie polecana na tym forum.

Ja osobiście nie zaryzykuję