Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Możecie polecić kogoś od ogrodów? Oczywiście w rozsądnej cenie, ale nie kogoś, kto wczoraj rozkręcił interes.
Ja ostatnio polecałam p Ewa firma Ogród. Tania niestety nie jest, ale bardzo dobra. Interes ma od ok 18 lat :wink: 0600809918. Jak masz ochote, mozesz u mnie obejrzec jej dzieło :p

Dzięki za namiary, ale proszę sprecyzuj co znaczy nietania. Jeśli się oreientujesz napisz ile np. kosztuje projekt, prace ziemne, nasadzenie roślin itd. powiedzmy na ogrodzie ok. 1000m2

Nie moge Ci sprecyzowac, z prostego powodu, ja sie tym nie zajmuję. Umów się, powiedz jakie masz oczekiwania i popros o wycenę.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM, w tym watku jestem nowy. Przelecialem caly watek ale nieznalazlem.

Poszukuje namiary na sensownego nadzorce budowlanego ktory wmoim imieniu bedzie pilnowal szczegolow robot za odpowiednia zaplate. Czy ktos z was korzystal z takiej osoby. Ile to moze kosztowac? Czy wg was to dobry pomysl. Nie mam wystrczajaco duzo czasu zeby poznac wszystkie tajniki budowy ...

Pan Wojtek 0607 071 722 konkterny i upierdliwy :lol: jesli chodzi o wykonawstwo.

W drugiej fazie będę jeszcze potrzebował, kogoś kto wykona mi ogrodzenie oraz osobę która zaprojektuje i wykona meble kuchenne.

Begier Dariusz. Meble kuchenne, sprzęt AGD

tel/fax. 0 58 582 22 64

83-210 Zblewo, Starogardzka 13a

pow.starogardzki, woj. pomorskie

musze edytowac posta: juz go nie polecam - pomimo wielu kontaktow telefonicznych z naszej strony kompletnie nas olal - mowil, ze zadzwoni, nie dzwonil, umawial sie na dany termin, potem - po nieudanej probie przelozenia - klamal, ze jest chory itd.

kolejny rozpuszczony przez nadmiar zlecen...

dla rownowagi :wink: poniewaz jednego wykonawce na czarna liste wpisalam :evil:

wprawdzie troszke awansem poniewaz jeszcze nie skonczyli :wink: ale z czystym sumieniem moge polecic firme Desto z Rumii,ktorej przedstawicielem jest nasz forumowy kolega Maly..mamy podpisana umowe na wod.kan plus ogrzewanie i kolejna na przylacze gazowe...poki co,wszystkie prace wykonywane sa rzetelnie i w terminie a Firma pomaga nam w wielu sprawach wybiegajacych daleko poza obowiazujace nas umowy :)

zycze sobie i innym takich wspolpracy :)

Wiem, ze juz wiele razy byla ta firma wychwalana, ale jeszcze raz musze sie dopisac jak zadowolony klient f-my MEGABUD Michal Michnowicz z Rumii (dla nie wiedzacych - instaluja okna, drzwi, bramy garazowe; namiary gdzies w tym temacie).

Niestety - jak widac po wpisach - coraz wiecej ekip (w tym tych wychwalanych w tym watku) zawodzi. Duzo by mozna pisac, co sie teraz dzieje na budowach...

Ale nie pan Michal - on kolejny raz mnie pozytywnie zaskoczyl dzwoniac (po pol roku) z pytaniem jak sie sprawuja okna. Przy okazji zaproponowal korzystne rozwiazanie pewnego problemu.

Naprawde warto premiowac takich ludzi.

• 2 weeks później...
Chciałam zamówić drzwi u pana Michała z firmy Megabud w Rumii na dwa domy. Byłam rozmawiałam z panem Michałem. Wszystko mi wytłumaczył. Jak już zastanowiłam się dokładnie co chcę przyjedchałam po wycenę. I tu zdziwko. Zamiast p. Michała była pani. Tak niemiłej, zlewającej klienta osoby nie spotkałam. Już w trakcie wyceny miałam ochotę wyjść. Nie zamówiłam w końcu w tej firmie drzwi, bo chyba kolejne spotkanie z tą panią by mnie zabiło.Jak próbowałam rozmawaić o jakimś upuście na tak duża ilość drzwi pani powiedziała, że upustów żadnych nie ma i nie muszę u nich zamawaić. "klient ma wybór" I na tym koniec dyskusji. a oprócz tego na jakiekolwiek szczegółowe pytania nie potrafiła odpowiedzieć tylko dzowniła do p. Michała.

Chciałam zamówić drzwi u pana Michała z firmy Megabud w Rumii na dwa domy. Byłam rozmawiałam z panem Michałem. Wszystko mi wytłumaczył. Jak już zastanowiłam się dokładnie co chcę przyjedchałam po wycenę. I tu zdziwko. Zamiast p. Michała była pani. Tak niemiłej, zlewającej klienta osoby nie spotkałam. Już w trakcie wyceny miałam ochotę wyjść. Nie zamówiłam w końcu w tej firmie drzwi, bo chyba kolejne spotkanie z tą panią by mnie zabiło.Jak próbowałam rozmawaić o jakimś upuście na tak duża ilość drzwi pani powiedziała, że upustów żadnych nie ma i nie muszę u nich zamawaić. "klient ma wybór" I na tym koniec dyskusji. a oprócz tego na jakiekolwiek szczegółowe pytania nie potrafiła odpowiedzieć tylko dzowniła do p. Michała.

Sorry, ale nie chce mi się w to wierzyć. Zamawiałem u nich okna, drzwi Gerdy i bramę garażową. Żadnych problemów, sam jeszcze przesuwałem termin montażu bramy i drzwi oraz na moją prośbę na razie nie montowali mi napędu do bramy. Rozmawiałem wielokrotnie z p. Michałem i jego żona. Oboje są mili i uczynni /w prównaniu z inymi firmami np. Drafamet- tragedia/. Może pani z którą rozmawiałeś miała po prostu trudny dzień 8). Z tego co mówił pan Michał mają dużo montaży i trudno złapać go w Rumii.

Sorry, ale nie chce mi się w to wierzyć. Zamawiałem u nich okna, drzwi Gerdy i bramę garażową. Żadnych problemów, sam jeszcze przesuwałem termin montażu bramy i drzwi oraz na moją prośbę na razie nie montowali mi napędu do bramy. Rozmawiałem wielokrotnie z p. Michałem i jego żona. Oboje są mili i uczynni /w prównaniu z inymi firmami np. Drafamet- tragedia/. Może pani z którą rozmawiałeś miała po prostu trudny dzień 8). Z tego co mówił pan Michał mają dużo montaży i trudno złapać go w Rumii.

Może i miała zły dzień, ale klienta to średnio obchodzi. Drzwi zamówione w końcu u stolarza miłego i sprawdzonego.

Może i miała zły dzień, ale klienta to średnio obchodzi. Drzwi zamówione w końcu u stolarza miłego i sprawdzonego.

A może i klient za bardzo roszczeniowy i chciałby wszystko za półdarmo. Nie chcę tu nikogo bronić, a w szczegółności firmy Megabud- oni sami sobie poradzą swoją pracą i dotychczasowym podejściem do klienta, co potwierdzają dotychczasowe posty. Chciałbym aby inni sprzedający w obecnych czasach traktowali nas tak jak pan Michał.

Uwaga!!!

Polecam kolejne ekipy:

1. Tynki cementowo-wapienne tel. 502-561-186 pan Berendt

(mam nadzieję, że nie pokręciłam nic w nazwisku).

Naprawdę solidna ekipa, tynki ładne, równiutkie, panowie od wykończniówki chwalili. I do tego po zrobieniu instalacji i wylewek przyjechali otynkować tam gdzie było kute.

2. Atom instalacje wod-kan, c.o. gaz tel 58 691-70-11 kom. 600-260-820

Duży plus. Instalacje zrobione szybko i dobrze i w dodatku w dobrej cenie. Poza tym bardzo fajna z nich ekipa.

Czasem ciężko się dodzwonić, no ale są zajęci bardzo.

3. Wylewki tel. 601-831-484 Serafin

Był już polecany na początku listy, podtrzymuję dobrą opinię. Wylewki bez zastrzeżeń.

A odnośnie MEGABUDU też nie chce mi się wierzyć, w te opowieści o lekceważącym traktowaniu klienta.

Pozdrawiam

Jeśli o Megabud chodzi, coś jednak na rzeczy jest - otóż chcieliśmy zamówić drzwi dierre u p. Michała właśnie. Początkowo nic nie wskazywało na to, że do zamówienia nie dojdzie :(. Jednakże, kiedy okazało się, że zamówienie jest nietypowe (nietypowy, choć realizowany przez dierre kolor drzwi i ościeżnic - z palety RAL ) - p. Michał wycofał się, twierdząc, że nie chce sobie robić kłopotu, bo w nietypowym zamówieniu mogą się pojawiać reklamacje :o Obawiam się, że to nadmiar zamówień generuje takie właśnie sytuacje. Kontakt z p. Michałem był bardzo miły no i w sumie uczciwie przedstawił sprawę, no ale, co mi z tego, skoro drzwi nadal nie zamówione :(

• 2 weeks później...

może ktoś z formu mógłby polecic profesjonalne z dobrym

projektantem i ekipa monterska studio mebli kuchennych???

Meble kuchenne zamówiłam w Tczewie w firmie Abistol. Co prawda czekam na montaż i w kwestii wykonawstwa nie mam jak narazie doświadczeń i nie mogę się wypowiadać, ale za to projekty piękne, wykonane fachowo i profesjonalnie. Projektantka na prawdę zna się na rzeczy i potrafi świetnie doradzić. Niestety nie mam w tej chwili kontaktu, ale mają swoją stronę i tam można zobaczyć ich realizacje.

polecam :)

Piotr Lewarski tel.0507736273

u mnie wlasnie skonczyl kafelki w lazienkach i gres na parterze,do tego sufit i sciany w garazu - plyty K-G,stawial dodatkowe 2 scianki dzialowe oraz wykonal inne drobne prace,a najwazniejsze poprawial schrzaniona robote poprzednikow bez dodatkowej zaplaty!

Przesympatyczny mlody czlowiek,bardzo dokladny i sumienny..jeszcze nie zmanierowany jak wiekszosc wykonawcow :roll: p.Piotr kieruje firma i z tego co wiem,zajmuja sie wszelkimi pracami budowlanymi wykonczeniowka,tynki,wylewki ogrodzenia itp...

bardzo zaluje,ze spotkalam go dopiero na etapie kafli :cry: na pewno bedzie wykonywal u nas jeszcze i malowanie i polozy panele i wykona taras plus balkon i postawi ogrodzenie i...cala reszte ;)

widzac jego precyzyjnosc i naprawde rzetelne podejscie do wykonywanej pracy a do tego stawki nie przyprawiajace o zawrot glowy w zamiast za dobrze wykonana robote - doszlismy do wniosku,ze nie ma najmniejszego sensu szukac kogos innego..

jeszcze raz z czystym sumieniem - polecam :)

z wielkim bolem serca musze zedytowac powyzszy post :(

nie chce aby ktokolwiek mial do mnie kiedys pretensje...:cry:

powiem szczerze,ze nie moge uwierzyc jak szybko zmienia sie czlowiek :o

jak szybko przybiera postawe tak znana nam u innych wykonawcow - zwlekanie,klamanie,obietnice bez pokrycia i..oczywiscie nie odbieranie telefonow :evil:

u nas wykorzystal fakt,ze rozliczala sie z nim w naszym imieniu Wojtka siostra i nie zauwazylam pewnych niedociagniec..kiedy po przyjezdzie rozmawialm z nim na ten temat..obiecal wykonanie poprawek i dokonczenie kafli (2!!!! sztuk) podczas kolejnej pracy na jaka sie umowilismy tj.montaz mebli kuchennych,montaz parapetow,ulozenie kafli na scianie w kuchni..

jednak z powodu zlapania kolejnego zlecenia krucho bylo u p.Piotra i z czasem i z checiami..aby wyegzekwowac wywiazanie sie z umowy dzwonilam,prosilam,straszylam i...szukalam chlopaka po innych budowach :o

zrobil na odp...dol i w polowie to do czego sie zobowiazal,zabral kafelke do doszlifowania (poniewaz przyjechal bez narzedzi) i...tyle go widzialam :evil:

sytuacja naprawde zenujaca :evil:

facet najpierw dziekuje ze dzieki dobrej opini ma kupe nowych zlecen a potem wystawia rufa do wiatru tego,dzieki komu te zlecenia zdobyl :o :evil:

a tak obiecywal i zapewnial,ze dla nas ZAWSZE ZNAJDZIE CZAS :roll:

poza tym podczas wykonywania porzadkow doszlismy do wniosku,ze kupilismy na jego zamowienie kupe niepotrzebnych rurek,wezykow,srubek itp. - %$&%$ to tez pieniadze kosztowalo!

ojjj Panie Piotrze tak latwo Panu ze mna nie pojdzie! nie nauczyl Pana ojciec (zreszta wstyd mu bylo za syna cholernie) ze z umow nalezy sie wywiazywac?

ochhhhhhhhhhhh to najwieksza moja porazka..najbolesniejsza utrata wiary w drugiego czlowieka :cry:

Rozpoczynając budowę domu zastanawiałam się czy będę miała okazję dokonać wpisu w tym temacie i z wielką, wielką przyjemnością stwierdzam, że nadeszła ta chwila :D :D :D :D :D

bezkonkurencyjni na mojej budowie okazali się:

- wykonawca stanu surowego zamkniętego p. Sławek Damps 604983305

- elektryk p. Tomasz 512012208

w/w ekipy wykazały się baaardzo dużym profesjonalizmem i odpowiedzialnością za swoją pracę, wszystko przebiegało zgodnie z wyznaczonymi terminami (nawet kierownik budowy był zachwycony :wink: )

Przegladam liste po raz kolejny i zauwazylem, ze nie dodalem bardzo dobrego elektryka, ktory robil mi instalacje jeszcze jesienia ubieglego roku:

p. Wojciech Zolnowski, 601 777 473

instalacja zrobiona z linijka w reku, bardzo solidnie i szybko (4 osoby)

mozna smialo wiercic w scianach, bo kable ida tak, ze podwieszany sufit (profile U) czy inne takie na pewna beda albo wyzej albo nizej :)

moze charakter ma troche nerwowy, ale to bardzo dobry fachowiec

Już jakiś czas mieszkam, więc myślę, że też już mogę polecić swoich niektórych wykonawców ;-)

-wszelka papierkologia związana ze studnią (projekt, nadzór nad wykonaniem oraz odbiór) firma Geokonsult S.C. Sławomir Kratiuk tel 058 663-57-67 i 0604-681-411 (Gdynia) - super konkurencyjna cena

- wykonanie studni Adamczyk 0 501 060 261

- kostka granitowa i inne wyroby z kamienia (u mnie portal kominka) Mar-bob Wejherowo Gdańska 13b, tel 058 672 32 15, http://www.mar-bob.vti.pl - dobre ceny i precyzja wykonania

- kostka betonowa - Alvik, Dębogórze, Andrzej Dzienisz 0 501 154 735 - super cena, wiem, że mają też brukarzy

- meble kuchenne i nie tylko Duomeble S.C. Waldek 692 373 828 i Sławek 509 860 224, http://www.mebleduo.pl - precyzja wykonania

Myślę, że jeszcze uzupełnię tę listę innymi fachowcami :-)

• 2 weeks później...

Witam,

ja dopiero rozpoczynam prace przy budowie domu jednorodzinnego i dlatego na początek polecam geologa z Gdyni.

Jest nim Pan Dariusz Targosz tel. 500 837 478; dom/fax. 58 6210584; e-mail: [email protected].

Badanie gruntu wykonał szybko i starannie, a co najważniejsze w cenie niższej od konkurencji.

Zdecydowanie polecam usługi tego Pana.

W miarę postępu prac mam nadzieję, że będę polecał innych fachowców.

Pozdrawiam wszystkich budujących.

mikr

Witam ja też zaczynam budowę i szukam kierownika budowy oraz geodety,będę wdzięczna za namiary to znaczy geodetów już tu jakiś znalazłam ale jeszcze kierownika może ktoś poleci.... :wink: Budowa w okolicach Pruszcza Gdańskiego..........

To tylko wal do pana Jarka, to jego okolice.Numer podalem juz w innym twoim poscie.