Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Witam

Mogę polecić firmę budowlaną Pana Michała Pranczk ze Strzebielina.

Rodzinna firma, wykonali stan surowy otwarty sprawnie, szybko i dokładnie.

Kontakt do Pana Michała 605 120 460

Dach wykonał bardzo szybko i sprawnie Pan Łukasz tel 600 376 068

Obaj wykonawcy sprawdzeni na wielu budowach w okolicy Nowego Dworu Wejherowskiego i trójmiasta.

Polecam Darek

Widzę kolejną osobę zadowoloną z pracy Pana Michała. Pozdrawiam :)

Potwierdzam również fachowość dekarza, Pana Łukasza, który również u mnie zrobił porządnie pokrycie dachowe.

Chciałabym dzisiaj do grona zręcznych i solidnych fachowców dodać Pana Adama, który zajmuje się wykończeniówką. Od ocieplenia dachu, zabudowy z KG aż po kafelkowanie, malowanie i wyposażenie łazienek. Wykonuje bardzo starannie swoją pracę, służy radą, jest godny zaufania.

Z całego serca polecam.

Kontakt: 516 862 511

Witam,

polecam firmę JARBUD Jarosław Pranczk z Gościcina (tel. 504199182).

Firma polecana już na tym forum oraz dodatkowo potwierdzone przez mojego kierownika budowy - wystarczyło mi aby zaufać Panu Jarkowi i zlecić budowę domu. Stan surowy otwarty wykonany szybciej niż uzgodniony termin, za co ogromnie dziękujemy. Pan Jarek i wszyscy z jego ekipy wiedzą co robią, nikt nie kręcił się bez celu na budowie, dom rósł w oczach. Przestoje na budowie jedynie technologiczne, wszystko sprawnie zorganizowane, czysto, schludnie - zawsze po skończonej pracy zamiecione, posprzątane. Rozliczenia za wykonaną pracę po jej zakończeniu, po odbiorach przez kierownika budowy. W tej chwili jestem na etapie wyboru tynkarzy i każdy z nich mówi, że tynkowanie będzie bezproblemowe na tak równo wymurowanych ścianach.

Dziękujemy i mamy nadzieję do zobaczenia na późniejszych etapach budowy.

• 2 weeks później...

Witam,

ja również polecam firmę JARBUD Jarosław Pranczk z Gościcina (tel. 504199182). Firmę znalazłam na "białej liście" i się nie zawiedliśmy. Pan Jarek bardzo konkretny facet :) Widać że zna się na swojej robocie :) Wszystko przebiegało w ekspresowym tempie, bez problemów. Budowa rosła w oczach. Polecam wszystkim taką ekipę!

• 4 weeks później...

Witam wszystkich serdecznie

Wszyscy w tym temacie wymieniają różne firmy do poszczególnych etapów budowy, a czy ktoś budował dom do stanu deweloperskiego przy pomocy jednego wykonawcy (podpisując umowę z tylko jednym wykonawcą). Bardzo proszę o polecenie jakiegoś sprawdzonego wykonawcy jeżeli ktoś takiego posiada... Niestety nie mogę pozwolić sobie na szukanie 10-15 firm do różnych etapów budowy, myślę że lepiej wziąć i rozliczać jednego wykonawcę...

Macie takiego?

Witam wszystkich!

Na mojej budowie już strop zalany, na szczęście pogoda dopisywała i wszystko przebiegło bez problemów.

Mój wykonawca buduje domy do stanu deweloperskiego, z tego co z nim rozmawiałem do buduje między innymi dla deweloperów w Baninie, zostawiam namiary na niego: JARBUD Rafał Nowak, Żukowo, tel : 500 565 820,

Mam nadzieje, że pomogłem.

Pozdrawiam!

Polecam usługi odnośnie instalacji hydraulicznej firme Greszta znalazłem ją tutaj na białej liście i jestem zadowolony. Ofarta była troche droższa od mojego kolegi który robi okazyjnie po pracy w warsztacie ale wolałem wybrać firmę i jestem zadowolony. Weszli po tynkach i po niecałym tygodniu mieli już wszystko gotowe i uruchomione od komina po piec , rozdzielacze do podłogówki zamontowali tam gdzie być powinny a nie w ścianie 15 jak mi kolega proponował :stirthepot: , Dobrze że znalazłem ich tutaj na liście , jestem z żoną zadowolony. Jarek

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Po 12miesięcznej przygodzie z budową domu z moich subiektywnych doświadczeń wynika, że firmy warte polecenia to:

- tynki gipsowe utwardzane - Radosław Krasowski, nie najtańszy ale jakościowo nie do pobicia

- okna, rolety i bramy firma Megabud - konkurencyjna ale trzeba negocjować :)

- posadzki firma Mesbud pana Marka Serafina - super szybko i niedrogo

- elektryka pan Czesław Stencel i jego ekipa - hiper szybko i akceptowalnie, do tego doradzą i wytłumaczą

- co, hydraulika i tym podobne firma Hydromiedź z Tczewa - wolno i niedrogo, czasami trzeba przypilnować

- elewacja firma Solidex pana Janusza Mielewczyka - bardzo dokładnie i akceptowalnie, duży pozytyw

- drzwi wejściowe Wikend - TermoPro wygląda zachęcająco w porównaniu do konkurencji, jak się sprawią, zobaczymy

- przyłącza - firma Artex z Pruszcza, jak już uda się ich zaciągnąć na budowę to zrobią i to dobrze :) ale ostrzegam, że będą opóźnienia.

Reszta w toku, w razie pytań piszcie. Pozostałych wykonawców pomijam ale do tej pory żadna nie zasłużyła na listę czarną.

Witam po dlugiej przerwie i przepraszam bo musze zadac pytanie:

Czy ktos jest mi w stanie polecic solidnego stolarza do wykonania kuchni i zabudowy w nowym domu- szukalam lecz malo jest na ten temat informacji na forum.

Bede wdzieczna za informacje.

Pozdrawiam

Aska

Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Kornik z Pruszcza Gd.Mają swoją stronę w necie.Robili u mnie zabudowę wiatrołapu i do dzisiaj nie mogę się nadziwić z jaką starannością to wykonali.Mam porównanie, ponieważ kuchnie robiła mi inna firma.

Edytowane przez Radziej3city

Witam!

U mnie wszystko gotowe! Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Jarbud z Żukowa jako generalnego wykonawcę ! Współpraca przebiegła pomyślnie i bezproblemowo. Pan Rafał przez cały czas służył fachową wiedzą i pomocą, a w biurze mogłem liczyć na fachowe doradztwo w wyborze dachówki.

Serdecznie polecam!