Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Witajcie,

Poszukujemy wykonawcy domu wedlug projektu Tytan, biura projektowego mgprojekt . Dzialka znajduje sie w Pierwoszynie, gmina Kosakowo. Ponizej link do projektu:

http://www.mgprojekt.com.pl/tytan

Termin realizacji j wrzesien 2017. Interesuje mnie Stan Deweloperski.

Firmy zainteresowane wykonastwem bardzo prosze o kontakt mailowy:

[email protected]

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gos**c
Witajcie,

Poszukujemy wykonawcy domu wedlug projektu Tytan, biura projektowego mgprojekt . Dzialka znajduje sie w Pierwoszynie, gmina Kosakowo. Ponizej link do projektu:

http://www.mgprojekt.com.pl/tytan

Termin realizacji j wrzesien 2017. Interesuje mnie Stan Deweloperski.

Firmy zainteresowane wykonastwem bardzo prosze o kontakt mailowy:

[email protected]

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Śmieciuch.

Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Kornik z Pruszcza Gd.Mają swoją stronę w necie.Robili u mnie zabudowę wiatrołapu i do dzisiaj nie mogę się nadziwić z jaką starannością to wykonali.Mam porównanie, ponieważ kuchnie robiła mi inna firma.

moze pokazesz pare zdjec, tez szukam z okolic ale to co maja w galerii na stronie to raczej nie zacheca - przynajmniej jesli chodzi o lazienki czy garderoby

Witam,

jestem po kapitalnym remoncie domu. Co do ekip to niestety nie miałem aż takiego szczęscie (choc inni mają pewnie jeszcze gorzej).

Jednak jedna ekipa się wyrózniła i to na duży plus. Mianowicie parkieciarz. Z absolutnie czystym sumieniem mogę Pana Lucjana oraz Pana Romana polecić (firma Latif). Tel.: 785 506 855

Dosztukowanie brakujących klepek (po kominku który został usunięty), cyklinowanie oraz lakierowanie. Efekt = S U P E R.

Słowni, rzetelni oraz przesympatyczni (zawsze usmiechnięci) i do tego jeszcze cenowo bardzo przystępni (porównałem z 8 innymi firmami z Trójmiasta).

Gdybyście szukali jakiegoś specjalistę od napraw sprzętu AGD i RTV z Gdańska lub generalnie w Trójmieście, to mogę polecić serwis Gormat. Szybko poradzili sobie z naprawą niedziałającej pralki. Silnik się kręcił, ale bęben już nie. Podobno typowa usterka, ale nie policzył sobie zbyt dużo. Pralka działa i jestem zadowolony. Wrzucam nr: +48 577 993 319

• 2 weeks później...

Witam ,

dom w zasadzie na ukonczeniu . Przeprowadzka juz wkrótce i dlatego też moge zarekomendować osoby/firmy , które bez wiekszych ani nawet mniejszych zgrzytow przyczynily sie do wybudowania mojego domu.

Kierownik budowy - p.Pożarowczyk , wielokrotnie polecany , widać trzyma poziom .

Stan surowy otwarty - DOM-BUD Jacek Szymichowski . I tutaj mozna by duzo napisać zachwalając pana Jacka . Budowa poszla bardzo sprawnie , wg. najlepszych standardów sztuki budowlanej , fachowe doradztwo . Kilka zmian,sugestii p.Jacka dzieki którym projekt został nieznacznie zmieniony , co w efekcie wyszło na moją korzysc . Dodam , że do tej pory juz po wybudowaniu domu p.Jacek nie odmawia mi wykonania nawet drobniejszych prac .Doradza rowniez gdy mam jakies pytania odnosnie spraw budowlanych.

Dekarz - dachowka ceramiczna , p. Leszek Kotfas - tel. 604-627-238 . Bardzo staranna dwuosobowa ekipa .Pełny profesjonalizm . Nie śpieszą się -przynajmniej u mnie - robiąc bardzo starannie , a połozyli mi okolo 200m2 dachowki plus rynny plus instalacja odgromowa plus montaż okien dachowych.

Hydraulika - Soltar , tel. 506-051-021 , kompleksowa instalacja od poczatku , od pierwszej rurki do zainstalowania kotłowni z piecem oraz instalacjii podłogowej . Firma wielce profesonalna choc niełatwa w komunikacji .Bywalo że odwolywali wczesniej ustalone terminy wykonania prac . Niemniej gdy juz wkraczali na robotę wszystko szło w oka mgnieniu . Instalacja wodna i CO przeszla juz pierwsza zime - wszystko w najlepszym porządku . W razie jakis problemow/watpliwosci np. pytania o ustawienie pieca itp . , udzielaja zadowalających odpowiedzi , nie unikają człowieka jednym słowem :)

Wszystkich wykonawcow wyszukałem na Bialej liscie cofajac sie na forum , nieraz kilka lat . Oczywiscie jeszcze kilku innych wykonwcow coś tam u mnie robiło ( tynki , elektryka... ) , jednak pomimo , że prace wykonali dość dobrze to właśnie ta mała wątpliwość nie pozwala mi ich polecić innym budującym . Natomiast tych , ktorych wymienilem polecam z czystym sumieniem . Dodam , że ceny usług polecanych przeze mnie firm nie powalają na kolana , jak to b.często bywa u wykonawców majacych nadmiar pracy i windujących ceny .

Pozdrawiam wszystkich budujących się , i nie tylko :)

• 3 weeks później...

Witam

Pochwały część 1

Jestem w połowie tynkowania i mogę już kilka ekip polecić:

1) Kierownik budowy - jedyny w swoim rodzaju Tomek Pożarowszczyk - (502-723-754)

2) SSO - Jar-Bud - (504-199-182)

3) Elektryka, alarm, siec logiczna, siec TV - Mix-Elektryka - Pan Jerzy Ciszek (601-610-302)

4) pokrycie dachu (dachówka ceramiczna + rynny + okna dachowe + wykończenie w Structonicie + obrobienie kominów) - Artur Czaplejewski - (505-677-955)

Resztę mam nadzieje, że pochwalę już niedługo :)

Pochwał ciąg dalszy i dzisiaj będzie największa z dotychczasowych !!

Wczoraj skończyli tynkowanie (gips utwardzany) i mogę bardzo mocno polecić Pana Radosława Krasowskiego (513-331-933)

Ekipa solidna, i bardzo dokładna. Piony Pan Radek na końcu pokazywał z użyciem 2 metrowej poziomicy - idealnie równo

około 720m2 (powierzchnia do otynkowania w domu 200m2) do tynkowania zrobił w równe 2 tygodnie. Po robocie cały dom został idealnie wysprzątany. Same tynki gładkie jak szyba :)

Korzystałem z tej listy, więc czuję moralny obowiązek odwdzięczyć się tym samym.

Budowa w powiecie kartuskim, ale wykonawcy z szeroko rozumianej okolicy i tak ... :

1. elektryk - Pan Krzysztof tel. 607441935 - miły, słowny, robił i doradzał - POLECAM,

2. tynki wewn. cem-wap. - Pan Zbigniew tel. 507551902 - dobrze zorganizowani, szybcy, bez zbędnych gadek - polecam,

3. hydraulika - Pan Tomasz tel. 798198919 - słowny, pomocny, rzetelny, rozmawiał i doradzał, wszystko w miłej atmosferze - wzór wykonawcy - POLECAM !

4. na minus - hydraulika - Andrzej Breza Kościerzyna - chcesz mieć kłopoty i nieprawidłowo wykonaną instalację CO i CWU ? Zatrudnij tego pana. NIE POLECAM !

Witam,

na tym etapie mogę polecić firmy, które wybrałem dzięki forum i dalej polecam:

1. stan SSO Zet-BUd P. Sławomir i Leszek Zalewscy - szybko, sprawnie, czysto i bezproblemowo tel. 783 474 778

2. Tynki gipsowe - polecany wielokrotnie P. Radek Krassowski z Rumi tel. 513-331-933

3. WOd-kan Frma Wod-BUD Borkowo (podłogówka pod Pompę Ciepła i cała hydraulika)- dokładnie, rzetelnie, fachowo, terminowo tel. 601 670 129

4. Okna Dekar Sierakowice- super ceny, montaż i doradztwo tel 58 681 92 26

5. Brama i drzwi firmy KMT Salon B&S Tuchom - szybko i bezproblemowo, szybka reakcja na reklamacje P. Przemek i P. Michał tel 504 477 775

6. Kanalizacja i przyłacze wodne Firma Wodewil z Kczewa, doradzają, solidnie, terminowo - P. Tomek 501 215 694

7. Elektryka firma Progresselectic Pan Artur (wielokrotnie polecany na forum) - mega wiedza, super jakość, doradztwo - mega pozytyw tel. 693 846 523

Pozdrawiam forumowiczów /Inwestorów i w/w wykonawców

Kolejną firmą, którą możemy polecić jest:

Firma Elektryczno Budowlana Lumen

Tomasz Dobrzyński z Gdyni. Telefon 502 791 800.

Instalacja elektryczna wykonana poprawnie, w uzgodnionym terminie i za uzgodnioną stawkę. Przewody porządnie zamocowane do ścian, po przemyślanych trasach. Calość prac przebiegła bezproblemowo. Firma z dużym doświadczeniem w wykonywaniu instalacji elektrycznych.

Wykonano również instalacje odkurzacza centralnego z pomyślnie zakończoną próbą ciśnieniową.

Pozdrawiamy!

• 2 weeks później...

Witam wszystkich po długim czasie.

Mam problem z wentylacja grawitacyjną i chciałbym zmienić na mechaniczną .Rozglądam się za wykonawcą - ma ktoś sprawdzone namiary w miarę rozsądnej cenie ? Okolice Kartuz

Mogę polecić z czystym sumieniem FACHOWCA OD BRAM Z AUTOMATYKĄ ,Pan Piotr Jank z Lampy koło Chmielna tel.608-840-352

Bardzo solidny a zarazem śmieszny gość :)

Robił u mnie bramę przesuwną 8m, kawałek płotu i furtka ocynk z pomalowaniem i automatyka FAAC. ławkę ogrodową i stół,