mirtilli 18.01.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witam wszystkich. Jestem tu nowa, na etapie budowy domu i chętnie czytam wszystkie wasze wpisy. Oświećcie mnie proszę. Ile teraz biorą murarze za wymurowanie m2 ścian nośnych i działowych w okolicach Trójmiasta? Mam do wymurowania 99m2 ścian nośnych i 77m2 ścian działowych na poddaszu bo parter i strop stoi ale z poprzednią ekipą musiałam się pożegnać i szukam kogoś na ich miejsce a po pierwszej wycenie zgłupiałam czy faktycznie robocizna w ciągu 2 lat poszła o 100% w górę??? Za wymurowanie tych ścian ekipa chce 12 tys netto. Czy to nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.01.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witam wszystkich. Jestem tu nowa, na etapie budowy domu i chętnie czytam wszystkie wasze wpisy. Oświećcie mnie proszę. Ile teraz biorą murarze za wymurowanie m2 ścian nośnych i działowych w okolicach Trójmiasta? Mam do wymurowania 99m2 ścian nośnych i 77m2 ścian działowych na poddaszu bo parter i strop stoi ale z poprzednią ekipą musiałam się pożegnać i szukam kogoś na ich miejsce a po pierwszej wycenie zgłupiałam czy faktycznie robocizna w ciągu 2 lat poszła o 100% w górę??? Za wymurowanie tych ścian ekipa chce 12 tys netto. Czy to nie za dużo? nikt nie lubi wchodzic na papraniny po kims i wtedy zawsze cena jest wyzsza. w sumie to mnie nie dziwi, sama bym sie nie podjela po kims poprawiac. co do kosztow nie wiem, zamawialam ekipe pod klucz mat + rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koneweczka 21.01.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Hejka, Sugeruję abyś sprawdziła na oferia.pl , składasz zlecenie i czekasz na wykonawców i ceny , co ważniejsze. Wybór to jedno , ale przy okazji dowiesz się na jaką kwotę się przygotowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar1975 21.01.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Czas na kilka słów o sprawdzonych wykonawcach tj. 1. Tynki i posadzki - p. ADRIAN 504-198-761 - szybko, czysto i prościutko 2. Hydraulik tj. Ogrzewanie, kominek, gaz, podłogówka, kaloryfery i kanalizacja p. TOMEK 798-198-919 - na czas i w miłej atmosferze, w domu cieplutko 3. Wykończeniowiec - kafle, zabudowa,mozaika - w trakcie ....na pewno dam znać jak będzie warto. W tej chwili poszukuję sprawdzonej ekipy do postawienia ogrodzenia z gotowych elementów. (skarpa, skos itp .... ) . Rozmawiałem z polecaną na forum ekipą ale pierwszy wolny termin na sierpień . Jakaś propozycja kochani? Pozdr, Marek Edytowane 21 Stycznia 2017 przez Mar1975 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koronerek 10.02.2017 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ze swojej strony polecam hydraulika Tomasza (tel. 798 198 919). U nas robił ogrzewanie, wod-kan oraz gaz. Miło, sprawnie i ekspresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takisobiedamian 02.03.2017 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Uszanowanie wszystkim. Poszukuję kompetentnego człowieka do instalacji c.o. i c.w.u. Obliczenie zapotrzebowania, doradztwo w zakresie sprzętu, rodzaju zasilania. 400m2 podłogowe+grzejniki. Wiedza w zakresie pomp ciepła/kolektorów itp. Specjalista który wie co robi i robił Będę wdzięczny za kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 13.03.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Szukam sprawdzonej ekipy do wykonania tarasu. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpol 16.03.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Witam! Szukam ekipy do ułożenia około 100 m2 paneli podłogowych w okolicach Przodkowa. Jakieś sprawdzone ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAG75 21.03.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Megabud do tej pory bez zarzutu kilka razy tutaj wymieniany niestety przestali zajomwac sie drzwiami wewnetrznymi... Projektant wnetrz -Pani Daria tel. 503 090 079 nadzorowala wszystkie prace od momentu projektu do wykonczenia w moich 2 mieszkaniach na wynajem, wspolpracuje z dobrymi ekipami , latwo dostosowuje sie do posiadanego budzetu klienta. Polecam gdy ktos nie ma czasu aby zajmowac sie kazdym detalem. Dobre ceny w porowaniu do rynkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 27.03.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 A może ktoś polecić ekipę od tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandora1719514956 05.04.2017 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Marek Malotka - 782764235, jest z okolicy Chwaszczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 14.04.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Prośba do admina. Czy można usuwać wpisy dotyczące poszukiwania ekip? Biała lista ma być miejscem gdzie poleca się ekipy a nie prosi o polecenie. Robi się bałagan w temacie. Wystarczy przeszukać wątek i jest masa wpisów odnośnie tynkarzy, wykończeniówki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 20.04.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Witajcie poszukuje sprawdzonego i dobrego kierownika budowy. Mam trudna sytuacja jeżeli chodzi o sprawy z domem. Potrzebuję nowego kierownika. Jestem z bojana. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stef4n 25.04.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Ktoś z obecnych budował z DomBud płyte fundamentową? Jakies opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmm4 25.04.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Ktoś z obecnych budował z DomBud płyte fundamentową? Jakies opinie? DomBud - Jacek Szymichowski Jeżeli pytasz o niego a ma wolne terminy to się nawet nie zastanawiaj. U mnie stawiał SSO, plus prace ziemne, drenaż, studnie, itd i jestem mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula83 26.04.2017 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Witajce forumowicze, mam już kompletny zawrót głowy od szukania firmy/osoby do remontu łazienki i pokoju w mieszkaniu. Czy możecie polecić solidnej ekipy/osoby do remontu z Trójmiasta lub okolic. Mieszkam na Karwinach. Z góry dziękuję za wszelkie opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romajaroszek 27.04.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Chciałabym polecić firmę pana Jarka JarBud Jaroslaw Pranczk Goscicino k Wejherowa504199182 znaleźliśmy go przez to forum i jesteśmy bardzo zadowoleni. Firma wykonywała stan surowy otwarty z konstrukcją dachu.Ocena cena/jakość kontakt dla nas 10/10/10. Panowie wyrobili się przed czasem. Ja osobiście jestem najbardziej zadowolona z konstrukcji dachu. Drewniane żłobione krokwie naprawdę robią wrażenie (jeżeli ktoś będzie zainteresowany mogę przesłać zdjęcia). Mieliśmy kilka błędów w projekcie dzięki czujności Pana Jarka zostały wychwycone a prace wykonane jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_pan16 27.04.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Jeśli chodzi o DOM-BUD to radzę nie nastawiać się na współpracę. Nabrał robót i teraz zwodzi z wycenami, umawianiem się itp. Niepoważne podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koneweczka 28.04.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 DomBud - Jacek Szymichowski Jeżeli pytasz o niego a ma wolne terminy to się nawet nie zastanawiaj. U mnie stawiał SSO, plus prace ziemne, drenaż, studnie, itd i jestem mega zadowolony. Dla mnie rowniez wybudowal dom w SSO . Wynalazłem dom-bud z ,,Bialej listy'' . Sklamałbym gdybym napisał , że jestem niezadowolony, albo coś nie tak. Firma po prostu profesjonalna . Budował u mnie 3 lata temu , ale przez kolejne miesiące udawało mi się u P.Jacka wyprosić (terminy ) kolejne , drobne prace budowlane . Firma Dom-bud byla jedną z trzech , które dzieki forum brałem pod uwagę .A do Jacka Szymichowskiego zatelefonowalem po prostu jako 1szego z tej listy . Faktem jest , że firma rozrosła się do tego stopnia , że raczej wątpię aby obecnie dom-bud stawiał mi dom . Poza tym mamy - jak mi sie zdaje - boom budowlany obecnie, o kryzysie mozna zapomniec i znalezć kogoś porządnego z wolnymi terminami zaczyna być problemem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_3Miasto 30.04.2017 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Z czystym sumieniem dopisuje do listy dekarza Darka Zielińskiego DAR DACH 692-379-961. Pan Darek wykonywal dla nas pokrycie papa dachu plaskiego ze styropianowa warstwa spadkowa. Przede wszystkim chwale sobie kontakt - czesto jestem za granica wiec nie zawsze mam mozliwosc zadzwonic, chociazby ze wzgledu na roznice czasowa ale to nie bylo problemem poniewaz Pan Darek sprawdza skrzynke email i sprawnie odpowiada na wiadomosci. Ceny oferowanych materialow byly na tyle atrakcyjne ze po sprawdzeniu kilku najwazniejszych pozycji odpuscilem sobie szukanie materialow poniewaz oferta byla atrakcyjna.Usluga zostala wykonana w uzgodnionym terminie i w zasadzie bez zastrzezen. W zeszlym tygodniu poprosilem Pana Darka o montaz rur spustowych i udalo sie idealnie zgrac jego prace z zakonczeniem ekipy elewacyjnej taz zeby budynek nie pozostal bez orynnowania.Ogolnie wspolprace oceniam bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts