Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Witam wszystkich. Jestem tu nowa, na etapie budowy domu i chętnie czytam wszystkie wasze wpisy. Oświećcie mnie proszę. Ile teraz biorą murarze za wymurowanie m2 ścian nośnych i działowych w okolicach Trójmiasta? Mam do wymurowania 99m2 ścian nośnych i 77m2 ścian działowych na poddaszu bo parter i strop stoi ale z poprzednią ekipą musiałam się pożegnać i szukam kogoś na ich miejsce a po pierwszej wycenie zgłupiałam czy faktycznie robocizna w ciągu 2 lat poszła o 100% w górę??? Za wymurowanie tych ścian ekipa chce 12 tys netto. Czy to nie za dużo?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich. Jestem tu nowa, na etapie budowy domu i chętnie czytam wszystkie wasze wpisy. Oświećcie mnie proszę. Ile teraz biorą murarze za wymurowanie m2 ścian nośnych i działowych w okolicach Trójmiasta? Mam do wymurowania 99m2 ścian nośnych i 77m2 ścian działowych na poddaszu bo parter i strop stoi ale z poprzednią ekipą musiałam się pożegnać i szukam kogoś na ich miejsce a po pierwszej wycenie zgłupiałam czy faktycznie robocizna w ciągu 2 lat poszła o 100% w górę??? Za wymurowanie tych ścian ekipa chce 12 tys netto. Czy to nie za dużo?

nikt nie lubi wchodzic na papraniny po kims i wtedy zawsze cena jest wyzsza. w sumie to mnie nie dziwi, sama bym sie nie podjela po kims poprawiac. co do kosztow nie wiem, zamawialam ekipe pod klucz mat + rob

Czas na kilka słów o sprawdzonych wykonawcach tj.

1. Tynki i posadzki - p. ADRIAN 504-198-761 - szybko, czysto i prościutko :)

2. Hydraulik tj. Ogrzewanie, kominek, gaz, podłogówka, kaloryfery i kanalizacja

p. TOMEK 798-198-919 - na czas i w miłej atmosferze, w domu cieplutko :)

3. Wykończeniowiec - kafle, zabudowa,mozaika - w trakcie ....na pewno dam znać jak będzie warto.

W tej chwili poszukuję sprawdzonej ekipy do postawienia ogrodzenia z gotowych elementów. (skarpa, skos itp .... ) . Rozmawiałem z polecaną na forum ekipą ale pierwszy wolny termin na sierpień :( . Jakaś propozycja kochani?

Pozdr,

Marek

Edytowane przez Mar1975
:)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Uszanowanie wszystkim. Poszukuję kompetentnego człowieka do instalacji c.o. i c.w.u. Obliczenie zapotrzebowania, doradztwo w zakresie sprzętu, rodzaju zasilania. 400m2 podłogowe+grzejniki. Wiedza w zakresie pomp ciepła/kolektorów itp. Specjalista który wie co robi i robił :) Będę wdzięczny za kontakt.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Megabud do tej pory bez zarzutu kilka razy tutaj wymieniany niestety przestali zajomwac sie drzwiami wewnetrznymi...

Projektant wnetrz -Pani Daria tel. 503 090 079 nadzorowala wszystkie prace od momentu projektu do wykonczenia w moich 2 mieszkaniach na wynajem, wspolpracuje z dobrymi ekipami , latwo dostosowuje sie do posiadanego budzetu klienta. Polecam gdy ktos nie ma czasu aby zajmowac sie kazdym detalem. Dobre ceny w porowaniu do rynkowych.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Chciałabym polecić firmę pana Jarka JarBud Jaroslaw Pranczk Goscicino k Wejherowa

504199182 znaleźliśmy go przez to forum i jesteśmy bardzo zadowoleni. Firma wykonywała stan surowy otwarty z konstrukcją dachu.

Ocena cena/jakość kontakt dla nas 10/10/10. Panowie wyrobili się przed czasem. Ja osobiście jestem najbardziej zadowolona z konstrukcji dachu. Drewniane żłobione krokwie naprawdę robią wrażenie (jeżeli ktoś będzie zainteresowany mogę przesłać zdjęcia). Mieliśmy kilka błędów w projekcie dzięki czujności Pana Jarka zostały wychwycone a prace wykonane jak należy.

DomBud - Jacek Szymichowski

Jeżeli pytasz o niego a ma wolne terminy to się nawet nie zastanawiaj.

U mnie stawiał SSO, plus prace ziemne, drenaż, studnie, itd i jestem mega zadowolony.

Dla mnie rowniez wybudowal dom w SSO . Wynalazłem dom-bud z ,,Bialej listy'' . Sklamałbym gdybym napisał , że jestem niezadowolony, albo coś nie tak. Firma po prostu profesjonalna . Budował u mnie 3 lata temu , ale przez kolejne miesiące udawało mi się u P.Jacka wyprosić (terminy ) kolejne , drobne prace budowlane . Firma Dom-bud byla jedną z trzech , które dzieki forum brałem pod uwagę .A do Jacka Szymichowskiego zatelefonowalem po prostu jako 1szego z tej listy :) . Faktem jest , że firma rozrosła się do tego stopnia , że raczej wątpię aby obecnie dom-bud stawiał mi dom . Poza tym mamy - jak mi sie zdaje - boom budowlany obecnie, o kryzysie mozna zapomniec i znalezć kogoś porządnego z wolnymi terminami zaczyna być problemem .

Z czystym sumieniem dopisuje do listy dekarza Darka Zielińskiego DAR DACH 692-379-961.

Pan Darek wykonywal dla nas pokrycie papa dachu plaskiego ze styropianowa warstwa spadkowa.

Przede wszystkim chwale sobie kontakt - czesto jestem za granica wiec nie zawsze mam mozliwosc zadzwonic, chociazby ze wzgledu na roznice czasowa ale to nie bylo problemem poniewaz Pan Darek sprawdza skrzynke email i sprawnie odpowiada na wiadomosci.

Ceny oferowanych materialow byly na tyle atrakcyjne ze po sprawdzeniu kilku najwazniejszych pozycji odpuscilem sobie szukanie materialow poniewaz oferta byla atrakcyjna.

Usluga zostala wykonana w uzgodnionym terminie i w zasadzie bez zastrzezen. W zeszlym tygodniu poprosilem Pana Darka o montaz rur spustowych i udalo sie idealnie zgrac jego prace z zakonczeniem ekipy elewacyjnej taz zeby budynek nie pozostal bez orynnowania.

Ogolnie wspolprace oceniam bardzo pozytywnie.