Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Ekipa od elewacji - Adam Lis - 691 951 972

Zdecydowanie plasuje sie w czolowce jesli chodzi o wykonawcow u nas na budowie.

Przy wyborze wykonawcy opieralem sie o 4 wyceny - ekipa Pana Adama nie byla ani najtansza, ani najdrozsza ale slyszalem o nich "dobre slowo" od znajomego-znajomego :) wiec wybor padl na nich.

Na wstepie czytelna, dokladna, dobrze sporzadzona oferta na email, bardzo dobry kontakt telefoniczny jak i mailowy. Staly sklad ekipy Pana Adama przeklada sie na jakosc prac. Rzetelnosc i dokladnosc to zdecydowanie ich glowne atuty. Czesc elewacji zostala wykonana w systemie styropian+tynk a czesc welna+deska elewacyjna - wszystko bez zarzutu z dbaloscia o szczegoly. Mielismy na w projekcie elewacji kilka nieszablonowych rozwiazan ale Pan Adam przyjechal przygotowany, z wydrukowanymi zdjeciami innych budynkow ktore wczesniej mu wysylalem, kazdy szczegol zostal omowiony. Dodatkowo poza dobrze wykonana praca zawsze mozna liczyc na dobra rade czy sugestie.

Zeby nie byc goloslownym ponizej wrzucam przykladowy naroznik budynku pokryty deskami, wedlug mnie jest bardzo dobrze.

IMG_1046.jpg

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla mnie rowniez wybudowal dom w SSO . Wynalazłem dom-bud z ,,Bialej listy'' . Sklamałbym gdybym napisał , że jestem niezadowolony, albo coś nie tak. Firma po prostu profesjonalna . Budował u mnie 3 lata temu , ale przez kolejne miesiące udawało mi się u P.Jacka wyprosić (terminy ) kolejne , drobne prace budowlane . Firma Dom-bud byla jedną z trzech , które dzieki forum brałem pod uwagę .A do Jacka Szymichowskiego zatelefonowalem po prostu jako 1szego z tej listy :) . Faktem jest , że firma rozrosła się do tego stopnia , że raczej wątpię aby obecnie dom-bud stawiał mi dom . Poza tym mamy - jak mi sie zdaje - boom budowlany obecnie, o kryzysie mozna zapomniec i znalezć kogoś porządnego z wolnymi terminami zaczyna być problemem .

Witam.

U mnie wlasnie Pan Jacek Szymichowski skończył SSO. Jesteśmy z mężem mega zadowoleni z nich.

Pełen profesjonalizm. Dom-Bud znalazłam tu na białej liście i mogę tylko potwierdzić wcześniejsze pozytywne komentarze.

Z zamkniętymi oczami można ich brać :)

• 2 weeks później...

Ja mogę również potwierdzić bardzo dobrą jakość prac Pana Dariusza Zielińskiego z firmy DARDACH z Gdańska. Wykonał u nas remonta dachu . Dach w dachówce, dość skomplikowany, bo bardzo dużo lukarn i innych daszków towarzyszących. Bardzo sympatyczna ekipa i profesjonalne podejście Pana Darka. Szczegółowa wycena materiałów i usługi. W tym roku wybudowaliśmy drewutnię, którą wykonali cieśle zaprzyjaźnieni z Panem Darkiem i dach też wykonany przez Pana Darka bez zarzutów i uchybień.

Z czystym sumieniem polecam.

Z pełnym zadowoleniem (w końcu) mogę polecić:

- murarza Adama Maszottę i jego ekipę.

- dekarza Daniela Derc 606-134-226

Pan Adam jako trzecia już ekipa murarska w końcu wybudował mi dom jak również dokonała sporo poprawek po poprzednikach. Bardzo dobrze współpracował z dekarzem co również jest bardzo istotne.

Czy ktoś poleci mi może jakąś firmę tynkarską? Zależy mi na tynkach cementowo-wapiennych ale nie za kosmiczne pieniądze. Jak do tej pory dzwoniłam do dwóch firm i jedna ma cenę 32 zł/m2 a druga 34 zł/m2 (materiał z robocizną). Czy to dużo? Opierając się na obliczeniach liczyłam raczej na cenę 27-28 zł m2. Ktoś coś doradzi? Kogoś poleci?

• 3 weeks później...

Mogę polecić pana Piotra Rosę (firma Ekofil) z Gdyni, tel. 601611758.

Wstawiał i podłączał u mnie szambo.

Co prawda było to już kilka dobrych lat temu, więc nie wiem jak to teraz wygląda.

Ale o wykonawstwie pana Piotra mogę powiedzieć: dobry kontakt, konkretny, solidny, terminowy, zna się na robocie.

• 2 weeks później...

Po wielu przykrych doświadczeniach przyszedł czas na pozytywne.

POLECAM:

Dekarz- Adzej Lis z Michalina- 504 942 472

Wykonawce tego dostałem z Ambit Gdańsk ( Ambitu zdecydowanie nie polecam). Ekipa dokładna, nie pijąca i chyba nawet nie paląca. Wszystko poszło sprawnie i równo, do tego Pan Andrzej dorzuciła kilka swoich pomysłów i wyszło pięknie!!

Woda, kanalizacja, gaz, ogrzewanie- ZIH Piotr Kołek- 603 104 308

Wszystko ogarnięte szybko i sprawnie do tego węzeł w kotłowni wygląda imponująco- wszystko równo jak od linijki.

Elektryk- Pan Andrzej- 797 779 867

Co tu pisać? szybko sprawnie i czysto.

Mam nadzieję że jeszcze uda mi się kogoś dopisać do tej listy...

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Jeżeli poszukujecie firmy do kostki brukowej, ogrodzenia czy prac ziemnych to gorąco polecam firmę KRIS-BUD +48 513 597 602. Firma Pana Krystiana wykonała mi cześć ogrodzenia (podmurówka i murek oporowy) oraz położyła kostkę (schody, podjazd, taras). Wszystko niesamowicie sprawnie, fachowo i przystępnie cenowo. Ekipy do ogrodzenia poszukiwałem ponad rok. Większość z firm albo bała się podjąć zadania, albo dawała wycenę która powalała z nóg. Nawet firma Jar-Bud która stawiała mi dom i którą wcześniej polecałem na tym forum "wypięła" się na mnie. Natomiast Pan Krystian żadnej roboty się nie boi, do wszystkiego podchodzi rzetelnie i jest słowny! Na pewno w przyszłości będę korzystać z usług firmy KRIS-BUD jako, że w planach mam jeszcze kilka inwestycji. Rezultaty opisze w kolejnych postach.

Chciałbym szczerze polecić koparkowego Pana Adama z Kielna. Robił u nas na budowie już 2 razy przy równaniu działki przy zakopywaniu fundamentów i piwnicy oraz przy oczyszczalni ścieków. Szybko, sprawnie i jeszcze doradził co zrobić z nierównościami (na działce ponad 2,5m przewyższeń) na działce, wyszło lepiej niż sobie wyobrażaliśmy, a myśleliśmy że będą to nam psuć klimat na działce. Serdecznie polecam Pana Adama :)

p. Adam tel. 608841312

• 2 weeks później...
Po wielu przykrych doświadczeniach przyszedł czas na pozytywne.

POLECAM:

Elektryk- Pan Andrzej- 797 779 867

Co tu pisać? szybko sprawnie i czysto.

Co ten elektryk robi? w czym się specjalizuje?

Szukam fachowca z uprawnieniami, który myśli, zaplanuje, doradzi i wykona włącznie z okablowaniem teletechnicznym i instal. odgromową.

Potrzebuję w wersji materiał + robocizna na 8% vat. ponieważ muszę się ze skarbówką rozliczyć niestety.

Jak dzwonię do niektórych to kręcą nosem, że im się nie opłaca na fakturę bo chcą kroić naiwnych na vacie- kupują za 8% a kasują za 23% vat.

Dlatego musi być uczciwy i rzetelny.

Proszę o namiary polecanych ELEKTRYKÓW.

• 4 weeks później...