kamlotek 04.11.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 miałeś wielkiego farta,że nie płaciłeś za dodatkową blachę,jeszcze o czymś takim nie słyszałam . U nas wyszedł po czasie mały babol,gdy okazało się,że pręty do zamocowania stopni i ław kominiarskich,są za małe i trzeba było wymieniać ,dopłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 04.11.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Myślę, że to zależy w znacznym stopniu od użytych argumentów. Ja pierwszego babola wybaczyłem i wziąłem na siebie ale drugiego i to tak wielkiego nie odpuściłem. Wiedziałem, że gość prowadzi tylku punk firmowy, a siedziba jest w Malborku. Powiedziałem tylko, że pofatyguje się do jego przełożonych ze skargą i co ciekawe podziałało to nadzwyczaj dobrze. Wyszło tak, że firma była stratna za obie pomyłki a dodatkowo przywieźli mi za dużo tej blachy ia mam jeszcze trochę w zapasie . Może kiedyś jakąs altanke w ogródku z tego zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzik 29.11.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Może to nie wykonawca, ale jak się człek pobuduje to w kominku chce napalić.Jeśli jesteś z Trójmiasta, to żeby Cię nie skusiło kupić drewna kominkowego w firmie Liber Sp. z o.o. z Gdyni ul. Chwarznieńska 91a (przy obwodnicy) tel. 0 501 505 976.Drewno mają mokre, wręcz zagrzybione, a metry sześcienne to najmniejsze z możliwych. Wiadomo, że są metry sześcienne (z przelicznika ważenia), metry sześcienne drewna układanego i tzw. rzucanego. Ten ostatni jest najbardziej dowolny w swej objętości. Gdy u nich kupiłem 5m drewna, a ponieważ było tak mokre, że tylko wodę wyciskaj, czem prędzej kupiłem 2m drewna suchego i tego okazalo się niewiele mniej niż 5m tamtego. Odradzam bo kupicie gnój, a zapłacicie jak za suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdrapko 01.12.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam i niestety z przykroscia wpisuje na czarna liste: Jacek Piór z Wejherowa Co do jakosci jego pracy sie nie wypowiadam bo moze ja sie na tym nie znam (choc na plyty GK nie moge patrzec tak sa krzywo polozone). Wypowiem sie na temat jekosci WSPOLpracy, zwyklej rzetelnosci i slownosci.Nie ma sensu mu placic w terminie czesciowo za kazda czesc prac wykonanych bo pewnego dnia znika z budowy i nawet nie raczy inwestora poinformowac ze w danym dniu go nie bedzie. Obiecuje zjawic sie dnia nastepnego i... tak uplywa tydzien. Obiecuje skonczyc prace lecz gdy zjawia sie na budowie to przez 2 godz cos porobi i znow ucieka.Nie szanuje powierzonych materialow i pracy innych. Nic nie pozabezpieczal okien robiac tynki zewnetrzne. Na moje pytanie czy chce bym ja pozakladal folie na okna, okleil je czy w inny sposob zabezpieczyl odpowiadal ze nie, a jesli bedzie trzeba to sami zabezpiecza. Jesli ktos nie chce miec siwych wlosow, niedokonczonych prac i ogromnego brudu i balaganu na budowie niech nie mysli o zatrudnianiu Jacka Pióra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofGdynia 03.12.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Jeszcze w temacie SZAMBA: odradzam kupowanie w firmie Sałexpol z Jastrzębiej pod Radomiem (właściciel - Paweł Sałkiewicz). To kolejna "radomska" firma, która zagościła na terenie Trójmiasta z ofertą tanich i solidnych szamb za sprawą szerokiej akcji promocyjnej na stronach internetowych. Szamba tanie może i są, ale ich jakość woła o pomstę do nieba (zob. forum Muratora na ten temat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzMarcin 10.12.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Ja właśnie z mężem weszłam na forum aby również napisać coś o firmie LISS z Kłanina. I zastanawiam się Panie Marynarzu Marcinie z kąd Pan wziął takie informacje na temat Firmy P.H.U.B. "LISS" z Kłanina, jeżeli są to pana jakieś prywatne obiekcje to nie ładnie z Pana strony iż psuje Pan opinie firmie, człowiekowi uczciwemu i dobremu. Pan Marek Liss właściciel firmy P.H.U.B. "LIss" budował mnie i mojemu mężowi dość spory i "fikuśny" dom w Pucku. Wszystkie prace przebiegły sprawnie, w terminie i nie było jak to Pan pisze pijaństwa czy nie umiejętności czytania planów, jak również dewastacji materiałów. WRĘCZ PRZECIWNIE!!!!! Pan Marek Liss zadbał o odpowiedznie przechowanie materiałów, posiada też dobrego kierownika i majstra budowy którzy nad wszystkim trzymali pieczę! Firma Pana Marka wykazała się dużym profesjonalizmem w wykonywaniu swoich prac, a Pan Marek osobiście jest dobrym Uczciwym człowiekiem, który zawsze służył swoją pomocą czy poradą. Jak bym jeszcze raz miała budować dom to tylko i wyłącznie z firmą P.H.U.B. "LISS" z Kłanina, gdyż jest to firma GODNA POLECENIA!!!!!!!!!!!! Czesc Ciocia nie marynarz jakis tam tylko Marcin a nazwisko takie samo jak panienskie twoje, napewno mnie znacie i wiecie ze jestem uczciwym czlowiekiem a co do Pana Lissa to mam kolejne zastrzezenia ktore wychodza wlasnie w trakcie niekonczacych sie poprawek... np.... okna Roto zamontowane na dachu przez jego brata "dekarza" Ryska Lissa brak "gabki uszczelniajacej " przez co po scianach lala sie woda wlasnie poprawione czyzby zapomnial zalozyc???? pewnie myslal o czyms innym a nie o pracy... --- ocieplenie budynku dookola "cokol" nie podrzucony klejem gdzie myszki w okresie kiedy rob iu sie zsimno ladnie po scianie zapierdzielaja do gory na strych poprawka zrobiona we wlasnym zakresie bo przeciez pan Liss dal gwarancje na 3 lata ale na papierze i tu jest problem .... --- dach wykonany przez brata pana Liss od strony poludniowej to normalnie istne dzielo sztuki budowlanej jezeli ktos chce zobaczyc zapraszam pokaze z mila checia... --- posadzka wylana w garazu nadaje sie do skucia moge rowniez pokazac zainteresowanym, --- moge rowniez pokazac rachunek od kafelkarza ktory robil mi salon i jakie zbrojenie musial wrzucic (prety miedziane plus siatka z wlokna szklanego) zeby plytki nie pekaly razem z posadzka tak pieknie ja wylali zdjecia sa do wgladu dla kazdego sluze tez opinia i pomoca jezeli ktos ma jakiekolwioek watpliwosci co do tej :firmy: --- brak wykonanej wentylacji w lazienkach (poprawione jeszcze przez pana R.Lissa) po interwencji u niego a kto na to zwrocil uwage wlasnie kafelkarz podobno tego nie bylo w projekcie projekt do wgladu dla zainteresowanych, --- wykonczeniowka przez pana Lissa to duze slowo nie mialem na to umowy niestety moj blad bo juz dawno bylby w sadzie poprawki wprowadzaja na bierzaco malarze ktos zainteresowany moge [pokazac zdjecia jak cale pokoje byly drapane bo kurcze albo dali za gruba warstwe cekolu albo nie zagruntowali scian ... WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH ZAP0RASZAM DO SIEBIE OCZYWISCIE JAK BEDE W DOMU POKAZE WSZYSTKO CO I JAK I DALEJ PODTRZYMUJE I NIE POLECAM TEJ FIRMY (ciut tlumaczy tego pana ze wpakowal sioe w tym okresie w tarapaty z budowa budynku nad zatoka w pucku i tam go cisneli prawnicy ale jak ktos porywa sie z motyka na slonce to musi polec)... uczciwy to On jest ale tylko wtedy jezeli chodzi o kase 470tys skasowal i ciagle teraz wydaje kase na poprawki juz blisko konca no ale LISS-a firmy nie zapomne.... pozdrawiam wszystkich (acha byl kiedys nawet u mnie i plakal ze to nie jego wina nagranie udostepnie wszystkim zainteresowanym w postaci pliku .wav) niogdy nie oczernialem nikogo ale ten Pan zasluzyl na ta opinie swoja praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzMarcin 10.12.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 a jezeli faktycznie pan Liss sie podszywa pod kogos to napewno w najblizszym czasie sie to wyjasni tym bardziej ze do panstwa Szymanskich nie mam daleko cos dziwne ze napisali tylko jednego posta .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzik 10.12.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Podciągam wątek, bo po likwidacji tematu czarna lista pogrąża się w czeluści spamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.12.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Oto co napisał Marynarz: wiecej informacji pod adresem mail [email protected] nie solidny nie trzymajacy sie terminow brak rozliczen , nieszczenie mienia, niszczenie aterialow budowlanych, brak podstawowych zasad i umiejetnosci poslugiwania sie sprzetem budowlano-pomiarowym, Liss" Przedsiębiorstwo-Handlowo-Usługowo-Budowlane Marek Liss 84-107 Kłanino 23 gm. Krokowa - woj. pomorskie tel. 0605829091, fax 058 673 77 58 a oto odpowiedź Ja właśnie z mężem weszłam na forum aby również napisać coś o firmie LISS z Kłanina. I zastanawiam się Panie Marynarzu Marcinie z kąd Pan wziął takie informacje na temat Firmy P.H.U.B. "LISS" z Kłanina, jeżeli są to pana jakieś prywatne obiekcje to nie ładnie z Pana strony iż psuje Pan opinie firmie, człowiekowi uczciwemu i dobremu. Pan Marek Liss właściciel firmy P.H.U.B. "LIss" budował mnie i mojemu mężowi dość spory i "fikuśny" dom w Pucku. Wszystkie prace przebiegły sprawnie, w terminie i nie było jak to Pan pisze pijaństwa czy nie umiejętności czytania planów, jak również dewastacji materiałów. WRĘCZ PRZECIWNIE!!!!! Pan Marek Liss zadbał o odpowiedznie przechowanie materiałów, posiada też dobrego kierownika i majstra budowy którzy nad wszystkim trzymali pieczę! Firma Pana Marka wykazała się dużym profesjonalizmem w wykonywaniu swoich prac, a Pan Marek osobiście jest dobrym Uczciwym człowiekiem, który zawsze służył swoją pomocą czy poradą. Jak bym jeszcze raz miała budować dom to tylko i wyłącznie z firmą P.H.U.B. "LISS" z Kłanina, gdyż jest to firma GODNA POLECENIA!!!!!!!!!!!! bardzo mnie ubawiło, że ludzie broniący firmy Liss wspominają o PIJAŃSTWIE I NIEUMIEJĘTNYM CZYTANIU PLANÓW a sam MArynarz nie brawo :P A panu właścicielowi się NOBEL nalezy bardziej niz Obamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 13.12.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 bardzo mnie ubawiło, że ludzie broniący firmy Liss wspominają o PIJAŃSTWIE I NIEUMIEJĘTNYM CZYTANIU PLANÓW a sam MArynarz nie ciekawe, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzMarcin 13.12.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 bardzo mnie ubawiło, że ludzie broniący firmy Liss wspominają o PIJAŃSTWIE I NIEUMIEJĘTNYM CZYTANIU PLANÓW a sam MArynarz nie ciekawe, prawda? TRAFNE SPOSTRZEZENIE faktycznie nic o tym nie pisalem bo nie w tym rzecz zeby rozliczac x-skiego za to ze flaszke na budowie wypil na jeden raz czy ze jak przyjechala brygada to nie raz nie dwa tylko bardzo czesto dzwonilem do pana Lissa zeby zabral totalnie nietrzezwych ludzi z budowy bojac sie ze bedzie wypadek... (i nie chodzi tez tutaj o picie bo kazdy wypic lubi wiadomo to nie od dawna ale jeszcze trzeba wczesniej robote wykonac prawidlowo)... RAZ JESZCZE NIE POLECAM FIRMY Z KLANINA FIRMY NALEZACEJ DO PANA LISS... ...na wszystkie pytania odpowiem zainteresowanym.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 13.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 przestrzegam przed kolejnym nieuczciwym wykonawca Spółdzielnia Techniczne Wyposażenie Wnętrz z siedziba w Gdyni przy ulicy Wielkopolskiej 250 A lub/i Plk.Dabka 251C wstawione okna i drzwi pomimo tego,ze wcale nie najgorsze opadaja/przeciekaja/odkleja sie okladzina przy drzwiach zewnetrznych wrrr wlasciciel Andrzej Pietrzak ma wszystko w...glebokim powazaniu na grzeczne prosby o naprawy zbywal nas obietnicami,ze "juz! najdalej pojutrze" po czasie...nic nie zrobil..gral najwyrazniej na czas Ostrzegam,jesli nie chcesz miec klopotw z otwarciem/zamknieciem drzwi lub okna..okna sa krzywo wstawione przez co podcieka nam woda (roznica w poziomie 5mm) poszukaj innej firmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcysh 04.01.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Absolutnie nie polecam usług p. Marka Bojanowskiego z Kościerzyny ("Mabo-Dach" Usługi Blacharsko-Dekarskie Marek Bojanowski tel. 728467172).Usługa została wykonana beznadziejnie (dach przemarza). Pan zabiera się za roboty, o których nie ma pojęcia. Podaje za każdym razem różne sposoby rozwiązania problemów (każde nieskuteczne). Nie pamięta o czym mówił ostatnio, zgrywa cwaniaka. Nie można się z nim skontaktować, unika telefonów. Nie ma pojęcia, o czym mówi - żadne z zaproponowanych przez niego rozwiązań nie było dobre. Nie mówiąc już o tym, że do pracy przyjeżdża po 10 (jak dobrze pójdzie), ale zamiast zabrać się do pracy, dopiero zaczyna się organizować i wyrusza do sklepu po zakupy. Praca, która wg jego zapewnień miała trwać najwyżej 2 dni trwała tydzień. Potrafi się pomylić w ilości materiałów potrzebnych o 100% (w te lub we w te, więc albo trzeba na gwałt jechać do sklepu, albo ma się potem piwnicę wypełnioną niepotrzebnymi materiałami).Organizować pracy nikomu nie można, ale przede wszystkim jest to niesolidny człowiek, nie mający pojęcia o dachach.Trzymać się od człowieka z daleka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 04.01.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Możesz szerzej wyjaśnić pojęcie dach przemarza ? czym pokryty ten dach ? czy wykonywał także ocieplenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 02.02.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 witam! świetny temat!!! Pochodzę z okolic Kwidzyna i napewno mi się przyda Wasza opinia może wiecie gdzie można dostać tanie stemple???? Ja akurat narazie nie mam kogo polecić bo budujemy sami, akurat jesteśmy na etapie stropu nad piwnicą. Planujemy zamówić w TEXIE bo z tego co się orientowałam wychodzi najtaniej w Kwidzynie. Cement zawsze bierzemy w Chemii i nie narzekamy pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 02.02.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Golden ? większego żartu jak ta firma , chyba jeszcze nie widziałem, być może się coś zmieniło, niemniej dużo by tu pisać jakich "kompetentnych" kilka lat temu mieli handlowców...przyjeżdżał do mnie pan który prawej od lewej nie odróżniał lub frankfurtera od taunusa (zainteresowani będą wiedzieć) czy narożnika wew. od zewn. etc. jeszcze potrafił mi wmawiać że to ja dureń jestem, a on Pan "dealer dachówki" wie co przywiózł . może ludzie się zmienili ? , ale jak nie, to do ciemniaków po wycenę nie idźcie, pomyłka , zamiana lub braki, gwarantowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1971 02.02.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam.Chciałbym ostrzec wszystkich szukających "fachowców - dekarzy" z okręgu Pucka.Jeśli jesteście na etapie poszukiwań dekarzy to odradzam ekipę z Połczyna. Dach w ich wykonaniu przypomina swoją funkcją "durszlak". Przekonałem się o tym na własnej skórze. Nie mają pojęcia jak się kładzie prawidłowo folię dachową, a o prawidłowym położeniu blachodachówki kończąc. Po prostu na poddaszu zimą są zawieje i zamiecie śnieżne, śniegu nie zabraknie. Folie dachową w niektórych miejscach nawet udało im się położyć "pod włos". Folię na okapie zakończyli tak, że woda zlatuje nie do rynny (ani nawet pod rynnę), lecz po krokwiach, a przy tak "szczelnym położeniu dlachodachówki wody tam nie zabraknie. Na moje pytanie czemu śnieg tak po poddaszu chula padła odpowiedź : to chyba czary. Nie umieją także montować wyłazów ani okien dachowych. Boję się ich wpuścić teraz na dach bo mi blachę porysują, że po kilku latach będzie po niej (farby zaprawkowej nie znają). Nie mogę sobie darować, że dałem się na nich namówić i że nie mogłem być jak to robili (więźbę dachową dopilnowałem i może być).Gąbkę pod gąsiory, opierzenia kominów i rynny koszowe zakupili - na moje konto oczywiście, lecz założyć to już im się nie chciało tylko ją schowali pomiędzy folią i blachą, lecz na ich nieszczęście znalazłem ją i potem ją założyli, lecz strasznie im to wyszło.Na tym zakończę, bo naprawdę nie da się tego wszystkiego opisać.W ŻADNYM WYPADKU DEKARZY Z POŁCZYNA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.02.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 witam! świetny temat!!! Pochodzę z okolic Kwidzyna i napewno mi się przyda Wasza opinia może wiecie gdzie można dostać tanie stemple???? Ja akurat narazie nie mam kogo polecić bo budujemy sami, akurat jesteśmy na etapie stropu nad piwnicą. Planujemy zamówić w TEXIE bo z tego co się orientowałam wychodzi najtaniej w Kwidzynie. Cement zawsze bierzemy w Chemii i nie narzekamy pozdrawiam wszystkich Co do stempli to nie wiem,bo my mieliśmy stemple od wykonawcy. Cement zawsze brałam z Ronda najtaniej,ale i w Chemii też dużo rzeczy kupowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 03.02.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 kamlotek dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 17.02.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 W poszukiwaniu producenta stolarki okienne, zaznaczam, że okna dość nietypowe - bardzo duże, miałam okazję zapoznać się z ofertą firmy ALMAR z Gdańska ul. Chrobrego i jej przedstawicielem panią Martą Morawską, cena była bardzo atrakcyjna, niestety odniosłam, jak się później okazało, słuszne wrażenie, że próbowano mnie naciągnąć... Otóż pani Morawska chciała mi sprzedać okna produkowane niby przez firmę Drutex o profilu 6-cio komorowym jak się okazuje Drutex produkuje okna 5-cio komorowe, gdy zapytałam ową przedstawicielkę jakiej grubości jest to profil, odparła, że 78mm, co było kolejnym kłamstwem, bo Drutex ma okna 70mm, co zresztą przedstawiają na swojej stronie. Zastanawia mnie tylko jak to jest, że ta firma Almar jest prezentowana na stronie Drutexu jako ich przedstawiciel, ale to chyba nie ich okna sprzedaje. Po moim telefonie do Pani Morawskiej z prośbą o przedstawienie szczegółów oferty odnośnie profilu, kontak został zakończony. Niestety nie wiem tak naprawdę jakiego producenta okna próbowano mi wcisnąć, ale przestrzegam bo ten Almar to jakiś kit wciska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts