rodzinawielodzietna 02.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Fatalny montaż okien firmy DOMEL. Kontakt z firmą KRISMUR jest jak dotychczas naszą największą porażką podczas budowy.Przestrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajvar 07.08.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 JAROSŁAW BUDNIK - ZAKŁAD INSTALACYJNO-HYDRAULICZNY Z GDAŃSKA Niesłowny matacz i bajkopisarz w jednej osobie, ma kłopoty z dotrzymywaniem terminów. Podczas pracy u nas-"odwiedzały" go firmy windykacyjne, co dostaraczało nam dodatkowych wrażeń,,, NIE POLECILIBYŚMY GO NAWET WROGOWI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 07.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 a ja niestety musze dopisac na liste firme Atlas - tak tak - ta znana firma z bocianemwszystko jest pieknie do czasu zamowienia - potem maja klienta w d....e otoz wybieralem do siebie tynk na elewacje zewnetrzna i po konsultacji i dograniu cen z pania konsultantka na region pomorski (p. Dydycz) zdecydowalem sie na tynk silikonowy Atlas mialem czekac na niego tydzien - czekalem 2 tygodniena klej i siatke mialem czekac 2 dni - czekalem 5na podklad pod tynk mialem nie czekac - tez czekalem tydzien potem okazalo sie, ze zuzycie podkladu jest wieksze niz w folderze - probowalem domowic i znow czekalem kilka dni, na dodatek przywiezli 1 wiadro za malo probowalem kontaktowac sie z p. Dydycz - nie odbieralawieczorem oddzwonila do mnie, ale gdy sie przedstawilem to od razu sie rozlaczyla i potem zero kontaktu...widac juz nie musi zabiegac o klienta (tak przynajmniej to odebralem) teraz domowilem jeszcze kilka wiaderek tynku i znow czekam - juz mija 15 dzien... totalna porazka - jakbym zamowil np. Caparola, ktory nie jest polska firma, to mialbym od reki - ew. na nastepny dzien takze szczerze odradzam wszystkie produkty Atlasa, ktorych nie mozna kupic od reki a tylko na zamowienie - moja ekipa jest "wybitnie szczesliwa", ze to wszystko sie tak przeciaga - nie moze zdemontowac rusztowan, nie moze w pelni pracowac na innych budowach itp. oczywiscie maja do mnie zal i pewnie dlugo nie zapomna takiego balaganu organizacyjnego - jak powiedzieli jeszcze im sie nie zdazyl tak nieprzygotowany klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
degrengolada 07.08.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam. Jestesmy z mezem na mecie budowy domu jednorodzinnego. Przestrzegam przed zatrudnieniem firmy Delan, ktorej reklama znajduje sie na plocie Castoramy. Krętacze, ktorzy potrafia zniszczyc cudza a na dodatek jeszcze wlasna prace. Jezeli jest ktos zainteresowany to posiadam telefony do solidnego hudraulika, elektryka, tynkarza, pana od podłog drewnianych, stolarza który robi meble, kafelkarza, ktory bardzo ladnie kladzie plytki. I choc jest dosc drogi i ma klopoty z dotrzymaniem terminu, naprawde warto go zatrudnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 08.08.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 To tych polecanych dodaj do Białej Listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darada 09.08.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 No tak, jeszcze nie zacząłem a już musiałem się pozbyć pani kierownik budowy. Jakby ktoś chciał wybrać panią Krystynę Stark na kierownika budowy to stanowczo odradzam. Bardzo niemiła osoba, niesłowna i nieobowiązkowa!!! Umówiła się ze mną na środę na przygotowanie planu BiOZ. Zadzwoniłem w czwartek rano, nawet nie wiedziała z kim rozmawia i że miała cokolwiek załatwić. Po wyjaśnieniach i wielkiej łasce ze strony pani kierownik stwierdziła że mogę przyjechać o 20 to mi przygotuje ten plan. O 20 jak przyjechałem do Żukowa okazało się że pani nie ma!!! Jak zadzwoniłem to powiedziała że jak mi się nie podoba to mogę jej nie brać na kierownika. Z tej rady oczywiście skorzystałem:P. No oczywiście musiałem zaczekać jeszcze na swoje dokumenty które przez tydzień u niej leżały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 12.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Zamówiliśmy szambo u p. Zdzisława Maciejewskiego.Zdecydowanie odradzam. Główny problem to nieterminowość (przesunięcie dwa miesiące). I krętactwo, cigle był inny powód opóźnienia, czasami się wykluczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanolina 16.08.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Potwierdzam zdanie degrengolada, firma Delan nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań. @ tygodnie czekałam na umówiony z nimi termin i w dniu montażu okazało się że panowie nie przyjadą. To jakaś kpina - zostałam sama z tym całym bałaganem - wszystkie meble wyniesione a podłogi nie ma komu robić. NIE POLECAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu77 19.08.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 WitamOdradzam jakiekolwiek kontakty z ,,architetekt" Jadwigą Kołodziej z Gdyni. Miała zaprojektować mi dom oraz załatwić wszystkie niezbedne do budowy papiery, ale niestety przez ponad rok oszukiwała mnie i zwodziła, że to w urzędach tak się ociągają a ona już wszystko prawie zrobiła. Wkońcu sam przeszedłem się do Wydziału Inżynierii, a tam okazało się, że moja pani ,,architekt" ostatni raz była tam pół roku temu i dostała do poprawki projekt wjazdu, ale niestety przez ten czas nie miała go czasu porawić, a mnie cały czas okłamywała, że to urzędy tak długo załatwiają sprawy. Poza tym ten jej szkic mojeg domu który mi przedstawiła po prwie rocznej pracy przedstawiał się naprawdę żenująco. Zdecydowanie odradzam jakiekolwiek kontakty z tą pseudo ,,architekt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 20.08.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Uwaga na firmę WITKO z Bojana. Zajmuja sie kamieniem, marmurem, parapetami. Pani jest mila tylko podczas podpisywania umowy potem juz pluje jadem Jezeli nie chcecie miec problemow kazdy najmniejszy detal powinien byc dokladnie opisany w umowie, inaczej beda same probemy. NIE WIERZCIE W ZADNE ZAPEWNIENIA SLOWNE, I TAK ICH NIE DOTRZYMAJA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzma 23.08.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ja z kolei nie polecam firmy HYDRO INSTAL z Gniewu p. Szczepana Grzemskiego. 1. trzeba uważać bo pracownicy oszukują na materiale (miedzi) - nas oszukali na 30 m rur miedzianych, jak się wydało to stwierdzili że to odpadki i ZAWSZE biorą je żeby sprzedać "na kawę" TYLKO SKORO PŁACIMY ZA WSZYSTKO TO CZEMU NIKT SIE NAS NIE PYTAŁ CZY MOGĄ WZIĄĆ - dla mnie to ewidentnie kradzież. 2. Trzeba uważać z zapłatą za całą usługę, niby w cenie był montaz stelaży, wanny, brodzika - tylko że potem nie ma szans żeby się umówić na taki montaż, szef firmy nie odbiera telefonów (z innego numeru odbiera od razu), umawia się, obiecuje i nie dotrzymuje słowa, zapomina, kręci, jak po wielu interwencjach dotarła ekipa to zrobili nie do końca, byle jak, jak już nie wskazałam palcem co jeszcze to od razu zniknęli - TO NIE JA MAM SIĘ NA TYM ZNAĆ ALE FACHOWCY, ogólnie żenada, ręce opadają - WIADOMO KLIENTA KTÓRY ZAPŁACIŁ MA SIĘ W ..... 3. No i kłopot z uzyskaniem faktury i gwarancji - od miesiąca wydzwaniam (miałam otrzymać fakturę w czerwcu), księgowa mogłaby wystawić fakturę ale nie wie na jaką kwotę, ten co wie ile materiałów poszło jest ale go nie ma, szef obiecuje że oddzwoni za 5 min ale nie oddzwania wogóle, jak już odbierze telefon (z innego numeru) to nie widzi żadnego problemu. Dobrze że na mojej drodze przez mękę z tymi fachowcami pojawił sie kafelkarz, który wszystko podłączył, zamontował, osadził, założył kibelek, baterie za free, bez żadnego gadania, dzwonienia, przypominania, sam od siebie, tak poprostu. Dzięki niemu zapomniałam o tej traumie z firmą z Gniewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 29.08.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 UWAGA NA PAMIR Z RUMII Jest to firma robiąca i montująca rolety i żaluzjeDo czasu skasowania klienta i montażu wszystko OKAle zapomnijcje o gwarancji (dają 24 miesiące)Czekam od 3 miesięcy na naprawę rolety; kilka razy się ze mną umawiali i nikt nie przyjechał, nawet nie raczyli odwołać wizyty!!! Chamstwo w biały dzień. Firma jest zainteresowana jedynie sprzedażą, gwarancja to fikcja i mydlenie oczu.Lepiej wybrać kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 29.08.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam. Jestesmy z mezem na mecie budowy domu jednorodzinnego. Przestrzegam przed zatrudnieniem firmy Delan, ktorej reklama znajduje sie na plocie Castoramy. Krętacze, ktorzy potrafia zniszczyc cudza a na dodatek jeszcze wlasna prace. Jezeli jest ktos zainteresowany to posiadam telefony do solidnego hudraulika, elektryka, tynkarza, pana od podłog drewnianych, stolarza który robi meble, kafelkarza, ktory bardzo ladnie kladzie plytki. I choc jest dosc drogi i ma klopoty z dotrzymaniem terminu, naprawde warto go zatrudnic. No to ich wpisz wątku "TRÓJMIASTO - czarna lista wykonawców", a nie zaczynaj nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 11.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Nie polecam dekarza Pan Zenon Roszman z Redy tel :601681290. Zwodzil mnie przez dwa miesiace ze wejdzie na moj dach, oczywiscie nie wszedl!! Jak sie umawial nie przyjezdzal na spotkanie a juz szczytem bylo umowienie sie z nami u niego w domu poczym pocalowalismy klamke bo wyszedl do znajomych Stalismy z malym dzieckiem w korkach tylko po to zeby sie dowiedziec ze ma nas w d.... Jezeli jest takim fachowcem jak traktuje ludzie to wspolczuje tym u ktorych dachy robil NIE POLECAM, NIE POLECAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hchris 12.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Przestrzegam wszystkich przed wykonawcą instalacji wod-kan ZBIGNIEWEM BUJAKIEM, działąjącym na terenie Gdyni, Rumii, Redy i okolic. Ekstremalnie nie słowny, totalny ignorant, kłamczuch. Umówił się ze mną na wykonanie przyłacza w kwietniu tego roku. Tyle czasu zwodził mnie, wymyślając przeróżne historie:pogoda, pijani pracownicy, źli urzędnicy, awarie samochodów, lądowania w rowie, awarie sieci itp....ja spokojnie czekałem....on zawsze twierdził, że w następnym tygodniu już na pewno wykona umówione prace i nie rezygnował. Potem nie odbierał telefonu, a jak dzwoniłem z innego numeru to znowu coś wymyślał i umawiał się na konkretny termin, a jak ten przychodził, to telefon milczał i nie odpowiadał.Jeszcze raz przestrzegam - ZBIGNIEW BUJAK NIE RADZĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBSTER 26.09.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Przestrzegam Wszystkich czytających to forum przed instalatorem c.o. Piotrem Mastalerzem!!!! W styczniu tego roku podpisałem z tym osobnikiem umowę o wykonanie instalacji c.o. Prace miały zacząć się z początkiem maja i potrwać miesiąc. Do dnia dzisiejszego nie zostały zakończone !!! Ponad miesiąc temu pan Piotr nagle "zachorował" i już więcej sie nie pojawił zabierając wypłacone zaliczki (niebagatelne kwoty!!!) a zostawiając rozgrzebaną, niesprawną instalację. Podczas rozmów telefonicznych twierdził że przebywa w szpitalu. Jednak udało mi się ustalić że w tym samym czasie wykonywał inne zlecenia na budowach w Trójmieście. Na jednej z nich widziałem go w tym czasie osobiście. Piotr Mastalerz to najgorszy wykonawca z jakim miałem do tej pory do czynienia. Z całą odpowiedzialnością za słowa mogę powiedzieć, że jest to kłamca i oszust. Nieustannie przekraczał kolejne, wyznaczane terminy zakończenia robót tłumacząc się: koniecznością załatwiania spraw osobistych, przeprowadzką, wyjazdami serwisowymi, sprawami rodzinnymi, przeziębieniem itp. Twierdził np. iż jest już w końcowej fazie załatwiania dla mnie formalności w gazowni. Dzisiaj już wiem że nic takiego nie miało miejsca. Normą było niestawianie się do pracy a jeśli już pan Piotr się zjawił, to jego dniówka często kończyła się po 3 godzinach. Obecnie sprawą zajmuje się prawnik. Nie obędzie się bez postępowania sądowego ponieważ takiego chamstwa nie można pozostawić w spokoju!!!! Tak więc uważajcie na PIOTRA MASTALERZA !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBSTER 26.09.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Przestrzegam Wszystkich czytających to forum przed instalatorem c.o. Piotrem Mastalerzem!!!! W styczniu tego roku podpisałem z tym osobnikiem umowę o wykonanie instalacji c.o. Prace miały zacząć się z początkiem maja i potrwać miesiąc. Do dnia dzisiejszego nie zostały zakończone !!! Ponad miesiąc temu pan Piotr nagle "zachorował" i już więcej sie nie pojawił zabierając wypłacone zaliczki (niebagatelne kwoty!!!) a zostawiając rozgrzebaną, niesprawną instalację. Podczas rozmów telefonicznych twierdził że przebywa w szpitalu. Jednak udało mi się ustalić że w tym samym czasie wykonywał inne zlecenia na budowach w Trójmieście. Na jednej z nich widziałem go w tym czasie osobiście. Piotr Mastalerz to najgorszy wykonawca z jakim miałem do tej pory do czynienia. Z całą odpowiedzialnością za słowa mogę powiedzieć, że jest to kłamca i oszust. Nieustannie przekraczał kolejne, wyznaczane terminy zakończenia robót tłumacząc się: koniecznością załatwiania spraw osobistych, przeprowadzką, wyjazdami serwisowymi, sprawami rodzinnymi, przeziębieniem itp. Twierdził np. iż jest już w końcowej fazie załatwiania dla mnie formalności w gazowni. Dzisiaj już wiem że nic takiego nie miało miejsca. Normą było niestawianie się do pracy a jeśli już pan Piotr się zjawił, to jego dniówka często kończyła się po 3 godzinach. Obecnie sprawą zajmuje się prawnik. Nie obędzie się bez postępowania sądowego ponieważ takiego chamstwa nie można pozostawić w spokoju!!!! Tak więc uważajcie na PIOTRA MASTALERZA !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 27.09.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Myśle że ta niebagatelna zaliczka uczyniła go chorym dosyć poważnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 27.09.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Dzieki za ostrzezenie - Mastalerz widnieje na liscie Vaillant'a jako autoryzowany instalator. Wlasnie mialem do niego dzwonic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska70 10.10.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 NIEUCZCIWA FIRMA JURGI Z GDAŃSKA, producent wanien i brodzikow. Zapłaciłam za zamówienie w sierpniu do dziś nie mam brodzika lub zwrotu pieniędzy, moich telefonów nie odbierają (znają numer), na maile nie odpisują. Ostrzegam bo mają sklep internetowy a jak w firmie ktoś odbierze telefon to sprawiają wrażenie kompetentnych handlowców - niestety TYLKO wrażenie. Cała reszta jak widać to OSZUSTWO !!! POSZUKAŁAM NA INTERNECIE (niestety po szkodzie...) nie jestem pierwszym niezadowolonym klientem.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts