Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

domek na ogród działkowy

krzychu_kolo

Recommended Posts

potrzebuje jakiegoś planu wykonania domku na działce. typ BRDA. jest to dwuspadzisty dach do samej prawie ziemi. posiadam zdjęcie takiegoż domku jednak do wykonania jakichkolwiek prac przy budowie potrzebne są jakieś rysunki.

może ktoś ma takie projekty.

będę wdzięczny za pomoc

[/img]

Krzychu

Widzę, że to Twój kolejny post w tym temacie - a tu odpowiedzi nie ma.

Po pierwsze, z treści pytania nie wynika z czego chcesz wykonać ten domek (w jakiej technologii). Domyślam się, iż chodzi Ci o wykonanie w technologii szkieletu drewnianego. Rysunku wykonawczego domku o wyglądzie odwróconej litery "V" nie posiadam, ale wiele informacji możesz znaleźć w pierwszej lepszej księgarni.

Jeżeli jednak chcesz się dowiedzieć coś więcej na forum - to ściślej określ co to chcesz wykonać, czyli:

- jaka technologia wykonania ?

- jak chcesz posadowić domek ?

- z czego ściany ?

- co na dach ?, itp.

Wówczas postaram sie odpisać.

Pozdrawiam

podejmując ten temat ,miałem na uwadze to że ktoś sie będzie orientował w budowie takiego domku. dlatego więcej nic nie opisywałem .

jeżeli chodzi o technikę budowy ,to ma być drewniana domek. stojący na fundamencie 6 x 5 m. i wysokości 5m. materiał na więźbę dachową posiadam. są to krokwie dł.7m , 14x7cm. no i jeszcze kilka jętek, trochę desek.

pokrycie to chyba będzie blacha szwedzka. jeszcze się zobaczy.

PLANY takiego domku pomocne byłyby przy budowie. troche pojęcia mam jak co i gdzie postawić.

ale co sugerować się planami to co innego

dzięki bardzo za pomoc. myślę że te materiały edukacyjna pomogą mi coś zbudować. mimo to poszukam namiarów na kogoś kto coś takiego wybudował. wiem że kidyś była jakaś książeczka na ten temat, ale chyba z lat 70-80.

sam osobiście byłem w takim domku na wypoczynku letnim. spodobał mi się , więc chyba taki sobie wybuduje na małej działeczce.

pozdrowienia