krzychu_kolo 07.01.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 potrzebuje jakiegoś planu wykonania domku na działce. typ BRDA. jest to dwuspadzisty dach do samej prawie ziemi. posiadam zdjęcie takiegoż domku jednak do wykonania jakichkolwiek prac przy budowie potrzebne są jakieś rysunki. może ktoś ma takie projekty.będę wdzięczny za pomoc [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waligóra 09.01.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 KrzychuWidzę, że to Twój kolejny post w tym temacie - a tu odpowiedzi nie ma.Po pierwsze, z treści pytania nie wynika z czego chcesz wykonać ten domek (w jakiej technologii). Domyślam się, iż chodzi Ci o wykonanie w technologii szkieletu drewnianego. Rysunku wykonawczego domku o wyglądzie odwróconej litery "V" nie posiadam, ale wiele informacji możesz znaleźć w pierwszej lepszej księgarni. Jeżeli jednak chcesz się dowiedzieć coś więcej na forum - to ściślej określ co to chcesz wykonać, czyli:- jaka technologia wykonania ?- jak chcesz posadowić domek ?- z czego ściany ?- co na dach ?, itp.Wówczas postaram sie odpisać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu_kolo 09.01.2006 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 podejmując ten temat ,miałem na uwadze to że ktoś sie będzie orientował w budowie takiego domku. dlatego więcej nic nie opisywałem .jeżeli chodzi o technikę budowy ,to ma być drewniana domek. stojący na fundamencie 6 x 5 m. i wysokości 5m. materiał na więźbę dachową posiadam. są to krokwie dł.7m , 14x7cm. no i jeszcze kilka jętek, trochę desek.pokrycie to chyba będzie blacha szwedzka. jeszcze się zobaczy.PLANY takiego domku pomocne byłyby przy budowie. troche pojęcia mam jak co i gdzie postawić.ale co sugerować się planami to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waligóra 10.01.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Niestety schematu konstrukcyjnego tego typu domku nie posiadam. Skoro jednak nie jesteś zupełnym laikiem w tym temacie - to dasz sobie radę. Może jednak co nieco Ci pomoże stronka http://www.domydrewniane.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 10.01.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 a tu masz stronę o budownictwie szkieletowym: http://www.szkielet.pl/i stronę z domkami typu jaki szukasz: http://www.danmardomy.pl/index.php?i=7 może coś znajdziesz dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu_kolo 10.01.2006 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 dzięki bardzo za pomoc. myślę że te materiały edukacyjna pomogą mi coś zbudować. mimo to poszukam namiarów na kogoś kto coś takiego wybudował. wiem że kidyś była jakaś książeczka na ten temat, ale chyba z lat 70-80. sam osobiście byłem w takim domku na wypoczynku letnim. spodobał mi się , więc chyba taki sobie wybuduje na małej działeczce.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 10.01.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 taki domek drewnainy, budujesz sobie jaki chcesz, sam go dopasowujesz do wlasnych potrzeb, jakiegos schematu na to nie ma ... no najwyzej gotowe cale projekty trzeba znac tylko sposoby laczenia, a reszta wyjdzie sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 15.01.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 No wiec w książce "Zrób to sam" autor Roland Goock wydawnictwo Arkady 1981 rok str. 348 mamy taki domek weekendowy , nic konkretnego, ale jest rozryswany taki domek o wymiarach 540 x 450 cm takie podstawowe dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts