Krzysztof 20.01.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Mam takie właśnie pytanko: jakiego środka do impregnacji fug używaliście i czy jesteście z niego zadowoleni?Na temat Delfina słyszałem rózne opinie, aczkolwiek przeważały te negatywne). Czy faktycznie niszczy (plami) on kafle? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 20.01.2003 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Łazienka 2 lata - no problem, ale malowałem te fugi sam pędzelkiem i kafle były b. dobre gatunkowo. Do delfina nie miałem zastrzeżeń (no może jedno, tą butelką pomalowałbym pół hektara, a nie 1 łazienkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 21.01.2003 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Wielkie dzięki Bartt! Czy ktoś jeszcze może potwierdzić te opinie? A może ktoś ma niemiłe doświadczenia z Delfinem? Mam do pofugowania jakieś 70 m2 podłgoi (nie wspomnę o ścianach!!!). Pędzelkiem to chyba zejdzie tydzień pracy Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Używałem delfina i ładnie mówiąc nie jestem zadowolony!Być może problem wziął się stąd, że żonie nie chciało się zmyć podłogi zaraz po impregnacji podłogi i pozostały straszne mazie!Ładne kafle straciły swój urok i wyglądają teraz okropnie!Jeśli chodzi o fugi, to te wyglądają wporządku. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 22.01.2003 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Dzięki wielkie!Widzę, że prawie nikt z forumowiczów nie fugował i nie impregnował jeszcze kafli!Gorąco pozdrawiam i liczę, że ktoś dołączy się do dyskusji. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 31.01.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Kładłem w 2001 roku kafle na scianach w kuchni i stosowałem Delfina, moje uwagi:1. rzeczywiście, jeśli nie zmyjesz świeżych zacieków z kafelek to zostana Ci na wieczność + 1 dzień dłużej, dlatego niezbędna jest oprócz wąskiego pędzelka wilgotna szmatka,2. działa doskonale - kafelki mam przy zlewie i kuchence gazowej i do dzisiaj na fudze nie poajwiła się żadna plamka czy przebarwienie pomimo czestego przecierania róznymi środkami czyszczacymi, brudnymi i tłystymi gąbkami, stałego ochlapywania woda czy tłuszczem, itd.Co do zacieków przy kładzeniu to trzeba po prostu stosować się do instrukcji, z tego co pamiętam to jest tam wprost napisane, że zaschniete zacieki mozna usunąć tylko mechanicznie.Pozdrawiam ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 31.01.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Ja także konserwowałam fugi na pomiędzy kafelkami DELFINEM. Używałam także cienkiego pędzelka i mokrej ścierczki. Co do właściwości samego preparatu, to w sposobie użycia na etykiecie jest ostrzeżenie, co do jego trwałości. Ja używając tego preparatu trzymałam się ściśle instrukcji, dzięki czemu uniknęłam niemiłych niespodzianek. A tak w ogóle, już po konserowacji pobrudzono mi totalnie podłogę (mieszanią farby z gipsem)i dzięki temu, że fugi byłu "pomalowane" udało się je pięknie doczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts