jurg 08.01.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Jak w temacie. Mam kuchnię otwartą i zastanawiam się jak to będzie z głośnością pracy zmywarki. Producenci podają różne dane - często uznają sami, że 45 dB to bardzo cicha praca. Zrobiłem w internecie przegląd i chyba najcichsze są (teoretycznie) zmywarki firmy fagor. Są modele o głośności 33 decybele. Właściciele zmywarek podzielcie się swoimi obserwacjami i odczuciami w ww. sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 08.01.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Od 4 miesiecy uzywamy zmywarki Bosch Logixx Sielence comfort, jest wyjatkowo chicha, cos okolo 32 decybeli, jesli sie nie myle. Kuchnia jest otwarta na jadalnie, nawet kiedy sie ja uruchomi, a mamy gosci, to zupelnie nie slychac. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 08.01.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 ..., jesli sie nie myle. Przecztałam "jesli się nie myje" Ja do bloku kupiłam sobie amicę i jest o niebo cichsza od Wrilpoola mojej psiapsióły. Oczywiście jak się śpi u niej w salonie. Jak jest impra, to nie przeszkadza - dobrze zgłuszamy Inna psiapsióła ma Bosha - i ten jest najgorszy (sic!). Ale to w Holandii, więc pewnie jakiś lewy egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 08.01.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Od 4 miesiecy uzywamy zmywarki Bosch Logixx Sielence comfort, jest wyjatkowo chicha, cos okolo 32 decybeli, jesli sie nie myle. Kuchnia jest otwarta na jadalnie, nawet kiedy sie ja uruchomi, a mamy gosci, to zupelnie nie slychac. Super Czy kupiłeś ja w Polsce? Znalazłam tylko info na stronie Boscha , w sklepach jej nie widzę. Napisali, że ma 40 DB. Ciekawa jestem jaka jest jej cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 09.01.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Tez ma Boscha (nie pamiętam modelu podawali 41 bardzo cicha) i kuchnię pół otwartą na salon- jak pracuję nic nie słychać jedynie w kuchni lekkie szemranie ale trzeba nadsłuchiwać, żeby się zorientować, że to zmywarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Moja Whirpool też nie słyszalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 09.01.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Od 4 miesiecy uzywamy zmywarki Bosch Logixx Sielence comfort, jest wyjatkowo chicha, cos okolo 32 decybeli, jesli sie nie myle. Kuchnia jest otwarta na jadalnie, nawet kiedy sie ja uruchomi, a mamy gosci, to zupelnie nie slychac. Super Czy kupiłeś ja w Polsce? Znalazłam tylko info na stronie Boscha , w sklepach jej nie widzę. Napisali, że ma 40 DB. Ciekawa jestem jaka jest jej cena. Już znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.01.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 My mamy AEG Favorit 64070I głośność 34 albo 37 dB , nie pamietam , a w papierach nie mogę znaleźć . Jak jest włączona leciutko szemrze , czego poza kuchnią nie słychać ( a kuchnia jest otwarta ) . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 09.01.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 My mamy AEG Favorit 64070I głośność 34 albo 37 dB , nie pamietam , a w papierach nie mogę znaleźć . Jak jest włączona leciutko szemrze , czego poza kuchnią nie słychać ( a kuchnia jest otwarta ) . Pozdrowionka Według tego co tu piszą http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-zmywarki/aeg-favorit-64070i-m.php to ma 46 Db Ale widocznie tyle wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.01.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Rzeczywiście piszą 46dB a dałabym sobie rękę uciąć , że jak szukałam zmywarki to opisywali głośność zdecydowanie poniżej 40dB ( zresztą było to jedno z ważniejszych dla mnie kryteriów wyboru ) . Czasami podawane są dwie głośności , albo tylko jedna , ale z adnotacją ( A ) - 46dB (A) , co może oznaczać poziom najgłośniejszy . Nie mniej jednak moja zmywarka jest naprawdę cicha - i o to chodziło Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.01.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 ja mam boscha silence czycotam, wiec niby to ze zmniejszonymi decybelami, ale oczywisci ei tak slychac i kompletnie mnie to nie przeszkadza;) gosciom mysle też by nie przeszkadzalo, napisane jest 42dB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.01.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 http://www.whirlpool.com.pl/?nodeid=produkt&cat_id=749&prod_id=2046 jest cicha ,nie przeszkadza ale moze dlatego,że ...raczej włączam ją rano z opóźnionym startem czyli na 13,oo bo korzystam z drugiej taryfy lub na noc o 22,oo - więc nie jest uciążliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.01.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 U moich rodzicow jest jakis Whirpool w zabudowie (kupowany ok.5 lat temu) i jest strasznie glosny - jak sie pierze (sczegolnie w nocy), to nawet na pietrze go slychac (kuchnia oczywiscie na dole) - jak nie zapomne, to sprawdze co to za model. U tesciow od niedawna jest zmywarka AEG i tamta jest o wiele cichsza - roznica jest naprawde kolosalna - niestety tez nie znam modelu . Ale wniosek plynie z tego taki: trzeba uwazac, bo zdarzaja sie modele nieprzyjemnie glosne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.01.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 My mamy AEG Favorit 64070I głośność 34 albo 37 dB , nie pamietam , a w papierach nie mogę znaleźć . Jak jest włączona leciutko szemrze , czego poza kuchnią nie słychać ( a kuchnia jest otwarta ) . Pozdrowionka Według tego co tu piszą http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-zmywarki/aeg-favorit-64070i-m.php to ma 46 Db Ale widocznie tyle wystarczy. To jest model z katalogu 2004. Z 2005 jest model 64080i ale to jest chyba to samo lub prawie to samo. W kwestii hałasu na pewno to samo. Właśnie taką nabyłem ale jeszcze nie uruchamiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts