slawkali 08.01.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 08.01.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Przepraszam, a o co ci chodzi? Np. w jakim celu ma być to przekształcenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkali 08.01.2006 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 08.01.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 1. Jeśli jest plan zagospodarowania - weż wypis. Dowiesz się czy i co możesz zbudować.2. Jeśli nie ma planu - wystąp o warunki zabudowy. Odrolnienia dokonasz tuż przed uzyskaniem pozwolenia na budowę. Wystąpisz o nie o ile pkt 1 lub 2 będą dla ciebie korzystne. I jeszcze jedno. Nie spotkałem się jeszcze z wymienioną przez ciebie formą przekształcenia. To żart czy przejęzyczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.01.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam! Jeżeli ktoś wie, jak przekształcić działkę rolną w ogrodniczą to poproszę o instrukcje Z góry dziękuję i pozdrawiam Każda produkcja ogrodnicza jest jednocześnie rolniczą tj. iglaki to też uprawa rolnicza. Istnieją tylko tzw. działy produkcji specjalnej np. szklarnie, pieczarkarnie gdzie trzeba za nie płacić dodatkowy podatek. Trzeba było kiedyś zgłoscić taką uprawę w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 09.01.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Mam działkę rolną i chciałbym postawić jakiś mały domek, może taki w rodzaju letniskowego. Właśnie w tym celu chcę przekształcić działkę rolną w ogrodniczą. Jak rozumiem, sławkali chodzi tak naprawdę nie o zmianę profilu produkcji, ale o postawienie domku. Więc tak naprawdę chce zmienić przeznaczenie terenu na budowlany/rekreacyjny? Ja też nigdy nie spotkałam się z pojęciem "działka ogrodnicza". Są w rozmaitych m.p.z.p. działki rolne, rekreacyjne, ogródki działkowe. Więc pozostaje normalna procedura "odrolnieniowa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 09.01.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Sama zmiana kierunku produkcji rolnej (a ogrodnictwo jest jednym z jej działów) nie powoduje skutków prawnych w interesującej cię dziedzinie (łatwiejsza budowa domu). Podejrzewam jednak, że nie chodzi ci o stworzenie możliwości budowy całorocznego budynku mieszkalnego, ale o doprowadzenie do sytuacji, gdy będziesz mógł zbudować coś pośredniego między domkiem w stylu ogródków działkowych, a domkiem letniskowym (czyli tego, co w planie oznacza się zwykle jako "usługi turystyki i rekreacji").W świetle ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu... procedury w tym przypadku są takie same, jak przy innych przeznaczeniach terenu - plan zagospodarowania lub WZ - i ostatecznie decydentem jest gmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts