wiolesia 08.01.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 witamjestem na etapie poszukiwań projektu swojego wymarzonego domku.I podoba mi się projekt Arletta z Archipelagu. Czy ktoś może również chce go budować lub już buduje. Z niecierpliwością czekam na wszelkie informacje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitech 24.08.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam nam tez podoba się Arletta z Archipelagu , chcemy ją zbudować 30km od Wrocławia, na razie czekamy na decyzje o warunkach zabudowy,potem kupimy projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolesia 24.08.2006 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 a my się juz budujemy!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.10.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam, mnie się ogromnie podoba ten projekt. Proszę zamieście zdjęcia. I napiszcie jakie macie pomysły na piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolesia 13.10.2006 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 http://www.kulik.edu.pl/budowa/2006-10-05/P1010004.JPGhttp://www.kulik.edu.pl/budowa/2006-10-05/P1010001.JPGto tak w skrócie...na piętrze zrobiliśmy 3 pokoje,łazienkę tzn będa sie niedługo robić...ale jest fajnie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.10.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Jest piękna, proszę o max inforamcji, skad jesteście???? I zamawiam jak najwięcej zdjęć. jak sobie poradziliście ze stropem??? Zmieniliście coś na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolesia 13.10.2006 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 więcej zdjęć:http://www.kulik.edu.pl/budowa/ narazie jesteśmy z warszawy, ale już niedługo .... co do stropu-robiła ekipa, i chyba nie było problemów...oprócz tego że belki były strasznie ciężkie pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.10.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A gdzie budujecie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.10.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Poczekam na dalsze zdjęcia waszej budowy ( jak będziecie robić elewacje). Przez te legary to mój pan się zniechęcił. Twierdzi, że to kosztowene? Prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolesia 16.10.2006 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 budujemy się w żabiej woli,za jankami.procentowo legary nie są takie drogie.ogólnie domek nie jest tani...i nie taki mały jak nam się wydawało .elewacji narazie chyba nie bedzie , pewnie na wiosnę .teraz wykańczamy w środku...ale mamy już okna!!! pozdrawiam ,a wy się zamierzacie budować czy narazie tak gdybacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolesia 16.10.2006 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 a już się doczytałam trochę.my też długo szukaliśmy projektu.w arlecie niczego nie zmienialiśmy i uważam że jest dobrze.ale wiadomo są różne preferencje:my nie chcieliśmy schodów w salonie ,ja chciałam spiżarkę ,dwa pokoje na dole itp.ale udało się i narazie jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.10.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Z przyjemnością bym obejrzałam, czekam choć na dalsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolesia 16.10.2006 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 zdjęcia są cały czas aktualizowane i nowe na stronie którą podałam wcześniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 26.07.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 U nas wstępnie wybór też padł na Arlettę (w życiu nie myślałam, że projekt mojego domu tak się będzie nazywał ). Z wielu względów, wśród nich ten, że ten prosty projekt będzie w naszej opinii pasował do otoczenia - wieś, las i domy o podobnym charakterze. Liczę też na to, że nie będzie porównywalnie do innych drogi w realizacji, no i pasuje mi z niewielkimi przeróbkami trzypokojowy parter. Czy jeszcze ktoś buduje, a może już wybudował ten projekt? Najbardziej marzy mi się zobaczenie projektu "na żywo", ale pewnie nie dane mi będzie. A może ktoś dokonywał przeróbek parteru? Albo ciekawie zaaranżował górę? A może pokusił się o pustkę nadsalonową? No i pytanie techniczne w zakresie elewacji - jak drogie i jak trudne jest w realizacji wyłożenie całości kamieniem? Bo nie wyobrażam sobie tego projektu bez kamienia i drewna. A może jakieś inne uwagi? Poproszę. i link http://www.archipelag.pl/projekty-domow/arletta/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 27.07.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 nikt więcej nie buduje? w sumie lepiej ale może komuś się podoba albo i nie? od czwartku po przemyśleniach postanowiliśmy co nieco zmienić projekt, a nawet więcej niż co nieco zmiany byłyby znaczne: wyciągnięcie bryły o troszkę celem zmieszczenia jeszcze jednego małego samochodu w garażu, przeniesienie schodów na bok, zrobieniu kominka trójstronnego na "słupku" końcącym ścianę nośną mniej więcej w środku domu i inne takie tam... trochę ma to poprawić "fengszuj" domu, trochę "look" i trochę wygodę projektant zamówiony na następny piątek, ciekawe co on na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sydney 20.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 No to teraz wiem o czym mowilas Baardzo sympatyczny, jestem ciekawa tych Waszych przerobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 21.08.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 No to teraz wiem o czym mowilas Baardzo sympatyczny, jestem ciekawa tych Waszych przerobek to nie przeróbki , tylko masakra , niemniej mieścimy się w obrysie no prawie dziś dopiero byliśmy u projektanta i lekka załamka - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1982611#1982611 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReddyS 29.01.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam. Przymierzamy się do projektu Arletta i liczę na to, że są osoby które wybudowały lub też myślą o tym projekcie i podzielą się wiedzą i wiadomościami:) link do projektu:http://tiny.pl/v1jk pozdrawiam ReddyS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_basia 21.05.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam, mi również spodobał się ten projekt. W tym roku jeszcze się nie budujemy, ale to nie przeszkadza w planowaniu Mam kilka pomysłów na zmianę w układzie pomieszczeń, a szczególnie: 1) kuchnie chcę zamienić miejscami z salonem, 2) przestawić małe WC w inne miejsce, 3) zamiast garażu pokoik, 4) powiększyć łazienkę, 5) utworzyć dodatkowy taras na lewym boku domu (w kształcie litery L), 6) "otworzyć" schody po jednej stronie (żeby po prawo nie było ściany tylko np, kolumny). Na innym forum znalazłam zdjęcia z budowy tego domku więc jakby co mogę podać namiary. W jakiej technologii chcecie budować?? My zastanawiamy się nad konstrukcją szkieletową - poddasze i tak już jest drewniane (strop)... A jakie wy macie spostrzeżenia odnośnie tego projektu?? Widzę, że jesteście również z Wielkopolski, w jakim rejonie zamierzacie się budować?? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReddyS 22.05.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witaj kasia_basia:) Niestety, ja planowałem budowę na przyszły rok, natomiast może się ona przesunąć na nieokreślony termin. Zabrali mi ponad 300m na drogę. Niby nie problem, bo działka ma około 3000m2, ale miejsca na dom było w tej części którą zabrali. Jeśli nie zmieszczę domu w tej części, gdzie był planowany, pozostanie mi szukanie nowej działeczki:( Co do projektu też myśleliśmy o pewnych zmianach. 1) kuchnie chcę zamienić miejscami z salonem, Tego nie planowaliśmy... 2) przestawić małe WC w inne miejsce, Tak samo jak wyżej... 3) zamiast garażu pokoik, Podobnie my:) Z tym, że kosztem garażu powiększyć łazienkę, a reszta to suszarnia, magazynek? W każdym bądź razie nie garaż. Garaż planujemy jako osobny budynek. 4) powiększyć łazienkę, Opisałem powyżej:) 5) utworzyć dodatkowy taras na lewym boku domu (w kształcie litery L), Hmmm... Ciekawe... Ja jeszcze się zastanawiam aby zrobić taki kominek jak w projekcie Klementynki. Na innym forum znalazłam zdjęcia z budowy tego domku więc jakby co mogę podać namiary. Podaj... W jakiej technologii chcecie budować?? My zastanawiamy się nad konstrukcją szkieletową - poddasze i tak już jest drewniane (strop)... Tu jeszcze nie było ostatecznej decyzji. Moja działka znajduje się przy rzece, więc istnieje prawdopodobieństwo powodzi. Próbuje się zorientować w temacie materiałów najlepszych na taki wypadek. Widzę, że jesteście również z Wielkopolski, w jakim rejonie zamierzacie się budować?? Konkretnie Kalisz. pozdrawiam i czekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts