Romario1108 09.01.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam! Na wiosne chce ruszyc z budowa i szukam wykonawcy. Znalazlem jednego ktory ma swoje maszyny, swoje materialy bo ma hurtownie i jak go wezme to tak na prawde nic mnie nie bedzie obchodzic bo sam przywiezie co potrzebuje od siebie i robota bedzie szla- jednak mam zapytanie odnosnie ceny- buduje domek z uzytkowym poddaszem i garazem dwustanowiskowym bez piwnic- powierzchnia ok 200m2. W kosztorysie ujał mi robocizne i materialy: -roboty ziemne, wykopanie i zasypanie fundamentów- 4000zl -fundamenty + izolacje cieplne i antywilgociowe- 14000zl - podłoza pd posadzki-6000zl -ściany nośne parteru- 19000zl - strop nad parterem- 21000zl - sciany poddasza + kominy- 18000zl - konstrukcja dachu 22000zl - pokrycie dachu dachówką Braas- 21000zl - sciany działowe- 5000zl Razem-130000zl Co wy na te cene??? Prosze o opinie!!!! ps. czy lepiej samemu kupowac materialy i barac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 14.01.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Romariu każdy dom jest inny i nikt Ci na to pytanie jednoznacznie nie odpowie bez wykonania kosztorysu. Jak chcesz o coś spytać, to pytaj o np.cenę wykonania 1m2 ścianki działowej z cegły kratówki, itp. Zapytaj o to wykonawcę i wtedy porównaj ceny.Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts