premiumpremium 09.01.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Mam taki problem - mam dużą działkę, dosyc długą. W "pierwszej" jej częsci, od ulicy, mieści się firma rodzinna, natomiast dalej jest ogród - sad i lasek. Chciałam zbudować dom w dalszej części ogrodu, jednak okazało się, że nie ma takiej mozliwości, gdyż istnieje coś takiego jak "linia zabudowań". Otrzymałam aktualną mapkę geodezyjną terenu działki i działek przyległych, no i niestety okazało się, że miejsce, w którym chcę mieć chałupkę jest poza tą linią. Czy jest jakakolwiek możliwość i szansa, aby dostać pozwolenie na zbudowanie tam domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 09.01.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Linia zabudowy jest nieprzekraczalną linią, której nie można przekroczyć stawiając budynek,ale nie można posunąć się dalej w kierunku drogi czy ulicy.Można za to odsunąć się w głąb posesji.Ja odsunąłem się z domem cztery metry dalej niż linia zabudowy, bo uznałem, że dom będzie stał za blisko drogi.Nie było żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.01.2006 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 To jest działka mojego taty. Dowiedzielismy się, ze istnieje taka możliwość, ze on mi część działki użycza pod zabudowę domu, a po ok 2 latach ona sama przechodzi na mnie. Jeśli trzeba bedzie ją przepisać - to sie tak stanie, dla dobra sprawy:) Zastanawia mnie tylko ta parszywa "linia zabudowań" i nie wiem czy uda się to jakos "ominąć":/ Działka ma ok 180m, linia zabudowy jest jest ok 70m od ulicy, a ja chcę postawić dom ok 100/120m od ulicy. Działka jest podzielna tylko, niestety, wzdłuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts