Gonia_aa 09.01.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Zgodnie z art. 31. ustawy o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i odprowadzeniu ścieków:1. Osoby, które wybudowały z własnych środków urządzenia wodociągowe i urządzenia kanalizacyjne, mogą je przekazywać odpłatnie gminie lub przedsiębiorstwuwodociągowo-kanalizacyjnemu, na warunkach uzgodnionych w umowie.2. /.../. <3. Należność za przekazane urządzenia wodociągowe i urządzenia kanalizacyjne może być rozłożona na raty lub uwzględniona w rozliczeniach za zbiorowe zaopatrzenie w wodę i zbiorowe odprowadzanie ścieków.> BARDZO proszę o poruszenie tego tematu przez prawników Muratora.Zadałam to samo pytanie na forum Wymiana doświadczeń, ale z poprzednich postów wnioskuję, że nikt do końca nie wie, kto musi zwrócić pieniądze indywidualnym inwestorom. Problem jest taki:WSPÓŁFINASOWAŁAM budowę kolektora ściekowego do mojej posesji w ramach komitetu społecznego 5 domów. Gmina dała 70%, my 30%. W umowie z Gminą zapisano, że właścicielem sieci w momencie jej odbioru jest Gmina a użytkownikiem Wodociągi. Na tej podstawie Wodociągi odmówiły nam zwrotu kosztów, które ponieśliśmy na budowę NIESWOJEJ sieci. Przyłącza finansowaliśmy oczywiście sami. Pytanie brzmi: Czy na podstawie Ustawy o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i odprowadzeniu ścieków mam szansę odzyskać swoje pieniądze wydane na kolektor (sieć kanalizaacyjną) ? Na sąsiedniej ulicy miasto uzbroiło teren i nikt nie musiał dokładać. ________________Gonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maurelius 15.03.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Zgodnie z art. 31. ustawy o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i odprowadzeniu ścieków: 1. Osoby, które wybudowały z własnych środków urządzenia wodociągowe i urządzenia kanalizacyjne, mogą je przekazywać odpłatnie gminie lub przedsiębiorstwuwodociągowo-kanalizacyjnemu, na warunkach uzgodnionych w umowie. 2. /.../. <3. Należność za przekazane urządzenia wodociągowe i urządzenia kanalizacyjne może być rozłożona na raty lub uwzględniona w rozliczeniach za zbiorowe zaopatrzenie w wodę i zbiorowe odprowadzanie ścieków.> BARDZO proszę o poruszenie tego tematu przez prawników Muratora. Zadałam to samo pytanie na forum Wymiana doświadczeń, ale z poprzednich postów wnioskuję, że nikt do końca nie wie, kto musi zwrócić pieniądze indywidualnym inwestorom. Problem jest taki: WSPÓŁFINASOWAŁAM budowę kolektora ściekowego do mojej posesji w ramach komitetu społecznego 5 domów. Gmina dała 70%, my 30%. W umowie z Gminą zapisano, że właścicielem sieci w momencie jej odbioru jest Gmina a użytkownikiem Wodociągi. Na tej podstawie Wodociągi odmówiły nam zwrotu kosztów, które ponieśliśmy na budowę NIESWOJEJ sieci. Przyłącza finansowaliśmy oczywiście sami. Pytanie brzmi: Czy na podstawie Ustawy o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i odprowadzeniu ścieków mam szansę odzyskać swoje pieniądze wydane na kolektor (sieć kanalizaacyjną) ? Na sąsiedniej ulicy miasto uzbroiło teren i nikt nie musiał dokładać. ________________ Gonia Witam, znalazłem na forum ten post. Z uwagi na to, że problem dotknął obecnie także mnie, czy coś w tej kwestii zostało opublikowane? Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.07.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 troche podniose bo widac wszyscy nie mają co z kasą zrobić tylko wpłacać do gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts