Janussz 09.01.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Hybrydowy komin, czopuch, hybrydowy ciąg kominowy, hybrydowy wentylator. Co to takiego? Hybrydowy znaczy mieszany. Możemy mieć ciąg grawitacyjny, lub sztuczny wywołany działaniem wentylatora wysokotemperaturowego. Cały wentylator jest umieszczony poza główną drogą spalin. W razie potrzeby zasysa spaliny z czopucha, komina i wtłacza je ponownie do czopucha, komina z dużą prędkością. Powoduje znaczne wzmocnienie ciągu kominowego. Może uda mi się namówić producentów wkładek kominowych do produkcji adaptera umożliwiającego montaż hybrydy na wkładce kominowej. To tyle wstępu. Ma ktoś jakieś pytania to proszę bardzo . PS. Ja jestem tego tworu autorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 10.01.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 A gdzie coś takiego można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.01.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 wklej zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 10.01.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Hybrydowy czopuch, hybrydowy wentylator. Co to takiego? Hybrydowy znaczy mieszany. Możemy mieć ciąg grawitacyjny, lub sztuczny wywołany działaniem wentylatora wysokotemperaturowego. Cały wentylator jest umieszczony poza główną drogą spalin. W razie potrzeby zasysa spaliny z czopucha, komina i wtłacza je ponownie do czopucha, komina z dużą pędkością. Powoduje znaczne wzmocnienie ciagu kominowego. To tyle wstępu. Ma ktoś jakieś pytania to proszę bardzo . PS. Ja jestem tego tworu autorem. Janussz, czy to jest ten owoc Forumowego natchnienia, o którym wspominałeś w jakimś wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Tomik_B Tak, to właśnie to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 wklej zdjecie Nie potrafię, ale po południu poproszę żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 tom242Taka malutka uwaga.Ja założyłem ten wątek, więc bądź tak miły i załóż swój.Jednocześnie chcę nieśmiało poinformować, że po ukazaniu się artykułu w Magazynie Instalatora, są firmy które chcą mi podebrać pomysł.Informuję więc, że jest to zgłoszone w Urzędzie Patentowym RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 10.01.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Janusz który to jest numer MI?Z góry dziękuję - Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Grześku,7/8 z ubiegłego roku, strona 22,23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 10.01.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Dzięku, poszukam (pewno czytałem).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 10.01.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Oczywiście czytałem (ale to nie boli, tylko trzeba się nachodzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk 10.01.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam wodzio Wysłany : Wto, 10 Styczeń 2006 08:52 Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- A gdzie coś takiego można kupić? Ile sztuk by Cię interesowało tel: 0661700399 Janusza jest trzy razy tańszy i ma zastosowanie praktycznie wszędzie a nie tylko w wentylacji i kominkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 A oto obiecane zdjęciehttp://foto.onet.pl/upload/41/9/_568125_n.jpgTo zielone duże, to kocioł jakby ktoś nie wiedział. Hybryda jest na górze. Tutaj spogląda w prawą stronę, ale można tutaj ją przestawić naokrągło w cztery położenia. Do tyłu, w lewo, prawo, a także możemy mieć komin za plecami patrząc na przód kotła, albo nawet pionowo do góry. To tylko przykładowe zastosowanie do konkretnego kotła. Czopuch może mieć różne kształty przekroju. Może być np. okrągły, prostokątny. Ten jest w przekroju kwadratowy. Pojechał do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 10.01.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Januszz proszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam wodzio Wysłany : Wto, 10 Styczeń 2006 08:52 Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- A gdzie coś takiego można kupić? Ile sztuk by Cię interesowało tel: 0661700399 Janusza jest trzy razy tańszy i ma zastosowanie praktycznie wszędzie a nie tylko w wentylacji i kominkach. Czyżby któryś z dealerów przyszedł mi z pomocą? Dzięki. A tak na dobrą sprawę nie można czegoś porównywać z czymś co nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Januszz proszę na priva Chodziło Ci chyba o czata? Sorki, nie zauważyłem. Chyba, że jest jeszcze jakiś komunikator, coś o czym nie wiem tutaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 10.01.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 na priva, odnośnie hybrydy, co, gdzie, kiedy i dlaczego tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 10.01.2006 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 na priva, odnośnie hybrydy, co, gdzie, kiedy i dlaczego tyle? Mów na GG Jutro, oki? Dzisiaj już idę spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 10.01.2006 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 dobra dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 11.01.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 No witam jak już piasłem w Wymianie doswiadczeń może taniej byłoby zastosowac normalnego strażaka zaopatrzonego w wentylator wyciągowy (np. went stosowane w urządzeniach utrzymujących wys temp. szuszrki laboratoryjne, piece muflowe - wytrzymuja do 300C) na wylocie z komina domniemam nie ma takiej temp. Wszystko wł wył w kotlowni - mozna by toi było posznurowac dodatkowo z innymi parametrami np. tem spalin itp??Co myślicie o "takiej prowizorce" ma to sens działać.Acha Janussz jak widzisz tego Fex-a na tym moim kominie i przy tych moich warunkach - boś się nie wypowiedział??dzieki i czekam na Wasz odzewsebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts