Grzesiek13 19.01.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Kolejna lekcja z fex'a dla Moniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 19.01.2006 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Nie. Żadnych kotłów tutaj nie reklamuję. To lekcja z hybrydy Jutro, ewentualnie jak spadnę na sam dół listy c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.01.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Super byłoby gdyby do hybrydy dołączano jeszcze drzwiczki do fexa z klapką - tylko że wtedy trza by dołączyć jakiś element rozdzielający palenisko od popielnika żeby górą nie ciągnęło (nad paleniskiem). Piszę bo mam starszy model fexa i kombinuję jakby tu najlepiej ów urządzenie wykorzystać. Ale od czego właściwie ręce i znajomi ślusarze oraz spawacze. Damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.01.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Mały jak wymyślisz ulepszonego fex'a to też będę go promował u siebie w ogłoszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.01.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Nie no nie będę nikomu pomysłu odbierał ,ale na zachodzi robiono "burze mózgów" a polegało to na tym że siadała ekipa nad jakimś problemem i kombinowała jak go rozwiązać. Jeśli udałoby mi sie cos dopowiedzieć czy wymyslic toi byłbym naprawdę bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.01.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Mały, ale Guru się nie poprawia Dziwne, bo od wczoraj mam nagle 4 klientów zainteresowanych Fex'ami - ale mi Guru spasował z tymi kociołkami, ma dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.01.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Janusz w MI 12/2002 w artykule o ferrum jest napisane:" Fe X plus ma wbudowany zbiornik wodny zapobiegajacy szokom termicznym. Pozwala to na podłączenie do instalacji CO bez dodatkowego osprzętu typu : zawory mieszajace, akumulatory ciepła itp." Moja prośba o szersze info w sprawie tego zbiornika.dzięki Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.01.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Janusz w MI 12/2002 w artykule o ferrum jest napisane: " Fe X plus ma wbudowany zbiornik wodny zapobiegajacy szokom termicznym. Pozwala to na podłączenie do instalacji CO bez dodatkowego osprzętu typu : zawory mieszajace, akumulatory ciepła itp." Moja prośba o szersze info w sprawie tego zbiornika. dzięki Grzesiek Grześ - spójrz na jego przekrój na stronie. I miejsce montażu króćca powrotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.01.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 To tu się to ustrojstwo umiejscowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 20.01.2006 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja tutaj reklamuję i rozmawiam o hybrydce. O kotłach mogę w jakimś takim wątku: kotły w dobrej cenie, czy cuś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.01.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Tak to jest jak się za dużo pisze w MI. Trzeba sie potem z tego tłumaczyć Na poważnie to rzucił byś parę słów o tym buforze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 20.01.2006 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Chodzi o to, że uwolnienie rury powrotnej jest w miejscu, gdzie jest dużo wody, a więc nawet jeżeli powrót będzie bardzo chłodny, to ta woda z tego zbiornika podniesie jego temperaturę. Tak jak w mieszaczu. Ma to szczególnie miejsce wtedy, kiedy pompa jest włączana przy dość wysokiej temperaturze. Kocioł rozgrzany, a tu zimną wodą go się traktuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.01.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Pomysłowy patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevcio 23.01.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 A co z pożarem sadzy????? 600-1200 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 23.01.2006 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 stale i wciąż, należy dbać o drożność przewodów dymowych i nie tylko,wtedy sadze się nie zapalą, bo ich nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.01.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Kominiarz się kłania w pas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 24.01.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Niektórych kuminiarzy to w takiej pozycji można i trzeba w d..ę kopnąć, głownie za wiedzę zawodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.01.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Niektórych kuminiarzy to w takiej pozycji można i trzeba w d..ę kopnąć, głownie za wiedzę zawodową. Ale na drogę coś do żarcia dać coby z głodu nie kipnął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 24.01.2006 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 A co z pożarem sadzy????? 600-1200 C Jeżeli Ci komin wytrzyma, to hybryda tym bardziej. Hybryda jest wstawiona poza głównym strumieniem spalin. Wątpie, żeby wtedy w samej hybrydzie temperatura wzrosła powyżej 400st.C, a taka temperaturę w ciągu pół godziny wytrzyma. Jeżeli w tym czasie byłaby włączona, to zadziała czujnik temperatury wmontowany w silniku. Zresztą to jest pytanie typu: a co się stanie jak w chałupę strzeli piorun? Najwyższym elementem jest komin zazwyczaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.01.2006 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Właśnie trzeci klient potwierdził nam, że hybrydka sprawdza się na kominie murowanym. Myśmy też sprawdzali.Aby ją zamontować należy wykuć dziurę 25x40cm. Wkładamy w to hybrydę, przykręcamy i to wszystko, nie licząc podłączenia elektrycznego. 3/4 hybrydy chowa się w tym otworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts